OwlTail

Cover image of 24 spørgsmål til professoren

24 spørgsmål til professoren

I 24 Spørgsmål til Professoren inviterer videnskabsjournalist, ph.d. Lone Frank hver uge en dansk forsker i studiet til samtale og videnskabelig debat, der går helt til kanten.Podcasten er støttet af Carlsbergfondet http://weekendavisen.dk/tilbud

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Chatbotternes triumf - eller hvad?

Kunstig intelligens er ikke menneskehedens endeligt, men kan være et redskab til at skærpe vores egen kreativitet. Datalog Ole Winther udvikler kunstig intelligens til medicinsk forskning og fortæller, hvordan de dataædende algoritmer kan assistere både læger og medicinalindustri. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet. http://weekendavisen.dk/tilbudSee omnystudio.com/listener for privacy information.

45mins

23 Jan 2023

Rank #1

Podcast cover

Forvandlingsdiagnoser

Halvdelen af nydiagnosticerede psykiatriske patienter forandrer diagnose over tid. Hvad sker der for dem? De diagnostiske kasser afspejler ikke nødvendigvis mennesker biologi, siger psykiater Anders Jørgensen. Og fortæller om den kliniske virkelighed, hvor udredning er kompliceret og patienter tager meget forskelligt imod en diagnose. 24 spørgsmål til professoren er støttet af CarlsbergfondetSee omnystudio.com/listener for privacy information.

45mins

16 Jan 2023

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Magiske svampe

Svampe leverer fremtidens bæredygtige teknologi – og uhyggelige infektioner. Biologiske er de tættere på dyr end på planter, og deres mycelier kan producere både vegetar-kød, læder og elektronik. Men de er også svære at bekæmpe. Mikrobiolog Morten Sommer beretter fra fronten af den nye svampeforskning. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

44mins

9 Jan 2023

Rank #3

Podcast cover

En filosof til (al)tiden

Glem de hermetiske tankejonglører – hvis man vil have filosofi, der forstår eksistensen, er Arthur Schopenhauer »the shit«. Germanist og forfatter Søren Fauth fortæller om den tyske ærke-pessimist, og om hvorfor netop han behøves i en tid, som er besat af at forskønne virkeligheden. Programmet blev sendt første gang den 14. december 2020. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

48mins

2 Jan 2023

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Livet er kaos – Bohr special III

Hvad er liv? Biologerne tager fysikken til hjælp for at forstå cellernes inderste hemmeligheder. Fysikerne Mogens Høeg Jensen og Mathias Heltberg belyser proteiners turbulente liv og forklarer, hvorfor kaosteori kan være vejen til at opklare kræft. Tredje og sidste del i miniserie i 100 året for Niels Bohrs Nobelpris i fysik. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

43mins

28 Dec 2022

Rank #5

Podcast cover

Kvanterevolution – Bohr special II

Hvad var det for en besynderlig verden, Niels Bohrs tanker åbnede portene til? Kvantefysiker Klaus Mølmer tager os 100 år tilbage og udfolder den »drengerøvsfysik«, der førte til både en ny virkelighedsopfattelse og teknologiske tigerspring. Nu 100 år senere kommer den anden kvanterevolution – og den er vild. Anden del i miniserie i 100 året for Niels Bohrs Nobelpris i fysik. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

46mins

27 Dec 2022

Rank #6

Podcast cover

Hvem var Niels Bohr? – Bohr special I

Sammen med fysiker Tomas Bohr besøger vi Niels Bohr Institutet til en snak om, hvordan hans farfar Niels Bohr satte gang i en forskning, der forandrede verden for altid. Første del i miniserie i 100 året for Niels Bohrs Nobelpris i fysik. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

44mins

26 Dec 2022

Rank #7

Podcast cover

Nobel kemi

Morten Meldal er lige vendt hjem fra Stockholm med sin Nobelpris, og med afsæt i ceremonien fortæller han historien om den eksperimentelle »fiasko«, som blev til banebrydende klikkemi. Meldal forklarer også, hvorfor kemien har et blakket ry, men er det som reelt skal løse verdens problemer. 24 spørgsmål til professoren er støttet af CarlsbergfondetSee omnystudio.com/listener for privacy information.

45mins

19 Dec 2022

Rank #8

Podcast cover

Fordærvede kvinder og nationale traumer – Papyrussamlingen del II

Egyptolog Kim Ryholt fortæller, hvordan mænd og kvinder i antikkens Egypten var juridisk ligestillede og beretter om religiøse fejringer, hvor begge køn rask væk strippede og drak sig sanseløse. Men kulturen dyrkede også i høj grad sine forfaldsmyter. De ti år, riget var under assyrisk herredømme blev stadig mindet og omtalt tusind år senere. Programmet blev sendt første gang 29. september 2018. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

54mins

12 Dec 2022

Rank #9

Podcast cover

Bliv yngre med alderen

Er aldersforskningen endelig ved at kunne skrue tiden tilbage med en pille? Sort kaffe og faste kan noget, men læge Morten Scheibye-Knudsen laver forsøg, der går længere ved at manipulere cellernes energiniveau direkte. Hør ham fortælle, hvad den medicinske forskning er på vej med. 24 spørgsmål til professoren er støttet af Carlsbergfondet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

46mins

5 Dec 2022

Rank #10