OwlTail

Cover image of Q&A

Q&A

Q for Qvortrup og A for Andersson. Med programmet “Q&A”, beværtet af de herrer Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson får du et ugentligt, aktuelt mediemagasin. De har hver især rigtig gode sager med til festen; Henrik Qvortrup har efterhånden været overalt i den danske medieverden, foruden en periode som spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen - og efter Se & Hør-skandalen er han havnet et sted, hvor han har alt at vinde og intet at tabe. Mikkel Andersson har først og fremmest gjort sig bemærket som medstifter og redaktør af det satiriske magasin RokokoPosten, men fylder samtidig mere og mere som en kvalificeret revser af medierne foruden et virke som skribent på Berlingske Tidende og som debattør og blogger.Så med Q og A ved mikrofonen er der linet op til et særdeles underholdende og nærgående mediemagasin, hvor de hellige kameler får én over puklen, og ingen skylder nogen noget.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Reimer Bo: Journalister er for selvhøjtidelige

Den hæderkronede publicistklub har - efter længere tids tumult - fået en ny formand. Det blev den tidligere vært på TV-avisen og interviewer af socialdemokratiske koryfæer, Reimer Bo Christensen. Vi spørger, hvad han vil med klubben og hvad publicisme egentlig er for en størrelse.Mads Fuglede, David Trads, Jens Rohde, Morten Messerschmidt, Anna Libak og Klaus Riskær Pedersen er blandt de nuværende og tidligere værter på Radio24syv, som stille op til det kommende folketingsvalg. Men er det virkelig en public-service stations opgave at være platform for folketingsmedlemmer og -kandidater? Kanalchef Jørgen Ramskov kommer i studiet.I Retsplejeloven paragraf 182 står sort på hvidt, at vidner ikke må overhøre andre vidners forklaringer i retssager. Men det kan de uden problemer i dag. De skal blot gå ind på en netavis. I dag kan man i højtprofilerede sager minut for minut følge med i, hvad der bliver sagt, når eksempelvis Peter Madsen eller forhærdede bandekriminielle står for retten.I fagbladet Journalisten hævder en forsvarsdvokat, at det er et problem for retssikkerheden,  og han tager debatten med formanden for dommerforeningen lidt senere.

55mins

21 Jan 2019

Rank #1

Podcast cover

Er Falck-skandale kun toppen af isbjerget?

Q&A ser nærmere på en betændt sag om Bios og Falck, hvor Konkurrencerådet netop har udtalt skarp kritik af betændte metoder.Vi spørger både om, hvorvidt journalisterne har forholdt sig for ukritisk til en spin-indsatsen fra kommunikationsbranchen - og om, hvorvidt Advice, der har fået massiv kritik af konkurrencerådet, måske i virkeligheden blot har ageret helt typisk for kommunikationsbranchen - og den eneste forskel er, at de var så uheldige at deres kampagne senere blev afsløret.Derefter taler vi med en journalist, som mener, at begreber som Fællesskab, Inspiration, Nuancer og Tillid skal supplere de traditionelle journalistiske nyhedskriterier som aktualitet og konflikt. Men hvorfor nu det?I 11 år har direktøren for TV2 heddet Merete Eldrup. For nylig annoncerede Eldrup, at hun nu takker af for at hellige sig bestyrelsesarbejde. Sidst i programmet taler vi med Eldrup om den udvikling, stationen er gennemgået, siden hun overtog rorpinden, og om de udfordringer stationen står overfor i fremtiden - i forhold til såvel unge, som ikke gider flow-tv, og EU-retssager, der stadig truer i horisonten.

54mins

4 Feb 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Snørede Løkke de garvede interviewere?

Kommentatorene er overalt og efterhånden har politik udviklet sig en folkesport, hvor snart sagt gud og hver mand er mandagstrænere, der går mere op i proces og personfnidder end substans. Det mener en ekspert i vælgeradfærd, som kommer i studiet sammen med en af dansk politisk analyses grand old, Hans Engell, først i udsendelsen.Og vi bliver ved emnet om nyheder, der måske i stadig højere grad bliver til underholdning. Ifølge en lektor i kommunikation, der underviser kommende journalister, så bliver nyhederne til mere show end journalistik, når DR og TV 2 i stadig stigende grad bruger egne journalister som eksperter i stedet for at tale med de borgere, som nyhederne handler om.Efter to ugers tavshed satte Lars Løkke Rasmussen sig søndag aften tungt på sendefladen på såvel DR som TV 2. I højtprofilerede interviews med Kaare Qvist og Natasja Crone forklarede den tidligere partiformand og statsminister, at han bare havde haft behov for at “klare hovedet”, da han gik ud af bagdøren på et hotel i Vejle, og at han i øvrigt altid havde ønsket, at Jakob Ellemann Jensen skulle være hans afløser. Men var interviewene lige lovlig ens og tandløse? Hverken DR eller TV 2 har ønsket at medvirke, men Brian Weichardt og Lars Trier Mogensen diskuterer.Til sidst snakker Q&A om et andet hotel i Vejle, end det, Løkke forlod via bagdøren, men som også har fået rigelig omtale - omend af den entydigt positive slags. For i DR-programmet Gæsten og Hesten lades seerne ikke i tvivl om, at hotel Vejlefjord er et luksushotel i særklasse. Men er DR gået over græsen mellem public service og regulær reklame?

55mins

16 Sep 2019

Rank #3

Podcast cover

Ole Stephensens venner: Uanstændigt af TV 2

Journalist og studievært Ole Stephensen døde onsdag. Siden har der ikke være nogen ende på mediehyldesten - men hvorfor ville ingen af de etablerede gøre brug af hans indiskutable talent i de sidste år af hans liv? Q&A taler med to af Stephensens gode venner og kolleger.Ekstra Bladet er røget i totterne på Socialdemokratiet i kølvandet på avisens kritiske artikler om Henrik Sass Larsens mødedisciplin.Især er det faldet Socialdemokratiet for brystet, at Ekstra Bladet angiveligt belejret Sass for at få en kommentar til sagen. Det har nu ført til en klage til Folketingets formand Pia Kjærsgaard. Q&A taler med alle sagens parter.Hvordan arbejder de Facebook-moderatorer, der sidder og afgør, hvad der kan accepteres og ikke accepteres i diverse opslag. Q&A får en skildring fra et førstehåndsvidne, der fik job som moderator hos et firma, der arbejder med at luge ud for Facebook.For tre år siden røg Michael Qureshi ud på røv og albuer fra den etablerede medieverden, efter at det var blevet afsløret, at han havde opdigtet samtaler med kilder, der aldrig havde fundet sted.Nu er han tilbage som redaktør for flere såkaldte bymedier - og dét med forrygende succes.

55mins

11 Feb 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Q&A 20-05-2019

Et ugentligt, aktuelt mediemagasin.

55mins

20 May 2019

Rank #5

Podcast cover

Skal medier bringe debatindlæg fra barnemordere eller billeder fra togulykken?

Dagens Q&A står i høj grad i presseetikkens tegn. “Forsigtigt lagde jeg en snor om hendes hals og kyssede hendes lyse hår farvel”. Sådan lyder overskriften på et stærkt omdiskuteret debatindlæg i Information skrevet af en barnemorder, som forklarer hvorfor han kvalte sin datter. Er det etisk forsvarligt, og hvad skal læserne bruge det til? Informations debatredaktør Gry Inger Reiter er i studiet.Desuden fortæller Ekstra Bladets redaktionschef Carsten Norton, om hvilke overvejelser, man gør sig, i forhold til såvel islamisters henrettelsesvideoer og fotos fra togulykken på Storebælt. Den 16. december publicerede Berlingske en artikel, der proklamerede, at en “Ny undersøgelse hamrer pæl igennem årtiers dansk integrationspolitik”, hvor Integrationsminister Inger Støjberg og Undervisningsminister Merete Riisager på baggrund af en fælles rapport fra deres to ministerier konkluderede, at det gik overordentlig sløjt med integrationen af efterkommernes børn - de såkaldte tredjegenerationsindvandrere. Interviewet blev mødt med voldsom kritik, og Berlingske måtte senere beklage og bringe en rettelse. Hvad gik galt, blev Berlingske spændt for en politisk vogn, var rettelsen for lidt eller for meget, og hvad kan man lære af sagen? Det debatterer Berlingskes chefredaktør Tom Jensen og en af de fremmeste kritikere af avisens dækning, Steffen Groth, der er cand.mag. og skribent på netmediet POV International.Fredag blev årets Cavlingpris uddelt. Og som ganske havde forventet, gik den til Berlingske for dækningen af hvidvaskningsskandalen i Danske Bank. Q&A får besøg af en af prismodtagerne sidst i programmet.

55mins

7 Jan 2019

Rank #6

Podcast cover

Året der gik julespecial

Mens juleanden syder i ovnen og klejnerne bliver spist ser Q&A tilbage på medieåret, der gik, i selskab med et særdeles veloplagt panel af nogle af mediedanmarks allerskarpeste tunger.Gæsterne er:  -Clement Kjergsgaard, Danmarks radios skarpt interviewende enmandhær i Debatten og Vi ses hos Clement samt redaktør for magasinet Ræson-Anna Libak, forfatter, debattør, tidligere chefredaktør for Berlingske og nu folketingskandidat for Venstre-Poul Madsen, chefredaktør for Ekstra Bladet.

55mins

24 Dec 2018

Rank #7

Podcast cover

Året der gik nytårsspecial

På årets sidste dag ser Q&A tilbage på medieåret, der gik, i selskab med et særdeles veloplagt panel af nogle af mediedanmarks allerskarpeste tunger.Gæsterne er: Nynne Bjerre journalist, mangeårig vært på DR2 Deadline og nu freelancer, Kristoffer Eriksen, nyhedschef på Radio24syv og Karen Bro, chefredaktør og klummeskribent på Ekstra Bladet. Programmet er forudoptaget.

55mins

31 Dec 2018

Rank #8

Podcast cover

Juraprofessor: Den Korte Radioavis er på kanten af straffeloven

Det er sandsynligt, at domstole ville straffe Radio24syv og Den Korte Radioavis, hvis nogle af satireofrene anlægger sag. Det vurderer professor ved Syddansk Universitet og ekspert i medieret, Sten Schaumburg Müller først i dagens udsendelse.Efterfølgende får vi besøg af programchef Mikael Bertelsen, der vil reflektere over den seneste uges debat om stationen ubestridte flagskib og lyttermagnet.Til september ser et nyt projekt dagens lys. “Podimo” hedder det, og her vil en gruppe af pengestærke kræfter forsøge at overbevise danskerne om, at det er værd at abonnere på podcasts. Men giver det mening i en medieverden, hvor podcasts kastes gratis i grams fra alle sider?Vi spørger den fremtidige indholdsleder for Podimo. Han hedder Nikolaj Koppel.Dagens Q&A er den sidste inden sommerferien. Vi vender tilbage til sædvanlig tid mandag den 5. august.

54mins

24 Jun 2019

Rank #9

Podcast cover

Radio24syv-afløser: Vi kommer også til at larme

Og så rykker 31. Oktober jo stadig tættere på. Det er den dato, hvor Radio24syv efter planen for sidste gang skal sende på FM-båndet.I den forbindelse taler vi med Anne Marie Dohm fra firmaet FM4 A/S, for hun bliver sandsynligvis direktør for den nye kanal, der tager over den 1. November. Og hvad er det for en radio, som danskerne kan forvente fra dén kant?Men 31. Oktober er jo ikke nødvendigvis luk og sluk-dag for 24 syv. For kort før valgudskrivelsen blev politikerne enige om at bevilge penge til en ny DAB-kanal, hvor der er lagt op til at nærværende radio kan videreføres.Spørgsmålet er imidlertid, hvad der bliver af dé planer. Er de på grund af vakgkampen faldet ned i et politisk vaccuum? Og hvem ved, om et nyvalgt folketing overhovedet vil føle sig forpligtet af det, der blev aftalt inden folketingsvalget? Vi får besøg af Jakob Kvist fra Radio24 syvs bestyrelse.Her hvor valgkampen synger på sidste vers, har Q&A inviteret to garvede journalister - Ekstra Bladets - Hans Engell og Altingets Jakob Nielsen - ind for at tale om, hvordan medierne har håndteret dækningen af politik gennem de seneste fire uger.

55mins

3 Jun 2019

Rank #10

Podcast cover

Løkkes utrættelige Twitter-ven: Det er mediernes skyld

Først i programmet skal vi tale om den ene af ugens helt store mediegysere: krisen i Venstres top. Men er der tale om en medieskabt krise, hvor aviserne blot ringer til de kilder, som man på forhånd ved vil tale konflikter og skænderier op? Det debatterer en politisk kommentator og et mangeårigt medlem af Venstre.Dernæst skal det handle om krænkelser. En ny bog hævder, at medierne har talt en krænkelseskultur op, som slet ikke findes. Q&A får besøg af en af forfatterne.Til sidst skal det handle om ugens anden store medieemne: Grønland og den amerikanske præsidents ønske om at købe Rigsfællesskabets største medlem. For uanset hvor uskønt og kulørt forløbet har været, så har det for alvor vist, at Grønland er en ekstremt vigtig brik i et komplekst geopolitisk spil. Men hvorfor skulle der en spontan udmelding fra en kolerisk amerikansk præsident til, før det gik op for danske medier? Det taler vi med en journalist og grønlandsekspert om lidt senere.

55mins

26 Aug 2019

Rank #11

Podcast cover

Har Ekstra Bladet tabt sit moralske kompas?

“Borgmester i voldtægtsdrama: Var sexven med tiltalte”.  Det kunne man læse på Ekstra Bladets spiseseddel forleden - ved siden af et billede af Københavns teknik- og miljøborgmester Nina Hedeager Olsen fra Enhedslisten. Men havde borgmesterens sexliv egentlig nogen relevans for læserne - eller for voldtægtssagen?  Et par dage senere lå Ekstra Bladets fotograf på lur udenfor Jakob Ellemann-Jensens private grillfest. Er det etiske kompas hos tabloidavisen på Rådhuspladsen gået fuldstændig amok? Det spørger vi en repræsentant for Ekstra Bladet, en mediejurist og en politisk redaktør på Jyllands-Posten om sidst i programmet.Dernæst skal det handle om DRs spareplan, for ifølge studievært Sandie Westh er det en katastrofe og uforståeligt, at DR vælger at lukke den billige popkanal P7 Mix. Men hvorfor er lige præcis den kanal så vigtig, når både private og offentlige radiokanaler propfyldt med popmusik fylder godt op i æteren?Og først i programmet BT, som i denne uge annoncerede, at avisen efter nytår kun vil udkomme online og som gratisavis på hverdage. Kun i Weekenden vil man derefter kunne købe BT som papiravis. Men ifølge en mediekender er det et skridt på vej mod den totale clickbait og “Endnu et skridt på vejen mod den afslørende journalistiks død på tabloidmedierne”.

54mins

2 Sep 2019

Rank #12

Podcast cover

Politiken-redaktør: Hån og spot hører til i debatten

Endnu engang skal vi runde vores gode kolleger på Den korte Radioavis. For det er faldet flere politikere for brystet, at Kirsten Birgit & Konsorter har foranstaltet en kæmpeballon, der skal forestille über-spindoktor Martin Rossen. Vi taler med en af de forargede.Q&A får også besøg af chefredaktør Christian Jensen. Han skal fortælle om en nyindstiftet debat-pris, som dagbladet Politiken står bag. Hvad skal vi med den? Og hvordan står det egentlig til med debatkulturen i dag  - betragtet fra Rådhuspladsen?Danmark får en podcast-efteruddannelse. Den skal ligge i Struer og kommer til at hedde Nordic Podcast Academy. Men har danmark ikke rigelig kommunikationsuddannelser allerede, og hvad er det, som podcastere - der mildest talt er en meget forskelligartet gruppe - egentlig har behov for at lære?

54mins

9 Sep 2019

Rank #13

Podcast cover

Q&A 17-06-2019

Et ugentligt, aktuelt mediemagasin.

55mins

17 Jun 2019

Rank #14

Podcast cover

TV 2 Nord: Derfor sendte vi psykisk syg “fuck-mand”

Nok engang lykkedes det meningsmålingsinstitutterne at skyde forbi målet. Trods et utal af meningsmålinger, forudså ingen hverken omfanget af Dansk Folkepartis nedtur eller Venstres massive valgsejr ved Europaparlamentsvalget. Vi får besøg af direktøren for Megafon.Er den svenske Greta Thunberg den stemme, der siger det, som de voksne ikke tør, eller er hun tværtimod en teenager med alvorlige problemer, som som vi måske bare skulle lade være barn? Det sidste mener Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, som diskuterer dækningen af Greta Thunberg med chefredaktøren for Politiken, der i går havde plastret hele forsiden til med et idolbillede af den 16-årige svenske skoleelev.Mere end 2 millioner gange har danskere set TV2 Nords video, af en mand, der siger “fuck” til hele Folketingsvalget. Men manden på videoen har psykiske problemer, hvilket TV2 Nord ganske udemærket ved - for det har de selv tidligere skrevet om mandens sygdom og medicinforbrug. Er det rimeligt at bruge en mand med alvorlige problemer som viral underholdning på den måde? Det spørger vi TV2 Nords chefredaktør om.De såkaldt influencers er her der og alle vegne, særlig på sociale medier. Og en del af dem har travlt med at bruge deres indflydelse på at dele sundhedsrådsråd, om eksempelvis at gå på vandkur, undgå folsyre eller bruge cannabis til at kurere alt mellem himmel og jord. Men i en ny bog med undertitlen “Sådan overlever du det næste sundhedsråd” går lægen Ida Donkin til angreb på den tendens.

54mins

27 May 2019

Rank #15

Podcast cover

Er håndbolddækningen udtryk for provinsielt lilleput-storhedsvanvid?

Søndag aften, da fire TV-kanaler synkront sendte live fra torvet i Herning, var det en yndet beskæftigelse for medieintellektuelle at relativere begivenheden og fastslå, at håndbold kun er rigtig stort i Danmark. Det fik så til gengæld visse andre helt op i det røde felt. Mikael Bertelsen og Troels Mylenberg diskuterer.I følge kommunikationsrådgiveren Lotte Hansen skal medierne droppe den sædvanlige journalistting med at se en sag fra to sider. For når det handler om klima ER der simpelthen ikke to sider. Det er Nye Borgerliges formand Pernille Vermund så ikke helt enig i. Vi tager debatten.Og så skal vi kigge på, hvorvidt de danske medier har en slagside i borgerlig favør. Det påstår jo fremtrædende socialdemokrater. Q&A tager snakken med direktøren for en medievirksomhed med et erklæret borgerligt udgangspunkt. Spørgsmålet er så, om det udgangspunkt påvirker den daglige journalistik.Tjener danske medieledere for meget? Er afstanden mellem almindeligt hårdtarbejdende journalister og topfolkene i mediehusene simpelthen blevet urimeligt stor? Det mener debatredakøren påfinans.dk, Magnus Barsøe. Han stiller nu op til JP/Politikens bestyrelse med programerklæringen at stoppe chefernes lønstigninger. Vi taler med Barsøe.

55mins

28 Jan 2019

Rank #16

Podcast cover

Paludan: Derfor vil jeg først tale med Berlingske i 2039

Gik en række danske medier efter manden frem for bolden i omtalen af Stram Kurs? Det mener partistifter Rasmus Paludan, der i ugens Q&A debatterer med Berlingskes chefredaktør Tom Jensen.Vi taler også med chefredaktørerne for BT og Ekstra Bladet og spørger, om der er basis for selvransagelse efter udmeldingen om Henrik Sass Larsens exit.

54mins

10 Jun 2019

Rank #17

Podcast cover

BT-chefredaktør: Slap nu af med clickbait-kritik

Du gætter aldrig, hvilken type overskrifter, som ifølge flere mediechefer er på retur. Eller måske gør du, for der er naturligvis tale om den så forkætrede clickbait. Men kan det virkelig passe, og er clickbait virkelig det problem, som mange i mediebranchen synes at mene? Q&A taler med chefredaktør for BT og en ekspert i sociale medier.Og så er blogging i stadig større grad big business, og derfor kommer direktøren for virksomheden Bloggers Delight på besøg og fortæller om fænomenet.Politiken har erklæret, at man fremover kun vil have en oversøisk rejse i rejsesektionen om ugen og i øvrigt fokusere på spændende rejsemål i Danmark og Norden. Alt sammen for at mindske avisens co2-aftryk. Men er det en virkningsfuld måde at gøre en forskel for klimaet på, eller er det blot moraliserende aktivisme? Vi får besøg af chefredaktør Christian Jensen.Og til sidst skal det handle om reality. Den forkætrede genre fylder stadig mere og er de senere år rykket ind på selv hæderkronede Danmarks Radio. I fredags blev brancheshowet Reality Awards afholdt for sjette gang. Q&A får besøg af kvinden bag prisuddelingen og showets vært, som også er kendt fra Paradise Hotel.

55mins

14 Jan 2019

Rank #18

Podcast cover

Nedims kollega efter mordet: Hold jer til facts

Sportsjournalistikken fylder ganske meget i mediebilledet. Men bliver sportsreporterne betragtet som andenrangs kolleger, der ikke bedriver rigtig journalistik? Og er der i øvrigt noget om snakken? Q&A spørger Christian Heide-Jørgensen, der er er souschef og sportsjournalist på Politiken.Og vi bliver ved dagbladet Politiken. Eller måske snarere: kamporganet eller klimapartiet Politiken. For hvor gemmer journalistikken sig, når en avis skal kæmpe for at fremme særlige sager?Vi spørger chefredaktør Christian Jensen, der svarer på anklager om politisering fra klimaminister Lars Christian Lilleholt .Kriminalreporter og forfatter Marie Louise Toksvig var vært på programmet Politiradio sammen med den myrdede Nedim Yassar. Hun har en høne at plukke med flere af sine journalist-kolleger.Til sidst i programmet ser vi på podcast. Det er det nye sort. Alle taler om fænomenet. Flere og flere lytter til det. Men ingen har rigtig knækket den der med at tjene penge på skidtet. Ikke desto mindre søsætter Berlingske Media og 24 syv en helt ny podcast-platform. Udviklingschef Rasmus Bjerre er i studiet.

55mins

10 Dec 2018

Rank #19

Podcast cover

Ny radio satser på de unge

I det medieforlig, som den borgerlige regering indgik før jul blev det besluttet, at DR ikke måtte udgive længere artikler på nettet. Men nu må DR godt alligevel. Det har kulturminister Joy Mogensen annonceret, og det er blot en af mange mindre ændringer til forliget, som drypvist er blevet meldt ud. Men det bør man ikke - i stedet skal man genåbne medieforliget og indgå en ny, samlet aftale. Det mener Berlingskes koncerndirektør, som vi har i studiet først i programmet. Med er også den radikale medieordfører Jens Rohde.Radio Loud er navnet på en station, som konkurrerer om at vinde den DAB-kanal, Radio24syv også søger. Selskabet bag er en sammenslutning af blandt andet Nationalmuseet, Spillestedet Vega, Roskilde Festival og en lang række lokalradioer, og den nye kanal skal være henvendt til de unge, som ikke er vant til at høre radio. Og så har både Folketinget selv og folketingets presseloge fået nye formænd. Vi taler med begge om forholdet mellem journalister og politikere.I den forgange uge holdt radiobranchen sin prisfest, Prix Radio. Men selvom DRs P1 blev topscorer målt i antallet af priser, så var ganske mange af prismodtagerne ikke mødt op. Hvad skyldes det påfaldende fravær? Det ser vi på sidst i programmet.

55mins

23 Sep 2019

Rank #20