OwlTail

Cover image of PODDEN ASKALAS

PODDEN ASKALAS

Askalas är en podd, späckad med insikter och samtal som lyfter poängen med att utmana den rådande alkoholnormen. Följ med Kitty & Manne på en resa som lämnar skratt och frågetecken efter sig som utmanar en av vår tids starkaste norm – alkoholnormen

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Askalas #10 - Drickandet historia

I tionde avsnittet pratar vi om drickandets historia. Hur har det sett ut? Och hur har det kvinnliga drickandet varit? Kitty och Manne pratar med Lisa Wiklund som är dr. i etnologi.  Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

22mins

25 Jan 2017

Rank #1

Podcast cover

Askalas #9 - Fest!

I nionde avsnittet pratar vi om fest. Ska man alltid vara full på fest? Är alkoholnormen så stark att man alltid måste dricka alkohol på fest?  Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

52mins

10 Jan 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Askalas #8 - Första fyllan

I åttonde avsnittet pratar vi om första fyllan. När hade du första fyllan? Och vad får ungdomarna alkohol ifrån? Kitty och Manne pratar bland annat om sina egna första fyllor och om hur alkoholkulturen såg ut hemma hos dem.  Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

24mins

28 Dec 2016

Rank #3

Podcast cover

Askalas #7 - Högtider

Sjunde avsnittet pratar vi högtider och traditioner. I Sverige sammankopplas de flesta högtider med alkohol. Kitty och Manne pratar bland annat med Lisa Wiklund, Doktor i etnologi som skrivit boken "Som hon drack" om kvinnors drickande, om varför det ser ut så här? Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

31mins

21 Dec 2016

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Askalas #6 - Komma ut

femte avsnittet pratar vi om att komma ut. Har du också kört penicillinkortet eller sagt att du har en vit månad på fester istället för att berätta att du inte dricker alkohol, för det känns som det är mer ok?  Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

27mins

14 Dec 2016

Rank #5

Podcast cover

Askalas #5 - Jobb

I femte avsnittet pratar vi om jobb.  Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

40mins

7 Dec 2016

Rank #6

Podcast cover

Askalas #4 - Barn

I fjärde avsnittet pratar vi om barn.  Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

34mins

29 Nov 2016

Rank #7

Podcast cover

Askalas #3 - Beroende

I tredje avsnittet pratar vi om ämnet beroende och vi gästas av alkoholforskaren Sven Andréasson, professor vid Karolinska institutet. Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? Det här är en podd som genomförs med stöd av IOGT-NTO, Studieförbundet NBV och CAN - Centrum för alkohol och narkotikaupplysning.

45mins

22 Nov 2016

Rank #8

Podcast cover

Askalas #2 - Media

Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? I andra avsnittet pratar vi om ämnet media och hur alkoholnormen påverkar både innehåll och beteende.  Det här är en podd av IOGT-NTO

45mins

15 Nov 2016

Rank #9

Podcast cover

Askalas #1 - Ragga

Askalas är en normkritisk podd där Kitty Jutbring och Manne Forssberg reder ut varför man alltid måste veta varför någon inte dricker (!!!) och hur man gör för att festa utan alkohol. Hur har alkoholen kommit att betyda så mycket för oss? I första avsnittet pratar vi om ämnet ragga och hur det är kopplat till alkoholnormen.  Det här är en podd av IOGT-NTO och det här avsnittet är sponsrat av CAN - Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning

36mins

17 Oct 2016

Rank #10