OwlTail

Cover image of Dagens story

Dagens story

Ett ämne, en kvart, sex dagar i veckan. Svenska Dagbladets nyhetspodd – med några av Sveriges kunnigaste journalister. Dagens story från SvD ger dig djup och perspektiv på de viktigaste nyhetshändelserna just nu.Nytt avsnitt varje vardagsmorgon – och så “Tv-kollen” på lördagar.

Popular episodes

All episodes

Podcast cover

REPRIS: Så blev försvarets tolkskola ett elitnätverk för näringslivet

De lärde sig ryska på Försvarets egen elitutbildning, och tjänade sedan miljarder på att bygga Rysslands första banker och fondbolag. Men nu har kriget satt stopp för svenskarnas ryssaffärer.På en kvart får du veta hur svenska försvarsmaktens tolkskola blev navet i ett elitnätverk som dominerat näringslivet i 30 år. Med Sophia Sinclair och Joel Dahlberg, reportrar på SvD Näringsliv. Repris från 19 april 2022.

16mins

14 Jul 2022

Podcast cover

Så använder militären delfiner i krig

Specialtränade delfiner vaktar en rysk flottbas i Svarta havet. Men Ryssland är inte ensamma om att dressera djur till att hitta inkräktare eller attackera fiender.På en kvart får du veta hur djur används i krig och varför det svenska försvaret gav upp sitt sälprojekt. Med SvD:s vetenskapsreporter Therese Bergstedt.

14mins

12 Jul 2022

Similar Podcasts

Podcast cover

Hur jobbig är vitboken för SD?

I en nysläppt vitbok ska Sverigedemokraterna syna sin egen historia i sömmarna. Vad finns egentligen i partiets bagage och vad innebär det för SD idag? På en kvart får du veta hur jobbigt det är för Sverigedemokraterna att göra upp med sitt förflutna. Med Erik Hedtjärn, politikchef på Svenska Dagbladet.

14mins

11 Jul 2022

Podcast cover

Hur säker är rätten till abort i Europa?

Anti-abortrörelsen har fått ny vind i seglen efter Högsta domstolens beslut i USA. Kan det slå tillbaka mot kvinnors rättigheter här i Europa? På en kvart får du veta hur amerikanska pengar hamnar i fickorna på europeiska abortmotståndare – och hur underjordiska nätverk hjälper kvinnor att göra abort i EU. Med SvD:s Brysselkorrespondent Teresa Kuchler.

15mins

10 Jul 2022

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Vad blir brittisk politik utan Boris Johnson?

Efter tre år är festen slut. Boris Johnsons avgår som premiärminister i Storbritannien – ett uppdrag som har kantats av skandaler. På en kvart får du veta hur någon annans sexskandal kunde vara det som fällde BoJO till sist – och vem som nu kan komma att ta över rodret.Med SvD:s Europakorrespondent Teresa Küchler.

15mins

7 Jul 2022

Podcast cover

EXTRA: Knivmord mitt i Almedalen – vad händer nu?

Under Almedalsveckan i Visby igår blev Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på SKR, knivmördad på öppen gata.Ett brutalt mord – mitt bland ditresta politiker och Almedalsbesökare. Hur kunde det ske? Och vad händer med Almedalsveckan nu? Med SvD:s politikreportrar Karin Thurfjell och Erik Nilsson.

15mins

7 Jul 2022

Podcast cover

Så djup är SAS nya avgrundskris

Först utlyste piloterna strejk - och dagen efter ansökte SAS om rekonstruktion och konkursskydd i USA. Flygbolaget som krisat så många gånger genom åren står inför ett nytt ödesläge. På en kvart får du vad som krävs för att SAS ska överleva, och hur resenärerna drabbas under tiden. Med SvD Näringslivs reporter Tomas Augustsson.

14mins

5 Jul 2022

Podcast cover

Hur oroliga ska vi vara för fler masskjutningar?

Tre döda och fyra skadade i Köpenhamn i söndags. Och under midsommarhelgen – två döda och 21 skadade i Oslo. Två blodiga masskjutningar i våra grannhuvudstäder på kort tid. Vad betyder det här? På en kvart får du veta hur det kommer sig att Sverige varit relativt förskonat från masskjutningar, trots att skjutvapenvåldet samtidigt nått nya rekordnivåer.

12mins

4 Jul 2022

Podcast cover

Kommer vi välja med plånboken i höst?

Riksbanken har höjt styrräntan till en nivå vi inte sett på 22 år. Hushållens ekonomi får nu allt mer tyngd i politiken, när priset på el, bränsle och mat skjuter i höjden. I det franska valet fick plånboksfrågorna stor betydelse. Hur speglades det i resultatet och går det att dra några paralleller till Sverige?På en kvart får du veta om vi går mot ett plånboksval i höst och vilka som i så fall jublar över det. Med SvD:s politikreporter Erik Nilsson och Fanny Härgestam, journalist med fokus på fransk politik.

15mins

3 Jul 2022

Podcast cover

Vad händer med USA när aborträtten försvinner?

50 år av aborträtt i USA är över, och Högsta domstolens historiska beslut har redan fått stora konsekvenser. På en kvart får du veta vad det här kommer betyda för landet som redan är djupt splittrat. Med SvD:s USA-korrespondent Malin Ekman.

15mins

30 Jun 2022

Loading