OwlTail

Cover image of CuriosITy

CuriosITy

CuriosITy e despre noi, un podcast în care dezbatem noutăți din lumea tehnologiei. E despre prezent și viitor și este scuza noastră să rămânem la zi cu știrile care ne schimbă viața.sity

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

CuriosITy 05 - Galaxy S11 Fold, Update cu bani la Tesla, Nightshift nu e bun pentru ochi

Ține-te bine pentru încă o oră. Ultimul podcast Curiosity din acest an vine cu informații proaspete despre Samsung Galaxy Fold 2/S11. Avem imagini convingătoare despre un telefon flexibil pe verticală, exact ca Moto RAZR. Doar că e Samsung.Mai scump decât Fold e o nouă actualizare contra-cost pentru Model 3 Long Range. Cu 2000 de dolari plătiți în aplicație, M3 merge până la 100km/h în doar 3,9 secunde în loc de 4,4. DLC pentru mașini. Tesla a învățat de la EA.Mai avem un subiect pentru tine: Apple, Amazon și Google lucrează împreună cu Zigbee pentru un nou standard de comunicații pentru iOT. Cum s-a ajuns la acest parteneriat istoric? Aflati din Curiosity, episodul 5.

56mins

21 Dec 2019

Rank #1

Podcast cover

curiosITy 04 - Android Auto pe BMW, Xbox Seria X și avionul electric

Pune-ți viața pe pauză și rămâi cu noi ca să asculți cele mai tari subiecte din internet și tehnologie. Pe lista de ordine avem subiecte tari ca noul Mac Pro de la Apple, Android Auto care vine fără cablu și pe BMW, autonomia dezamăgitoare a lui Taycan și cele mai populare căutări pe google.Ah, și avem un nou Youtube Rewind care e foarte ciudat. Ce vezi mai sus e doar o mică parte din subiecte căci am mai vorbit și despre interzicerea tehnologiei care recunoaște emoțiile și cryptomonede.

1hr 15mins

14 Dec 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

CuriosITy 03 - Alphabetu fără șefi, Taxa pe Brânză și Satelitul Salam

În episodul de astăzi: Marian se visează DJ iar George se simte cringe.Discutăm subiecte ușoare, dezbatem situații întâlnite. Alphabet, compania care deține Google, Waymo, Calico și XWing, își schimbă căpitanul. Sundar Pichai (CEO Google) îi înlocuiește pe Larry Page și Serghei Brin, unul președinte, altul director executiv. Schimbarea asta vine într-un moment tensionat pentru Google. Din compania pentru care trebuie să lucrezi, a ajuns locul de care să te ferești.Tensiune e și-ntre SUA și Europa. Macron vrea să taxeze companiile americane de tehnologie, Trump vrea bani de pe urma brânzei importate din Franța. Oricum taxează deja cu 25% cârnații nemțești și parmezanul.Satelitul indian a fost găsit, pe lună. Descoperirea a fost făcută de un tânăr inginer cu un satelit NASA. Acesta a văzut schimbările de suprafață de pe satelitul natural. Practic au mai apărut niște mici cratere. India va încerca din nou să ajungă pe lună, în noiembrie anul viitor. Noi le-am propus câteva nume pentru viitorul satelit.Despre aceste subiecte dar și multe altele dezbatem în acest episod CURIOSITY.

1hr 4mins

7 Dec 2019

Rank #3

Podcast cover

CuriosITy 12 - Dacia electrică, OnePlus 8, Galaxy Z Flip Defect, Abonamente la Mașini Nissan

Să știți că am ținut cont de sugestiile voastre, mai puțin show și mai multe informații. Bună dimineața și bine v-am regăsit la CuriosITy Episodul 12! Avem multe subiecte pe ordinea de zi, iar dacă urmărești acest podcast aici pe blog, sau pe YouTube, în descriere ai opțiunea de a trece direct la subiectul care te interesează.Vom avea și un canal de YouTube separat, George Buhnici Extra, unde veți găsi cele mai importante subiecte și separat. Experimentăm cu un canal de YouTube separat, să ne spuneți așadar ce părere aveți. Ne-am gândit că va fi mai ușor pentru unii dintre voi să găsească doar subiectele care îi interesează.

1hr 4mins

22 Feb 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

CuriosITy 07 - Galaxy S11 sau S20, Nebunia lui Elon Musk, Taxiul Tesla din România

Sâmbăta trecută nu am avut CuriosITy, știm. Am rămas datori cu un episod și astăzi revenim în forță din Studiourile Cavaleria cu vești despre Samsung Galaxy S11, sau mai degrabă Galaxy S20 dacă plecăm urechea la zvonurile de pe internet, vorbim despre nebunia lui Elon Musk care trimite rachetă după rachetă în spațiu și despre taxiul Tesla din România.Începutul podcast-ului este despre jet-lag, nu vă speriați, trecem și la subiectele de care v-am amintit mai devreme, dar trebuie să vă povestim cum am schimbat zece fusuri orare la întoarcerea din SUA și cum încă încercăm să ne revenim și să reușim să ne odihnim normal. Toate acestea în timp ce eu stau cu gândul că în mai puțin de 24 de ore decolez din nou.

1hr 7mins

20 Jan 2020

Rank #5

Podcast cover

CuriosITy 06 - CES2020 - Oameni virtuali, Galaxy A51, 71, S10 Lite, WiFi6 și 5G

Acestea sunt doar o parte din noutățile de la CES2020, sunt mult mai multe de atât dar timpul este atât de scurt :) Începem cu NEON, nu? Oamenii virtuali creați de la zero, unici, și la fel de reali ca mine și ca tine. Cel puțin așa par de pe ecranul unui monitor cât un perete..Sau poate vrei să vorbim despre lucruri mai frumoase, relativ sau deloc utile pe care le ții în buzunar toată ziua? Telefoanele mobile sunt și aici. Am văzut nu mai puțin de cinci, patru Samsung Galaxy și un concept de OnePlus Concept One?

1hr 6mins

14 Jan 2020

Rank #6

Podcast cover

CuriosITy 11 - Coronavirus, MWC ANULAT, Poluarea din București, Ucigașul de drone

Bine ai venit la emisiunea noastră de suflet despre noutăți din tehnologie și din lumea auto. Astăzi începem discuția cu virusul acesta afurisit care ne dă bătăi de cap mai mari decât credeam. Dacă mai țineți minte, în fiecare an la final de februarie are loc cel mai mare târg de tehnologie din Europa, MWC. Ei bine, anul acesta nu mai are loc nimic pentru că au decis să îl anuleze, o decizie înțeleaptă de altfel ca să nu pună la olaltă câteva sute de mii de oameni al căror job este să călătorească frecvent prin toată lumea. Așadar, stăm acasă, unii dintre noi, și ne concentrăm pe mutarea la noul sediu #CavaleriaHUB.Apropo de mutare, am făcut eforturi și ceva investiții într-un domeniu foarte important pentru noi, și implicit și pentru voi. Am instalat senzori de monitorizare a aerului care chiar își vor face treaba. Sunt instalați corect și pot fi accesați de oricine, de oriunde și oricând, ca să vedeți niște date reale despre cât de poluat este Bucureștiu. Apropo, acum câteva zile senzorii indicau valori de 12 ori mai mare decât limita maxim admisă de PM 2.5. Nu ști la ce mă refer? Ascultă acest episod de CuriosITy.

1hr 22mins

15 Feb 2020

Rank #7

Podcast cover

CuriosITy 16 - Bani, video și muzică GRATIS pentru toată lumea, Nokia și Oppo, Crypto își revine

Bine ai revenit la CuriosiTY, astăzi episodul 16. Astăzi avem pe lista de discuții o mulțime de subiecte dar cele predominante sunt desigur legate de viruși, mia puțini informatici, internetul în vreme de criză și lucru de acasă dar și ce face netflix și Google la cererea Uniunii Europene ca să mai fluidizeze traficul de date.

1hr 54mins

21 Mar 2020

Rank #8

Podcast cover

CuriosITy 13 - Săptămână nebună, viruși, Accident Tesla, Sony Xperia 1 II, Apple și Hollywood

Săptămâna aceasta a fost nebună, atât pentru noi cât și pentru lumea întreagă. S-a mai anulat un târg, salonul auto de la Geneva, tot din cauza Coronavirus. Noi ne-am mutat în sediu nou, în aceeași zi și apoi am început să filmăm, și încă nu am terminat de renovat, așezat și aranjat lucruri. Mai avem multe de făcut în acest sens.În alte știri, bursa se duce în cap, Tesla a scăzut de exemplu 20% în doar câteva zile, și celelalte companii au probleme la fel de mari. Nu vă speriați însă, o să treacă și nebunia asta și intrăm înapoi pe făgașul normal. La fel e și cu Crypto, virusul acesta afurisit lovește puternic în economia lumii.

53mins

29 Feb 2020

Rank #9

Podcast cover

CuriosITy 15 - Escobar Phone, CO V ID 19, TRUMP ȘI INTEL

Salutare de la depărtare :) Astăzi CuriosITy 15 este LIVE dar în același format și cu multe informații interesante. Am vorbit desigur despre COVID, era inevitabil, însă sunt informații care ne ajută pe toți. Trebuie să știm ce să facem și ce să nu facem în aceste momente și cel mai important de unde să ne luăm informațiile corecte. Sunt câteva site-uri pentru asta, le numeri pe degetele de la o mână și nu, în nici un caz de pe Facebook sau de pe alte platforme de social media.Începem însă acest episod cu o poveste interesantă despre Escobar Phone și despre această mare țeapă pe care o vom dezvolta în cadrul unui video, în curând. Suntem implicați și noi dar și unul dintre cititorii noștri iar ce au făcut cei de la Escobar este pur și simplu înșelătorie și furt.

1hr 21mins

14 Mar 2020

Rank #10

Podcast cover

CuriosITy 10 - Apple Car Key, Drona cu rază de 100 km, Bucureștiul poluat, Banii de la YouTube

Bine v-am găsit la un nou episod CuriosITy! Am ajuns deja la a 10-a ediție iar știrile din tehnologie și astăzi nu ducem lipsă de știri interesante din întreaga lume. Astăzi avem pe lista de discuții, Apple CarKey, cea mai simplă și mai sigură metodă de a îți deschide și porni mașina și o vom compara desigur cu ce face Tesla acum. Dronele ajung la o autonomie de 5 ore de zbor și o distanță de control de până la 100 de km. Sigur, nu vorbim despre dronele noastre de filmare ci despre unele speciale gândite să survoleze distanțe mari și să raporteze de exemplu probleme cu țevile sau cu dăunătoarele de pe terenurile agricole.Bucureștiul este aproape pe ultimul loc la calitatea vieții din Europa pe când Copenhaga devine visul oricui din acest punct de vedere. Microsoft are probleme de zile întregi cu bara de căutare, și mai și minte în legătură cu aceasta, iar Vodafone va renunța la toate echipamentele de rețea pe care le folosește de la Huawei. Nu știu, poate așa ii s-a spus de sus și el doar ascultă ordinele.

1hr 8mins

8 Feb 2020

Rank #11

Podcast cover

CuriosITy 14 - Dacia Spring Electrică, Logo nou BMW, Telefoane Pliabile, Tesla, Wolkswagen ID4

CuriosITy 14 este aici. Cel mai așteptat și urmărit podcast despre știri din tehnologie și lumea auto, în fiecare sâmbătă la ora 9 nouă fix. Astăzi punem pe tavă multe subiecte interesante și începem cu Dacia Spring, prima mașină electrică sub brandul Dacia, pe care nu am văzut-o încă nici unul dintre noi. În curând, în curând, sperăm. TCL are câteva modele de telefoane pliabile, încă nelansate și prezentate, dar care vor schimba cu totul industria service-urilor de telefoane dacă vor ajunge pe piață, rover-ul CuriosITy de pe marte nu are nici o legătură cu noi decât numele curios similar iar BMW își schimbă din nou logo-ul. Parcă era mai frumos cel vechi.

1hr 2mins

7 Mar 2020

Rank #12

Podcast cover

CuriosITy 09 - #electrip, mașini electrice, bitcoin și cablul de iPhone

Episodul de astăzi a fost mai special, și pentru noi, este primul episod pe care îl facem live și a fost o experiență foare plăcută. Ieri am ajuns acasă după trei zile de #electrip, o altă experiență despre care vom povesti în curând într-un nou vlog.Astăzi vorbim despre știrile din domeniul auto, IT și crypto, ca de fiecare dată. Pe listă avem mașinile electrice noi disponibile în România, printre care se numără și Porsche Taycan dar în curând și Hyundai Kona Electric, Bitcoin și piața de crypto-monede care suferă niște schimbări drastice în ultimele șapte zile, iar Apple refuză să renunțe la cablul de iPhone, acel Lightning, deși Uniunea Europeană îi cere în mod direct să treacă la USB-C.Poți urmări tot episodul integral, aici pe blog, pe YouTube și în format audio. Îți mulțumim că ești aici, aproape de noi și ne susții.

1hr 19mins

1 Feb 2020

Rank #13

Podcast cover

CuriosITy 08 - Legislație trotinete, buletin cu cip, Microsoft pierde 250 de milioane de adrese de mail

1hr 7mins

25 Jan 2020

Rank #14

Podcast cover

CuriosITy 22 - Nebunia lui Elon Musk și Avionul Electric - #DEACASĂ

CuriosITy 22 este aici, tot live, tot de acasă. Avem multe subiecte pe ordinea de zi, și începem desigur cu Elon Musk care s-a decis să vândă toate proprietățile personale și să ducă o viață mai simplă, și care a spus că acțiunile Tesla sunt supraevaluate. Acționarii îl așteptă probabil la colț cu un ciocan.

1hr 28mins

2 May 2020

Rank #15

Podcast cover

CuriosITy 19 - Conspirații 5G, Bitcoin Halving și SIMRACING #DEACASĂ #DINBALCON

CuriosITy 19 este aici, de acasă, din balcon, din biroul de acasă. Marian și cu mine suntem în siguranță #acăsică și vă povestim despre cele mai noi și mai tari știri din tehnologie, mașini și crypto.

1hr 49mins

11 Apr 2020

Rank #16

Podcast cover

CuriosITy 18 - iPhone SE, OnePlus 8 și Zoom nesigur #DEACASĂ

CuriosITy 18 este aici din studiourile Buhnici din Corbeanca și Studiourile Andrei Marian de la capătul celălalt al civilizației :) Adică de la Obor și Iancului.

1hr 52mins

5 Apr 2020

Rank #17

Podcast cover

CuriosITy 17 - Huawei P40, record de trafic pe internet și hackerii chinezi #DEACASĂ

Acesta este primul CuriosITy integral #deacasă. Eu de la mine, Marian de la el, și Radu de la el de acasă. Ne-am distrat însă copios și de această dată și am aflat multe lucruri noi. Parcă e mai distractiv când venim cu toții cu idei și facem lucrurile să iasă bine chiar și de la o distanță considerabilă. Noroc că avem internet, mai ales în perioada asta când este cu mult mai accesat decât se așteptau multe dintre site-urile pe care le menționăm. În altă ordine de idei, Huawei P40 Pro este de asemenea primul material pe care îl realizăm tot de acasă, atât filmare cât și montaj, și din nou cred că a ieșit super. Vă spunem mai multe despre P40 Pro în materialul dedicat de pe blog.

1hr 48mins

28 Mar 2020

Rank #18

Podcast cover

CuriosITy 02 - Scutece în spațiu, Cybertruck, Picajul Facebook și Instagram

În episodul de astăzi ne-am trezit mai greu, dar am abordat subiecte mai grele decât tabla folosită pe Cybertruck. Discutăm despre plecarea lui Ion Ive de la Apple, scutecele folosite pe ISS pentru că s-a stricat toaleta, Bitcoin și cardurile crypto.com.Dar, ne interesează în mod special mișcările pe care Facebook nu le face în perioada următoare. Acum câteva zile au avut probleme cu serverele iar cea mai mare agenție anti-fake-news care colaborează cu rețeaua lui Zucky, se retrage.Ne facem cruce și sperăm la mai bine. Pe de altă parte, Amazon lucrează la un nou set de chipseturi pentru AWS. Ce înseamnă asta? Păi dă-i play la podcast.

1hr 4mins

30 Nov 2019

Rank #19

Podcast cover

CuriosITy 01 - Despre 5G, Black Friday și Bitcoin

CuriosITy e despre noi, un podcast în care dezbatem noutăți din lumea tehnologiei. E despre prezent și viitor și este scuza noastră să rămânem la zi cu știrile care ne schimbă viața. O să aflați din acest podcast cum merge 5G în București, ce am cumpărat de Black Friday și de ce scade Bitcoin. Ne vedem în fiecare sâmbătă, de la ora 9.

1hr 2mins

23 Nov 2019

Rank #20