OwlTail

Cover image of På jobben

På jobben

Hvordan vi har det på jobben påvirker livene våre, helsen vår og kvaliteten på arbeidet. Derfor har vi laget podkasten «På jobben». Enten du er leder eller ansatt vil du få nyttige tips og råd du kan ta med deg til din arbeidsplass.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Hvordan få til en god balanse mellom jobb og fritid?

Vi er alle på jakt etter den perfekte balansen mellom jobb og fritid. Et liv hvor tiden strekker til – både for å gjøre karriere og til å være den perfekte mor, far, ektefelle eller venn. Men er det mulig å få tid til alt eller krever vi rett og slett for mye av livene våre og blir syke som resultat? I denne episoden drodler vi litt rundt tema balanse mellom jobb og fritid. Og i studio har vi fått besøk av professor i psykologi ved høyskolen på Vestlandet, Frode Thuen. Og vi har fått med oss forfatter og frilanser Christina Skreiberg. Programleder er Cato Lorentz og produsent er Eirik Stordrange.

43mins

30 Oct 2019

Rank #1

Podcast cover

Hvordan kan jobben få deg til å sove bedre?

I løpet av en måned opplever hver fjerde yrkesaktive søvnproblemer. Det vil si at 660.000 mennesker jevnlig har problemer med å sove. Og 220.000 av disse sier at det har med jobben å gjøre.  Så hvorfor sover vi så dårlig og hva har arbeidsplassen med dette å gjøre? Og hva er sammenhengen mellom dårlig søvn, smerter og sykefravær? For å nøste litt i dette, har vi invitert forsker ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt, Jolien Vleeshouwers i studio. Programleder er Cato Lorentz, produsent for episoden er Eirik Stordrange.

23mins

19 May 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Åpent kontorlandskap – hva gjør det med oss?

Trives vi egentlig best i åpent kontorlandskap, eller det er cellekontor som sørger for at du er mest effektiv og mindre syk? For hvordan påvirker stedene der vi arbeider sykefravær og effektivitet? Dette tar vi opp i denne utgaven av podkasten «På jobben». Gjester i studio er forskningsdirektør ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt, Stein Knardahl, og tidligere hovedverneombud ved Bufetat – region øst, Finn Kåre Aasheim. Programleder er Cato Lorentz og produsent er Eivind Kaasin.

40mins

2 Feb 2020

Rank #3

Podcast cover

Hva gjør vi når noen sliter psykisk på jobben?

Lettere psykiske lidelser er blant de vanligste årsakene til sykefravær i Norge. For svært mange av dem som opplever angst og depresjoner, kan arbeidsplassen være det beste stedet å være. Men hva skal til for at jobben blir et helsehus som både ser og legger til rette for mennesker med psykiske lidelser? I denne episoden har vi satt psykisk helse og jobb på agendaen, og i studio har vi fått besøk av psykolog ved Diakonhjemmet sykehus, Torkil Berge. Programleder er Cato Lorentz og produsent er Eivind Kaasin.

35mins

18 Sep 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Hvordan få til en god omstilling?

Over 70 prosent av alle omstillingsprosesser mislykkes. Omstilling er utvilsomt vanskelig, men også svært så nødvendig i et arbeidsliv som er i kontinuerlig endring. Så hva skal til for å lykkes, og hva kan vi lære av dem som har fått det til? I denne episoden har vi fått besøk av professor ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole, Inger Stensaker. Programleder er Cato Lorentz, produsent er Eirik Stordrange.

35mins

24 Apr 2019

Rank #5

Podcast cover

Kan ledere endre seg?

Virker lederutvikling og hvor mye kan en leder faktisk endre seg til det bedre? I denne episoden stiller vi spørsmålet «Kan ledere endre seg?». Vi prater også om sammenhengen mellom personlighet og ledelse. I studio har vi besøk av professor ved Handelshøyskolen BI, Øyvind Martinsen. Og vi har med oss forfatter, høyskolelektor og kommunikasjonsrådgiver, Øystein Bonvik. Programleder er Cato Lorentz og produsent er Eirik Stordrange.

44mins

16 Jun 2019

Rank #6

Podcast cover

Hvordan skape en helsefremmende arbeidsplass?

Jobben kan gi oss bedre helse. Men da snakker vi ikke om å gå i trapper, spise salat eller trene i arbeidstiden. Helsefremmende arbeidsplasser handler om helt andre ting. For å gjøre oss litt klokere har vi fått besøk av Marit Christensen, førsteamanuensis ved psykologisk institutt ved NTNU og Tonje Faraasen underdirektør i Skatteetaten. Programleder er Cato Lorentz.

37mins

17 Feb 2019

Rank #7

Podcast cover

Hva er mestringstro og hvorfor er det viktig på jobb?

Manglende mestring på jobben går hardt inn på oss mennesker. I verste fall fører det til sykefravær og frafall fra arbeidslivet. Så hvordan kan jobben bli en arena som skaper og legger til rette for mestringstro hos medarbeiderne?I denne episoden skal vi prate om mestring og mestringstro i arbeidslivet, og da har vi vært så heldige å få besøk av psykolog og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Per-Magnus ThompsonProgramleder er Cato Lorentz og produsent for episoden er Eirik Stordrange.

34mins

2 Jun 2019

Rank #8

Podcast cover

Bør vi være åpne om sykdom på jobben?

Hva bør man si dersom en kollega blir syk? Og hvor støttende kan man være uten at det skaper press og ubehag for den som er syk eller har vært gjennom en lengre sykdomsperiode? Det å snakke om sykdom på jobben kan være en god støtte for den syke, men det kan også være en stor belastning som, i verste fall, fører til enda lenger sykmelding. I denne episoden skal vi prate om sykdom og hvordan forholde seg til dette på arbeidsplassen. Og for å bli en god del klokere, så har vi invitert Silje Endresen Reme, professor i psykologi ved Universitetet i Oslo. Programleder er Cato Lorentz og produsent er Eirik Stordrange.

25mins

16 Feb 2020

Rank #9

Podcast cover

Hvordan gi gode tilbakemeldinger?

Hvor viktig er anerkjennelse, tilbakemeldinger og ros for motivasjonen? Og hvordan skaper man en god tilbakemeldingskultur på arbeidsplassen? I denne episoden prater vi med forfatter og kursleder Grethe Holtan om hva en tilbakemelding er for noe, og om hvordan man gir en tilbakemelding slik at den treffer som best. Programleder er Cato Lorentz.

26mins

31 Mar 2019

Rank #10