OwlTail

Cover image of BogDate

BogDate

BogDate er en blanding af forfatterinterview, reportage og anbefalinger fra værten Claus Vittus og bibliotekarer og litteraturformidlere fra Københavns Biblioteker. Lytteren bliver præsenteret for fire meget forskellige bøger valgt ud fra et brudekjolekriterium ”noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt”.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #22 Dickens og julens ånd(er)

I dette juleafsnit tager vi til familiekagebagning i en kolonihave i Valby og lukker julens gode, viktorianske ånder indenfor med Charles Dickens skamløst sentimentale og uhyre veloplagte ‘Et juleeventyr’.Produktion: Anne JeppesenMedvirkende: Naja Wulff Mottelson, Magnus Friis Pedersen og Jakob KjærKendingsmusik:  Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World Andet musik: Robert Schumann - Kinderszenen, spillet af Donald Betts

33mins

11 Dec 2019

Rank #1

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #21 Det hyggelige og det dødssyge

Hovedpersonen i Anne Zenons debutroman indlæser lokalaviser på Københavns Hovedbibliotek, længes efter at udleve journalistdrømme, men er lammet af en buldrende livskrise. Vi tager med forfatteren på vandring rundt i sale og ormegange i det gamle hus på Krystalgade og hører om, hvordan en fortælling voksede frem af rulletrapper, lydbokse og voksduge.Produktion: Anne JeppesenMedvirkende: Anne Zenon og Anja BrygmannKendingsmusik: Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World Andet musik: Bidder fra Gurdonak - So Much is wrong

23mins

20 Nov 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #10 Den gamle, mørke jul

I årets korteste dage kigger Kundskabens Hotel i gamle og nye bøger efter de julemonstre, der gemmer sig i vintermørket. Og så fyrer vi op for den gode, gamle julestemning fra dengang, hvor julen blev aflyst, hvis der ikke var nok øl.

26mins

21 Dec 2018

Rank #3

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #7 Dracula og de udødelige vampyrer

Hvorfor nægter den sejlivede myte om vampyren og Dracula at lægge sig i graven? Det er et af spørgsmålene i dette afsnit, hvor vi tager til det gotiske Transsylvanien for at se nærmere på, hvad frygten for vampyrer siger om os selv og vores samfund.

23mins

21 Nov 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #3 Khalid Albaih og de virale tegninger

Sudanesiske Khalid Albaihs systemkritiske satiretegninger gik viralt på Twitter og Facebook under Det Arabiske Forår. Nu udgives tegningerne fra cafébordene i Krystalgade - han har fået ophold i København som fribykunstner.

20mins

21 Jun 2018

Rank #5

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #18 Nøgne fødder på stenbroen

Kundskabens Hotel tager på sensommerudflugt i byen, hvor vi med litterære citater og erindringer får glimt af livet som barn i de gamle, københavnske arbejdskvarterer.Produktion: Anne JeppesenMedvirkende: Berit Freyheit, Maiken Cetti, Jakob Kjær og Anja Majbritt BrygmannKendingsmusik:  Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World Andet musik:Robert Schumann - Kinderszenen op. 15 nr. , 'Fürchtenmachen' (opskræmning) og 'Fast zu ernst' (næsten for alvorlig), spillet af Donald Betts Europes Society Orchestra - Castle House Rag

30mins

30 Aug 2019

Rank #6

Podcast cover

Kundskabens Hotel: Corona-postkort #1 En dåres forsvarstale

Mens vi venter på, at bibliotekerne igen åbner dørene op, sender Kundskabens Hotel en række lydpostkort fra de isolerede biblioteksfolks hjemlige læsehjørner. I denne episode anbefaler Berit Freyheit fra “Bag Om København” August Strindbergs dystre, men herligt velskrevne fortælling om et ægteskab i opløsning.  Varighed: 09:31Produktion: Berit Freyheit og Anne JeppesenKendingsmusik:  Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World 

9mins

23 Apr 2020

Rank #7

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #25 Pamela - ekstraordinær dyd og litterær sensation

Brevromanen ‘Pamela’ fra 1740 rokkede ved kønsroller og klasseskel, opfandt romangenren, gav anledning til en decideret fejde i sin samtid og banede muligvis vejen for menneskerettighederne. Kundskabens Hotel ser nærmere på Richardsons fortælling om den exceptionelt dydige tjenestepige Pamela, som satte Europa på den anden ende.Produktion: Caroline Enghoff og Anne JeppesenMedvirkende: Pernille Byberg Christoffersen og Anja BrygmannKendingsmusik:  Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World Andet musik: W.A. Mozart - ‘Una donna a quindici anni’ fra Cosi fan tutte, spillet af Skidmore College

29mins

24 Mar 2020

Rank #8

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #23 Désirée og de store skæbner

I denne udgave af Kundskabens Hotel tager vi til overdådige og snobbede saloner i et turbulent Frankrig omkring 1800. Det gør vi med Annemarie Selinkos fiktive dagbog af den virkelige Désirée Clary, som blev forlovet med Napoleon og dronning af Sverige.Produktion: Anne JeppesenMedvirkende: Sanne Caft og Anja BrygmannKendingsmusik:  Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World Andet musik: Ludwig van Beethoven - Klaversonate nr. 1, nr. 3, nr.5 og nr. 23, spillet af Paul Pitman

28mins

31 Jan 2020

Rank #9

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #12 Jorden rundt med Jules Verne

I rasende fart med tog, slæder, kareter, sejlskibe og på elefantryg rejser den engelske stiff upperlip Phileas Fogg i 1872 jorden rundt med sin flamboyante, franske tjener Passepartout. Kom med på ‘Jorden i på 80 dage’ og andre ekstraordinære rejser.

22mins

21 Feb 2019

Rank #10

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #11 De københavnske slaver

I dette afsnit tager Kundskabens Hotel dig med på en hårrejsende tur ind i Danmarks første fængsler, hvor hverdagen var pisk, lus og trædemøller - og hvor man kunne sættes i lænker for at stjæle en spegepølse eller strejfe omkring på landevejene.

23mins

21 Jan 2019

Rank #11

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #13 Tranströmer og den dødstille fest

Med Tomas Tranströmer siger vi velkommen til foråret, hvor de blå anemoner indbyder til ‘den virkelige fest, som er dødstille’.

24mins

21 Mar 2019

Rank #12

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #9 På dannelsesrejse med Akkari

På et lille bibliotek i Grønland begynder en dannelsesrejse for Akkari - en rejse fra islamisme til humanisme. I denne udgave af Kundskabens Hotel møder vi Akkari med en sæk fuld af de bøger, der har betydet allermest for ham i transformationen.

42mins

30 Nov 2018

Rank #13

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #8 Egan og den hårdkogte havnemafia

Der er gangstere med slipsenåle og silketørklæder, jazzorkestre i natklubber og iskolde bagholdsangreb på molen i dette afsnit af Kundskabens Hotel, hvor vi dykker ned i Jennifer Egans historiske roman ‘Manhattan Beach’.

20mins

23 Nov 2018

Rank #14

Podcast cover

Kundskabens Hotel: #14 Ædegilder og provinsbashing med Gustav Wied

Et elskovsbarn mellem en bulldog og en buskmand. Hænder, der gestikulerer som asparges med hængsler. En overbarnenumseømhedsfabrikant. Der er skruet helt op for de sproglige perfiditeter i det veloplagte provinsportræt ‘Livsens Ondskab’.

28mins

21 Apr 2019

Rank #15