OwlTail

Cover image of Femicast

Femicast

Dit feministiske podcastmagasin om køn, kultur, kærlighed og kanel.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast has few episodes.

This means there isn't enough episodes to provide the most popular episodes. Here's the rankings of the current episodes anyway, we recommend you to revisit when there's more episodes!

Podcast cover

Digital Aktivisme

Digital aktivisme eller online aktivisme bliver ofte opfattet som sekundært. Som noget lidt ligegyldigt, der ikke betyder noget, ude i virkeligheden. Og omtalt med begreber som clicktivisme eller slacktivism.  Jeg har talt med kvinden bag Facebook bloggen En Feminists Bekendelser, for at høre hvordan en digital aktivist selv ser på sagen. Hun fortæller om sejrene, fælleskabet, hadet, udfordringerne og ikke mindst om den empowerment og forandrende effekt digitale aktivisme har. Medvirkende var: Sarah Elizabeth Daley. Hvis du kunne lide hvad du hørte, så kan du støtte Femicast på 10er.dk - så kan jeg producere endnu flere afsnit. Og hvis du går ind på iTunes og giver Femicast 5 stjerner, hjælper du mig med at nå ud til endnu flere lyttere. Femicast er produceret af Siri Bonde.

15mins

22 Oct 2019

Rank #1

Podcast cover

Postkort fra en kvindelejr

Hej Søster Vi nyder de lange varme dovne dage her på kvindelejren.  Vi er 15 kvinder afsted og næsten lige så mange børn.  Tiden går med at bade på stranden, skiftes til at lave mad, drikke vin og spille spil.  Vi har også lavet sommerdyst, børnene mod de voksne, med kampråb og det hele.  Om natten, når vi sidder rundt om bålet, er det ikke for børn. Her er der plads til de tungere samtaler. Og er blev rent faktisk brændt en BH på bålet. Det er bare så befriende, kun at være kvinder sammen. Der er ingen snærende forventninger til køn, krop og kunnen. Her er vi bare, i fællesskabet. Kærlig hilsen Søsterskabet Hvis du kunne lide hvad du hørte, så kan du støtte Femicast på 10er.dk - så kan jeg producere endnu flere afsnit. Femicast er produceret af Siri Bonde.

3mins

10 May 2019

Rank #2

Podcast cover

FEMINISTEN

Det her afsnit af Femicast er på en blanding af dansk, svensk og engelsk. Jeg har nemlig været i Malmø, for at se dokumentarfilmen FEMINISTEN.  Filmen blev vist ved et arrangement af WIFT - Women In Film and Television, hvor den danske filmkritiker Nanna Frank Rasmussen talte med filmens hovedperson Gudrun Schyman. Og jeg interviewede filmens producer Helene Granqvist.  Filmen FEMINISTEN handler om Gudrun Schyman. I 1993 blev hun partileder for det socialistiske parti Vänsterpartiet i Sverige, som hun sikrede det bedste valgresultat nogensinde. 10 år senere måtte hun gå af i utide og under stor dramatik. I 2005 dannede hun Feministisk Initiativ, som startede som en bevægelse og blev et parti, der nu har afdelinger over hele landet, søskendepartier i Danmark, Norge og Finland og en plads i Europa parlamentet. Schyman er for længst skrevet ind i historiebøgerne og er i dag et ikon for svensk feminisme. Men vejen dertil har ikke bare været lang, men også fuld af alverdens forhindringer, hvor hendes egne dæmoner er de største. Filmen følger Schyman over 4 år i en periode (2014-2018), en periode hvor fremgangen for Feministisk Initiativ og Schymans appel bliver en del af det store billede af den kvindebevægelse, der vokser verden over og får sit største udtryk gennem Women’s March og #Metoo. FEMINSTEN er instrueret af Hampus Linder. Hvis du kunne lide hvad du hørte, så kan du støtte Femicast på 10er.dk - så kan jeg producere endnu flere afsnit. Femicast er produceret af Siri Bonde.

31mins

13 Oct 2018

Rank #3

Podcast cover

Om en Facebookgruppe

Det her er historien om en Facebookgruppe. Om hverdagssexisme, online-aktivisme, modstand, og fællesskab. Jeg har fulgt gruppen Stop Sexisme, fra den spæde start i 2013 og frem til deres 4 års jubilæumsfredagsbar. Under navnet The Everyday Sexism Project Danmark (ESPD) etablerede Dansk Kvindesamfund – i samarbejde med journalist Irene Manteufel –  i august 2013 den danske afdeling af det britiske The Everyday Sexism Project.  I første omgang i form af et website og en lukket gruppe på Facebook, hvor man kan dele sine oplevelser med sexisme. Følelsen af fællesskab i gruppen voksede hurtigt, og efter et par måneder begyndte gruppens medlemmer at mødes off-line til fredagsbar. Projektet blev en overvældende succes. Det satte i den grad dagsordenen i ligestillingsdebatten, og var afgørende for den nye opblomstring af feminisme og aktivisme i Danmark. I september 2014, blev det tildelt Suzanne Gieses Mindelegat. I november 2014 blev The Everyday Sexism Project Danmark delt op i to selvstændige enheder, hvor Dansk Kvindesamfund fortsatte med Facebook-gruppen under navnet Stop Sexisme. Og administratorer og medlemmer mødtes stadig til fredagsbar. Du finder gruppen her.  De medvirkende var: Administratorer og medlemmer af Stop Sexisme. Hvis du kunne lide hvad du hørte, så kan du støtte Femicast på 10er.dk - så kan jeg producere endnu flere afsnit. Femicast er produceret af Siri Bonde.

27mins

8 Aug 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts