OwlTail

Cover image of Beyond the Badge

Beyond the Badge

En podcast om fotboll, design, marknadsföring, lokalpatriotism, historia, traditioner och symbolik – En podcast om klubbmärken. Bakom varje emblem ruvar en historia, en berättelse om identitet och om tillhörighet. Beyond the Badge ger dig berättelserna om det du alltid sett men aldrig noterat.Leonard Jägerskiöld Nilsson och David Krusell guidar er genom ett klubbemblem per avsnitt och vecka. ——Detta är en produktion av Beyond Productions, producent är Hampus Jildenbäck, musiken är skapad av Jonathan Ahlström och logotypen är framtagen av Edenvik Strategic Communication.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

43. Hull City AFC

Det måleriska avsnittet. En mörk stad med en stor klubb. Men kanske inte en storklubb. Via Jimmy Bullards utskällning och dyster självmordsstatistik målar vi till slut bilden av staden, klubben och emblemet.

58mins

21 Feb 2021

Rank #1

Podcast cover

42. Rayo Vallecano

Leonard blir drogliberal, stereotypiserar friskt och är på tapasrunda. Vi vet inte riktigt vad som hänt, men vi gillar det. Det blir ett matigt avsnitt gällande klubben och staden, och ett ganska fokuserat avsnitt gällande emblem. Toppavsnitt alltså!

57mins

7 Feb 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

41. Blackburn Rovers FC

Förra veckans oväntade lyssnarsuccé följs i hybrisens tecken upp av det av Leonard utsett världens vackraste klubbemblem! Rosen, mottot, färgerna - staden. Vad beror allt på? Tune in!

46mins

31 Jan 2021

Rank #3

Podcast cover

40. FC Köln

Äntligen tar vi oss an geten! Varför bestiger den Kölndomen? Har den blivit mördad av rivaliserande fans? Vad gör ettan i märket? You’re about to find out. Dessutom ett litet nyhetsinslag, lite handbollströjor och damparfym.

1hr 9mins

24 Jan 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

39. Politik och fotboll med Ekim Çağlar - del 2

Författaren av böckerna Propagandafotboll och Fotboll i Krig och Fred gästar oss igen för att prata om kopplingarna mellan fotboll och samhälle. Efter förra avsnittets röda stjärnor tar del två avstamp i regionala och nationella symboler i klubbmärken och till sist så FÅR LEONARD AVSLUTA MED ETT LITET QUIZ!

1hr 9mins

17 Jan 2021

Rank #5

Podcast cover

38. Politik och fotboll med Ekim Çağlar - del 1

Författaren av böckerna Propagandafotboll och Fotboll i Krig och Fred gästar för att prata om kopplingarna mellan fotboll och samhälle. Det fullkomligt smattrar in klubbmärken så var redo med Twitter eller Instagram. I första delen dundrar vi igenom allt från Samsunspors 100-åriga historiska anknytning till Röda stjärnor.

53mins

10 Jan 2021

Rank #6

Podcast cover

37. Benevento Calcio

Papa, påskkärringar, häxbränningar, grisar och en pizzeria – vilken start på 2021! Stefan Holm och den bakåtsträvande kommunisten har önskat, håll i er.

48mins

3 Jan 2021

Rank #7

Podcast cover

36. AS Roma med Gusten Dahlin - del II

Andra delen av Gustens Roma. Skönsång, Romulus och Remus, La Lupetta, amerikanska ögare och kanske det bästa quizet hittills.

37mins

27 Dec 2020

Rank #8

Podcast cover

35. AS Roma med Gusten Dahlin - del 1

Gusten Dahlin gästar oss med en jävla pangavsnitt! Förutom en dunderspaning om klubbemblem och matchtröjor pratar vi också om hur det är att vara programledare, om Championship Manager och såklart om Roma och (den sviktande) kärleken. Vi får också det snabbaste svaret på vilket som är världens vackraste klubbmärke. Häng med!

57mins

20 Dec 2020

Rank #9

Podcast cover

34. Boca Juniors

Niklas Jarelinds och ert, efter omröstning, hyllningsavsnitt till Armando. Boca. Stjärnor, kransar och sköldar. Och har myten om klubbens färger och koppling till Sverige någon substans? Detta och mer där till! Viva Diego!

49mins

13 Dec 2020

Rank #10