OwlTail

Cover image of Radio Camataru

Radio Camataru

Wekelijkse podcast van FeanOnline over SC Heerenveen!

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

S02E17 | Terugblik op de derby (en meer) met Sander de Vries

De nieuwste uitzending van Radio Camataru staat uiteraard grotendeels in het teken van de teleurstellend verlopen Derby van het Noorden. Samen met sportjournalist Sander de Vries, die beide clubs volgt namens het Algemeen Dagblad, blikken we terug op het 1-1 gelijkspel. Samen met host Marcel Koppers en sidekicks Redmer Wijnsma en Frank Beenen wordt er ook stilgestaan bij speciale momenten tijdens het duel, de afwezigheid van een gedeelte van Nieuw Noord, de balletjes van FC Groningen-supporters en het wisselbeleid van hoofdtrainer Johnny Jansen. Tot slot wordt er vooruitgeblikt op het aanstaande bekerduel met Excelsior Maassluis en de daaropvolgende Eredivisie-ontmoeting met ADO Den Haag.

33mins

28 Oct 2019

Rank #1

Podcast cover

Radio Camataru S01E24 | Vlamme(r)tjes, halve crackers en houdbare melk

Ook deze dinsdag gaan we weer een half uur natafelen over een enerverend voetbalweekend voor SC Heerenveen. Een spektakel is inmiddels gegarandeerd en daar worden nu voor de verandering ook de broodnodige punten aan toegevoegd. De met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Willem II staat uiteraard centraal, met zowel de positieve uitschieters Vlap en Lammers als de kritische noten voor bijvoorbeeld Kik Pierie en Jizz Hornkamp. En waar ligt het nu aan dat we nog maar één keer de nul hebben weten te houden? Na de 'snelle ronde' komen we bij ons minst favoriete onderwerp uit: de bestuurssituatie of mogen we het gewoon eigenlijk wel een bestuurscrisis noemen? De gesprekken tussen de zonnekoning uit Bergen en de erevoorzitter uit Langweer zijn nog altijd gaande, maar lijken alles behalve soepeltjes te verlopen... Tot slot kijken we uiteraard weer vooruit naar het komende weekend, waar Heerenveen op bezoek gaat bij ADO Den Haag.

30mins

4 Mar 2019

Rank #2

Podcast cover

S02E02 | Chiddi Ejuke en de Voorzichtige Verwachtingen

Inmiddels zijn we twee oefenwedstrijden tegen FC Volendam en KV Mechelen verder, is er met Chidera Ejuke een nieuwe aanwinst gepresenteerd en wordt de gewenste formatie van trainer Johnny Jansen steeds een beetje duidelijker. Reden genoeg voor de redactie van Radio Camataru om weer een half uur na te praten over de afgelopen week van SC Heerenveen. Naast host Marcel Koppers en sidekicks Redmer Wijnsma en Frank Beenen zijn deze keer Hielke Biemond en Marnix Eringa aangeschoven.

28mins

15 Jul 2019

Rank #3

Podcast cover

Radio Camataru S01E28 I De nul, drie punten en een uitblinkende Hahn!

Moeizaam was de overwinning op Excelsior, maar de 1-0 overwinning werd daarom misschien wel extra luid gevierd. In weer een nieuwe uitzending van Radio Camataru staat deze wedstrijd uiteraard centraal. Zoals jullie inmiddels gewend zijn Redmer Wijnsma en Frank Beenen weer te gast, is Marnix Eringa inval-host, Jeroen Bolt de 'oude bekende' en Marco Lenes de nieuwe tafelgast. Samen bespreken ze de hoogte- en dieptepunten van de wedstrijd en de meest opvallende spelers. En omdat afgelopen week de nodige contracten werden opgezegd en verlengd, kunnen we ook daar niet omheen. Tenslotte blikken we vooruit op de resterende wedstrijden van het seizoen, met Feyenoord-uit en FC Emmen-uit als de eerstvolgende twee.

30mins

1 Apr 2019

Rank #4

Podcast cover

S02E18 | Wordt vijf keer een 1-1 straks een 3-3 tegen Sparta?

Het regent dit seizoen gelijkspellen voor SC Heerenveen in de Eredivisie. Tegen ADO Den Haag eindigde het zondag voor de vijfde keer in een 1-1, wat tegelijkertijd ook betekent dat we inclusief het bekertoernooi ook alweer zeven wedstrijden ongeslagen zijn. In de achttiende aflevering van het seizoen van Radio Camataru blikken host Marcel Koppers, sidekicks Redmer Wijnsma en Frank Beenen samen met tafelgasten Hielke Biemond en Jaap Friso terug op de afgelopen week: de 0-3 overwinning bij Excelsior Maassluis en de 1-1 remise in Den Haag. Was het nu wel of niet een penalty voor ADO en had de goal van Odgaard niet gewoon goedgekeurd moeten worden? Voordat we vooruitkijken naar het duel met Sparta van komende zaterdag, blikken we ook nog even terug op de heisa rondom uitgedeelde stadionverboden. Wat is er nu precies aan de hand?

29mins

4 Nov 2019

Rank #5

Podcast cover

Radio Camataru S01E34 | Waar de anarchie overheerst na de overwinning op NAC

Na de moeizame thuisoverwinning op NAC Breda zit het seizoen voor SC Heerenveen er bijna op. Voor de bijna-laatste keer blikken we bij Radio Camataru terug op de afgelopen speelronde en dat doen we deze keer met Hielke Biemond en Wout de Jong als nieuwe tafelgasten. Host Marcel Koppers is deze keer helaas verhinderd maar zijn rol wordt met verve gespeeld door Redmer Wijnsma, die zoals vanouds wordt bijgestaan door Frank Beenen. Samen bespreken de heren met name de wedstrijd tegen NAC Breda, maar wordt er ook alvast naar het komende seizoen gekeken. Bijvoorbeeld hoe de selectie eruit ziet, maar zeker ook hoe het ervoor staat met het jubileumboek. Hielke is één van de schrijvers en interviewde de afgelopen maanden al de nodige clubhelden.

32mins

13 May 2019

Rank #6

Podcast cover

S02E05 | Beter dan de beste start ooit (met Sander de Vries)

De Eredivisie is weer begonnen en hoe! Ons aller Heerenveen is de competitie begonnen met een klinkende 0-4 overwinning op Heracles Almelo en daarom staan we zomaar ineens bovenaan. Kan het seizoen voor SC Heerenveen beter dan dit beginnen? Samen met host Marcel Koppers en sidekicks Frank Beenen en Sander Eising bespreken we de afgelopen week met Leeuwarder Courant-journalist Sander de Vries. Uiteraard komt de wedstrijd tegen Heracles Almelo ruim aan bod, maar worden ook de laatste transfergeruchten (Filip Djuricic?) besproken. Tot slot blikken we vooruit op de aankomende thuiswedstrijd tegen Feyenoord, waar SC Heerenveen voor de verandering misschien wel de favoriet is?

35mins

5 Aug 2019

Rank #7

Podcast cover

S02E06 | De hand van trainer Johnny Jansen wordt zichtbaar

Gemakkelijk ging het zondag allemaal niet, maar mede dankzij een prachtige uithaal van Ibrahim Dresevic pakte SC Heerenveen in eigen huis een zwaarbevochten punt tegen Feyenoord. En zo staan we ten opzichte van het afgelopen seizoen al vier punten in de plus! Met een geīmproviseerde opstelling nemen host Marnix Eringa, sidekick Frank Beenen en tafelgasten Erik Kofman en Gerard van de Kamp de afgelopen week van SC Heerenveen door. Uiteraard staat het duel met Feyenoord centraal, maar worden ook de laatste transfergeruchten besproken. Tot slot blikken we vooruit op de aankomende uitwedstrijd tegen FC Emmen, waar SC Heerenveen vorig jaar nog jammerlijk verloor en het de laatste wedstrijd onder trainer Jan Olde Riekerink bleek. Nemen de heren voetballers - gesteund door een vol uitvak - deze keer revanche op de Oude Meerdijk?

31mins

12 Aug 2019

Rank #8

Podcast cover

Radio Camataru S01E25 | Drie op een rij en de coup van Cees is rond

Wie er ook algemeen directeur is van onze mooie club, ook deze week gaan we weer een half uur natafelen over bij Radio Camataru. Er vielen opnieuw veel treffers en opnieuw mochten er weer drie punten worden bijgeteld. Naast de vaste tafelgasten Frank Beenen, Redmer Wijnsma en host Marcel Koppers zijn deze keer Marnix Eringa (die al eerder te gast was) en Jan Willem Kram aangeschoven. Zij zagen dat het duo Vlammers opnieuw indruk maakte en Heerenveen naar een knappe 2-3 overwinning leiden. Maar wat is nu precies de verklaring voor de huidige sportieve successen in vergelijking met de eerste seizoenshelft? Tactische aanpassingen? Geluk? Of de ontwikkeling van het eerder genoemde koningskoppel? En uiteraard kunnen we niet om de bestuurssituatie van de club heen. Cees Roozemond is de nieuwe algemeen directeur, maar waar blijft nu de openlijke steun van Nieuw Noord en FeanFan? Maar ook: nu Roozemond eenmaal de nieuwe leider is, wat zijn dan nu precies zijn plannen? En tot slot kijken we vooruit op de komende thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

28mins

11 Mar 2019

Rank #9

Podcast cover

S02E11 | Terugblik op de Hamstraweken met Gerry Hamstra

De transfermarkt is gesloten en SC Heerenveen heeft de competitie na de interlandperiode hervat met een 4-1 nederlaag bij Ajax. Bij Radio Camataru hoor je deze week alles daarover, want technisch manager Gerry Hamstra is aangeschoven om al jullie vragen te beantwoorden. Samen met host Marcel Koppers en sidekicks Frank Beenen en Redmer Wijnsma wordt er uitgebreid teruggeblikt op het duel in de ArenA, de wel of niet terecht afgekeurde treffer en komen luisteraarsvragen ter sprake. Vanwege technische beperkingen ontbreekt helaas het laatste gedeelte van de uitzending.

38mins

16 Sep 2019

Rank #10

Podcast cover

S02E10 | Natafelen en vooruitblikken met Lucas Woudenberg

De Eredivisie ligt stil en voor Radio Camataru betekent dat een uitgelezen moment om voor het eerst een speler van SC Heerenveen in de uitzending te verwelkomen. Met Lucas Woudenberg - die in augustus zijn contract verlengde tot 2022 - valt er genoeg te bespreken. Samen met host Marcel Koppers en sidekicks Frank Beenen en Redmer Wijnsma komt onder meer het Nederlands elftal ter sprake, het aantrekken van Doan Van Hau als concurrent voor Woudenberg, zijn grootste hobby naast het voetbal (wielrennen) en zijn ambities als voetbaltrainer. Tot slot blikken we vooruit op de aankomende uitwedstrijd tegen Ajax, waar SC Heerenveen vorig seizoen nog met 4-4 spectaculair wist gelijk te spelen. Luister de gehele uitzending hieronder terug of via iTunes, Spotify of Podbean!

30mins

9 Sep 2019

Rank #11

Podcast cover

S02E14 | Natafelen met 'De Stem van het Abe Lenstra Stadion'

Na de negende speelronde en een 1-0 overwinning op PEC Zwolle staat SC Heerenveen weer waar het wil horen: in de subtop. Samen met stadionspeaker Andries Ophof blikken we terug op het duel waarin er voor het eerst dit seizoen werd gewonnen in het Abe Lenstra Stadion. De 50e uitzending van Radio Camataru wordt zoals vanouds begeleid door host Marcel Koppers en sidekicks Frank Beenen en Redmer Wijnsma. Samen met 'De Stem van het Abe Lenstra Stadion' wordt er een half uur nagetafeld over onder meer de goal van Van Bergen, de 'artiesten' en de sfeer in het stadion. Aan het eind sluiten we af met een kleine vooruitblik op de interlands van Oranje

30mins

7 Oct 2019

Rank #12

Podcast cover

Radio Camataru S01E32 | VVV-frustratie en laatste fluitsignaal voor Vrouwen?

Een week na het late gelijkspel in eigen huis tegen VVV-Venlo zit de frustratie nog altijd redelijk hoog. Maar dit valt in het niet bij het nieuws dat de SC Heerenveen Vrouwen afgelopen vrijdag kregen te horen: de stekker gaat mogelijk uit het vrouwenvoetbal. Ook deze week bespreken we de laatste ontwikkelingen rondom SC Heerenveen met host Marcel Koppers, vaste sidekicks Frank Beenen en Redmer Wijnsma, en schuiven Froukje Hofma (voorzitter Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen) en Erik Kofman (voormalig persvoorlichter SC Heerenveen) aan om het een en ander te duiden. Uiteraard staat de situatie van het vrouwenteam centraal in de uitzending, maar kijken we ook met een schuin oog vooruit naar het oefenduel met FC Emmen en het komende seizoen.

31mins

29 Apr 2019

Rank #13

Podcast cover

S02E15 | Skypen met burgemeester Tjeerd van der Zwan

Ook zonder Eredivisievoetbal is er voor Radio Camataru altijd een reden te vinden om weer een half uur te praten over SC Heerenveen. Deze keer hebben we met burgemeester Tjeerd van der Zwan opnieuw een bijzondere gast in ons midden. Samen met Van der Zwan, die sinds 2011 burgemeester is van Heerenveen, bespreken we onder meer het supportersbeleid vanuit de kant van de gemeente, de schermutselingen rondom de oefenwedstrijd tegen FC St. Pauli en de rol van de gemeente binnen het vrouwenvoetbal van SC Heerenveen. Tot slot blikken we kort vooruit op de wedstrijd van komende zaterdag tegen AZ Alkmaar.

32mins

14 Oct 2019

Rank #14

Podcast cover

Radio Camataru S01E33 | Natafelen met bekerheld Michael Dingsdag!

Het is weer dinsdagochtend en dat betekent dat weer een nieuwe aflevering van Radio Camataru. Deze keer hebben we weer een speciale gast - en niet de minste - weten te strikken voor de show: bekerheld Michael Dingsdag! Samen met vaste tafelgasten Frank Beenen, Redmer Wijnsma en host Marcel Koppers blikken we onder meer terug op de tijd (2006-2010) dat Dingsdag de clubkleuren van SC Heerenveen verdedigde en natuurlijk ook het absolute hoogtepunt in 2009: de bekerwinst op FC Twente.  Na zijn vertrek uit Friesland speelde Dingsdag nog in Zwitserland (FC Sion en Grasshopper Club Zürich) en sloot hij zijn actieve carrière af bij NAC Breda, waar hij nu hoofdtrainer is van het Onder 19-team. Ook als trainer wil de oud-verdediger er alles uithalen en is een terugkeer naar Heerenveen een optie. Tot slot blikken we zoals altijd vooruit op het komende weekend waarin NAC Breda in het eigen Abe Lenstra Stadion op bezoek komt.

33mins

6 May 2019

Rank #15

Podcast cover

S02E13 | Een zege op VVV en en de clubleiding op taalles?

De langverwachte tweede overwinning van het seizoen is binnen na het bezoek aan VVV en dus kunnen we weer eens naar boven gaan kijken. Nog een overwinning erbij op PEC Zwolle, komende zaterdag in het Abe Lenstra Stadion, en de subtop komt weer in zicht. Bij Radio Camataru nemen host Marcel Koppers, sidekicks Frank Beenen, Redmer Wijnsma en tafelgast Hielke Biemond je in een half uur door de belangrijkste SC Heerenveen-zaken van de afgelopen week. Naast een terugblik op VVV-uit, vragen we ons af of Cees, Gerry en Johnny op Friese taalles moeten? Daarnaast werpen we een blik op de concurrentie en sluiten we af met een vooruitblik op PEC-thuis.

31mins

30 Sep 2019

Rank #16

Podcast cover

Radio Camataru S01E29 I Is het seizoen voorbij na twee kansloze nederlagen?

Is het seizoen voorbij na twee kansloze nederlagen tegen Feyenoord en FC Emmen? Of is FC Groningen dé tegenstander om toch nog wat van dit kwakkelende seizoen te maken? Dat is de hoofdvraag van de 29e uitzending van Radio Camataru. Net als afgelopen week wordt de harde kern gevormd door Frank Beenen, Redmer Wijnsma en host Marnix Eringa. Daarnaast hebben we met Wessel de Vries een oude bekende en schuift Eric van den Berg voor het eerst aan. De algemene conclusie: er zal komende zomer flink wat moeten veranderen. Ondertussen staat bijna alles en iedereen bij de club onder druk, van trainer Jan Olde Riekerink tot technisch manager Gerry Hamstra en algemeen directeur Cees Roozemond. Tenslotte blikken we vooruit op de komende thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

32mins

8 Apr 2019

Rank #17

Podcast cover

S02E04 | Met alles over Sunderland, Fawlty Towers en Brexit

In de vierde aflevering van het seizoen gaan we uitgebreid terugblikken op de laatste oefenwedstrijd tegen Sunderland AFC en de seizoensopener van zondag tegen Heracles Almelo. Speciale gast is Hielke Biemond, die de club afgelopen weekend achterna reisde naar Engeland. Samen met host Marcel Koppers en sidekicks Redmer Wijnsma en Frank Beenen wordt de afgelopen week van SC Heerenveen doorgenomen. Van de overstap van Doke Schmidt naar Cambuur tot het aantrekken van Ajacied Sven Botman en de laatste geruchten rondom Vitesse-spits Thomas Buitink. Er wordt afgesloten met een mooi sfeerverslag vanuit Sunderland, maar niet voordat we de gebruikelijke voorspelling zijn gedaan.

30mins

29 Jul 2019

Rank #18

Podcast cover

Radio Camataru S01E22 | Waar de glazen halfvol blijven na PSV-thuis

Voor de tweede keer in korte tijd wist SC Heerenveen punten af te snoepen bij één van de koplopers. Na Ajax (4-4) moest nu ook PSV Eindhoven eraan geloven en kwam het er met een late 2-2 nog bekaaid van af in het Abe Lenstra Stadion. Zoals inmiddels de gewoonte is praten we bij Radio Camataru een half uur na, deze keer met Redmer Wijnsma, Douwe Gerlof en Björn Sinnema als tafelgasten naast host Marcel Koppers. Welke spelers vielen in positieve zin op en welke lieten het tegen PSV afweten? Uiteraard wordt er ook gekeken naar de ontwikkelingen op bestuursgebied, met de uitspraken van Gertjan Verbeek en Riemer van der Velde als leidraad. Tot slot besluiten we met de aanstaande wedstrijd tegen Fortuna Sittard: willen ze revanche voor de 6-0 bij Heracles of zijn ze gewoon echt zo slecht?

31mins

18 Feb 2019

Rank #19

Podcast cover

S02E43 | De Quarantaine Tapes met... Hicham Faik

In alweer de tiende aflevering van 'Quarantaine Tapes' is er na onder meer Joey van den Berg, Foppe de Haan en Niklas Tarvajärvi deze week opnieuw een speciale gast: Hicham Faik! De 28-jarige middenvelder miste als nieuweling het afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd. Samen met host Marcel Koppers en de vaste sidekicks Redmer Wijnsma en Frank Beenen wordt er met Faik uitgebreid gepraat over zijn eerste seizoen in Friesland, de eerste trainingsweek onder de nieuwe omstandigheden, zijn ambities, slechte ervaringen in België bij Zulte Waregem, wat hij nog kan leren van Ugur Yildirim en nog veel meer...!

48mins

18 May 2020

Rank #20