OwlTail

Cover image of Taste the World - Rejsepodcast

Taste the World - Rejsepodcast

Få inspiration og viden til din rejse. Kom med rundt i verden og få spændende fortællinger med nærvær og kant. Dansk rejsepodcast fra tastetheworld.dk

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Få inspiration og viden til din rejse. Kom med rundt i verden og få spændende fortællinger med nærvær og kant. Dansk rejsepodcast fra tastetheworld.dk

Svalbard - arktisk ferie med isbjørne, hvalrosser og vild natur

Podcast cover
Read more

Svalbard er en norsk øgruppe, der ligger 2.500 km nord for Danmark og byder på et arktisk eventyr med uberørt ødemark og et helt unikt dyreliv. Øerne er blandet hjem for op til 3.000 isbjørne. Lyt med i denne podcast, hvor vi skal høre mere om disse arktiske øer og hvordan man besøger dem. 

I 2019 rejste Anne Marie Boye og Rasmus Lyngsøe til den norske øgruppe Svalbard. Øerne ligger i Ishavet – halvvejs mellem Norges nordligste kyster og Nordpolen. I denne podcast deler de deres oplevelser fra deres tur. De fortæller bl.a. om det fantastiske dyreliv, hvor de blandt andet kom tæt på en isbjørn, hvalrosser og polarræve. 

Læs mere om Svalbard og denne podcast

https://tastetheworld.dk/svalbard

Apr 26 2021

40mins

Play

Rejs med verdens mest ekstreme tog gennem Sahara

Podcast cover
Read more

Denne togrejse gennem Sahara i Mauretanien med et af verdens længste godstog er ikke for sarte sjæle. Men drømmer du om et rejseeventyr, som kun få turister har kastet sig ud, så lyt med til denne podcast, hvor jeg taler med den berejste John Risager, der har taget turen gennem ørkenen. 

Dette er ikke en podcast om at rejse med luksustog gennem Sahara. Den handler i stedet om at blive udfordret på sin magelighed og blive rystet godt og grundigt igennem i Saharas hede og støv. Min gæst John Risager fortæller om rejsen til et af verdens mindste besøgte lande, mødet med de lokale samt glæderne og udfordringerne ved denne togrejse.

Læse mere og se fotos på rejsen:

Artikel: Rejs med verdens mest ekstreme tog gennem Sahara

Mar 11 2021

27mins

Play

Friheden ved at rejse alene - 12 tips til din solorejse

Podcast cover
Read more

Overvejer du at tage ud i verden på egen hånd, men er du i tvivl om det er noget for dig?

Så lyt med her i denne rejsepodcast, hvor jeg taler med Caroline Sølvsten, der deler ud af sin erfaringer og gode råd som solorejsende.

Læs mere om dette afsnit på:

>> Taste the World - Friheden ved at rejse alene - 12 tips til din solorejse

Feb 25 2021

34mins

Play

Rejs minimalistisk og få maksimale oplevelser

Podcast cover
Read more

Hvad sker der, når man rejser minimalistisk, langsomt og dropper den dér luksus, der typisk kendetegner en ferie? Når det ikke handler om rejsemålet men om de oplevelser, der ligger i det nære på vej til destinationen? Det kan du høre mere om i denne rejsepodcast fra Taste the World.

I denne episode af min rejsepodcast taler jeg med eventyreren Claus Steensbech. Claus rejser ikke som de fleste. Han rejser minimalistisk og bruger ofte alternative transportformer som løbehjul og foldecykel. Han overnatter næsten altid i sit medbragte telt eller hængekøje. Og gerne lidt uortodokse steder som rundkørsler, fodboldstadioner og foran parlementsbygningen i Tokyo.

Læs mere om denne episode på Taste the World

https://tastetheworld.dk/rejs-minimalistisk/

Dec 15 2020

56mins

Play

Ekspertens råd til Danmarks smukkeste cykelferie

Podcast cover
Read more

Podcast om cykelferie på Danmarks smukkeste cykelruteI Danmark findes der er et unikt netværk af 11 nationale cykelruter. Samlet set er der mere end 4.200 km, hvor det er muligt at opleve Danmark helt tæt på med sin cykel.

Den længste af de 11 ruter er Østersøruten, som er på 820 km. Den snor sig som et ottetal gennem Sønderjylland, Fyn, det sydfynske øhav, Lolland, Falster og Sjælland.

I dag taler jeg med Line Wagener, som har cyklet hele ruten rundt sammen med sin familie. Line er ekspert, når det gælder cykelferie med familien. Hun står bag hjemmeside alleud.dk, der er en blog om aktiv ferie og friluftsliv.

Det får du i denne podcast om cykelferie

Lyt med og bliv klogere på:

 • Gode råde til dig, der overvejer at tage på cykelferie på første gang.
 • Den ideelle familieferie. Cykelferie handler om kvalitetstid, samvær og samarbejde.
 • Udstyr. Krav til cykel, opbakning, telt m.v.
 • Østersøruten - Danmarks smukkeste cykelrute.

Læs mere om denne episode på TasteTheworld.dk:

-> Ekspertens råd til Danmarks smukkeste cykelferie

Om Taste the World

Jeg hedder Per Sommer og står bag rejsepodcasten og hjemmesiden Taste the World. Her kan du få inspiration og viden til din rejse. Kom med rundt i verden og få spændende fortællinger med nærvær og kant. Dansk rejsepodcast fra tastetheworld.dk

Jun 22 2020

39mins

Play

Shanghai - rejsen til Orientens Manhattan

Podcast cover
Read more

En rejse til Shanghai giver et fascinerende indblik i et super moderne Kina, der de sidste årtier har oplev et hæsblæsende udvikling. Lyt med på denne rejsepodcast, hvor jeg taler med Thomas Larsen Späth, der bor i byen og fortæller om bylivet, kulturen og kommer med en række gode rejsetips.


Rejsepodcast om Kinas største by Shanghai
I december 2019 var jeg på rejse til Kinas største by Shanghai. Her mødte jeg Thomas Larsen Späth, der er flyttet til byen med sin familie og nu bor der fast.

I denne podcast fortæller Thomas om, hvordan det er at flytte fra lille Danmark til en verdens største metropoler med hele sin familie. Hvad har gjort størst indtryk på familien, og er de blevet ramt af det kendte kinesiske kulturchok?

Du kan også høre om:

 • Det daglig liv i Shanghai
 • Kulturelle do’s and don’ts
 • Hvordan er det leve i et land med streng censur og begrænsninger i brug af internettet.
 • Byens puls og transport rundt i Shanghai
 • Kultur- og musiklivet i Shanghai
 • Rejsetips til dig der skal besøge Shanghai
 • Nyttige apps og hjemmesider

Læs mere om denne podcast på Taste the World

Side med shownotes mv.

TasteTheWorld.dk

Om Taste the World

Jeg hedder Per Sommer og står bag rejsepodcasten og hjemmesiden Taste the World. Her kandu få inspiration og viden til din rejse. Kom med rundt i verden og få spændende fortællinger med nærvær og kant. Dansk rejsepodcast fra tastetheworld.dk

Apr 13 2020

1hr 4mins

Play

Andalusiens Sherry-trekant

Podcast cover
Read more

I denne episode af rejsepodcasten går turen til den mest sydvestlige del af Andalusien. Her ligger den såkaldte Sherry-trekant, hvor al sherry i hele verden bliver produceret.

Det er smukt område med mange bodegaer (vingårde) og en unik kultur.

I studiet har jeg haft de to passionerede sherry-ekspert: Kim Hintze og Peter Koch Jensen. De har besøgt området mange gange og deler i denne podcast ud af deres store viden.

Vi taler selvfølgelig om sherry og de mange forskellige typer, der findes.  Vi taler om druer og en helt unikke måde at producerer vinen på. Men vi kommer også ind på, hvordan det er et rejse i dette område. Hvilke vingårde skal man besøge? Og så får vi også en snak om madkulturen og gode restauranter.

Du kan læse mere om episode på TasteTheWorld.dk:

https://tastetheworld.dk/andalusiens-sherry-trekant

Mar 04 2020

1hr 9mins

Play

Christiansø - Livet og kærligheden på fæstningsøen

Podcast cover
Read more

I denne rejsepodcast fra Taste the World skal vi denne gang til det østligste hjørne af Danmark - Christiansø.

Det er helt unikt sted i Danmark med en smuk natur og en velbevaret bygningsarv, der går helt tilbage til 1600-tallet.

På den lille fæstningsø bor der ca. 90 mennesker. En af dem er øens maler Mark Richter, som jeg mødte, da jeg holdt en uges ferie i sommeren 2019. 

Mark er en sand globetrotter, men har nu bosat sig med sin familie på øen. Jeg får en snak med Mark om hans spændende baggrund. Og han fortæller om, hvordan det er at leve et af de mest isolerede steder i Danmark.

Nov 21 2019

42mins

Play

Turkmenistan - rejsen til ørkenstaten med den gale diktator

Podcast cover
Read more

Lyt med og bliv klogere på Turkmenistan som rejseland

I denne rejsepodcast skal vi til Turkmenistan, som er et af verdens mindst besøgte lande. Landet, der ligger i Centralasien, har ellers masser af byde på. Herfra gik Silkeruten videre mod Europa, og landet er rig på masser af historier og unik natur. Men det er også kontrasternes land med den moderne hovedstad Asjkhabad, som er opført næsten udelukkende i hvid marmor af landets første diktator.

Min gæst i denne podcast er Gustav Trampe, som til daglig bor i København og læser på CBS. Han har besøgt landet flere gange og arrangerer ture til Turkmenistan gennem rejsebureauet Above Borders, der har specialiseret sig i rejser til isolerede lande. 

Du kan læse mere om podcasten på episodens egen side på Taste the World:

https://tastetheworld.dk/podcast-rejs-til-turkmenistan-i-centrasien/

Sep 24 2019

52mins

Play

Kunst og knödel - en rejsepodcast om Berlin

Podcast cover
Read more

En rejsepodcast om kunst, mad og unikke seværdigheder i Berlin

Lyt med til denne rejsepodcast, hvor du får en masse inspiration til Berlins mangfoldige museer og gallerier. Berlin har siden murens fald været Europas katalysator for moderne og progressiv kunst. Det byen med ‘højt til loftet’ og lave leveomkostninger, og som derfor tiltrækker nytænkende kunstnere fra hele verden.

Om dagens gæst

I podcasten taler jeg med Emilie Høegh Engbirk, der er en stor kunstelsker - og kender. Hun boet flere år i Berlin, hvor hun bl.a. har arbejdet for den verdenskendte dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson.

Emilie deler ud i denne podcast ud af sin store viden om Berlins kunstscene. Men du får også en masse gode råd om gode spisesteder og unikke serværdigheder.

Du finder en samlet liste over alle de steder, som bliver omtalt i podcasten her:

https://tastetheworld.dk/podcast:-kunst-og-knodel-i-berlin/

Aug 19 2019

35mins

Play

Rejsetips fra danske Laura, der bor i Cape Town

Podcast cover
Read more

I denne episode af rejsepodcasten fra Taste the World skal vi til Cape Town in Sydafrika. I februar 2019 besøgte jeg danske Laura Lykkegaard, som har boet i mere end 20 år i byen. Sydafrika er kontrasternes land.

Her vil du opleve helt uovertrufne naturoplevelser. Cape Town ligger smukt ved foden af Table Mountain og ud til Atlanterhavet. Kører du blot 10-20 km udenfor byen står du i den vildeste natur med bavianer, strudse og pingviner.

Du kan også køre til vinområderne, og pludselig er du i et område, der minder om Sydfrankrig.

Jeg mødte Laura hjemme i hendes smukke have, hvor Laura blandt andet gav mig en række insider-tips til ting at opleve og se i byen, som man normalt ikke finder i en guidebog.

Vi fik også en snak om landets historie, politik og fremtid. Og så spurgte jeg også til sikkerheden i landet. Sydafrika har meget kriminalitet, men det er heldigvis sjældent, at det går ud over turisterne.

Jeg spurgte også Laura om landets store ulighed. Hvordan er det at bo i et land, hvor ekstrem rigdom og fattigdom lever side om side? Og hvordan skal man som turist forholde sig til den fattigdom, som man møder?

Rejsetips fra Laura

I podcasten nævner Laura en række steder, som hun anbefaler, at man skal besøge.

Nedenfor finder du mere information om de enkelte steder:

Lion’s Head - vandretur i fuldmåne

Bjerget som nærmest er lillesøsteren til Table Mountain, som Laura anbefaler at bestige, når der er fuldmåne.

The Drinkery
En af Lauras yndlingsbarer i centrum af Cape Town Klein Constantia En af de ældste vingårde i Western Cape

Kirstenbosch Botanical Gardens
Cape Towns botaniske have.
Oversigt over koncerter i haven

Robben Island
Øen, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år.

Table Mountain Tag svævebanen til toppen af Cape Towns ikoniske bjerg

De røde busser - Hop ON-hOP Off Tours Turbusser, der kører rundt til de største turistattraktioner i byen. En god måde at få et overblik byen.

Om dagens gæst

Laura Lykkegaard har boet i mere end 20 år i Cape Town. Hun flyttede oprindeligt til byen for at starte Den Blå Avis op, men er blevet i byen lige siden. Senere blev hun direktør for Europæiske Rejseforsikring i Sydafrika. I dag har hun sit eget konsulentfirma, hvor 95 % af kunderne er skandinaviske virksomheder, som ønsker hjælp til at komme ind på det sydafrikanske og/eller andre afrikanske markeder. Blandt hendes kunder tæller blandt andet Hennes & Mauritz, Jysk og en række firmaer, der arbejder med vand, vind og miljø Laura bor i en forstad til Cape Town sammen med sine to drenge. Du kan læse mere om Laura på LinkedIn: Laura Lykkegaard, Connector & Expeditor at CapeCapacity  

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på per@tastetheworld.dk Om TASTE THE WORLD TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Udover podcasts, så finder du en masse rejseartikler her på hjemmesiden, Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Brug af billeder

Billeder af Laura og hendes familie har jeg venligst fået lov til at bruge af Laura. Fotograf: Simon Watson. De øvrige billede har jeg selv taget. Billeder må ikke bruges uden forudgående accept.  

Mar 24 2019

54mins

Play

En dansker i Tel Aviv: Israel set indefra

Podcast cover
Read more

Denne rejsepodcast er for dig, som overvejer at rejse til Israel, men som gerne vil have et lidt dybere indblik i Israels historie, jødedommen og den politiske situation i regionen.

I denne udgave af rejsepodcasten fra TasteTheWorld.dk har jeg været i Israel, hvor jeg har haft en snak med dansk/israelerne Peter Israel.

Peter kom med sin familie til Israel i 1981, og har boet i landet lige siden. I udsendelsen taler jeg blandt andet med Peter om:

- hans jødiske baggrund og familiens historie

- jødisk historie, kultur og traditioner

- Israels forhold til Palæstinenserne og bosættelserne

- Sikkerhed i landet

- Bør man besøge Israel, hvis man tager afstand fra landets politik i forhold til bosættelserne?

 -hans syn på fred i området.

Om dagens gæst: Peter Israel


Peter Israel (til venstre på billedet) er født i 1967 i Danmark. Han bor i dag lidt nord for Tel Aviv, hvor han bor med sin kone og børn. Til dagligt arbejder han som konsulent inden for medicinsk cannabis, hvor han blandt andet forbinder danske og israelske medicinalfirmaer.

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Udover podcasts, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk.

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Feb 04 2019

1hr 5mins

Play

I tog gennem Europa med en digital nomade - en rejsepodcast

Podcast cover
Read more

Jeg elsker at køre med tog. Og det gør min gæst Mette Willert også. Der er noget helt særligt ved at rejse med tog. Det er en rejseform som kan byde på  både ro og fordybelse. Og så er det at rejse med tog en langt mere klimavenlig rejseform end flyet.

Dagens podcast-episode er lidt anderledes end de tidligere episoder. Den handler nemlig ikke kun om at rejse på ferie.  I denne episode taler jeg med Mette om, hvordan man kan bruge toget som arbejdsplads. Og så skal vi høre hvordan Mettes tur rundt i Europa var med til at styrke hendes faglige netværk og skabe nye forretningsforbindelser. 

Vi få også en mere generel snak om togrejser i Europa. Hvad er fordelene (og ulemperne) ved at rejse med tog? Togrejser får for tiden større fokus, blandt andet fordi det er en langt mere miljørigtig rejseform. Hvordan kommer man igang med sin først togrejse i Europa?

Dagens gæst

Efter mere end 9 år hos DSB, hvor Mette blandt andet var ansvarlig for organisationens sociale medier, valgte hun at blive selvstændig. Hun rådgiver nu virksomheder i visuel storytelling.

Selvom Mette ikke længere er hos DSB, så er hun stadig vild med at rejse med tog og en stor fortaler for denne rejseform.

Hun startede faktisk sit liv som selvstændig ved at køre Europa tyndt i tog. Via sit projekt ‘Office Rail’ rejste hun rundt til otte europæiske byer. På de lange strækninger var der god tid og ro til at arbejde. Og når hun kom frem til en destination, så havde hun lavet aftaler med potentielle kunder.

Følg Mette:

Instagram - LittleMyCph LinkedIn Mettes egen hjemmeside

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Udover podcasts, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk.

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Dec 20 2018

1hr

Play

Road trip til Marokko. En rejsepodcast

Podcast cover
Read more

Pi og hendes kæreste har kørt hele vejen til Marokko og hjem igen. De kørte rundt i 3 uger dernede. Det var en stor drøm for Pi at komme til Marokko, men da hun hader at flyve skulle det ikke være på den måde.

Dertil kommer at de begge er meget glade for bilferier og derfor blev det sådan. De oplevede virkelig meget og er stadig lige nysgerrig på landet og er blevet helt vild med det. De var mange steder både nord, øst og vest for Atlasbjergene og krydsede dem flere gange.

De oplevede grim fattigdom, stor venlighed og imødekommenhed, aggressive sælgere og stolte håndværker, dejlig, dejlig mad, vin og øl, fine shoppe-oplevelser og naturoplevelser, der langt overgår noget nogen af dem havde set før.

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Ud over podcasts, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk.

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Dec 10 2018

57mins

Play

Rejs til Bali med god samvittighed

Podcast cover
Read more

Bali og ansvarlig turisme

Bali er den meste populære ø  i Indonesien - og med god grund. Den frodige ø bugner af oplevelser. Alt fra smukke strande, frodig naturoplevelser til en spændende hinduistisk kultur.

Når vi rejser ud, så belaster vi både klimaet og det sted som vi besøger. I denne episode af rejsepodcasten taler jeg med bloggeren og SoMe-konsulenten Camilla Stemann om, hvordan vi kan rejse mere ansvarligt. Camillas mission er, at vi alle skal leve mere grønt og bæredygtigt.

Lyt med til denne podcast, hvor jeg taler om Camillas tur til den indonesiske ø Bali. Hun fortæller om sin rejse og kommer med en masse praktisk tips til dig, der overvejer at besøge denne frodigeindonesiske ø. I podcasten taler vi også om Gili-øerne. De små paradis-øer, som ligger vest for Bali.

Vi taler blandt andet om:

 • Sådan forbereder du din tur
 • Gili-øerne. Ø-hop og snorkling/dykning
 • Ubud og den frodige natur
 • At bestige Balis mægtige vulkan Mount Batur
 • Sådan rejser du mere bæredygtigt og ansvarligt.

Lyt med og få inspiration til din næste tur til Bali.

Om min gæst

Camilla Stemann står bag den populære hjemmeside Copenhagenbyme.dk. Her blogger hun om sit liv og giver inspirerende råd til, hvordan vi alle kan leve mere bæredygtigt og grønt. Herudover er en hun Instagram-haj med mere end 19.000 følgere.

Du kan følge Camilla her:

Copenhagenby.dk

Facebook

Instagram

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Ud over podcasts, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Oct 17 2018

40mins

Play

Vild natur og møre bøffer. Rejsepodcast om Argentina

Podcast cover
Read more

Argentina har hele pakken for den eventyrlystne

I denne udgave af rejsepodcasten taler jeg med Jacob Gowland Jørgensen om at rejse i Argentina. Jacob er en meget berejst herre. Han har besøgt 92 lande og så har han været hele 10 gange i Argentina. Herudover står Jacob bag den store rej-sehjemmeside rejsrejsrejs.dk.

I denne udsendelse kan du høre Jacobs fem bud på steder, som du  bør se, når du besøger landet. Vi kommer vidt omkring i det store land, hvor vi både taler om hovedstaden Buenos Aires og helt unikke natur oplevelser. Og så taler vi også om alt det praktiske:

 • Er det sikkert?
 • Hvordan er maden?
 • Hvornår skal besøge landet?
 • Hvordan kommer man rundt?
 • Og meget mere ....

Om dagens gæst

Min gæst er Jacob Gowland Jørgensen, som er en meget berejst. Han har besøgt mere end 90 lande. Jacob står desuden bag rejsehjemmesiden rejsrejsrejs.dk. Han er desuden foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf.

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Ud over podcasts, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Sep 21 2018

42mins

Play

Nordkorea - Besøg verdens mest hemmelighedsfulde land

Podcast cover
Read more

Hvordan er det at rejse til NordKorea - verdens mest hemmelighedsfulde land?

I denne udgave af rejsepodcasten taler jeg med Jonas Bang Andersen, som har rejst flere gange til verdens mest isolerede land

Jonas fortæller, at Nordkorea er det land, som har gjort størst indtryk på ham. Faktisk så stort et indtryk, at han nu har lavet et rejsebureau, som giver andre danskere mulighed for at besøge landet.

Hverken Jonas eller Taste The World støtter på nogen måde det brutale regime i landet, men Jonas mener, at landet er meget end dets styre. I Nordkorea bor der flere millioner almindelige mennesker, som dig og mig. Selvom et besøg til landet er meget kontrolleret, så giver det alligevel et indblik i den almindelige nordkoreaners hverdag. Og derfor bør man besøge landet, mener Jonas.

Vi taler blandt andet om følgende emner:

 • Hvorfor skal man besøge ET land som Nordkorea?
 • Støtter man ikke regimet ved at besøge landet?
 • Alt det praktiske, når du skal arrangere en rejse til landet (visum, rejsen dertil, hoteller, mad, penge og meget mere)
 • Om at møde ganske almindelige koreanere
 • Højdepunkter i byen Pyongyang
 • Besøg i byerne Sariwon og Kasong City
 • DMZ - om at besøge grænsen mellem Nord- og Sydkorea.

Om dagens gæst

Jonas er 25 år gammel og har siden 2015 været i Nordkorea 3 gange. Hans første rejse til Nordkorea var i forbindelse med et udvekslingssemester i Seoul. I Nordkorea fik Jonas mange anderledes og tankevækkende oplevelser. Oplevelser som han ikke kunne få ved at læse eller høre mere om et land. Derfor bestemte Jonas sig for at han ville rejse afsted igen, og dele disse oplevelser med endnu flere mennesker. Det gør han nu ved at fungere som rejseleder på rejser, holde foredrag og fortælle om sine oplevelser i radio og tv.

Du kan læse mere om Jonas' rejsebureau her:

AboveBorders.dk

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit så send mig gerne en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

Taste the world er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Ud over podcast, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Aug 02 2018

50mins

Play

Eventyrlige engelske herregårde og slotte

Podcast cover
Read more

England er meget mere end London

Når vi danskere rejser til England, så går turen oftest til London. Men England har meget mere at byde på. Blandt andet eventyrlige herregårde og slotte. De engelske herregårde og slotte byder på storslået arkitektur, imponerende parkanlæg, kunst, kulturelle arrangementer og  indblik i Englands adelige  historie. I denne podcast-episode fra Taste The World kigger vi nærmere på tre herregårde og slotte, som alle er offentligt tilgængelige for offentligheden.

Foto: Castle Howard, som er et af de steder, som du kan høre om i denne podcast. Foto: Iben Bjurner

Dagens gæst

I studiet har jeg besøg af Iben Bjurner, som er cand. mag. i engelsk og litteraturvidenskab. Iben kalder sig selv for anglofil og har siden sin barndom været vild med Storbritannien. Til daglig arbejder Iben med gamle, historiske huse i en organisation, der ligger midt i København. 

De tre slotte, som vi kigger nærmere på i denne podcast

Forslag til hoteller i York

I podcasten taler vi også om, hvor du kan bo, hvis du skal besøge Castle Howard i Yorkshire.

Her er Ibens tre forslag til overnatningsmuligheder i York:

Bo selv som en hertug

Hvis du selv kunne tænke dig at bo på en herregård eller slot, så anbefaler Iben, at tjekke The Landmark Trust ud. Fonden har mere end 200 bevaringsværdige bygninger, som man kan leje. Her er alt fra en lille skovhytte til et helt slot.

Følg med på Ibens hjemmeside Rule Britannia

Iben har sin egen sin egen hjemmeside, Rule Britannia, hvor du kan finde inspirerende historier om Storbritannien.

RuleBriannia.dk

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit så send mig gerne en mail på persommer@gmail.com

Om TASTE THE WORLD

Taste the world er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Ud over podcast, så finder du en masse rejseartikler på hjemmesiden TasteTheWorld.dk

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Jul 20 2018

42mins

Play

Ukraine - Europas ukendte rejseeventyr

Podcast cover
Read more

For de fleste danskere er Ukraine et helt ukendt rejseland. Og det er en skam, for landet har utroligt meget at byde den eventyrlystne rejsende.

I denne episode af rejsepodcasten fra TASTE THE WORLD taler jeg med journalist og rejseblogger Michael Kragelund.

Han har rejst rundt i landet på kryds og tværs, og i denne podcast kan du blandt andet høre om:

 • Er Ukraine et sikkert rejseland?
 • Hvordan kommer man til Ukraine?
 • Kiev, landets hovedstad
 • Tjernobyl. Om at besøge spøgelsesbyen, der har stået forladt hen siden ulykken på atomkraftværket i 1986
 • Lviv, den største by i det vestlige Ukraine
 • Odessa. Ukraines kendte ferieby
 • og meget mere ...

Du finder mere rejseinspiration på bloggen:

TasteTheworld.dk

Min gæst: Michael Kragelund. Journalist og rejseblooger.

Du kan følge Michaels rejseblog her:

ScandinavianVagabond.com

Jun 25 2018

40mins

Play

Cuba - om at rejse til Caribiens farverige og patinerede ø

Podcast cover
Read more

Denne rejsepodcast er for dig, som har overvejet at rejse til Cuba.

I denne episode af rejsepodcasten fra Taste the World har jeg talt med journalist/kommunikationsrådgiver Simon Oxby. Simon har rejst meget i Syd- og Mellemamerika. Hans seneste rejse gik til Cuba, og vi har fået en snak om, hvordan det er et rejse rundt på Caribiens største ø.

Vi taler blandt andet om:

Alt det praktiske i forhold til visum og rejsen dertil.

Om Cubas specielle valuta, hvor turister har sin egen valuta.

Mine fordomme om Cuba. Holder de stik? Eller er der noget om snakken?

Om at besøge Havana, rejse rundt på landet og om at dykke.

Og meget mere ........

tastetheworld.dk finder du fotos, som Simon har taget på sin ferie.

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et 'like' i iTunes, eller der hvor du lytter til podcast.

Du finder mere rejseinspiration på min rejseblog:

www.tastetheworld.dk

Jun 07 2018

51mins

Play