OwlTail

Cover image of Ny Carlsbergfondet's podcast

Ny Carlsbergfondet's podcast

Ny Carlsbergfondet støtter kunsten i Danmark og arbejder for at gøre kunsten tilgængelig for det bredest mulige publikum. Her kan du lytte til nogle af de mange kulturelle arrangementer, samtaler og formidlingsinitiativer med kunst og fordybelse i centrum, som Ny Carlsbergfondet står bag.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#10 VI & DEM

Dan Zahavi og Jeannette Ehlers På trods af den udbredte globalisering definerer vi os i høj grad stadig efter i et Vi og Dem. Det store globale 'vi' fortrænges flere og flere steder af mindre fællesskaber defineret ud fra nationale- og kulturelle tilhørsforhold eller identitet. Men hvad er det for mekanismer, der gør, at vi er så tilbøjelige til at skelne mellem ”vi” og ”de andre”? Med Videnskab|Lidenskab undersøger Ny Carlsbergfondet, hvad der sker, når en kunstner og en forsker sættes over for hinanden for at tale om samme emne ud fra deres respektive faglighed.

58mins

18 Feb 2020

Rank #1

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#9 MANIPULATION

Rebecca Adler-Nissen og Henrik Saxgren Det handler om misinformation og lodrette løgne, når professor i statskundskab Rebecca Adler-Nissen taler med journalist Mikkel Frey Damgaard om falske nyheder og spredningen af dem. Fotograf Henrik Saxgren fortsætter samtalen, når han interviewes om sin praksis, der placerer sig i krydsfeltet mellem dokumentation og kunst. Med Videnskab|Lidenskab undersøger Ny Carlsbergfondet, hvad der sker, når en kunstner og en forsker sættes over for hinanden for at tale om samme emne ud fra deres respektive faglighed.

58mins

18 Feb 2020

Rank #2

Podcast cover

Videnskab Lidenskab #8 TOTALNATUR

Jens-Christian Svenning og Tue Greenfort Bliv klogere på naturen, dens biodiversitet og arternes sameksistens i en samtale mellem biologiprofessor Jens-Christian Svenning og kunstner Tue Greenfort. Sammen med journalist Nynne Bjerre Christensen dykker de ned i begrebet ”Totalnatur” i denne særudgave af Videnskab|Lidenskab, der er optaget på Folkemødet 2019. Med Videnskab|Lidenskab ønsker Ny Carlsbergfondet at undersøge, hvad der sker, når en kunstner og en forsker sættes over for hinanden for at tale om samme emne ud fra deres respektive faglighed.

48mins

18 Feb 2020

Rank #3

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#7 VAND

Katherine Richardson og Superflex Aldrig før har vi talt så meget om vand. Vand findes i dag både som en knap ressource i form af rent drikkevand, og som en trussel i takt med stigende vandstande i havene. Kan videnskaben fortælle os, hvad der er op og ned? Og kan kunsten være med til at diskutere de helt konkrete problemstillinger omkring stigende vandstande i havet? Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden? 
Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket.

1hr

23 Sep 2019

Rank #4

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#6 KUNST og SAMFUND

Lasse Horne Kjældgaard og FOS Da den danske velfærdsstat blev etableret, der blev kunstnerne inviteret med ind i den politiske diskussion om samfundets indretning. Men hvordan står det til i dag? Har kunsten noget at sige? Og tager politikkerne kunsten seriøst? Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden? 
Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket.

57mins

9 May 2019

Rank #5

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#5 ARV

Eske Willerslev og Julie Nord Hvor meget betyder arv for, hvordan vi udvikler os som mennesker? Hvor meget af vores personlighed har rødder i vores DNA? Og hvad kan kunsten fortælle os om vores identitet, familiemønstre og karakter? 
Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden? 
Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket.

52mins

9 Apr 2019

Rank #6

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#4 STRAF

Jesper Ryberg og Michael Kvium Hvorfor straffer vi -og hvordan? Og hvilken betydning har den nyeste forskning indenfor neurovidenskab for, hvordan vi straffer forbrydere?   Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden?
 Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket.

53mins

12 Dec 2018

Rank #7

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#3 UNIVERSET

Anja C. Andersen og Eric Andersen Anja C. Andersen forsker i stjernestøv og stjernedannelse, og er én af de fremmeste formidlere af universets kompleksitet. Billedkunstner Eric Andersens kunst rækker i flere tilfælde helt ud i rummet. Her diskuterer de krydsfeltet mellem kunst og videnskab sammen med journalist Nynne Bjerre Christensen. Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden?
 Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket.

49mins

1 Oct 2018

Rank #8

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#2 RO

Mette Birkedal Bruun og Erik Steffensen Hvordan finder man den indre ro i en urolig verden? Og er det overhovedet muligt at opretholde en moderne hverdag uden at miste hverken fodfæste eller forbindelse? Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden?
 Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket.

47mins

21 Aug 2018

Rank #9

Podcast cover

Videnskab Lidenskab#1 LØGN

Jens Haaning og Vincent F. Hendricks Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan lidenskaben og videnskaben befrugte hinanden? Videnskab Lidenskab dokumenterer arrangementerne af samme navn, som foregår på Glyptoteket. #1 LØGN: Hvilken rolle spiller løgnen i dag -i politik, i nyheder og i vores omgang med hinanden? Og hvordan opstiller man et modsvar til al den misinformation, der tilsyneladende kan være med til at afgøre præsidentvalg og måske sætte verden i brand?

44mins

21 Aug 2018

Rank #10