OwlTail

Cover image of Matchen

Matchen

I Matchen berättar de största fotbollsprofilerna, tillsammans med Radiosportens expert Richard Henriksson, hela historien om en match från sin karriär som de själva valt ut. En match de aldrig glömmer. Ansvarig utgivare: Markus Boger

Popular episodes

All episodes

Podcast cover

När Glenn Strömberg skulle rädda Sverige i VM

I VM 1990 i Italien är det Serie A-stjärnan Glenn Strömberg som inför sista gruppspelsmatchen mot Costa Rica ses som frälsaren som ska ordna en seger och plats i åttondelsfinal. Efter ett lyckat kval och en drömlottning i gruppspelet ses Sverige som en outsider inför VM 1990. Men efter två inledande förluster måste nu laget vinna för att gå till slutspel. Med mittfältsstjärnan Glenn Strömberg tillbaka i startelvan till den avslutande matchen mot Costa Rica är svenska folket övertygade om att det blir avancemang till slutspel.Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson.Referenter: Lasse Kinch och Ralf Edström, Radiosporten. Arkivljud: Sveriges Radio.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

55mins

12 Jun 2022

Podcast cover

När Sjögran dansade hem ett brons

Efter den tunga förlusten i semifinalen försöker Therese Sjögran och det svenska VM-laget 2011 uppbringa energi till bronsmatchen mot världsstjärnorna i Frankrike. Inför VM-året 2011 har Therese Sjögran utsetts till Sveriges bästa spelare, men väl i mästerskapet placerar förbundskapten Thomas Dennerby henne på en ovan position i startelvan. Från den ska hon försöka agera offensiv kraft i bronsmatchen mot Frankrike, för att kunna åka hem med en medalj. Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo och Andreas Matz. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson. Referenter: Paul Zyra och Anette Börjesson, Radiosporten. Arkivljud: Sveriges Radio.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

48mins

29 May 2022

Podcast cover

Lyssningstips: Så hamnade Ronaldinho i fängelse

Han har charmat en hel fotbollsvärld med sitt bolltrollande och sitt stora leende. Men Ronaldinho har också suttit bakom lås och bom i Paraguay. I ett nytt avsnitt av Radiosporten Dokumentär berättar vi historien om när brassestjärnan hamnade i fängelse. Lyssna på Radiosporten Dokumentär i appen SR Play eller på hemsidan

23 May 2022

Podcast cover

När Flonaldo trumfade Ronaldo

Norges forwardsstjärna Tore André Flo har fått en tung start på VM i Frankrike 1998. Nu är det på honom trycket ligger när norrmännen måste besegra Brasilien för att nå slutspel. Norge med excentriske förbundskaptenen Egil Drillo Olsen har chans att för första gången ta sig förbi gruppspelet i ett VM. Men då måste man få igång målskytten Tore André Flo, när motståndet är tuffast möjliga. Regerande världsmästaren Brasilien har inte förlorat en gruppspelsmatch i VM sedan 1966. Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Andreas Matz. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson. Referenter: Christian Olsson och Ralf Edström, Radiosporten. Arne Scheie och Lars Tjärnås, NRK Sport. Arkivljud: Sveriges Radio, NRK.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

49mins

15 May 2022

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Hanna Glas i tidernas bästa landskamp

Högerbacken Hanna Glas är en av nyckelspelarna när Sverige inleder OS-turneringen 2021 på allra svåraste vis, då motståndet är regerande världsmästarna USA. Hanna Glas är världsbacken som i början karriären plågades av flera allvarliga knäskador. När hon åkte på en tredje skada var det många som trodde att elitkarriären var över. Men hon har kommit tillbaka, och är nu en viktig del av det landslag som inför OS 2021 siktar mot att ta Sveriges första stora mästerskapsguld sedan 1984.Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Andreas Matz. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson.Referenter: Susanna Andrén, Radiosporten. Arkivljud: Sveriges Radio.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

43mins

1 May 2022

Podcast cover

Ralf Edströms viktigaste mål

Unge Ralf Edström har på nolltid blivit svensk fotbolls fixstjärna. Men när Sverige spelar avgörande VM-kvalmatch borta mot Ungern 1973 är han hämmad av en skada. Ralf Edström är svensk fotbolls stora stjärnskott i början av 70-talet. Stortalangen från Degerfors är landslagets målgörare som är livsfarlig i huvudspelet. Det vet även den stora konkurrenten i VM-kvalet om. De har extra hård bevakning på Ralf, som spelar matchen småskadad. Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Andreas Matz. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson. Referenter: Tommy Engstrand och Orvar Bergmark, Radiosporten. Arkivljud: Sveriges Radio.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

49mins

17 Apr 2022

Podcast cover

Anders Svenssons förbannade stolpskott

Anders Svensson är i sitt livs form när Sverige genom att vinna Dödens grupp skaffat sig ett kanonläge att gå riktigt långt i VM 2002. Efter sitt drömmål mot Argentina i gruppspelet är Anders Svensson uppmärksammad av hela världen inför Sveriges VM-åttondelsfinal mot Senegal. Han och lagkamraterna har sett slutspelsträdet och känner att det nu finns ett kanonläge att få spela om medaljer. Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson. Referenter: Lasse Granqvist och Ralf Edström, Radiosporten. Arkivljud: Sveriges Radio.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

54mins

3 Apr 2022

Podcast cover

Erik Niva och terrorattacken i Angola

Aftonbladets Erik Niva hamnar mitt i sin journalistkarriärs största dramatik när han 2010 åker till Angola för att bevaka de Afrikanska Mästerskapen. När Aftonbladets Erik Niva till slut fått visumtillstånd för att åka till Angola och bevaka de Afrikanska mästerskapen 2010 anar han inte vilket äventyr som väntar honom. Dagen innan öppningsmatchen mellan hemmalaget och Mali nås han av nyheten att en terrorattack har skett. Programledare, producent: Richard Henriksson.Producent, mixning: Martin Marhlo.Slutmix: Patrik Falck.Exekutiv producent: Ulla Svensson.Arkivljud: BBC, Eurosport, TPADet här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

53mins

20 Mar 2022

Podcast cover

Lisa Dahlkvist och låtsasgubben på läktaren

En tidigare petad Lisa Dahlkvist blir huvudperson i ett osannolikt straffdrama när ett utskällt svenskt landslag ställs mot USA i OS-kvartsfinalen 2016. När Pia Sundhage tar över som förbundskapten tappar givna mittfältaren Lisa Dahlkvist sin plats i landslagets startelva. Till OS i Brasilien 2016 har hon kämpat sig tillbaka och är en nyckelspelare när ett nederlagstippat Blågult ställs mot regerande världs- och olympiamästarna USA. En motståndare som inte skyr några medel i form av fula tricks för att psyka sina motståndare.Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo och Andreas Matz. Slutmix: Lisa Abrahamsson. Exekutiv producent: Ulla Svensson.Arkivljud: Sveriges Radio, Viaplay. Referenter: Paul Zyra och Richard Henriksson, Radiosporten. Henrik Strömblad, Viaplay.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

54mins

6 Mar 2022

Podcast cover

Ronnie Hellström – världens bästa målvakt

Med världens bästa målvakt Ronnie Hellström i laget möter Sverige i VM 1974 hemmalaget Västtyskland. I ösregnet i Düsseldorf måste Blågult vinna för att ha chansen att nå finalen. Ronnie Hellström har fyra år efter den snöpliga VM-debuten i Mexiko tagit revansch i VM 1974 och i gruppspelet visat att han är turneringens bästa målvakt. Det svenska laget som överraskat har chansen att nå finalen, men då måste man besegra hemmanationen Västtyskland och alla deras världsstjärnor.Intervjun som gjordes med Ronnie Hellström i januari 2022 blev den sista han gjorde innan han avled den 6 februari.Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Andreas Matz och Martin Marhlo. Slutmix: Josef Reinhold. Exekutiv producent: Ulla Svensson.Arkivljud: SVT, Sveriges Radio. Referenter: Bengt Grive, SVT. Åke Strömmer och Orvar Bergmark, Radiosporten.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

51mins

20 Feb 2022

Loading