OwlTail

Cover image of Den 4. Væg

Den 4. Væg

Den 4. Væg er en podcast om dansk scenekunst. Vi taler om teater og med teater. Hver anden uger udgiver vi en podcast, der både indeholder anmeldelser, reportager fra det danske scenekunstliv og interviews med relevante personligheder. Vores mål er at kunne åbne scenekunstens magiske verden op for endnu flere – og særligt unge! Gennem vores anmeldelser håber vi at kunne fungere som guider for, hvor det er allerfedest at smide sine måske sparsomme kroner henne.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Morten Hee Andersen, Nøddeknækkeren, Sarah Juel Werner og Kongens Fald

I denne podcast har vi inviteret redaktionsmedlem, Tobias, ind til en snak om julestemning og Tivolis 'Nøddeknækkeren'. Vi taler desuden om Det Kongelige Teaters store satsning, 'Kongens Fald', som ikke just levede op til de store forventninger. Alex har desuden talt med snart færdiguddannede Sarah Juel Werner, der i øjeblikket spiller præsentationsforestillingen, 'Skybrud' på Folketeatret i København. De taler om præsentationsforestillinger og det at være 4. års studerende på Den Danske Scenekunstsskole. Til sidst taler vi med skuespiller Morten Hee Andersen, der i øjeblikket er aktuel i Det Kongelige Teaters 'Den Kroniske Uskyld', og blandt andet lige har været aktuel med 'Herrens Veje' og 'Sygeplejeskolen'. Vi taler om alt fra det intime teaterrum til at stå overfor store beslutninger, når det kommer til karriere og fremtid. God fornøjelse <3

1hr 4mins

1 Dec 2018

Rank #1

Podcast cover

Carsten Svendsen, Book of Mormon, Nanna Cecilie Bang og My Heartache Brings All the Boys to the Yard

Vi har besøg af skuespiller Carsten Svendsen, som lige nu er aktuel i den rabiate musical 'Book of Mormon', som spiller på Det Ny Teater. Derudover er vi i Aarhus og snakke med Nana Cecilie Bang, som har skrevet forestillingen 'My heartache brings all the boys to the yard", som spiller på Studio, Aarhus Teater.  Derudover kan du hører anmeldelser af 'Book of Mormon' og 'Vrede'. 

1hr 10mins

10 Feb 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

DEN 4. VÆG x HOTEL PRO FORMA: New Technology

I samarbejde med Hotel Pro Forma udgiver vi over det næste år 4 podcasts, der afdækker deres fire seminarer 'Moving Opera'. I denne anden podcast dykker vi ned i brugen af moderne teknologi i scenekunsten:  Hotel Pro Forma invites researchers, technical producers and set designers working in the field of contemporary performing arts and opera to a discussion about the role of technology in future performing arts. Potentials of interactive onstage technologies, real time virtual and immersive environments, and low-latency telepresence of performers and audiences still remain largely unexplored in the traditional forms of performing arts. Will new technologies such as virtual reality and 3D projections finally tear down “the 4. wall”? What are the consequences for the performing arts when the elements of live performance and physical presence of performers are removed from an artistic experience? How does technology empower artistic expressions today? And where may the development of technology lead us in the future?  Who? Jakob Kudsk Steensen. VR artist. (Keynote speaker)  https://jakobsteensen.squarespace.com Maja Ziska, Scenographer http://majaziska.com/about/ Johan Knattrup Jensen. Partner, director and artist. MAKROPOL http://makropol.dk Moderator Riku Roihankorpi, Research Director at Center for Practice as Research in Theater (T7) Tampere University  http://t7.uta.fi/en/

42mins

19 Feb 2018

Rank #3

Podcast cover

Spøgelseshistorier, En Skærsommernatsdrøm, Benjamin Buza og Room 4.1

Velkommen til novemberafsnittet af Den 4. Væg.  Det har netop været Halloween og efterårsmørket er over os, så vi har skruet fuldt op for uhyggen, og har besøgt forskellige teatre som fortæller os om deres husspøgelser. Vi har oven i købet også haft clairvoyante Helle Nielsen med på Det Kongelige Teaters Gamle Scene for at se, hvem hun kunne komme i kontakt med der. Du kan finde en længere version med flere uhyggelige historier som ekstra-podcast i vores feed.  Vores gæst har også sin daglige gang på Gamle Scene, men er knapt så uhyggelig. Vi har nemlig besøg af balletdanser Benjamin Buza.  Derudover snakker vi om 'En skærsommernatsdrøm' og 'Room 4.1'.  God fornøjelse. 

1hr 29mins

6 Nov 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Emma Sehested Høeg, Morten Kirkskov om den nye sæson og teaterKATALOGET

I denne podcast taler vi om den kommende sæson, fordi teaterKATALOGET endelig er kommet. Vi glæder os til en masse og har spørgsmål til en masse, og derfor har vi været forbi skuespilchef Morten Kirkskovs kontor, for at høre, hvordan man sammensætter en sæson, og hvem der egentlig bestemmer, hvad der skal være på repertoiret. Til sidst har vi besøg af skuespillerinde Emma Sehested Høeg, der til sommer bliver færdiguddannet som skuespiller ved Den Danske Scenekunstskole i København, men allerede nu har ualmindeligt mange projekter i gang. Lige nu er hun blandt andet aktuel i egenproduktionen VELKOMMEN TIL PANDORA, som er lavet i samarbejde med instruktør Jennifer Vedsted Christiansen.  God fornøjelse <3 Foto: Lisa Johansson

1hr 18mins

11 May 2019

Rank #5

Podcast cover

Simon Bennebjerg, Jesus Christ Superstar, madteater, 9x9x9, Lang dags rejse mod nat og publikumslyde

Stinne er blevet forkølet af foråret, og Line har været ude og besøge et kor, der beskæftiger sig med de lyde, man laver som publikum. Vi har besøg af skuespiller Simon Bennebjerg, som både fortæller os om '9x9x9' og 'Lang Dags Rejse Mod Nat'. Vi vender også de forestillinger, vi glæder os ekstra meget til i den nye sæson, og så anmelder vi 'Jesus Christ Superstar' og 'Festen'.

1hr 5mins

12 May 2017

Rank #6

Podcast cover

Elisa Kragerup & Eva Præstiin, maden i Babettes Gæstebud, Aladdin og Kærlighed ved første hik

Hurra! Vi kan langt om længe sætte hak ved to af dansk scenekunst allersejeste kvinder lige nu på gæstelisten. Eva Præstiin og Elisa Kragerup er vores gæster i denne podcast, og vi bl.a. snakker med dem om overtagelsen af Betty Nansen Teatret.  Derudover har vi besøgt prøverne på Babettes Gæstebud og snakket med kokken bag den overdådige madforestilling, Mette Martinussen.  Vi har også set så mange forestillingerne, at vi i denne podcast går anmeldelses-amok og kaster os over både Aladdin (Det Kongelige Teater), Kærlighed Ved Første Hik (Tivoli) og Walmann's Urban Nights.  God fornøjelse. 

1hr 18mins

30 Sep 2018

Rank #7

Podcast cover

Søren Pilmark, Seebach - The Musical og bagom Efter Brylluppet på Betty Nansen

Vi besøger manden med verdens måske rareste stemme: Søren Pilmark! Derudover er Clara et smut forbi prøverne på 'Efter Brylluppet', og så har Line været i Fredericia for at se 'Seebach'.

56mins

12 Oct 2017

Rank #8

Podcast cover

Anders Juul, Jeg Løber, bagom Maskerade, Othello, Oliver Twist og Boschs drøm

I podcast #35 snakkede vi en del om forestillingen 'Jeg løber', og denne gang har vi fået fornemt besøg af skuespilleren fra forestillingen, Anders Juul. Derudover kan du høre en montage om Det Kongelige Teaters 'Maskerade', samt hører og snakke om forestillingerne Othello, Oliver Twist og Bosch' drøm.

1hr 5mins

11 Nov 2017

Rank #9

Podcast cover

Med skuespiller Susse Wold

Mads Langer har holdt en tale til Gaffa awards, som er gået viralt! Det handler om danskhed, og det er også et tema, vi ser enormt meget på scenen for tiden.  Stinne har været på Betty Nansen og se Vredens Druer og Line Kirsten har været på Bellevue og se Syng Dansk. Dem kan du hører os snakke om, ligesom du også kan høre os snakke om Svalegangens 'Den Kroniske Tragedie'.  Line Kirsten har været på besøg i koncertkirken på Nørrebro for at finde ud af, hvad en tegneserieopera er - så det kan du også finde ud af ved at lytte med.  OG så har vi også været så vanvittigt heldige at få lov at komme på besøg ved en sand teaterlegende. SUSSE WOLD har inviteret os inden for til en snak om en efterhånden lang og flot karriere, men vi snakker også om kærlighed og får livskloge råd med på vejen. 

1hr 5mins

17 Mar 2017

Rank #10

Podcast cover

Med danser Kitt Johnson

VI HAR FÅET NY FED JINGLE! Den er lavet af musiker Simon Whoo, og vi er ellevilde med vores nye lyd.  Vi snakker lidt om de teaterforestillinger, som virkelig sætter sig fast og kravler ind under huden, og så anmelder 'De 39 Trin' som spiller i Glassalen, og Hassan Preislers 'En Skilsmisse' som spiller på Aarhus Teater.  Derudover besøger vi Nørrebro Teater og deres forestilling 'Livsens Ondskab'. Her snakker vi med instruktør Christoffer Berdal og de to skuespillere fra forestillingen Peter Zandersen og Marie Knudsen Fogh.  Sidst men ikke mindst besøger vi Danserhallerne, hvor vi snakker med en dansk danselegende: Kitt Johnson.  GOD FORNØJELSE! 

44mins

16 Feb 2017

Rank #11

Podcast cover

Bagom Jordens Søjler, Ulrik Birkkjær, musicals i London, Anything Goes, Godnat Albert og balletsnak

Afsnittet med den knapt så gode lyd! Vi beklager - men der bliver sagt fede ting, så lyt med alligevel <3 Vi anmelder en hulens masse forestillinger og snakker med solodanser ved den Kongelige Ballet, Ulrik Birkkjær.  00:00: Intro  01:04: Clara har været i London og se musicals  05:02: ANMELDELSE: 'Anything Goes' (Det Ny Teater)  09:21: ANMELDELSE: 'At sulte sig er egoisme' (Teater Får302) 11:24: ANMELDELSE: 'Godnat Albert' (Sorte Hest)  13:56: Øvrige anmeldelser  15:19: Vi besøger 'JORDENS SØJLER' og snakker med Høg, Aagaard og Svanekier 27:33: Interview med balletdanser ULRIK BIRKKJÆR (af Clara og Kristoffer)  39:59: Balletsnak og farvel 

42mins

6 Oct 2016

Rank #12

Podcast cover

Lasse Rimmers <3, Thomas Bendixen, Sort Samvittighed og Hvem er bange for Virginia Woolf

Instruktørerne er i fokus i denne podcast, hvor vi snakker med instruktør Thomas Bendixen om hans aktuelle forestilling 'Hvem er bange for Virginia Woolf' på Skuespilhuset. Derudover sætter vi fokus på, hvordan man bruger en teaterinstruktør på et stand-up show, når vi snakker med komiker Lasse Rimmer og instruktør Christina M. Sørensen om hans nye show '&lt;3'.  Vi har selvfølgelig også været en hel masse i teatret og snakker om Sort Samvittigheds nye forestilling 'I et forhold' og Det Kongelige Teaters 'Hvem er bange for Virginia Woolf'. 

1hr 19mins

27 Apr 2019

Rank #13

Podcast cover

LIVE: We need to talk about scenekunst (CPH Stage 2018)

Under CPH Stage 2018 inviterede vi til live-podcast under overskriften "We need to talk about scenekunst". Vi skal nemlig snakke om scenekunsten, men hvordan gør vi det? Og hvordan gør og skal anmelderne gøre det? Og hvem er egentlig rigtige anmeldere? Vi havde inviteret et panel af forskellige anmeldere til at diskutere med os. I panelet sad:  Jakob Steen Olsen - teateranmelder på Berlingske  Rie Hammer - Redaktør og anmelder på iscene.dk  Katherine Diez - Kulturdebatør og anmelder på Berlingske  Jeanett Albeck - Scenekunstner Jeanett Albeck underholdte undervejs med sange fra forestillingerne Tove! Tove! Tove! og Hvid Magi. Vi blev slet ikke færdige med snakken om anmelderi, og det var nok også utopisk at tro, at det var muligt. Vi håber denne podcast kan sætte tanker i gang og give lyst til videre diskussion. Alle stemmer er velkomne, når vi snakker om scenekunst &lt;3

1hr 27mins

17 Jun 2018

Rank #14

Podcast cover

Peer Gynt, La Boheme, Alvin Olid Bursøe og musikken i Pelle Erobreren

OBS! SØNDAG D. 4. NOVEMBER ER DER UPLOADET NY FIL MED FORBEDRET LYD! I denne podcast taler vi om, hvorvidt det er i orden, at vi også anmelder stand-up. Derudover giver vi dig selvfølgelig nogle anbefalinger med på vejen, og denne gang taler vi om operaklassikeren 'La Boheme' og Henrik Ibsen klassikeren 'Peer Gynt'. Vi har desuden besøgt Østre Gasværk, hvor musikforestillingen 'Pelle Erobreren' lige har indtaget scenen. Vi taler med kapelmester Mathæus Bech om arbejdet med musikken bag. Til slut taler vi med et af den danske teaterscenes største stjerneskud, Alvin Olid Bursøe. Alvin har netop spillet titelrollen i 'Aladdin' på Det Kongelige Teater, og du kan snart se ham i endnu en klassiker, 'Kongens Fald'. God fornøjelse &lt;3

1hr 15mins

3 Nov 2018

Rank #15

Podcast cover

Tammi Øst, Richard III, Rasmus Botoft om SVEJK, Revolution og Sigurds Danmarkshistorie

Dagens gæst er en helt forrygende skuespiller, som normalt kan findes i Det Kongelige Teaters ensamble, men som lige nu spiller Richard III på Husets Teater. Hun hedder Tammi Øst, og vi er henrygte over endelig at kunne præsentere hende som gæst.  Vi har også været en tur på Nørrebro Teater og snakke med Rasmus Botoft og deres kommende forestilling SVEJK. Hvad vedkommer en fortælling om en Tjekkisk soldat fra 1923 os egentlig her i 2018?  Derudover anmelder vi Revolution og Sigurds Danmarkshistorie.  GOD FORNØJELSE

1hr 19mins

15 Sep 2018

Rank #16

Podcast cover

Med skuespiller Niels Olsen

I denne podcast har vi besøg af Niller fra Den Eneste Ene, en af Ørknens Sønner, ham den voksne fra Far til Fire og Min Søsters Børn, improvisationsmester, funny guy og tidligere håndboldspiller: NIELS OLSEN! Han har efterhånden lavet så mange ting, at vi har opgivet at tælle, men så meget desto større er vores begejstring for at have ham som gæst. Vi snakker med Niels om at lave komik og skuespil, og om forestillingen 'De 39 trin'.  Vi snakker også om, hvorfor i alverden vi egentlig giver stjerner, og hvordan vi anmelder. Den snak runder vi selvfølgelig af med... ja! To flotte anmeldelser af 'Højskolesangbogen' på Momentum og juleklassikeren 'Nøddeknækkeren' i Tivoli. God fornøjelse.  00:00: Velkommen  00:54: Hvorfor giver vi stjerner?  07:49: ANMELDELSE: 'Højskolesangbogen' (Momentum)  13:31: ANMELDELSE: 'Nøddeknækkeren' (Tivoli)  18:48: Niels Olsen 39:54: Et sørgerligt på gensyn til Clara, som drager ud i den store verden for en stund. 

44mins

17 Dec 2016

Rank #17

Podcast cover

Signe Egholm Olsen, Efter Brylluppet, Jeg Løber og Take The Stage på Dansekapellet

Denne podcast er en tur i følelsernes rutchebane. Vi er skuffede, vi græder, og vi er henrykte over dagens gæst Signe Egholm Olsen.  Hør med når vi snakker om 'Efter Brylluppet', 'Jeg Løber' og 'Take the Stage' på Dansekapellet. 

45mins

27 Oct 2017

Rank #18

Podcast cover

Ane Høgsberg og stand-up som scenekunst

DET ER EN VIDUNDERLIG DAG! Reumert-nomineringerne er nemlig lige blevet offentliggjort, og det har vi det selvfølgelig helt vildt over. Dem vender vi lige sammen med en ret stor og vild sæson-afsløring fra Aveny-T.  Vi har selvfølgelig også været i teatret. Vi har set 'We will rock you' og 'Hamlet' på Mungo Park i Allerød. Vores rapporter Mads har også snakket med instruktør Sargun Oshana om hans seneste forestilling 'Premiere' på Aarhus Teater.  Til sidst spørger vi også dagens gæst, Ane Høgsberg, om comedy er scenekunst? Vi vil nemlig gerne udvide grænserne for, hvad scenekunst er og skal være. 

1hr 10mins

27 Apr 2017

Rank #19