OwlTail

Cover image of Studio Klassiker

Studio Klassiker

Studio Klassiker är tidningen Klassikers redaktionspodd. Vi pratar om livet med veteranbilar. Vi kör, vi mekar, vi våndas och diskuterar entusiastbilar i alla dess former. Medverkande är Klassikerskribenterna Carl Legelius, Claes Johansson, Fredrik Nyblad, Björn Meyer och Calle Carlquist med flera samt en rad spännande gäster. Välkommen att lyssna! www.klassiker.nu

Popular episodes

All episodes

Read more

Studio Klassiker är tidningen Klassikers redaktionspodd. Vi pratar om livet med veteranbilar. Vi kör, vi mekar, vi våndas och diskuterar entusiastbilar i alla dess former. Medverkande är Klassikerskribenterna Carl Legelius, Claes Johansson, Fredrik Nyblad, Björn Meyer och Calle Carlquist med flera samt en rad spännande gäster. Välkommen att lyssna! www.klassiker.nu

Saabfestivalen, Kungens 99:a och besiktning av Ursaaben

Podcast cover
Read more
Fyllda av intryck från Saabfestivalen i Trollhättan berättar Claes Johansson och Björn Meyer om spännande bilar, folk och parader. Dessutom den förlängda Saab 99:an som skulle imponera på amerikanerna och hur en vanlig kontrollbesiktning av världens första Saab går till.

Jun 24 2022

1hr 6mins

Play

Vilken träfftyp är du?

Podcast cover
Read more
Träffsäsongen är igång med full kraft och det finns evenemang att besöka nästan varje dag. Calle Carlquist, Claes Johansson och Carl Legelius vill ändå ha mer! I detta avsnitt av Studio Klassiker spånar de fram en rad nya typer av bilträffar. Claes delar med sig av sina bästa strategier för att storfynda på veteranmarknader och Calle avslöjar att han gärna spanar av fulbilsparkeringen. Dessutom utsätts panelen för testet "Vilken träfftyp är du? Stresser, Sitter eller Pigger?

Jun 10 2022

1hr 8mins

Play

Volkswagen K70, Volvo 66 & lite hyfs i trafiken tack!

Podcast cover
Read more
Fredrik har lyckats sälja sin Ford, Björn har släppt sin Speed motorcykel men Carl har köpt tillbaka  familjemedlemmen Austin A70. I Studio Klassiker avsnitt 79 pratas det dessutom Volvo 66, Riley Elf och Volkswagen K70 samt vett i trafiken.

May 27 2022

1hr 5mins

Play

Annonsquiz, spårsändare & vård av entusiastbil som giltig frånvaro

Podcast cover
Read more
I det sjuttioåttionde avsnittet av Studio Klassiker pratar vi bland annat spårsändare, gamla bilannonser och miltalets betydelse i förhållande till bilens ålder. Medverkande är Claes Johansson som funderar över om vägmätaren ska nollställas vid helrenovering, Fredrik Nyblad som berättar att han ska sälja sin Ford Fiesta, Björn Meyer som avslöjar att han har haft samma p-skiva i 20 år och Carl Legelius som tycker att man borde få ledigt från jobbet om bilen måste skrotas.

May 13 2022

1hr 3mins

Play

Frukostklubben, specialmodeller & hastighetsrekord i Saab 900

Podcast cover
Read more
Frukostklubben har dragit iång, Claes Johansson har smattrat runt i en av världens äldsta Saabar, Carl Legelius har monterat nyrenoverade stolar i sin Alfa Romeo Giulietta Spider och Calle Carlquist berättar om dagen då han slog Bosse Ljungfeldts hastighetsrekord – i en Saab 900 Turbo utan turbo!

Apr 29 2022

1hr 16mins

Play

Porsche 911 DP1 Zirkelbach och laddning inför Elmia 2022

Podcast cover
Read more
Studio Klassiker får besök av Björn Sundfeldt, Gunnar Dackevall och Eric Lund och vi pratar om hastighetsrekord och Porsche 911 DP1 Zirkelbach. Dessutom laddar redaktionen inför Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping under påskhelgen.

Apr 08 2022

1hr 15mins

Play

Caterham Seven, försvunnen Mazda återfunnen i Tyskland & polisutställning i Arvika

Podcast cover
Read more
Vårkänslor i Studio Klassiker och redan har bilarna börjat gå sönder. Björn Meyer reder ut historien om träningsredskapet Caterham Seven, Fredrik Nyblad råkar avslöja sina drömmar och Carl Legelius berättar om en rafflande Ebay-auktion som slutar i Falun. Dessutom får vi besök av Arvika Fordonsmuseum som ska ha en specialutställning om polisbilar.

Mar 25 2022

1hr 15mins

Play

Collecting Cars, samlarbilar under radarn och sista resan med världens dyraste Saab 900 Aero

Podcast cover
Read more
Studio Klassiker får besök av Tomas Schultz från auktionsajten Collecting Cars, Claes Johansson kör drömbilen Saab 900 Aero, Carl Legelius tipsar om samlarbilar som aldrig kommer att stiga i värde och Fredrik Nyblad gör sitt bästa för att kamma hem segern i det rafflande quizzet "Däck eller travhäst?"

Mar 11 2022

1hr 12mins

Play

Saab 99, lyssnarfrågor & Årets Klassiker 2022!

Podcast cover
Read more
Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius pratar Saab 99, svarar på lyssnarfrågor och avslöjar vinnaren av titeln Årets Klassiker 2022!

Feb 25 2022

1hr 12mins

Play

Rekordpris-Saaben, 240 Turbo-pedanten & Citroën SM

Podcast cover
Read more
Vad gör man med en Saab V4 som gått sju kilometer sedan ny? Hur noggrann går det att vara med en Volvo 240 Turbo och vågar man köpa en Citroën SM? Calle Carlquist, Björn Meyer och Carl Legelius diskuterar.

Feb 11 2022

1hr 19mins

Play

Bilister som hälsar, musikval i klassikern & testresa i MG

Podcast cover
Read more
Carl Legelius har i ett obevakat ögonblick smitit från Klassikerredaktionen för att ge sig ut på elbilstest och Claes Johansson tycker att man borde hälsa lite mer högtidligt. Dessutom – vad lyssnar man på i en Mercedes-Benz, en Peugeot 404 eller en Dodge Challenger?

Jan 28 2022

1hr 2mins

Play

Läderklädsel, sexcylindriga Volvo & auktions-Saaben som gått sju kilometer

Podcast cover
Read more
I detta avsnitt jämför Carl Legelius och Fredrik Nyblad julklappar och diskuterar vilken sexcylindrig Volvo som är läckrast. Dessutom funderar de över vad den okörda Saab V4:an kommer att gå för på auktion och vem som köpte en handbok för 1 200 dollar till en bilmodell som är helt utskrotad. Och vad är det som är så bra med läderinredningar?

Jan 14 2022

1hr 4mins

Play

850 bilar i samlingen, helikopterräddning & Klassikeråret 2021

Podcast cover
Read more
I årets sista Studio Klassiker försöker Fredrik Nyblad, Claes Johansson och Carl Legelius sammanfatta Klassiker-året 2021. Vilka bilar har köpts, vilka har sålts, vilka har vi missat? Dessutom intervju med Renault Classics PR-chef Dominique William Jacson som svängde förbi studion på väg mot Frankrike i en nyinköpt Volvo.

Dec 31 2021

1hr 46mins

Play

Cisternfotografens Saab 95, Renault 4-jubileum & pumpgasare

Podcast cover
Read more
En okänd fotograf i Saab Cars Magazine har till Claes Johanssons stora glädje trätt fram och Carl Legelius upplever både körglädje och passagerarskräck i Frankrike. Claes har åkt taxi och så har vi fått vår första lyssnarfråga till Studio Klassikers telefonsvarare. Ring du också! 08-736 12 64.

Se bilder om det vi pratar om på www.klassiker.nu/podcast

Dec 17 2021

1hr 13mins

Play

Mercedes-musik, Saab-gnissel & Volvo 360 utan radio

Podcast cover
Read more
Vad kör den som vill verka utan synas lämpligast för bil, hur tog sig Vanheden in för att rädda Sickan i frysrummet och vad är det för bil som står på barnavdelningen på det kända museet? Quizdags i Studio Klassiker! Dessutom försöker Claes Johansson återigen få ett missljud i sin Saab analyserat, Fredrik Nyblad funderar på hur han ska ta sig an sitt senaste bilköp och Björn Meyer har köpt konst till garaget. Carl Legelius har fått paket med Mercedesanknytning och försöker avliva en Range Rover-myt. En nyhet är att du nu kan ringa in till Studio Klassikers telefonsvarare: 08-736 12 64

Dec 03 2021

1hr 12mins

Play

Bakom kulisserna på Netflix, oväntad retroklassiker & leksaksbilar

Podcast cover
Read more
Fiestamannen talar ut om sin roll i ett drama om ett drama som förändrade Sverige – alltså inspelningen av Den Osannolika Mördaren. Vi har fått ett lyssnarbrev som skapar Chrysler-feber i studion och så tar vi fram vår barndoms leksaksbilar.

Bilder på leksaksbilarna vi pratar om finns på www.klassiker.nu/podcast
Medverkande är Carl Legelius, Fredrik Nyblad och Björn Meyer

Nov 19 2021

1hr 15mins

Play

Ljudupplevelser, vibrationer & spelande gaspedaler

Podcast cover
Read more
Morot eller piska – hur vill vi att våra bilar ska bete sig mot oss egentligen? Björn Meyer, Claes Johansson och Carl Legelius pratar om ljudupplevelser – önskade och oönskade! Dessutom förlorar vi oss i en pärm med gamla biltester.

Nov 05 2021

1hr 5mins

Play

Miljöfarligt avfall eller renoveringsobjekt, Honda NSX & utomkroppslig annonsupplevelse

Podcast cover
Read more
Vad gör man när myndigheterna kategoriserar ens bil som avfall? Björn Meyer reder ut turerna kring frågan som nu nått ända upp till riksdagsnivå. Fredrik Nyblad blir omkörd av en kändis i innerfilen och Claes Johansson berättar lite om nästa nummer av Saab Cars Magazine. Alla låtsas lyssna när Carl Legelius berättar om en enligt honom mycket speciell Blocketspaning. Dessutom en åktur i Honda NSX!

Oct 19 2021

1hr 13mins

Play

Mercedes-Benz, Ingmar Bergmans bilar & älgskräck

Podcast cover
Read more
Calle Carlquist berättar vad han gjorde den där dagen då Mercedes A-klass slog runt, Claes Johansson har varit i Ingmar Bergmans garage och Carl Legelius försöker förklara varför han alltid måste ha en bil med stjärna. Och när hörde du uttrycket "toppa ur bilen på Autobahn" senast? Nu har du chansen igen!

Oct 08 2021

1hr 13mins

Play

Kändisbilar på Gotland, veteranbilsrallyn & en gratis Peugeot

Podcast cover
Read more
Om konsten att välja bensinmack om bilen inte skulle starta efter tankning, gratisbilar och veteranbilsrallyn. Dessutom visar det sig att den professionelle tennisspelaren knappt hade hållit i ett racket. Medverkande: Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius.

Sep 24 2021

58mins

Play