Cover image of TechTopia
(1)
Technology

TechTopia

Updated 10 days ago

Technology
Read more

Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns.

Read more

Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns.

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0
Cover image of TechTopia

TechTopia

Latest release on Oct 19, 2020

Read more

Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns.

Rank #1: TechtoIPA XTRA: Fredagsbar med hjemmebrygget TechtoIPA

Podcast cover
Read more

Skamløs selvpromovering af Techtopias fredagsbar, hvor vi serverer TechtoIPA brygget i samarbejde med DTU Bryghus.

I denne udgave kommer du med til ølbrygning fra start til slut. Men du kommer også til at høre om, hvor DTU Bryghus har opfundet teknologi, som kan genbruge al affaldsmaterialet fra ølbrygningen til fødevareproduktion. På EU-plan kan det have en voldsom effekt.

Medvirkende:
Tino Rabe Tønnesen chefkonsulent, Ingeniørforeningen IDA
Preben Bøje Hansen, Levnedsmiddeltekniker, DTU Fødevareinstituttet

Link:
DTU Bryghus http://www.bryghus.dtu.dk/

Øllet kan smages fredag d. 23.11.18. kl. 16 hos Ingeinørforeningen IDA. Der er kun 60 pladser - tilmelding her:
https://universe.ida.dk/arrangement/%C3%B8l-og-fremtidsteknologi-techtopia-byder-paa-en-techtoipa-329601/

Nov 21 2018

37mins

Play

Rank #2: Techtopia 77: Din mavesæk er fuld af data

Podcast cover
Read more

Du har hørt om big data, men et af de største datasæt ligger i din mavesæk. Bakterier lever overalt i og på vores krop, men hvordan lærer vi vores gæster at kende?
Et nyligt offentliggjort forskningsresultat afslører, at den neurologiske sygdom Parkinson måske starter i blindtarmen og vandrer til hjernen via nervesystemet. Og det er ikke den eneste  kroniske sygdom, som har forbindelse til bakterier i vores mave-tarmsystem. 
Hvis man ønsker at udforske den del af sig selv, så kan man sende en prøve af ens afføring til firmaet Ubiome, der har over 250.000 mikrobiomer i deres database. Man får genanalyseret afføringen og får adgang til en fortolkning af ens afføringsdata på et website. Resultaterne kan bruges til behandling eller ændring af kostvaner. 
Medvirkende:   Jessica Richman, CEO Ubiome
Link: Ubiome www.ubiome.com

Nov 05 2018

28mins

Play

Rank #3: Techtopia 133: Tid til human teknologi

Podcast cover
Read more

Måske har du aldrig rigtig tænkt over det, men du er altså bare en kødsæk af data, som man kan analysere på alle mulige leder og kanter. Resultatet af analysen kan bruges af virksomheder, offentlige myndigheder, spiontjenester eller hackere til sælge dig ting, overvåge dig, manipulere dig politisk eller måske hjælpe dig til at holde styr på din motion og dit helbred.

Hvis du aldrig har tænkt over det, så har du et problem. Så har du formodentlig ikke forstået det datasamfund vi lever i - men bare rolig - Techtopia er her i din øresnegl for at hjælpe dig.

I denne og den næste udgave af podcasten kan du nemlig møde et par mennesker, som vil forandre datasamfundet til det bedre samt en enkelt techgigant, som er vågnet og har opdaget sit samfundsansvar.

Vi lægger ud med Aza Raskin fra Center for Humane Technology.
Han er medstifter af Center for Humane Technology, der fokuserer på den digitale opmærksomhedskrise og at tilpasse teknologi til mennesker og ikke omvendt. Aza Raskin har arbejdet hos Mozilla, Massive Health, Songza.com og Humanised. Han har desuden opfundet "the infinite scroll", der gør det muligt at scrolle ned af en webside i uendelighed, hvilket er et eksempel på den teknologi, han nu gør oprør mod.

Medvirkende:
Aza Raskin, cofounder, Center for Humane Technology

Link:
Center for Humane Technology 

Nov 25 2019

29mins

Play

Rank #4: Techtopia 140: Den europæiske IT-branche vokser

Podcast cover
Read more

De europæiske tech-start-ups har mere medvind end man måske går rundt og tror. Der investeres mere kapital i europæiske start-ups end tidligere, og de vokser. Det kan man læse i den femte udgave af State of European tech.

I 2015 var der 22 såkaldte unicorns i Europa, Nu er der 99 startups, som er vokset til en markedsværdi på over én milliard dollars. Europæiske startups begynder at matche de amerikanske og kinesiske, og selvom London, Berlin og Paris rummer de største tech-communities, så er virksomhederne ikke længere koncentreret i hovedstæderne men efterhånden mere spredt ud over kontinentet.

En ting gør dog stadig ondt, tech-start-uppere er overvejende mænd.

Medvirkende:
Tom Wehmeier, Atomico

Link:
State of European Tech Rapport https://2019.stateofeuropeantech.com/chapter/key-findings/

Feb 03 2020

26mins

Play

Rank #5: Techtopia 130: Internettet fylder 50 år

Podcast cover
Read more

Fra universitetsnetværk til hippieanarki, hyperkommercialisme og nu overvågningsøkonomi. Internetpionér Brad Templeton er kendt, som manden, der opfandt the DOT i dotcom. Han hjælper os med fejringen.

Hvordan og hvorfor er internettet forandret fra at være landet med muligheder og frihed til at blive et forum for datakapitalisme og overvågning? Og hvordan genvinder vi vores privatliv og ytringsfrihed i fremtiden? Hvordan sikrer vi vores sociale værdier i en digital tidsalder?  Og hvordan kan erfaringer fra fortidens internet hjælpe os?
Brad Templeton har en lang historie som internetpionér. Han var en del af det tidlige USENET, hvor åbne diskussioner fandt sted tilbage i 1980'erne. Han var med fra  dotcom-æraens start og siden en del af ledelsen af Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for grundlæggende menneskerettigheder og ytringsfrihed på internettet.

For at undgå at blive alt for dystopisk vil Brad også genfortælle et par vittigheder fra nyhedsgruppen rec.humor.funny, som han administrerede i Usenets gyldne tider.

Medvirkende:
Brad Templeton, foredragsholder og IT-ekspert

Link:
Brad Templeton https://www.templetons.com/brad/

Ps. Der er lidt lydproblemer i starten af interviewet. Vi beklager. 

Nov 03 2019

44mins

Play

Rank #6: Techtopia 80: Hvad laver Unity og Deepmind sammen?

Podcast cover
Read more

Hvorfor har verdens største spilplatform indgået et partnerskab med verdens førende udvikler af machine learning?    Det kan du finde ud af i denne udgave af Techtopia. 
Deepmind skal bruge Unitys spilplatform til at træne machine learning, fordi et spil kan simulere den virkelige verden, så man fx kan træne selvkørende biler i et lukket spilunivers, hvor trafikulykker ikke har konsekvenser.
Man kan også eksperimentere med at give den kunstige intelligens flere menneskelige egenskaber. Det viser vejen til bedre kunstig intelligens - måske ligefrem en generel kunstig intelligens.
Men du kan også være med, fordi Danny Lange fra Unity mener, at vi alle skal have lejlighed til at lege med AI, så vi får afmystificeret forestillingerne om, hvad AI er og kan. 
Medvirkende:Danny Lange, VP AI og Machine Learning, Unity
Links:Unity https://unity3d.com/Unity Machine Learning https://unity3d.com/machine-learningUnity ML-agents på GitHubb https://github.com/Unity-Technologies/ml-agentsDeepmind https://deepmind.com/

Nov 26 2018

28mins

Play

Rank #7: Techtopia 132: Håndlavede pixels

Podcast cover
Read more

Computerspil er meget mere end Fortnite og Counterstrike. Der findes en stor underskov af mere kunstneriske digitale spil - de såkaldte indie games.
Håndlavede pixels er spilbranchens dogmefilm. Et indie spil er oftes lavet af få personer på et lille budget og kan sammenlignes med uafhængige pladeselskaber eller arthouse film. De har som regel deres eget kunstneriske udtryk, der ligger fjernt fra store, dyre mainstream spil. 
Minecraft er måske det mest kendte eksempel på et indie game. Lavet af én mand i Stockholm, men sidenhen populært blandt millioner og købt af Microsoft, hvilket forgyldte skaberen. 
Computerspilsforsker Jesper Juul har skrevet ny bog om indie spillenes udvikling og historie. 
Medvirkende: Jesper Juul, lektor, cand. mag., Institut for Visuelt Design, KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skolerfor Arkitektur, Design og Konservering)
Link:Jesper Juul https://www.jesperjuul.net/

Nov 18 2019

40mins

Play

Rank #8: Techtopia 84: Bæredygtig business er fremtiden

Podcast cover
Read more

FN har udarbejdet 17 bæredygtighedsmål - de såkaldte SDG'er - sustainable development goals, der skal fungere som pejlemærke i bestræbelserne på at redde vores blå planet. Flere organisationer - som fx IDA - har indarbejdet dem i deres strategi, men hvad skal der til for at virksomheder fra de store til de små fra de etablerede til de nye tager SDG'erne til sig?

Måske skal de bare have hjælp til at gøre bæredygtighedsmålene til en del af deres forretningsplan? Det vil UNDP i FN Byen i København gerne hjælpe med. I samarbejde med Industriens Fond har de startet projektet SDG Accelerator, hvor virksomheder i løbet af ét års kursus og workshopforløb kan få hjælp til at tilpasse eksisterende produktion til bæredygtighed eller til at lave en helt ny forretning baseret på et eller flere af de 17 bæredygtighedsmål.

Medvirkende:
Stine Kirstein Junge, leder af SDG Accelerator, UNDP.

Link:
SDG Accelerator 

Dec 24 2018

32mins

Play

Rank #9: Techtopia 135: Overvågning er frihed

Podcast cover
Read more

"Med overvågning stiger friheden", sagde justitsminister Nick Hækkerup fra Folketingets talerstol for nyligt. Og så gik Twitter i brand med sammenligninger med George Orwells roman "1984". Men er overvågning en naturlig del af velfærdsstaten?

Er der sammenhæng mellem den socialdemokratiske velfærdsstat og overvågning? 

Og hvornår begyndte den moderne overvågnings historie?

De spørgsmål stillede jeg fornyligt til historiker Andreas Marklund fra kommunikationsmuseet Enigma, hvor han er forskningschef.

Når vi taler om overvågning, som basis for at opretholde et trygt samfund, så er det også naturligt at kigge på Kina og deres digitaliserede overvågningssystem.

Er vi i Vesten i virkeligheden hyklere, når vi kritiserer Kina for at bygge et system, der hjælper millioner af mennesker ud af fattigdom, når vi selv indfører digitale overvågningssystemer, der understøtter vores samfundsmodel? Den snak tager jeg med digital antropolog Payal Arora. 

Medvirkende:
Andreas Marklund, forskningschef, Enigma
Jeppe Bruus (A), retsordfører
Payal Arora, digital antropolog og professor, Erasmus University, Rotterdam
Rikke Frank Jørgensen - senior researcher, Institut for menneskerettigheder

Links:
Techtopia Radio4: Smil til Store Mor Mette
Andreas Marklund om socialdemokrater og overvågning
Payal Arora
Techfestival
Techtopia 131
Rikke Frank Jørgensens bog om menneskerettigheder i digitaliserede samfund 

Dec 09 2019

30mins

Play

Rank #10: Techtopia 86: Hvad sker der i 2019?

Podcast cover
Read more

Vi letter på nytårshatten og hilser et nyt år velkomment. Det sker med et tilbageblik på techåret, der gik, og et blik i krystalkuglen for 2019.

Apple nedjusterer, fordi de ikke sælger nok iPhones i Kina. Aktiekursen falder. Hvad betyder det for techbranchen generelt? Og er Kina i virkeligheden ved at blive teknologileder?

Ansvarlige algoritmer og dataetik er ord fra 2018, men hvad betyder de reelt set fra et techperspektiv? Måske er de udtryk for en ny teknologiskepsis. Og hvordan hænger det sammen med Facebooks katastrofeår? Og bliver 2019 året, hvor Facebook bliver politisk reguleret?

I samme åndedrag: Hvornår kommer de første GDPR sager?

Og en masse anden snak.

Medvirkende:
Rolf Ask Clausen, chefkonsulent og teknologisk talsmand, IDA

Jan 07 2019

37mins

Play

Rank #11: Techtopia 88: Hackerjægerens kuffert

Podcast cover
Read more

Køber du billige uoriginale iPhone kabler og billige smart-ure købt på nettet? Så laver du måske bagdøre for hackere i din computer.

Techtopia åbner Kelds flyvende kuffert. Keld Norman er hackerjæger og har samlet et stort udvalg af hackerværktøj i sin kuffert. Vi finder en hacket Chromecast, et falsk iPhone-kabel med indbygget tastatur som kan fjernstyre din computer og et sæt kinesiske smart-ure med kamera, som konstant sender din information til en ukendt server i Kina.

Og en masse andre ting, som kan ødelægge din nattesøvn. Dette er den anden podcast om IT-sikkerhed.

Medvirkende:
Mogens Nørgaard, IT-ekspert og debattør
Keld Norman, incident response manager, Dubex

Links:

Dubex

Keld Norman på Twitter

Mogens Nørgaard

Mogens Nørgaard på Twitter

Jan 21 2019

37mins

Play

Rank #12: Techtopia 136: Israel vil være AI-magt

Podcast cover
Read more

For nyligt løftede Israel sløret for en ambitiøs national strategi for kunstig intelligens. Israelerne har til hensigt at tage en global førerposition indenfor feltet. Måske kan vi lære af Israel. Innovation Centre Denmark i Tel Aviv har netop kortlagt AI-branchen i Israel. Og den viser en nation, som for længe siden forstod potentialet i AI.
Der er mere end 1.000 aktive AI-startups i Israel. I 2018 blev der investeret over 65 mia. kr. i israelske AI-startups. Det en stigning på mere end 400 pct. på fem år. Der er i dag over 4.000 AI-specialister i israelske virksomheder, og antallet forventes at være tredoblet i 2022.

Medvirkende:
Samuel Sheer, innovationskonsulent, ICDK i Tel Aviv
Eviatar Matania, professor, Tel Aviv Universitet

Links:
ICDK AI i Israel rapport https://israel.um.dk/~/media/israel/state%20of%20ai%20in%20israel%202019%20-%20icdk%20outlook.pdf?la...
Innovation Centre Denmark i Tel Aviv https://israel.um.dk/en/innovation-centre/

Dec 20 2019

31mins

Play

Rank #13: Techtopia 82: Europæisk techbranche klarer sig godt, men det er de hvide...

Podcast cover
Read more

Igen i år slog den europæiske tech-branche en ny rekord, når det handler om at tiltrække investeringer og lave gode børsintroduktioner, men branchen har ondt i ligestillingen

Det kan man læse i den dugfriske, årlige udgave af rapporten The State of European Tech, som den britiske investeringsfond Atomico udgiver i samarbejde med den finske festival for tech-start-ups Slush, der finder sted hvert år i starten af december i Helsinki.

Den europæiske techbranche voksede fem gange hurtigere end resten af den europæiske økonomi i 2018. Og antallet af ansatte i branchen voksede med fire procent i 2018, mens den generelle jobvækst i Europa er på 1,1 procent. Rapporten dokumenterer også, at techbranchen vokser udenfor de europæiske hovedstæder, og at det ikke kun er lokomotiver som London, Berlin og Paris, der trækker læsset.

De fine økonomiske resultater har en skyggeside, som rapporten fremhæver for første gang. Den europæiske tech-branche er stor, i fortsat vækst og meget kreativ, men den består næsten udelukkende af hvide mænd, som også tiltrækker hele 93 procent af den risikovillige kapital. 46 procent af kvinderne i branchen har følt sig diskrimineret på trods af, at 75 procent af besvarelserne på undersøgelsen betragter deres virksomhed som inklusiv for forskellige køn og racer.

Rapporten er baseret på analyse af data hentet hos en række samarbejdspartnere, som LinkedIn, London Stock Exchange, Stack Overflow, the European Investment Fund med flere.

Medvirkende:
Tom Wehmeier, Partner og Head of Research, Atomico

Links:
Rapporten "The State of European Tech"
Rapporten "Diversity and Inclusion in Tech" 

Dec 10 2018

27mins

Play

Rank #14: Techtopia 129: Tænk på et ord, og din computer skriver det

Podcast cover
Read more

Hjerne til computer interfaces er ikke hverdag. Endnu. Men den danske startup Braintell har et nyt produkt på markedet.

Iført et pandebånd fuld af elektroder kan folk med lammelser skrive på computer blot ved at kigge på lysende firkanter på computerskærmen. Teknologien er udviklet af firmaet Braintell og baseret på forskning fra DTU. 

Teknologien og forretningsplanen er modnet hos Dianova, som har specialiseret sig i at transformere forskningsresultater til forretning.  

Hør hvordan du kan styre din computer med tankens kraft, og hvordan man bygger en virksomhed baseret på banebrydende forskning.

Medvirkende:Rasmus Lundby Pedersen, udviklingsingeniør, Dianova
Marie-Louise Little, direktør, Dianova
Jan Bertholdt Hansen, Business Development Manager, Dianova

Link:
Dianova https://dianovainnovation.dk/
Braintell https://dianovainnovation.dk/braintell/

Oct 28 2019

41mins

Play

Rank #15: Techtopia 105: Er dataetik god forretning?

Podcast cover
Read more

Måske har du også lagt mærke til, at det danske sprog har fået et nyt ord: Data-etik. Hvad i alverden betyder det?

Dataetik handler om at få virksomheder til at sikre og respektere deres kunder, brugere og ansattes privatliv. Og mange mener, at dataetik er på vej til at blive et konkurrenceparameter for virksomheder, fordi det handler om at styrke forbrugernes tillid til den digitale økonomi ved at udvise støre respekt for deres privatliv. 

Det nye ord var på dagsordenen, da Ingeniørforeningen IDA afholdt Teknologiens Årsdag. 

Tre talere gav deres bud på, hvordan vi realiserer  datapotentialet med respekt for privatlivets fred. Du kan møde Marc Al-Hames fra den tyske virksomhed Cliqz, der har lavet en dataetisk browser og søgemaskine. Den er EUs konkurrencekommisær Margrethe Vesteager rigtig glad for - og hun kommer med en kort kommentar om bæredygtig dataetik, og vi slutter af med investoren Shomit Ghose fra Silicon Valley. Han er meget kritisk overfor sine techkollegaer i Californien og deres lemfældige omgang med brugernes private data. 

Medvirkende:Marc Al-Hames, CEO, CliqzMargrethe Vestager, EU KonkurrencekommisærShomit Ghose, investor, Onset Ventures og Berkeley University
Links:Cliqz https://cliqz.com/en/Dataetisk Råd https://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2019/04/regeringen-udpeger-medlemmer-til-dataetisk-raadDataethical Thinkdotank - Alt om data-etik https://dataethics.eu/Shomit Ghose https://www.linkedin.com/in/shomit-ghose-44512/

May 20 2019

45mins

Play

Rank #16: Techtopia 79: Nordiske ingeniører vil diskutere AI

Podcast cover
Read more

Nordiske ingeniører vil ikke overlade diskussionen om kunstig intelligens og etik til politikere, medier og filosoffer. De har fingrene i algoritmerne og har dermed et ansvar, som de ønsker at forvalte.

Association of Nordic Engineers (ANE) har udgivet et sæt vejledende råd til ingeniører, deres arbejdsgivere og nordiske politikere, som skal hjælpe diskussionen om kunstig intelligens i gang. Hvad skal AI kunne og ikke kunne?

Rapporten er kommet til verden gennem et hackathon på IT Universitetet (ITU) i København, og det er også ITU, der har stået for at samle de gode råd fra ingeniørerne til en rapport.

Rapporten efterlyser fora til diskussion, uddannelse og gennemsigtighed. Men den sætter også fokus på teknologiens potentielle skadevirkninger og risikoen for, at fx maskinlæring kan udvikles på baggrund "dårlige" data.

Medvirkende:
Inese Podgaiska, Secretary General,Association of Nordic Engineers, ANE
Irina Shklovski, Associate Professor, IT University of Copenhagen

Links:
The final report, which is the thorough description of the hackathon deliberations https://ipaper.ipapercms.dk/IDA/ane/report/#/
Key policy recommendations and guidelines, which can also be found on ANEs website under news section. https://ipaper.ipapercms.dk/IDA/ane/recommendations/#/
Short-video on YouTube channel, which summarizes the objective of the hackathon. https://www.youtube.com/watch?v=iJqMGcezefY&feature=youtu.be

Nov 19 2018

31mins

Play

Rank #17: Techtopia 137: Israel Inside - din bil styres af tech fra Israel

Podcast cover
Read more

Israel producerer ikke en eneste bil, men alligevel er det lykkedes for landet at blive førende leverandør af teknologi til biler. Det skyldes blandt andet landets førerposition på kunstig intelligens.

Du kender sikkert klistermærket "Intel Inside", som fortæller, at inde i din computer sidder en chip fra firmaet Intel. På samme måde kunne man lave et klistermærke med teksten "Israel Inside", fordi landets mange startups og større virksomheder er underleverandør af teknologi især til amerikanske techvirksomheder.

Ikke mindst kan man allerede nu og i endnu større grad i fremtiden sætte sådan et mærkat på mange biler, fordi navigationssystemer, sikkerhedssystemer og batteriteknologi formodentlig styres af software udviklet i Israel.

Techtopia tager pulsen på transporttech i Tel Aviv.

Medvirkende:
Samuel Sheer, innovationskonsulent, ICDK i Tel Aviv
Olaf Sakkers, Partner, Maniv Mobility

Links:
ICDK AI i Israel rapport https://israel.um.dk/~/media/israel/state%20of%20ai%20in%20israel%202019%20-%20icdk%20outlook.pdf?la...
Innovation Centre Denmark i Tel Aviv https://israel.um.dk/en/innovation-centre/

Jan 10 2020

35mins

Play

Rank #18: Techtopia 92: Nu kommer Kinas svar på Tesla

Podcast cover
Read more

Nu kommer de kinesiske el-biler for alvor på gaden. Tesla og de europæiske bilproducenter får kamp til stregen både på teknologi, design og infrastruktur.

Techtopia kigger på NIO, der allerede er på gaden i kinesiske storbyer med indbygget kunstig intelligens og et batterikoncept, som minder om hedengangne Better Place.

Vi møder også Byton, hvis bil M-Byte i ligeså høj grad udvikles som en applikation på linje med din smartphone.

Den danske bilingeniør Mikkel Steen Pedersen sætter det hele i perspektiv på baggrund af to års ansættelse hos en el-bil-producent i Shanghai.

Og så lancerer vi med selvironisk distance Techtopias bullshitbingo.

Medvirkende:
Philipp-Maximilian Kemmler-Erdmannsdorffer, Manager Communications & Public Affairs, NIO GmbH.
Abe Chen, VP, Digital Technology, Byton
Mikkel Steen Pedersen, tidl. CTO for JIAT Co Ltd i Shanghai, nu CTO i Happy Consulting

Links:
NIO https://www.nio.io/
Byton https://www.byton.com/
JIAT https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=409723578
Mikkel Steen Pedersen https://www.linkedin.com/in/roadrazer/?originalSubdomain=dk
Techtopia bullshitbingoplade http://bit.ly/Techtopiabullshitbingo

Feb 18 2019

38mins

Play

Rank #19: Techtopia 78: Kan vi skabe etisk kunstig intelligens?

Podcast cover
Read more

Kommer kunstig intelligens til at slå os ihjel? Eller er det bare en skør Hollywood fantasi?

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) udtalte fornyligt, at det er vigtigt at præge udviklingen af kunstig intelligens, så den er i overensstemmelse med danske værdier. Hvad det betyder, og hvordan man fører det ud i livet er et mere åbent spørgsmål.

Hvilke moralsæt skal vi bruge til at træne kunstig intelligens med, hvis det skal fungere globalt? Hvordan kombinerer vi højskoledanmark, Saudiarabien, Kina og Trumps USA? Kan man skabe en global etik for kunstig intelligens?

I denne og næste udgave af Techtopia stiller vi skarpt på, hvad og hvordan vi kommer i gang med en diskussion om AI, og hvad vi kan gøre for ikke at havne i en Hollywood dystopi, når vi inviterer en kraftfuld - måske intelligent - teknologi ind i vores hverdag.

Den irske forsker i kunstig intelligens Nell Watson ønsker at introducere den kunstige intelligens til nogle grundprincipper i form af basale høflige omgangsformer, ligesom vi opdrager børn til ikke at pille næse ved middagsbordet. Hun vil bruge maskinlæring, så AI af sig selv lære at begå sig i overensstemmelse med menneskelig moral.

Den canadiske teknologikritiker Nikola Danaylov er med sin teori om AI-isme væsentlig mere dyster. Han mener nemlig, at hvis kunstig intelligens efterligner menneskeracens behandling af laverestående væsener, så er vi på dybt vand. Vi vil simpelthen blive slået ihjel. Han leder efter en ny stor historie om det at være menneske. En historie, der kan definere samlivet med en eksistens, som er klogere end os selv.

Medvirkende:
Nell Watson, forsker og foredragsholder, Singularity University og EthicsNet
Nikola Danaylov, podcaster, blogger, forfatter, foredragsholder, SingularityWebLog

Links:
EthicsNet
SingularityWebLog 

Nov 12 2018

34mins

Play

Rank #20: Techtopia 76: Sådan kommer danske virksomheder i gang med 3D print i produktion

Podcast cover
Read more

Danske små og mellemstore virksomheder bruger hovedsagligt 3D print til prototyper, men der er store gevinster i at bruge 3D print i selve produktionen.

Techtopia er vært på en paneldebat på AM Summit, hvis formål er, at hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang med 3D print og additive manufacturing.

Hør ledende 3D print pionerer som Stratasys/Makerbot og Autodesk fortælle om at uddanne virksomheder i England til at omstille deres produktion.

Mød 3D Hubs, der gør det muligt at 3D printe helt uden at have en printer. Man kan ved hjælp af maskinlæring designe og bestille sit produkt på firmaets webside og få det tilsendt.

3D print kan måske ligefrem redde verden, fordi teknologien gør det muligt at bruge færre materialer, at genbruge materialer og produkter og at producere lokalt, så man sparer transporten.

Og så kan du høre Simon Spiess spille saxofon med et 3D printet mundstykke.

Medvirkende:
Märtha Rehnberg Co-founder & Partner, DareDisrupt
Andy Middleton President EMEA, Stratasys & Makerbot
Mads Kjøller Damkjær CEO, Dansk AM Hub
Brian Garret Co-founder & CPO, 3D Hubs
Asif Moghal Senior Manufacturing Industry Manager, Autodesk

Links:
AM Summit https://am-hub.dk/wp-content/uploads/2018/10/Danish-AM-Summit-2018_Program-pdf.pdf
AM Hub https://am-hub.dk/
Stratasys and Makerbot http://www.stratasys.com/
Autodesk https://www.autodesk.com/
3D Hubs https://www.3dhubs.com/
Märtha Rehnberg https://daredisrupt.com/speaker/martha-rehnberg/

Oct 29 2018

31mins

Play

Techtopia 167: Den gen-klippede zebrafisk

Podcast cover
Read more

Gensaksen CRISPR har fået Nobelprisen i kemi. Techtopia fejrer de to kvindelige forskere, som modtog prisen.

Vi besøger en kvindelig dansk forsker, som bruger CRISPR på zebrafisk for at finde ud af, om visse mennesker er genetisk disponerede for bakterier i tarmfloraen, der kan føre til kronisk sygdom. Og om man med gensaksen kan slå det pågældende gen ud og dermed helbred folk.

Lyder det indviklet? Måske, men lektor Louise von Gersdorff Jørgensen fra Det Sundsvidenskablige Fakultet på KU fører os sikkert gennem sin forskning.

Link:
CRISPR/Cas9 muterede zebrafisk på Frederiksberg Campus https://ivh.ku.dk/nyheder/2020/crispr_cas9_zebrafisk/

Oct 19 2020

29mins

Play

Techtopia 166: Putin vil nedruste cyberkrig

Podcast cover
Read more

Ruslands præsident Putin har udsendt en usædvanlig skriftlig erklæring, der skitserer en firepunktsplan for det, han kalder en "genstart" i forholdet mellem USA og Rusland inden for informationssikkerhed. Moskva og Washington, skrev han, skal udstede "garantier for ikke-indblanding i hinandens interne anliggender, herunder i valgprocesser."

Hvorfor gør Putin dette? Håber han fra støtte fra andre stater mod USA? Eller det fordi Rusland sakker bagud i digitaliseringskapløbet? En ny undersøgelse fra Harvard University kunne tyde på det sidste.

Medvirkende:
Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker, DIIS
Asbjørn Thranov, ph.d.studerende, DIIS

Links:
Putins dokument http://en.kremlin.ru/events/president/news/64086
New York Times om dokument: https://www.nytimes.com/2020/09/25/world/europe/russia-cyber-security-meddling.html
The Guardian om Britisk cyberangrebsstyrke: https://www.theguardian.com/technology/2020/sep/25/britain-has-offensive-cyberwar-capability-top-general-admits?CMP=Share_iOSApp_Other
The Economist om cybermagt: https://www.economist.com/science-and-technology/2020/09/19/a-new-global-ranking-of-cyber-power-throws-up-some-surprises

Oct 12 2020

35mins

Play

Techtopia 165: Alle pølsers moder

Podcast cover
Read more

Snup lidt stamceller fra en gris. Lav en suppe af dem i et laboratorium og tilsæt næringstoffer og lad langsomt suppe vokse til hakket kød, der kan stoppes i pølseskind.

Nogle kalder det cultivated meat, andre siger clean meat eller lab meat. Og så er der dem, som vælger navnet kunstigt kød. I Israel, Holland og USA er der gang i kødlaboratorierne. Investorer smider penge i kunstige hakkebøffer, pølser og kylling, mens de håber på at disrupte landbrug og slagteribranche i klimakampens hellige navn.

Techtopia møder manden bag alle pølsers moder. Grisen, der leverer stamceller til den fabrik, som skal gøre den industrielle gris overflødig.

Medvirkende:
Brian Spears, CEO, New Age Meats; Mickey Gjerris, lektor og bioetiker, M Th., Ph.D., Department of Food and Resource Economics Faculty, KU; Jette Young, lektor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Link til New Age Meats: https://www.newagemeats.com

Tilrettelæggelse: Henrik Føhns, Rosa Marie Frang og Veronika Hjorth Wolin.

Oct 05 2020

26mins

Play

Techtopia 164: Nul sex på sociale medier

Podcast cover
Read more

Nøgenfotos og snak om krop og sexualitet har trange kår på sociale medier. Det skyldes i høj grad amerikansk lovgivning.

Ny bog kortlægger internetbrugernes intime liv og årsagerne til, at kroppen er forsvundet fra det digitale rum. Det drejer sig ikke kun om fotos men også om hashtags, der bliver forbudt, og dermed handler det også om ytringsfrihed.

Medvirkende:
Katrin Tiidenberg, associate professor of social media and visual culture, Tallinn University | TLU · Baltic Film and Media School

Links:
Katrin Tiidenberg https://kkatot.tumblr.com
Sex and SoMe https://kkatot.tumblr.com/post/623693886649483264/my-new-book-co-authored-with-emily-van-der-nagel

Sep 28 2020

38mins

Play

Techtopia 163: Gem dine digitale fotos i potteplanten

Podcast cover
Read more

Hvert minut deler verdens internetbrugere millioner af fotos via store datacentre fordelt over hele verden. Vores digitale fotoalbums bruger strøm døgnet rundt, men hvad nu hvis vi kunne gemme vores data på ægte grøn energi?

"Grow Your Own Cloud" er et designprojekt, som kigger kritisk på forholdet mellem IT og natur. Ideen er, at omdanne digitale data til biologisk information og gemme dem i planter. Techtopia tog til udstilling i Helsingør for at lære hvordan.

Medvirkende:
Cyrus Clarke (UK)
Monika Seyfried (PL)

Links:
Catch i Helsingør http://www.catch.dk
Grow You Own Cloud https://growyourown.cloud
Rosas Reality Show http://www.rosasreality.com

Sep 21 2020

28mins

Play

Techtopia 162: Hør lyden af kollegaer på Spotify

Podcast cover
Read more

Måske hører du til dem, der bruger hovedtelefoner i storrumskontoret. Måske hører du musik eller meditativ lyd eller lyde fra naturen for at bevare koncentrationen, når kollegaerne larmer. Men hvad lytter du til derhjemme? Måske en playliste med kontorlyde?

Corona tvang os hjem i ensomhed, og her sidder vi og savner kollegaerne og livet på kontoret. Men fortvivl ej, for nu kan du få kontorlyd i ørerne i stedet for fuglefløjt og vindens susen.

Flere apps og websites tilbyder lyden af kontor og kollegaer, så du kan høre, at du faktisk er på arbejde. Og millioner af mennesker lytter med.

Medvirkende:
Kristofer Gullard Lindgren, Art Director / Creative, Familjen
Karsten Kjems, lyddesigner

Links:
Sound of Colleagues https://open.spotify.com/album/6libmSiLbdQ4GsSeLe8xZz?si=4MTyIS1yTpG3bBFa3MKH4Q

Sep 14 2020

28mins

Play

Techtopia 161: Sådan afslører man deep fakes

Podcast cover
Read more

Deep fakes - falske videoer lavet ved hjælp af maskinlæring er et voksende problem på nettet.

Det startede med porno, men nu er mange nervøse for, at deep fakes måske får betydning i den amerikanske valgkamp. Men der er faktisk folk derude, som laver værktøj til at afsløre deep fakes.

Mød Deep Trace, som opsporer og afslører deep fakes, og en dansk journalist som har været med til at lave en deep fake med præsident Nixon for at oplyse om faren ved  falske videoer.

Medvirkende:
Giorgio Patrini, ceo, Deep Trace
Magnus Bjerg, digital projektleder, TV2

Links:
Deep Trace https://sensity.ai
In Event of Moon Disaster https://moondisaster.org

Aug 31 2020

34mins

Play

Techtopia 160: Kan dansk teknologi slå igennem i Indien?

Podcast cover
Read more

Hvis man har en lille eller mellemstor teknologivirksomhed, hvordan kommer man så ind på det indiske marked?
Se - det problem skal projektet NORDIN løse. Udenrigsministeriet, Dansk Industri, Asia House, Green Innovation Group og Industriens Fond er gået sammen om at hjælpe små og mellemstore danske ingeniørvirksomheder ind på det indiske marked. Techtopia var med da de første otte virksomheder i slutningen af 2019 besøgte  de to byer Bangalore og Mumbai.
Optagelserne i denne udsendelse var lavet før coronakrisen, men NORDIN projektet lever stadig og er lige nu i gang med at samle den anden omgang danske virksomheder til en intro til det indiske marked. 
Link: https://nordin.io
Medvirkende:Kunal Singla, tidligere chef for Dansk Industri i MumbaiEchobetaTom Sebastian, projektleder NORDINMorteza, stifter Pure CityAnandita Prakash, Innovation Head of Tech, ICDK India 

Aug 24 2020

56mins

Play

Techtopia 159: Er Elon Musk en tech-superhelt og stammeleder?

Podcast cover
Read more

Den svenske techtænker, entrepreneur og forfatter Askhan Fardost er rejsende i foredrag og fortolkning af vores teknologiske tidsalder. Han ser internettet som forbundne stammesamfund, hvor de særligt talentfulde og karismatiske kan blive superhelte og dermed stammeledere. Den dynamik vil han have virksomhedsledere til at forstå.
LINK: https://ashkan.io

Aug 17 2020

23mins

Play

Techtopia 158: Kvinderne bag Atari

Podcast cover
Read more

Programmøren Dona Bailey blev meget forvirret, da hun startede på sit nye job. Hun blev præsenteret for 30 nye kollegaer, men hvordan skulle kunne kende forskel på dem, når de alle sammen hed Dave? Hun blev ansat i verdens første computerspilsfirma Atari i 1980. Hvis man var ung i 70erne og 80erne, så har man sikkert stået i osen fra friturestegte forårsruller på den lokale grillbar og spillet Pong, Pacman eller Space Invaders fra Atari. Måske ovenikøbet Dona Baileys hovedværk Centipede.

Bailey lavede computerspil til grillbarens kunder på lige fod med de mandlige kollegaer - de mange Daves. Vandrehistorien går, at dametoilettet i afdelingen blev brugt til hashrygning, fordi det altid stod tomt. Bailey var enlig høne i hanegården, men der kom faktisk overraskende mange højtuddannede tech-kvinder til Atari. Flere af dem leverede populære spil helt alene eller bidrog til mange andre af de utroligt populære titler, men i modsætning til de mange Daves, så gled de ud af den mandsdominerede historieskrivning. Nu har den danske professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet Pernille Bjørn dokumenteret Atarikvindernes historie. Hun er selv den første kvindelige professor på DIKU. Hendes projekter Atari Women og FEMTECH fokuserer på den manglende diversitet i techbranchen, hvor kvinder stadig er en mangelvare.

LINK: http://www.atariwomen.org

Aug 03 2020

39mins

Play

Techtopia 157: Koreas smarte byer slog CoVid19

Podcast cover
Read more

Jul 20 2020

36mins

Play

Techtopia 156: To danske teknologier du skal kende (Sommermix)

Podcast cover
Read more


Dato: tirsdag den 27. august 2019 kl. 15.27Til: Henrik Føhns Emne: Your Talk at Techfestival 2019: all you need to know!
Hi Henrik! 
Techfestival kicks-off next week and we’re super excited to have you as part of our program! 
Your Talk Demo-Hour: 2 Technologies You Should Know About is happening on Thursday, September 5th at 18:00 - 19:00 at Human Stage. ---Hej Christian og Jan 
Her følger info om vores session på Techfestival på torsdag 18-19 BEMÆRK SESSION ER PÅ ENGLSK!
Jeg optager til podcast. Techfestival filmer.
Selve vores session er en præsentation af jeres to teknologier. Jeg tænker, at I har 10 minutter hver til en præsentation på egen hånd fulgt af 5 minutters q&a med mig. Og så slutter vi af med 15 minutters fælles snak og reaktioner fra publikum. 
Lyder det som en plan? 
I kender sikkert ikke hinanden, så her er lidt links: 
Christian Grøndahl fra Sniprbiome https://ida.dk/viden-og-netvaerk/techtopia/episoder/techtopia-118-dansk-bakteriedraeber-laver-penici...
Jan Madsenhttps://ida.dk/viden-og-netvaerk/techtopia/episoder/techtopia-74-humle-biochips-og-toiletter-paa-hig...
Jeg glæder mig – hvad siger I til det?

Best regardsHenrik Foehns Podcast editorTechtopia.dk
Mevirkende:
Christian GrøndahlCo-Founder and CEOhttps://www.sniprbiome.com/
Christian Grøndahl received his Doctor of Medical Science, PhD and Doctor of Veterinary Medicine degrees from University of Copenhagen and his MBA from IMD, University of Lausanne, Switzerland. Christian worked as a veterinary physician/surgeon and assistant professor before moving to pharma and biotech where he has spent the last 20+ years in R&D, Corporate and Executive roles.  
Before co-founding SNIPR Biome, he served as the CEO of Kymab Ltd. in Cambridge, UK, and was partner in the investment arm of The Wellcome Trust, London, Syncona LLP. Christian has been part of starting several companies. In addition to SNIPR Biome, this includes Freeline Therapeutics, Gyroscope Therapeutics, Quadrucept Bio Ltd., and Folium Food Science. Christian served as Executive Vice President, CSO and Head of R&D in Zealand Pharma and was part of taking the company through an IPO in 2010. Christian served in VP and Corporate VP roles with Novo Nordisk, heading up Cancer and Inflammation, Women’s Health, eClinical Development and Corporate Development and Strategy. Christian is the co-inventor on 20+ patents and patent applications licensed to public and private companies.
Presently, Christian serves as the Co-founder, CEO and Director, SNIPR Biome APS (Copenhagen, Denmark), Co-founder and Director, QUADRUCEPT BIO Ltd. (Cambridge, UK), Co-founder and Chairman of the Board, FOLIUM SCIENCES Ltd. (Cambridge, UK), Non-exec Director BioMe Oxford Ltd., (Oxford, UK).
Jan Madsenhttps://www.dtu.dk/english/service/phonebook/person?id=1562&tab=2&qt=dtupublicationquery#tabs
Jan Madsen is a professor in computer-based systems and vice-deputy at the department of Applied Mathematics and Computer Science at the Technical University of Denmark (DTU).
His research interests include modelling, analysis and design of microelectronic, microfluidic and microbiological computing systems. Jan’s research mainly focuses on design tools and methods for multi core microelectronic computer systems. In this field, he is co-inventor and holder of two patents of a self-healing computer architecture that was validated together with JPL NASA, California, for a satellite instrument application. Based on this, he co-founded the spin-out company Biomicore (2012-2015). Jan is also heading a research group on Embedded Systems Engineering.
Since 2008, Jan’s team has pioneered research in design methods and compilers for microfluidic biochips. He is currently developing cheap and accessible Point-of-Care diagnostic devices based on printing miniature biochemical laboratories on paper, which can be operated from a smartphone.
In recent years Jan has also applied his knowledge of computer systems to synthetic biology with the aim to build tools for biomolecular computing machines. He is currently developing a genome compiler to re-program living cells, thus contributing to research on the human DNA.
He is an internationally recognized expert in information and communication technology for e.g. Horizon 2020, the biggest EU research and innovation program. 

Henrik Føhnshenrik@techtopia.dkwww.techtopia.dkHenrik Føhns is an award winning editor and anchor of the podcast Techtopia published by the Danish Engineering Society. He reports on cutting edge technology, futurism and tech's impact on society. Columnist at Danish daily Politiken and blogger at weekly tech magazine ing.dk. Author of the book "Den Globale Puls".Former anchor, editor and cofounder of the prize winning feature radio program Harddisken at the Danish Broadcast Corporation.

Jul 06 2020

31mins

Play

TECHTOPIA 155: Kan en andelsbevægelse skabe ansvarlig AI?

Podcast cover
Read more

AI, vækst og erhverv – hvor er de danske styrkepositioner? Er vi helt bagud, når det handler om kunstig intelligens? Og stikker Kina og USA af med det hele? Hvad er det egentlig vi kan her i Danmark?

SIRI-Kommisionen har udgivet sin sidste rapport, der blandt andet belyser Danmarks styrkepositioner indenfor kunstig intelligens og giver en række forslag herunder en andelsbevægelse for data til maskinlæring indenfor fødevare- og landbrugserhvervet.

Medvirkende:
Anders Hvid, CEO, DareDisrupt, medlem af SIRI-Kommisionen
Thomas Damkjær Petersen, formand IDA og SIRI-Kommisionen
Christel Schaldemose, (MEP) (S)

Link:
SIRI RAPPORT https://ida.dk/media/6713/siri-rapport-hvad-skal-vi-med-ai-juni-2020.pdf

Jun 22 2020

43mins

Play

TECHTOPIA 154: Hold møde i virtual reality

Podcast cover
Read more

Hvorfor har vi ikke holdt vores møder i virtual reality under corona krisen? Hvad kan teknologien tilbyde møder og læring? Og hvad sker der med vores data, når vi bruger VR-briller, som er lavet og kontrolleret af Facebook.

Techtopia tager pulsen på danske VR-eksperter.

Medvirkende:
Terkel Sand, CEO, CopenX
Kristian Emil Andreasen, CEO, Kanda
Tino Rabe Tønnesen, chefkonsulent, IDA

Link:
Se panelet som video webinar https://ida.dk/viden-og-netvaerk/videoer-fra-ida/online-moeder-i-vr-hvem-hvor-og-hvordan

Jun 16 2020

38mins

Play

Techtopia 153: Topledere efterlyser ansvarlig tech

Podcast cover
Read more

Bestyrelsesformanden for AP Møller Maersk Jim Hagemann Snabe og hans ven investor og tidligere CEO i Milestone Systems Lars Thinggaard har et budskab til andre erhvervsledere: Skab og brug tech ansvarligt.

Både Snabe og Thinggaard er fritidssejlere. Derfor har de skabt et kompas til techledere, som pryder forsiden på deres nye bog "Tech for Life". Det handler om tillid, formål, samfundssind og bæredygtighed.

Vi har brug for big data og AI til at udvikle samfund og forretning, men når det handler om etikken omkring sociale medier, kunstig intelligens og en masse andre teknologier, som i disse år forandrer vores samfund, så skal vi udvise større ansvarlighed.

Medvirkende:
Lars Thinggaard, investor og tidligere direktør i Milestone Systems
Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand A. P. Møller Maersk og Siemens.

Links:
Thinkers50 www.thinkers50.org
Copenhagen Letter https://www.copenhagenletter.org

Jun 08 2020

39mins

Play

Techtopia 152: Skal vi indføre ansigtsgenkendelse i Danmark

Podcast cover
Read more

Brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse i det offentlige rum har siden regeringsskiftet været et politisk diskussionsemne.

Det sker i kølvandet på, at dansk politi af flere omgange har fremhævet ansigtsgenkendelse som ”en kæmpe fordel” i kampen mod kriminalitet. Ideen har fået opbakning fra begge fløje, hvor både Socialdemokratiet og Venstre er positivt stemt for muligheden for at bruge kamerateknologi til ansigtsgenkendelse med henblik på at skabe øget tryghed og sikkerhed for danskerne.

Teknologien er også blevet debatteret grundigt blandt europaparlamentarikere og tech-virksomheder, blandt andre Facebook, Google og Microsoft. Sammen ønsker Europa at skabe et fælles afsæt for implementering og brug af ansigtsgenkendelsesteknologi på tværs af medlemslandene, for at sikre, at teknologien benyttes ud fra nogle fælles principper om privacy og sikkerhed.

Drøftelserne afspejles i EU-kommissionens hvidbog for kunstig intelligens, der udkom den 19. februar 2020, og som i første omgang lægger op til yderligere debat om behovet for og brugen af ansigtsgenkendelse.

Medvirkende:
Kristian Hegaard, MF RV,
Peter Skaarup, MF DF
Marya Akhtar, Institut for Menneskerettigheder

May 27 2020

49mins

Play

Techtopia 151: Spænder dit privatliv ben for corona-app?

Podcast cover
Read more

I forbindelse med COVID-19 epidemien har Statens Serums Institut (SSI) efterlyst muligheden for at benytte lokationsdata fra teleselskaber til at overvåge befolkningen for at kortlægge smittekæder og bevægemønstre. Samtidig har de danske myndigheder sat firmaet Netcompany i gang med at bygge en app til vores smartphones, som kan registrere, om vi har været i nærheden af en person, som efterfølgende er testet positiv for COVID-19. 

Mens denne podcast var i produktion, var der historier fra DR om, at man har valgt at bygge den danske app ved hjælp af teknologi fra Google og Apple. Dels for at sikre at den virker på alle typer smartphones, men også fordi de to techgiganters platform sikrer vores privatliv bedst. Det betyder, at data bliver på vores telefoner, og at SSI ikke får adgang til vores lokationsdata fra mobilmasterne. 

Spørgsmålet for os borgere er forholdet mellem værdien af sådan en app i samspillet mellem smittespore og privatlivets fred. Hvad skal vi vægte højest? Og er vores frygt for at dele sundhedsdata begrundet? I Techtopia tager vi diskussionen for og imod.

IDA har spurgt sit it-panel om deres holdninger til at bruge blandt andet lokationsdata for at bekæmpe COVID-19. Analysen viser, at der er en udbredt holdning blandt it-panelet om, at Danmark bør benytte lokationsdata til disse formål (68 pct.). Størstedelen af panelet mener, at data skal være anonymiseret og aggregeret (63 pct.), når det modtages fra teleselskaberne, og at der skal være en tidsbegrænsning på brugen af data (93 pct.). 

Medvirkende:

Kåre Løvgren, formand IDA IT

Martin von Haller Grønbæk, IT advokat, Bird & Bird

Links: 
IDA rapport om telelokationsdata https://ida.dk/om-ida/deling-af-mobilitetsdata-skal-have-en-udloebsdato
Martin von Haller Grønbæks kronik om private sundhedsdata https://politiken.dk/debat/kroniken/art7775956/Drop-dr%C3%B8mmen-om-privatlivet.-Overv%C3%A5gning-er-kommet-for-at-blive.-Sp%C3%B8rgsm%C3%A5let-er-hvordan-vi-tackler-og-styrer-det.

May 18 2020

39mins

Play

Techtopia 150: EUvsVirus-hackathon

Podcast cover
Read more

Over 20.000 deltagere med over 2.000 projekter deltog i det nyligt overståede hackathon mod virus, som EU-Kommisionen afholdt.

Normalt arbejder man igennem i samme lokale i flere døgn uden bad og på en diæt af kaffe og takeaway, når man deltager i et hackathon, men under coronakrisen er det helt anderledes. De 20.000 deltagere arbejdede sammen virtuelt uden at mødes fysisk, hvilket til gengæld gjorde det nemt at sætte internationale hold.

Den nordiske forening for ingeniører ANE uddelte en særlig pris i studenterkategorien for fjernarbejde, som blev vundet af et hold fra blandt andet Cypern, Ecuador og Holland. App'en hedder Mentor.me

Medvirkende:
Ignese Podgaiska, generalsekretær, ANE
Trond Markussen, formand, ANE
Gleb Podorozhnyy, mentor.me
David Chiriboga Gaibor, mentor.me

Links:
Hackathon https://ec.europa.eu/info/news/117-solutions-selected-european-hackathon-support-recovery-coronaviru...

mentor.me https://devpost.com/software/interactive-education-platform

ANE http://nordicengineers.org

May 11 2020

32mins

Play

Techtopia 149: Din digitale tvilling holder verden i gang

Podcast cover
Read more

Vores digitale tvillinger holder gang i verden, mens vores afsprittede kroppe må sidde hjemme.

Mange danskere lever online i coronatiden. Vores kroppe er blevet for farlige for hinanden. De er nu efterladt som et kødappendix til øjet, der kigger og fingeren, der klikker os rundt i den nye videoverden online.

Nye tider kræver nye tanker. Derfor er denne uges podcast et lydessay.

May 02 2020

11mins

Play

Tectopia 148: Har Europa en digital fremtid?

Apr 20 2020

29mins

Play

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
1
0
0
0
0