Cover image of TechTopia
(1)
Technology

TechTopia

Updated 4 days ago

Technology
Read more

Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns.

Read more

Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns.

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0
Cover image of TechTopia

TechTopia

Latest release on Oct 12, 2020

All 100 episodes from oldest to newest

Techtopia 166: Putin vil nedruste cyberkrig

Podcast cover
Read more

Ruslands præsident Putin har udsendt en usædvanlig skriftlig erklæring, der skitserer en firepunktsplan for det, han kalder en "genstart" i forholdet mellem USA og Rusland inden for informationssikkerhed. Moskva og Washington, skrev han, skal udstede "garantier for ikke-indblanding i hinandens interne anliggender, herunder i valgprocesser."

Hvorfor gør Putin dette? Håber han fra støtte fra andre stater mod USA? Eller det fordi Rusland sakker bagud i digitaliseringskapløbet? En ny undersøgelse fra Harvard University kunne tyde på det sidste.

Medvirkende:
Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker, DIIS
Asbjørn Thranov, ph.d.studerende, DIIS

Links:
Putins dokument http://en.kremlin.ru/events/president/news/64086
New York Times om dokument: https://www.nytimes.com/2020/09/25/world/europe/russia-cyber-security-meddling.html
The Guardian om Britisk cyberangrebsstyrke: https://www.theguardian.com/technology/2020/sep/25/britain-has-offensive-cyberwar-capability-top-general-admits?CMP=Share_iOSApp_Other
The Economist om cybermagt: https://www.economist.com/science-and-technology/2020/09/19/a-new-global-ranking-of-cyber-power-throws-up-some-surprises

Oct 12 2020

35mins

Play

Techtopia 165: Alle pølsers moder

Podcast cover
Read more

Snup lidt stamceller fra en gris. Lav en suppe af dem i et laboratorium og tilsæt næringstoffer og lad langsomt suppe vokse til hakket kød, der kan stoppes i pølseskind.

Nogle kalder det cultivated meat, andre siger clean meat eller lab meat. Og så er der dem, som vælger navnet kunstigt kød. I Israel, Holland og USA er der gang i kødlaboratorierne. Investorer smider penge i kunstige hakkebøffer, pølser og kylling, mens de håber på at disrupte landbrug og slagteribranche i klimakampens hellige navn.

Techtopia møder manden bag alle pølsers moder. Grisen, der leverer stamceller til den fabrik, som skal gøre den industrielle gris overflødig.

Medvirkende:
Brian Spears, CEO, New Age Meats; Mickey Gjerris, lektor og bioetiker, M Th., Ph.D., Department of Food and Resource Economics Faculty, KU; Jette Young, lektor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Link til New Age Meats: https://www.newagemeats.com

Tilrettelæggelse: Henrik Føhns, Rosa Marie Frang og Veronika Hjorth Wolin.

Oct 05 2020

26mins

Play

Techtopia 164: Nul sex på sociale medier

Podcast cover
Read more

Nøgenfotos og snak om krop og sexualitet har trange kår på sociale medier. Det skyldes i høj grad amerikansk lovgivning.

Ny bog kortlægger internetbrugernes intime liv og årsagerne til, at kroppen er forsvundet fra det digitale rum. Det drejer sig ikke kun om fotos men også om hashtags, der bliver forbudt, og dermed handler det også om ytringsfrihed.

Medvirkende:
Katrin Tiidenberg, associate professor of social media and visual culture, Tallinn University | TLU · Baltic Film and Media School

Links:
Katrin Tiidenberg https://kkatot.tumblr.com
Sex and SoMe https://kkatot.tumblr.com/post/623693886649483264/my-new-book-co-authored-with-emily-van-der-nagel

Sep 28 2020

38mins

Play

Techtopia 163: Gem dine digitale fotos i potteplanten

Podcast cover
Read more

Hvert minut deler verdens internetbrugere millioner af fotos via store datacentre fordelt over hele verden. Vores digitale fotoalbums bruger strøm døgnet rundt, men hvad nu hvis vi kunne gemme vores data på ægte grøn energi?

"Grow Your Own Cloud" er et designprojekt, som kigger kritisk på forholdet mellem IT og natur. Ideen er, at omdanne digitale data til biologisk information og gemme dem i planter. Techtopia tog til udstilling i Helsingør for at lære hvordan.

Medvirkende:
Cyrus Clarke (UK)
Monika Seyfried (PL)

Links:
Catch i Helsingør http://www.catch.dk
Grow You Own Cloud https://growyourown.cloud
Rosas Reality Show http://www.rosasreality.com

Sep 21 2020

28mins

Play

Techtopia 162: Hør lyden af kollegaer på Spotify

Podcast cover
Read more

Måske hører du til dem, der bruger hovedtelefoner i storrumskontoret. Måske hører du musik eller meditativ lyd eller lyde fra naturen for at bevare koncentrationen, når kollegaerne larmer. Men hvad lytter du til derhjemme? Måske en playliste med kontorlyde?

Corona tvang os hjem i ensomhed, og her sidder vi og savner kollegaerne og livet på kontoret. Men fortvivl ej, for nu kan du få kontorlyd i ørerne i stedet for fuglefløjt og vindens susen.

Flere apps og websites tilbyder lyden af kontor og kollegaer, så du kan høre, at du faktisk er på arbejde. Og millioner af mennesker lytter med.

Medvirkende:
Kristofer Gullard Lindgren, Art Director / Creative, Familjen
Karsten Kjems, lyddesigner

Links:
Sound of Colleagues https://open.spotify.com/album/6libmSiLbdQ4GsSeLe8xZz?si=4MTyIS1yTpG3bBFa3MKH4Q

Sep 14 2020

28mins

Play

Techtopia 161: Sådan afslører man deep fakes

Podcast cover
Read more

Deep fakes - falske videoer lavet ved hjælp af maskinlæring er et voksende problem på nettet.

Det startede med porno, men nu er mange nervøse for, at deep fakes måske får betydning i den amerikanske valgkamp. Men der er faktisk folk derude, som laver værktøj til at afsløre deep fakes.

Mød Deep Trace, som opsporer og afslører deep fakes, og en dansk journalist som har været med til at lave en deep fake med præsident Nixon for at oplyse om faren ved  falske videoer.

Medvirkende:
Giorgio Patrini, ceo, Deep Trace
Magnus Bjerg, digital projektleder, TV2

Links:
Deep Trace https://sensity.ai
In Event of Moon Disaster https://moondisaster.org

Aug 31 2020

34mins

Play

Techtopia 160: Kan dansk teknologi slå igennem i Indien?

Podcast cover
Read more

Hvis man har en lille eller mellemstor teknologivirksomhed, hvordan kommer man så ind på det indiske marked?
Se - det problem skal projektet NORDIN løse. Udenrigsministeriet, Dansk Industri, Asia House, Green Innovation Group og Industriens Fond er gået sammen om at hjælpe små og mellemstore danske ingeniørvirksomheder ind på det indiske marked. Techtopia var med da de første otte virksomheder i slutningen af 2019 besøgte  de to byer Bangalore og Mumbai.
Optagelserne i denne udsendelse var lavet før coronakrisen, men NORDIN projektet lever stadig og er lige nu i gang med at samle den anden omgang danske virksomheder til en intro til det indiske marked. 
Link: https://nordin.io
Medvirkende:Kunal Singla, tidligere chef for Dansk Industri i MumbaiEchobetaTom Sebastian, projektleder NORDINMorteza, stifter Pure CityAnandita Prakash, Innovation Head of Tech, ICDK India 

Aug 24 2020

56mins

Play

Techtopia 159: Er Elon Musk en tech-superhelt og stammeleder?

Podcast cover
Read more

Den svenske techtænker, entrepreneur og forfatter Askhan Fardost er rejsende i foredrag og fortolkning af vores teknologiske tidsalder. Han ser internettet som forbundne stammesamfund, hvor de særligt talentfulde og karismatiske kan blive superhelte og dermed stammeledere. Den dynamik vil han have virksomhedsledere til at forstå.
LINK: https://ashkan.io

Aug 17 2020

23mins

Play

Techtopia 158: Kvinderne bag Atari

Podcast cover
Read more

Programmøren Dona Bailey blev meget forvirret, da hun startede på sit nye job. Hun blev præsenteret for 30 nye kollegaer, men hvordan skulle kunne kende forskel på dem, når de alle sammen hed Dave? Hun blev ansat i verdens første computerspilsfirma Atari i 1980. Hvis man var ung i 70erne og 80erne, så har man sikkert stået i osen fra friturestegte forårsruller på den lokale grillbar og spillet Pong, Pacman eller Space Invaders fra Atari. Måske ovenikøbet Dona Baileys hovedværk Centipede.

Bailey lavede computerspil til grillbarens kunder på lige fod med de mandlige kollegaer - de mange Daves. Vandrehistorien går, at dametoilettet i afdelingen blev brugt til hashrygning, fordi det altid stod tomt. Bailey var enlig høne i hanegården, men der kom faktisk overraskende mange højtuddannede tech-kvinder til Atari. Flere af dem leverede populære spil helt alene eller bidrog til mange andre af de utroligt populære titler, men i modsætning til de mange Daves, så gled de ud af den mandsdominerede historieskrivning. Nu har den danske professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet Pernille Bjørn dokumenteret Atarikvindernes historie. Hun er selv den første kvindelige professor på DIKU. Hendes projekter Atari Women og FEMTECH fokuserer på den manglende diversitet i techbranchen, hvor kvinder stadig er en mangelvare.

LINK: http://www.atariwomen.org

Aug 03 2020

39mins

Play

Techtopia 157: Koreas smarte byer slog CoVid19

Podcast cover
Read more

Jul 20 2020

36mins

Play
Loading