OwlTail

Cover image of Studio Klassiker

Studio Klassiker

I Studio Klassiker pratar vi om livet med veteranbilar. Vi kör, vi mekar, vi våndas och diskuterar entusiastbilar i alla dess former. Medverkande är Carl Legelius, Claes Johansson, Fredrik Nyblad, Joakim Bergqvist och Calle Carlquist samt en rad spännande gäster. Välkommen att lyssna!

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Toppola, annonsbegär & vad hände med Amazonen?

Calle Carlquist, Claes Johansson och Joakim Bergqvist försöker stilla sina annonsbegär genom att spana in gamla annonser. Vad hände egentligen med den där högerstyrda Volvo Amazonen med automatlåda? Vi tar reda på svaret! Dessutom blir det campingsnack med Toppola, biltält och sommarstugan du skruvar fast direkt på taket.

1hr 2mins

7 May 2021

Rank #1

Podcast cover

Final i Klassikerkampen 90-tal

Calle Carlquist, Fredrik Nyblad och Joakim Bergqvist möts för en sista rond i Klassikerkampen 90-tal – nu är det dags att räkna ihop poängen. Vilken bil vinner – Audi TT, Volkswagen Golf Cab eller Volvo S80? Allt är osäkert in i det sista och tävlingsledningen Anders Helgesson och Carl Legelius gör inget för att lugna deltagarna.

1hr 2mins

23 Apr 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Annons-surfing, Opel mot Ford & suvar vi faktiskt gillar

Carl Legelius och Fredrik Nyblad avslöjar sina bästa bevakningar på Blocket, diskuterar Opel Commodore, suvar och hur man får bort röklukten ur en Volvo 940. Detta och mycket mer i det femtionde avsnittet av Studio Klassiker!

1hr 2mins

9 Apr 2021

Rank #3

Podcast cover

Minusgrader i DKW, Saab 900 & ostartbar Maserati

Carl Legelius och Claes Johansson har kört en Auto-Union 1000 S i 25 minusgrader. I dagens avsnitt intervjuar de sig själva i dåtiden. Dessutom berättar Joakim Bergqvist om en traumatisk barnupplevelse innefattande en Maserati Bora och tipsar om Saab 900 som en prisvärd entusiastbil.

56mins

26 Mar 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Jon Remmers, projektbilar & handgranater i handbagaget

Vi får finbesök i form av Jon Remmers. Dessutom blir det minnesvärda projektbilar med söndertrampade bromsar, handgranater som handbagage och saudiarabienimporter. Till sist avslöjar Jon sitt nya projekt – en ny entusiastbilsverkstad!

1hr 1min

12 Mar 2021

Rank #5

Podcast cover

Golf Mk2, sprayburkar & bortglömd Volvocoupé

Den skulle ersätta den legendariska P1800 men projektet lades ner i förtid, Fredrik Nyblad har forskat kring den bortglömda Volvocoupén P172. Kan en sprayburk ge samma resultat som en färgspruta? Joakim Bergqvist tror sig veta svaret. Dessutom lär Carl Legelius ut sina "bästa" spartips och så diskuterar vi Volkswagen Golf Mk2.

49mins

26 Feb 2021

Rank #6

Podcast cover

Sifferkombinationer, horribla hyrbilar & Folkasug

Biltombolan är fullmatad med sifferkombinationer som avslöjar redaktionsmedlemmarnas allra innersta tankar. Dessutom får Carl Legelius ett enormt Volkswagensug, Joakim Bergqvist chockas över alla horribla hyrbilar i USA och vilken bilmodell var Claes Johansson först i världen med att krocka?

1hr 14mins

12 Feb 2021

Rank #7

Podcast cover

Vinterrally, Folkabuss & P.G:s Volvo 780

Fredrik Nyblad förbereder sig för att köra vinterrally, Carl Legelius fascineras av P.G. Gyllenhammars gamla Volvo 780 och Joakim Bergqvist har kört en orenoverad Volkswagen Transport från 1954. Dessutom beger vi oss ut på shoppningsresa i en Renault 16, hittar jazzmusikerns Arne Domnérus gamla turnébuss och pratar om kandidaterna till Årets Klassiker!

55mins

29 Jan 2021

Rank #8

Podcast cover

Filminspelning, jubileumsbilar & Jaguar E-Type

Nytt år innebär nya jubileum att fira och i dagens avsnitt är biltombolan fullmatad med årsmodeller som sätter redaktionen på ett rejält kunskapsprov. Dessutom berättar Joakim Bergqvist om den berömda svenska motorn som fick nytt liv i Kina. Carl Legelius minns Volvon som var lika rolig som en Alfa Romeo. Och hur är det förresten att vara bilstatist på en filminspelning? Fredrik Nyblad har testat.

1hr 18mins

15 Jan 2021

Rank #9

Podcast cover

SAAB-special: 9-5 NG SportCombi, förserie-92 & Porsche 911!

Redaktionen på Saab Cars Magazine har begett sig till den allra heligaste platsen – Saab Car Museum i Trollhättan. Tillsammans med intendent Peter Bäckström diskuterar Claes Johansson och Joakim Bergqvist den hemmabyggda 9-5 NG SportCombin, 92:an med chassinummer 19 samt varför Porsche 911 är en bakvänd 900 Aero!

1hr 7mins

1 Jan 2021

Rank #10