OwlTail

Cover image of Bonyolult dolgok

Bonyolult dolgok

A Bonyolult dolgok közérdekű társadalomtudományi, társadalompolitikai témákat dolgoz fel szakértőkkel, tudósokkal, vagy a témát feltáró újságíróval. Minden műsor egy kérdést feszeget, de igyekszünk azt minél alaposabban körüljárni, és bemutatni, hogy egy-egy helyzetnek számos kimenetele és megoldása lehet. A válaszokat és a megoldásokat nem feltétlenül mi adjuk meg a kérdésekre, inkább arra törekszünk, hogy bemutassuk, hogy a dolgok a legtöbbször nem feketék vagy fehérek, hanem annál sokkal de sokkal bonyolultabbak.A műsort Korpás Krisztina és Bálint Judit vezeti.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2022. február 10., csütörtök 19:00)

A 2021. november 18-i adás ismétlése.Azok, akik szeretetteljes közegben nőnek fel, nehezen értik meg, hogy miért nem tud valaki kiszállni egy bántalmazó helyzetből, vagy hogy fiatal lányok miért hisznek olyan ígéreteknek, amiről egy külső szemlélő egyértelműen meg tudja mondani, hogy csak a kihasználásról szól. Ezt igyekeztünk megvilágítani az adásában, vendégünk Feuer Yvette, a Láthatáron Csoport vezetője volt.

54mins

10 Feb 2022

Rank #1

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2022. február 03., csütörtök 19:00)

Makacs dolgok-e a tények? A Bonyolult dolgok utolsó adásában Hammer Ferenccel beszéltük meg, lehetséges-e – és ha igen, akkor hogyan – szembeszállni a hamis információkkal, melyekkel teli a média.

55mins

3 Feb 2022

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2022. január 27., csütörtök 19:00)

Meghalt Setét Jenő polgárjogi aktivista, az Ide tartozunk Egyesület elnöke A 2021. július 22-i adás ismétlésével emlékezünk rá.

58mins

27 Jan 2022

Rank #3

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2022. január 20., csütörtök 19:00)

"A homoszexualitás is jelen van a világban aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita" – hazudta a kormányfő a minap a Kossuth Rádióban. A Bonyolult dolgokban ennek a témának jártunk utána Takács Judit szociológus segítségével.

52mins

20 Jan 2022

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2022. január 13., csütörtök 19:00)

Labancz Dániel gyermekklinikai szakpszichológussal beszéltük meg, hogyan hat a gyerekekre az élsport.

50mins

13 Jan 2022

Rank #5

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2022. január 06., csütörtök 19:00)

A december 16-i adás ismétlése, a vendég Kapitány-Föveny Máté szakpszichológus volt, akivel az alkoholizmusról beszélgettünk, például arról, hogyan hat az ivás a családokra, a gyerekekre, mit tehet a család az alkoholista családtaggal, mit tud segíteni a terápia, és hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy a mai gyerekekből ne legyenek alkoholista felnőttek.

6 Jan 2022

Rank #6

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2021. december 30., csütörtök 19:00)

Ez egy sötét korszak és nagyon sajnálom magunkat, hogy belekeveredtünk - mondja mai vendégünk, Tamás Gáspár Miklós, akiről lehet tudni, hogy elég kiábrándultan figyeli a világ és Magyarország eseményeit. Legutóbbi, a merce.hu-n megjelent írásában az elmúlt 20 évről ír, amit úgy összegez, hogy " Elveszett évtizedek, hiábavaló munka, fölösleges kínlódás. Nem marad belőle semmi." A műsorban beszél arról is, hogy szerinte mi vezetett a társadalom kiábrándultságához, hogy miért nem hiszünk már se vallásnak, se tudománynak. Szót ejt a  miniszterelnök-váltás esélyéről, ez szerinte nem oldja meg a társadalom problémáit, legjobb esetben egy termékeny zűrzavarra kerülhet sor, amiből talán kinő valami. De szerinte ehhez nagyon nagy szerencse is kellene.

53mins

30 Dec 2021

Rank #7

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2021. december 23., csütörtök 19:00)

Az "épségizmusról" beszélgetünk ma, ami egy olyan ideológia, amely az épséget, a „normalitást” részesíti előnyben, a fogyatékosságot pedig az emberi létezés egy alacsonyabb értékű formájának tartja, a fogyatékossággal élő embereket pedig marginalizálja és láthatatlanná teszi. Az "épségizmus" az élet számos területén tetten érhető,  a mai adásunk vendégei leginkább azt kutatták, hogy milyen hátrányokkal indulnak a munkaerőpiacon azok, akik testi fogyatékossággal élnek. A Bonyolult dolgok vendégei: Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem kutatója és Hidegh Anna Laura, a Budapesti Corvinus Egyetem kutatója.

52mins

23 Dec 2021

Rank #8

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2021. december 16., csütörtök 19:00)

December van, az ünnepek hónapja, és nálunk az ünnepek elképzelhetetlenek alkoholfogyasztás nélkül. De persze sokaknak a hétköznapok is elképzelhetetlenek alkoholfogyasztás nélkül. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus volt a vendégünk, akivel arról is beszélgettünk, hogyan hat az ivás a családokra, a gyerekekre, mit tehet a család az alkoholista családtaggal, mit tud segíteni a terápia, és hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy a mai gyerekekből ne legyenek alkoholista felnőttek.

55mins

16 Dec 2021

Rank #9

Podcast cover

Bonyolult dolgok (2021. december 09., csütörtök 19:00)

Csökken azok száma, akik elzárkóznak az oltásoktól, de még mindig sokan vannak. Mi ennek az oka? A Bonyolult dolgok vendége Koltai Júlia kutató volt, aki tudóstársaival épp erre a kérdésre keresi a választ.

56mins

9 Dec 2021

Rank #10