OwlTail

Cover image of To The Moon Honey Podcast

To The Moon Honey Podcast

Nu kan du tage To The Moons ærlige samtaler, rørende beretninger, relevant viden og inspirerende snakke kvinder imellem med dig på farten. Glæd dig til panelsnakke med seje kvinder, efterfødselssamtaler og brugbar ekspertviden. Værter er To The Moons grundlæggere Bea Fagerholt & Liv Winther. www.tothemoonhoney.com

Popular episodes

All episodes

Read more

Nu kan du tage To The Moons ærlige samtaler, rørende beretninger, relevant viden og inspirerende snakke kvinder imellem med dig på farten. Glæd dig til panelsnakke med seje kvinder, efterfødselssamtaler og brugbar ekspertviden. Værter er To The Moons grundlæggere Bea Fagerholt & Liv Winther. www.tothemoonhoney.com

Vores panel snakker om at blive mor, når man selv er adopteret

Podcast cover
Read more

“Noget af det bedste ved at være blevet mor er, at der er en, der fysisk ligner mig. Jeg elsker, at vi ligner hinanden, og at jeg kan se mig selv i ham,” siger Michala Yun-Joo Schlichtkrull, der er mor til Isak på 1 år, i denne fine panelsnak om at blive mor, når man selv er adopteret, Vi skal også høre Cille Walsted Thomassen, mor til Martha på 8 og Ludvig på 4 år, og Hye Marcussen, mor til Barbara på 4 år,  fortælle deres historier om at være adopteret, og hvordan graviditeten satte forskellige tanker i gang om deres biologiske ophav.

Sep 14 2022

43mins

Play

Ego: Få hånd om hverdagen med struktur og enkle systemer, der giver overskud

Podcast cover
Read more

Mange af os har en følelse af at halse efter dagen, nærmest allerede inden man er kommet ud ad døren om morgenen. Sådan behøver det ikke at være, hvis det står til Trine Kolding, ekspert i effektivitet og planlægning. Få hendes råd til, hvordan vi kan få mere hånd om hverdagen ved at skabe systemer og en struktur, der giver overskud til at noget af alt det, man ikke når i hverdagen, men som man savner at have tid til. Vi får også konkrete hacks til dobbelt tidsudnyttelse, ugeskemaer over familiens pligter, og 15 minutters speed-oprydning, der involverer hele familien.

Sep 13 2022

29mins

Play

Efterfødselssamtale med Ann-Sofie Nygaard

Podcast cover
Read more

Det er op til påskeferien, da fuldmægtig Ann-Sofie Nygaard tager på ferie i Nordjylland med sin familie. Hendes mand bliver et par dage ekstra i København, fordi han skal arbejde og holde den sidste fest med vennerne, inden han halvanden måned senere bliver far til to. Ann-Sofie er i uge 34, da hun lørdag aften putter sin søn og får veer. Inden længe er hun på vej til Hjørring Sygehus med sin mor og storebror som fødselshjælpere. Det er en forrygende fortælling om fødslen af lille Gustav, hvor vi selvfølgelig skal høre, om Ann-Sofies mand når frem i tide. Vi skal også høre om dagene efter fødslen, hvor personalet på Hjørring Sygehus kommer til at spille en afgørende rolle for starten på tilværelsen som familie på fire. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål.

Sep 12 2022

44mins

Play

Vores panel snakker om pludseligt at miste sin mand

Podcast cover
Read more

I denne panelsnak fortæller tre kvinder om at miste deres partner og dermed faderen til deres børn. Vi skal høre deres rørende historier, og hvordan de kommer igennem den første tid efter deres mænds pludselige død. Om at blive efterladt med en baby i maven og skulle føde uden sin mand, og om følelsen af ikke at kunne give efter for sin egen sorg, fordi børnene skal støttes igennem sorgen over at have mistet deres far. Vores panel består af journalist og forfatter Puk Qvortrup, mor til Elmer, 12, Kaj, 9, Paolo, 5, og Ernest, 1, børnetøjsdesigner Fie Wahlgreen, mor til Gro, 4, og Thit, 1, og selvstændig agent Anne Sofie Sørensen, mor til Evie, 8.

Sep 07 2022

55mins

Play

Efterfødselssamtale med Fie Brandt

Podcast cover
Read more

Fie Brandt er 26 år og mor til Summer på 10 måneder. I denne efterfødselssamtale skal vi dels høre om en graviditet præget af masser af overskud, hvor Fie har fuld fokus på at gennemføre sit studie, så hun ikke skal tilbage på skolen efter barslen. Men det er især historien om, hvordan Fie efter 24 timer i fødsel ender i akut kejsersnit under fuld narkose og om en kaotisk efterfødselstid, hvor hun bliver genindlagt og opereret adskillige gange, så lægerne kan rense kejsersnitsåret for infektion. Men selv om Summers fødsel er en traumatisk oplevelse for Fie, er hun i dag stolt af, at hun klarede det på trods af den hårde start. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål. 

Sep 05 2022

47mins

Play

Mama: Tine Høeg, forfatter

Podcast cover
Read more

Der buldrer en ild i forfatter Tine Høeg, som med egne ord hellere vil leve alt for meget end lidt for lidt. Allerede som barn, hvor hun vokser op i en tryg kernefamilie i Albertslund, ved hun, at hun skal være forfatter eller skuespiller. Men voksenlivet skuffer hende, kærlighedsrelationerne brister, og længslen efter at blive mor stiger i takt med ensomheden. Med en ærlighed, som hun også demonstrerer i sin seneste bog ‘Sult’, fortæller Tine Høeg her om at være i et langvarigt fertilitetsforløb samtidig med at hun er bonusmor, om nærværet af kærlighed og erotik midt i sorgfuldheden, og om at bære med sig i tilværelsen som grundvilkår, at hun aldrig bøjer hovedet.

Sep 01 2022

56mins

Play

Vores panel snakker om ulvetimen

Podcast cover
Read more

Timerne fra børnene er hentet til der står aftensmad på bordet, kan ofte være konfliktfyldte, kaotiske og stressede. Og indimellem kan det føles som om, at de bare skal overstås. Vi taler om ulvetimen og om, hvordan det kan vendes til noget hyggeligt, så hverdagen bliver fed, selvom den er travl, og børnene er trætte. Vores panel består af kommunikationsansvarlig Marie Plum, mor til Carl Egon, 6, Ejner Bob, 4, og Soleima på 4 måneder, PR og marketingansvarlig Anaïs Amdrup-Chamby, mor til Lilou, 4, og Maxime, 2, og senior business performance manager Simone Dyrby Helvind, mor til Valdemar, 4, og Isabella, 1.

Aug 31 2022

47mins

Play

Ego: Hvem er jeg, efter jeg er blevet mor?

Podcast cover
Read more

Når vi bliver mødre, tilsidesættes vores egne behov i den første tid, fordi vores barn har så meget brug for os. Men for nogle af os betyder det, at vi kommer til at forlade os selv i en sådan grad, at vi har svært ved at finde kontakten til os selv igen - og måske ved vi heller ikke rigtig selv længere, hvem vi er. Vi taler med psykoterapeut Annemarie Clement om den forandring, der sker med mange af os, når vi bliver mødre, om den nye identitet, som ofte følger med, og om hvordan man finder kontakten til den nye version af sig selv.

Aug 30 2022

27mins

Play

Efterfødselssamtale med Helene Plett Forchhammer

Podcast cover
Read more

Helene Plett Forchhammer fra @eatrealbereal bliver uventet gravid midt i en kaotisk periode i sit liv, hvor hun er på stærk binyremedicin på grund af en på det tidspunkt ukendt sygdom. Første trimester af graviditeten er præget af en usikkerhed om, hvorvidt graviditeten vil blive siddende. Men midt i ængsteligheden og de mange bekymringer træffer Helene et valg om, at hun vil styre sine tanker, gå ind i graviditeten med hele sit hjerte og tro på det. Vi skal også høre Helene fortælle om det, hun kalder en ”fed fødsel”, da lille Dannie kommer til verden efter en aften i en partybus, og ikke mindst om tiden efter fødslen, hvor Helene får konstateret sclerose. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål.

Aug 29 2022

46mins

Play

Vores panel snakker om menstruationscyklus, hormoner og pms

Podcast cover
Read more

Vi kvinder har i gennemsnit menstruationscyklus i 35 år, bløder i 6 år og er i den præmenstruelle fase 6 år af vores liv. Men samtidig lever vi i et samfund, hvor der er fokus på konstant at præstere, så hvor gør vi af sårbarheden og praktikken de dage, hvor vores menstruation fylder? Hvordan kan vi lære vores cyklus at kende, så vi kan bruge de forskellige faser og vores biologi mere aktivt og til vores fordel? Og hvorfor bør vi tage vores hormoner mere seriøst? Vi taler om kvindekroppen og den månedlige cyklus med vores panel, der består af læge Amalie Bach Nielsen, grundlægger af menstruationstrussevirksomheden Flow, Cathrine Widunok Wichmand, og stifter af Una Firm, Louise Walther.

Aug 24 2022

49mins

Play

Efterfødselssamtale med Cille Fjord Bannis

Podcast cover
Read more

Da iværksætter Cille Fjord Bannis bliver mor for første gang som 25 årig, har hun en traumatisk fødsel og får efterfølgende en svær fødselsdepression. Gentagende hospitalsindlæggelser og en altoverskyggende følelse af utilstrækkelighed i tiden under og efter fødslen af sønnen Carl bliver toneangivende for starten på Cilles moderskab. Derfor er det også med lige dele angst og glæde, da hun bliver gravid med sit andet barn og skal se endnu en fødsel i øjnene. Det er en stærk og meget rørende efterfødselssamtale om at blive væltet omkuld og arbejde indgående med at finde sin egen styrke igen, og om hvordan Cille tager kontrollen tilbage over sin krop, overvinder sin største frygt og får en helt anden fødselsoplevelse, da hun føder lillebror Billy. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål.

Aug 22 2022

46mins

Play

Mama: Kunstner Klara Lilja

Podcast cover
Read more

Kunstneren Klara Lilja har med sine farverige og fantasifulde skulpturer på få år skabt sig en tydelig stemme på kunstscenen. Der er rift om hendes værker, og det er en en position, hun målrettet har arbejdet på at opnå, siden hun gik på Kunstakademiet og tidligt begyndte at bruge Instagram som sit eget virtuelle galleri for at gøre opmærksom på sin kunst. Det er også på Instagram, at hun senere i 100 slides deler sin traumatiske efterfødselshistorie og den kæmpe skuffelse, hun oplever det er at blive mor. Hør Klara Lilja fortælle intenst, ærligt og fascinerende om fra barnsben at få kreativiteten ind med modermælken, om tidligt at drømme om den store kærlighed, og om at lave kunst, der holder for evigt.

Aug 18 2022

56mins

Play

Vores panel snakker om barselsbesøgets do’s & don’ts

Podcast cover
Read more

Når et nyt familiemedlem bliver født, står både bedsteforældre og venner klar til at se og byde det lille vidunder velkommen. Men barselsbesøg kan hurtigt komme til at få karakter af én lang servicering af andres behov, når det man allermest har brug for er ro, omsorg, pleje og etablering af amningen. Hvordan sætter man grænser uden at være uhøflig? Hvad kendetegner det optimale barselsbesøg? Og hvorfor er en barselspotte guld værd? Vores panel består af musikredaktør Augusta Glahn-Abrahamsen, mor til Ellie, 6, og Lola på 6 måneder, studerende Aia Aamund, mor til Palma på 10 måneder og konsulent og projektleder Lærke Rygaard, mor Carl Leo, 3.

Aug 17 2022

49mins

Play

Efterfødselssamtale med Julie Lærke Nørgaard Jensen

Podcast cover
Read more

Da doula og ammevejleder Julie Lærke Nørgaard Jensen bliver gravid med sit femte barn, går hun rutineret til opgaven. Hun ved, at hun vil føde hjemme, ligesom med de to forrige børn, og med sin kæreste, en doula, sin mor og en jordemoder ved sin side. Men tidligt i graviditeten oplever Julie, hvordan denne graviditet er anderledes end de forrige. Og til nakkefoldsscanningen får Julie og hendes kæreste et lavt tal, som de skal tage stilling til, inden de får foretaget en moderkagebiopsi. Det er en livsbekræftende efterfødselssamtale, hvor vi selvfølgelig også skal høre om fødslen af lille Martha Mie, om hvordan det føles at føde et barn, der er iført sejrsskjorte, og om som nybagt mor at håndtere fire andre børns behov. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål.

Aug 15 2022

45mins

Play

Vores panel snakker om haven, planter og naturen

Podcast cover
Read more

Vi taler vi om den stigende interesse for haven og planter, både når man bor i hus eller har flyttet haven ind i lejligheden i form af krukker på altanen eller nede i gården. Kræver det særligt grønne fingre at få planter til at gro? Hvordan kommer man godt i gang, hvis man er have-rookie? Og hvorfor egner haven sig så godt som ventil for svære følelser? Vores panel består af forfatter og jurist Malene Lei Raben, guldsmed Nadia Shelbaya og stifter af Haven På Taget, Anna Sofie Jacobsen.

Aug 10 2022

48mins

Play

Efterfødselssamtale med Ulrikke Toft Simonsen

Podcast cover
Read more

Arkitektstuderende Ulrikke Toft Simonsen er 27 år, da hun bliver gravid med sit og kærestens første barn. Ulrikke har tidligt et ønske om, at hendes fødsel helst skal være naturlig og uden smertelindring, og at hendes mor skal med til fødslen. Hør Ulrikke fortælle ærligt om et første trimester præget af massiv træthed, PMS-følelse og rygestop, og om en lang fødsel, der bouncer frem og tilbage, inden hun ved en råstyrke til sidst føder Norma, mens flere familiemedlemmer er med på stuen. Det er også en efterfødselssamtale om, hvordan fødslens forløb er med til at forandre Ulrikke, der får øje på mønstre hos sig selv, som hun beslutter sig for at bryde. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål. 

Aug 09 2022

49mins

Play

Vores panel snakker om lyst, intimitet og sex efter fødslen

Podcast cover
Read more

Hvordan lander man i kroppen efter en fødsel? Både når det kommer til kropsbevidsthed, men også i forhold til intimitet, begær og sex - eller mangel på samme. Er der et før og efter børn, når det kommer til sex og lyst? Hvad er der sket fysisk og mentalt i transformationen? Og hvordan tackler man det med ens partner, hvis man har forskellige lystbehov? Vores panel består af podcastvært og stylist Amalie Bendixen, mor til Carmen, 2, skuespiller Silja Eriksen, mor til Mogens, 3, og kommunikationsrådgiver Stine Winskel, mor til Nora, 5, og Zoe, 1.

Aug 03 2022

50mins

Play

Ego: Sådan får du en mindre stresset hverdag

Podcast cover
Read more

Mange af os kommer i disse dage tilbage fra sommerferie. Friske og veludhvilede og med batterierne genopladte - klar til et travlt halvår fuld af spændende arbejdsprojekter. Eller hvad? Hvad hvis man allerede nu frygter at ryge ned i en hvirvelvind af uendelige to-do lister, hårde bagkanter og hasteture på cyklen til og fra arbejde? Vi taler med stressbehandler og sygeplejerske Linda Clod Præstholm om, hvordan man kan få en blød opstart på dagligdagen.

Aug 02 2022

29mins

Play

Efterfødselssamtale med Cathrine Widunok Wichmand

Podcast cover
Read more

Entreprenør og influent Cathrine Wichmand Widunok og hendes mand var gennem et længere fertilitetsforløb med adskillige ægudtagninger for at få deres første barn, Eddie, som tilmed også kom til verden ved en hård fødsel. Så da Cathrine og hendes mand halvandet år senere ønsker at være forældre igen, er de mentalt forberedte på, at det kan tage lang tid. Men til deres overraskelse lykkedes det ved første ægoplægning. Vi skal høre Cathrine fortælle om en graviditet præget af store forandringer, om at gøre sig umage med fødselsforberedelsen og om en fantastisk fødsel af lille Irma, der kommer til verden 12 dage over termin. Det er en dejlig varm og underholdende efterfødselssamtale om, hvordan én fødsel kan hele en anden. Jordemoder Camilla Brinch er med til at besvare spørgsmål.

Aug 01 2022

46mins

Play

Vores panel snakker om at tage en kort barsel

Podcast cover
Read more

Det kan være et minefelt, hvor lang barsel man vælger at tage. I denne panelsnak taler vi med tre kvinder om deres overvejelser og erfaringer med at holde en kort barsel. Om at identificere sig med sit arbejde og savne jobbet, mens man er på barsel, om at aflevere sin baby i vuggestuen med mælk i poser og om at træffe de valg, der fungerer bedst for familien. Vores panel består af medlem af Europa Parlamentet, Linea Søgaard-Lidell, mor til Ellen, 2, digital- og intern kommuniktionsmanager Louise Fisker, mor til Oliver, 5, og Theo, 1, og PR og kommunikationschef Natalie Havgaard, mor til Teddy, 4, og Bella, 1.

Jul 27 2022

52mins

Play