OwlTail

Cover image of Life with kids

Life with kids

Varje torsdag pratar vi föräldraskap och denna säsong avhandlar vi de stora, svåra frågorna man inte kan googla fram svar på.Skicka in din fråga till podden: podcast@lifewithkids.seMed Lina Nygren och Gunilla Bergensten. Support this show at http://supporter.acast.com/lifewithkidsSupport this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

145-Best of-Att uppfostra ett barn

I veckans best of- avsnitt tar vi er tillbaka till när vi träffade Lars H Gustafsson, åttabarnspappan, barnläkaren och forskaren som bland annat skrivit böckerna Växa- inte lyda och Relationsrevolutionen. Vi pratar om föräldraskapet i praktiken och Lars berättar om hur barn och förälder utvecklas i samspel med varandra. Vi går djupare i kärnan av föräldraskapet: Närhet, uppmuntran och gränssättning. Ett avsnitt som förändrade mycket för många!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 3mins

28 Nov 2019

Rank #1

Podcast cover

112-Socker

Socker, socker, socker - ett hett ämne i dagens podd med bokaktuella vetenskapsjournalisten Ann Fernholm. Hur mycket socker är egentligen ok att äta och vad gör sockret egentligen med våra och våra barns kroppar? När kom sockret in i våra liv och hur kommer det sig att vi har så svårt att hålla oss i från det? Hur ska till exempel Helena kunna hålla sig från Oboy-burken och är det så att vissa större sötsug än andra? Om detta och mycket mer i denna söta podd.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

28 Feb 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

113-Vänskap

Vänskap! Vi träffar journalisten Elin Liljero Eriksson som skrivit boken, Underbara krångliga vänskap och pratar om just det, vänskap. Hur kommer det sig att vi ofta inte prioriterar våra vänner på samma sätt när vi fått barn? Att vi inte har tid är såklart en förklaring men finns det fler? Finns det forskning som säger vad vännerna egentligen betyder för vårt mående och vad säger i så fall den? Hur gör jag om jag saknar mina vänner eller om jag inte har några att sakna? Om jag vill ta en vänskapsrelation till en ny nivå, hur gör jag då och finns det olika typer av vänner? Detta och mycket mer får vi svar på i veckans podd!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

7 Mar 2019

Rank #3

Podcast cover

147-Best of- Trotsande barn och konsten att säga förlåt

I veckans best of-avsnitt kommer ytterligare ett av våra möten med Petra Krantz Lindgren. Vi pratade om trots. Är det ett nödvändigt ont som vi bara ska härda ut eller finns det andra vägar? Vi får som vanligt kloka tips och strategier för hur vi kan göra istället för att bara överleva trotsåldern. Vi passar också på att prata om det här med att säga förlåt. Det är lätt att vi i ren desperation säger åt våra barn att de minsann ska säga förlåt och dessutom mena det när de gjort något som vi inte tycker är ok. Men vad lär vi dem då, och kan vi även här hitta andra strategier för hur vi kan agera? Som vanligt galet mycket klokskap och tips som är direkt applicerbara i vardagen!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

12 Dec 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

108-Pyssla med barnen

Håll i hatten! Idag pratar vi kreativitet för alla åldrar! Kreativa Karin är en av landets mest erfarna pysslare och hon inspirerar oss med idéer och tips kring pyssel och DIY. Hur kommer man egentligen igång med pysslandet tillsammans med sina barn och varför ska man pyssla? Karin ger oss sina tankar på vilket material som är extra användbart i olika åldrar, hur man pysslar näst intill gratis och vilka verktyg man alltid ska ha hemma. Vi får också ta del av Karins bästa idéer för ett lyckat barnkalas och pysseltips inför olika högtider. (Bild på Karins Fågelrestaurang ligger på vårt instakonto - lifewithkids.se).Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

31 Jan 2019

Rank #5

Podcast cover

111-Att återupptäcka sin sensualitet

Sensualitet. När smakade du på det ordet senast? Att hitta tillbaka till sitt djup, till sig själv och bli sitt bästa jag. Att hitta sin mening igen, när det här med barn har till mångt och mycket "klarats av" och det nu finns tid och energi att lägga på sig själv. När man har gått på autopilot och projektlett familjen alldeles för länge och känner att man vill ha ut något mer av livet. Men hur gör man när man känner sig lite vilsen? Hur tar man reda på vem man är eller har blivit "efter barnen" och hur gör man för att hitta en ny livsgnista för att bli sitt bästa jag? Det är hög tid att öppna alla sinnen för nu lyssnar vi till coachen Hanne Lina Drott som berättar om alternativa vägar för att hitta djupet och glädjen i livet. Vi pratar feminina och maskulina energier, om varför vi ska sluta tänka och börja känna, fullkroppsorgasmer och varför alla kvinnor borde ha en stubbe i skogen.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

21 Feb 2019

Rank #6

Podcast cover

109-Att hoppa av ekorrhjulet

Ekorrhjulet, många av oss springer fort i det och kanske tar det stop en vacker dag. Det gjorde det för veckans gäst, Åsa Axelsson, som efter att hon gått in i väggen började fundera på vad hennes familj och hon egentligen behövde? Vad behövde de för att kunna leva ett gott liv? Kunde det kanske räcka med 40h lönearbete för en familj med 4 barn? De testade och det funkade! Vi får Åsas historia och bästa tips. Hon svarar också på hur det egentligen blir med pensionen om man inte jobbar och hur hon fick barnen att dricka mindre mjölk men äta mer glass!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

7 Feb 2019

Rank #7

Podcast cover

110-Oro och ångest hos barn

Ångest, oro och rädslor. Hur kan jag som förälder bemöta mina barns rädslor på bästa sätt när det rationella argumentet att det minsann inte alls finns några monster på övervåningen inte riktigt funkar? Och hur gör man när de är rädda för något som faktiskt kan vara farligt på riktigt? Vi träffar kloka barnpsykologen Martin Forster och pratar om detta. Vi passar också på att fokusera på de lite äldre barnen, tonåringarna. Hur bemöter jag mitt tonårsbarn på bästa sätt och hur kan jag stötta så att hen förstår att jag finns där men samtidigt inte känner att jag tränger mig på? Och när är egentligen barnen vuxna, när ska jag släppa taget?Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

14 Feb 2019

Rank #8

Podcast cover

114-Balans och karriär

I veckans avsnitt träffar vi Ewa som jobbar som livs- och karriärcoach och pratar om livet, arbetslivet och balansen som förälder. Hur får man egentligen ihop det med jobb, familj och allt annat man vill få in på de 24h vi har per dygn? Finns det någon som får ihop det och vilket är egentligen det bästa receptet? Om jag dessutom känner att jag vill byta yrkesbana efter att jag blivit förälder, var börjar jag?Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

14 Mar 2019

Rank #9

Podcast cover

149-Best of-Smart föräldraskap

I veckans best-of-avsnitt är vi tillbaka i vårt möte med minnesmästaren, författaren och pappan Mattias Ribbing för att prata om smart föräldraskap. Hur kan vi bli smartare som föräldrar för att få smartare barn? Ska jag verkligen ljuga om jultomten (kanske lite sent just idag?!) och vad händer om jag helt plötsligt berättar sanningen? Vi landar i att kaffe är bra i stort sett jämt och att det här med att ha tråkigt skapar mer kreativa barn. Vi får också ta del av Mattias livsval att flytta från storstan och vad det gett för konsekvenser för honom och hans familj.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

26 Dec 2019

Rank #10

Podcast cover

155-Best of-Sex och lust

Vi vet att ni gillar sex. Det ser vi i vår statistik. Därför bjuder vi än en gång på ett av våra mest lyssnade avsnitt - det om sex och lust. Lina träffar sexologen Leigh Norén för att prata om man ska ställa upp på sex för att få igång sexlivet. Om man måste ligga för att vara lycklig, hur man hanterar olika behov av närhet och sex och Lina får en aha-upplevelse när det pratas intimitet!Ska det liggas mer i år? Då är det här bästa inspirationen för er!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

6 Feb 2020

Rank #11

Podcast cover

154-Best of-Syskonbråk

Det här är nog den podden i vårt bibliotek som vi själva lyssnat mest på. För hur ofta handlar inte föräldraskapet om att hantera syskonbråk? Det här avsnittet är obligatorisk lyssning för alla med fler barn och varje gång man hör den så tar man till sig nya saker och tips. Vi ger er bästa Petra Krantz Lindgren - när hon är som bäst! Med konkreta tips, lärorika förklaringar och hårda sanningar.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

30 Jan 2020

Rank #12

Podcast cover

153-Best of-Matkrånglande barn

Nytt år - Nya matvanor? Det är många som vill skaffa sig bättre matvanor för sig och sin familj i samband med att ett nytt år startar. Men vad gör man när barnen inte är med på tåget. När de vägrar att prova nya smaker och skriker efter köttbullarna när du serverat din nya, fantastiska vego-gryta? Vi återsänder ett favvo-avsnitt med dietisten Sara Ask där vi gjort ett helt avsnitt kring tips och trick för att få matkrånglande barn att våga prova nytt.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

22 Jan 2020

Rank #13

Podcast cover

152 - Best of - Föräldraskap och barnsyn

Vi dammar denna vecka av ett nytt önske-avsnitt! Och detta är verkligen ett avsnitt man bör lyssna på med jämna mellanrum. Vi har återigen träffat Lars H Gustafsson, barnläkaren, författaren och 8-barns pappan som bland annat skrivit boken Relationsrevolutionen. Denna gång pratar vi om hur vi som föräldrar förhåller oss till våra barn. Ett väldigt tankeväckande avsnitt som fick oss att omvärdera och tänka till.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

16 Jan 2020

Rank #14

Podcast cover

151-Best of-Att hoppa av ekorrhjulet

I veckans best-of avsnitt pratar vi om ekorrhjulet. Många av oss springer fort i det och kanske tar det stop en vacker dag. Det gjorde det för avsnittets gäst, Åsa Axelsson, som efter att hon gått in i väggen började fundera på vad hennes familj och hon egentligen behövde? Vad behövde de för att kunna leva ett gott liv? Kunde det kanske räcka med 40h lönearbete för en familj med 4 barn? De testade och det funkade! Vi får Åsas historia och bästa tips. Hon svarar också på hur det egentligen blir med pensionen om man inte jobbar och hur hon fick barnen att dricka mindre mjölk men äta mer glass!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

8 Jan 2020

Rank #15

Podcast cover

140 - Så blir du ekonomisk fri

Vi träffar "Framtidsfeministen" Sandra Bourbon som precis har blivit mamma och delar med sig av sina allra bästa tips för att uppnå ekonomisk frihet. Hur tänker hon gällande familjens ekonomi och prioriteringar och ser det annorlunda ut när hon blivit förälder. Vad är egentligen rättvist när det kommer till pengar. Om en part väljer att starta företag eller gå ner i tid på sitt arbete. Hur och ska man kompensera för det? Sen kan vi såklart inte låta bli att prata pengamaskiner och dyra kaffe på stan!Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

24 Oct 2019

Rank #16

Podcast cover

139-Hur utvecklas barns hjärnor?

Vi träffar Kristina Bähr, barnläkarspecialist och ägare av Hjärnpodden, för att ta reda på hur våra barns hjärnor fungerar och utvecklas över tid. Vad vet vi om hjärnans funktioner när vi föds? Hur utvecklas den? Hur påverkas den och spelar det egentligen någon roll hur mycket vi tränar olika förmågor hos våra barn för att uppnå milstolpar lite snabbare än mammagruppens barn?Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

41mins

17 Oct 2019

Rank #17

Podcast cover

136-Barn och sexualitet

Blommor och bin, hur barn blir till. Kärt barn har många namn. Många är vi som funderat en del på hur man ska prata om denna typ av frågor med sina barn och i dagens podd får vi svar! Vi har träffat Suzann och Hans på RFSU och pratar om barn och sexualitet. Hur pratar vi med barn om det, vad kan vi förvänta oss att de får lära sig kring ämnet i skolan, hur ska barn bemötas kring frågan i förskolan? Hur kan vi se till att barnen får utforska sin egen sexualitet samtidigt som integriteten behålls? Kanske behöver detta inte alls vara så svårt och känsligt som man kan tro.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

26 Sep 2019

Rank #18

Podcast cover

134 Alex Schulman - Om rädslan att misslyckas som förälder

Vi möter författaren, poddaren och trebarnspappan Alex Schulman som berättar om hur det är att växa upp utan att någonsin känna sig trygg, att aldrig ha upplevt den där totala lyckan med en nyfödd bebis och vi får även en inblick i hur familjen Shulman löser vardagspusslet. Alex bjuder också på sina bästa tips för att hålla sin relation vid liv under småbarnsåren.Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

12 Sep 2019

Rank #19

Podcast cover

132-Familjelogistik

Familjelivet är en logistisk utmaning varje dag. Att alla har rena kläder (i hyfsat rätt storek), att det finna någon form av mat i kylen och att alla kommer till rätt ställen i rätt tid på morgonen till exempel. Men har vi egentligen funderat över hur vi kan underlätta livet genom att fundera över om vi kanske skulle kunna skruva något på logistiken för att få en lite smidigare och kanske roligare vardag? Vi har träffat Nina Modig, logistiker och författare och pratat om logistik i familjelivet. Vilka är det stora tidstjuvarna och vad gör oss irriterade i vardagslogistiken och kanske framförallt, hur kan vi ändra på det och i vilken ände ska jag börja?Support this show http://supporter.acast.com/lifewithkids. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

18 Jul 2019

Rank #20