OwlTail

Cover image of Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery

Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery

I Foreldrekoden gir psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery råd om barneoppdragelse for å gjøre din hverdag litt enklere. Programleder: journalist Bjørn Egil Halvorsen.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Jubileumsepisode: Lytterspørsmål og svar

Kryss i taket og konfetti i luften! Dette er vår episode nummer 100! Hedvig svarer på spørsmål som har kommet inn fra dere lyttere. Hvordan gripe inn i krangel om leker? Hvordan hjelpe barn som fort tyr til tårene? Hvordan slå ned på frekkhet og latskap? Hva er selektiv mutisme? Og hva skal man si til andre foreldre når ens eget barn blir holdt utenfor? Blant annet

33mins

27 Jun 2022

Rank #1

Podcast cover

«Bare ett barn til!?»

Det sies at «én er én og to er ti». Hvor mange barn er egentlig nok i en familie? Hvordan unngå at familieforøkelse blir en konflikt mellom foreldre? Blir enebarn uselvstendige og egoistiske? Og er det hold i myten om «dritten i midten? Hedvig Montgomery gir råd.

28mins

20 Jun 2022

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Fødselsdepresjoner og andre foreldrefortvilelser

Du drømte om glede og idyll, men fikk hylskrik og fødselsdepresjon. Du så for deg barfotløping i blomstereng og idylliske ferier, men fikk finger´n i været og svarte blikk. Skuffelsen. Fallet. Foreldrefortvilelsene. Hva skjer når forventningene kolliderer fullstendig med hvordan livet med barn arter seg? Hedvig Montgomery gir råd.

28mins

13 Jun 2022

Rank #3

Podcast cover

De forsiktige barna. Og fullformatbarna

Hvorfor irriterer voksne seg over barna som er litt for «mye» eller litt for «lite»? Hvorfor skammer foreldre seg over dem som bretter seg ut, og dem som ikke tør? I denne episoden hyller vi barna som snakker litt for høyt. Og dem som stiller seg bakerst i køen. De forsiktige og de som lever barndom i fullt format.

23mins

6 Jun 2022

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Festepisoden: «Har barnebursdager fått long covid?»

Feiring og fest er ukens tema. Vi griper fatt i en lytters observasjoner – og bekymring. Feiring for de få er blitt en ny normal. Er det plutselig greit med minibursdager – også etter at kohortene er oppløst og alle kan være med? Hedvig gir sine råd om bursdager og feiringer for barn i alle aldre. Inkludert hvordan snakke med de litt eldre om alkohol og rus.

22mins

30 May 2022

Rank #5

Podcast cover

Hjelp, snart sommerferie!

Bølgeskvulp, måkeskrik og markjordbær. Joda, sommeren skaper fine bilder. Men i år blir det krevende for mange. Dels fordi skoleferien er opp mot ni uker. Hvordan planlegge godt, og hva tåler barna av foreldrefravær? Samtidig er vi er ute av trening på så mange ting. Som å overnatte på ukjente steder. Hvordan takle sove-borte-angst? Hedvig Montgomery gir råd.

22mins

23 May 2022

Rank #6

Podcast cover

«Hold kjeft, kjerring!» Hva skjedde med barnas folkeskikk?

De banner deg i fleisen og gidder ikke rydde etter seg. Denne episoden handler om utskjelling og kommandering, finger´n i været og frekkheter. Hva skjedde med barnas folkeskikk? Hva kan du forvente og hvor mye skal du tåle?

23mins

16 May 2022

Rank #7

Podcast cover

Hverdagens sammenbrudd: Hvordan takle meltdowns?

Fireåringen klasker i gulvet fordi hun ikke får ha på prinsessekjolen. Åtteåringen tømmer ranselen og løper på rommet fordi favorittluen er til vask. Hvorfor oppstår hverdagens sammenbrudd når du minst trenger dem? Hvordan takle kollapsene effektivt? Og hvordan kan foreldre best forebygge opprivende meltdowns?

25mins

9 May 2022

Rank #8

Podcast cover

Prestasjonsangst: Hvordan kvitte seg med frykten for å feile?

Vondt i magen, tåke i tankene, varmt hode, kald rygg og en stemme på skulderen som hvisker: «Du kan ikke, du tør ikke, du er ikke god nok». Hvorfor oppstår ung prestasjonsangst? Hvordan kan den dempes? Og hva er foreldres viktigste oppgave når angsten lammer?

26mins

2 May 2022

Rank #9

Podcast cover

Kroppshysteri: Når er det fare på ferde?

Tik Tok og Instagram florerer av flate mager og svulmende biceps. Hvordan preger det barn og unge? Når blir sunt til usunt? Og bør du blande deg inn i barnas matinntak og treningsvaner?

30mins

26 Apr 2022

Rank #10