OwlTail

Cover image of Psyket snackar

Psyket snackar

Vi, alltså Elina och Katarina, vill prata mer om mående. Vi vill snacka om att må dåligt, om att söka hjälp, om press och stress men också om pepp och kreativitet! Allt som finns i psyket och runt omkring.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast has few episodes.

This means there isn't enough episodes to provide the most popular episodes. Here's the rankings of the current episodes anyway, we recommend you to revisit when there's more episodes!

Podcast cover

Avsnitt 12 – Att vara stolt över sig själv

Hej! Den här veckan funderar vi över varför vi har så svårt att vara stolta över oss själva och saker vi presterat. Övning ger färdighet har vi hört så LIVE i podden tvingar vi varandra att vara stolta över det som är absolut svårast för oss att vara stolta över. Lyckas vi? Lyssna o bestäm själv! Vi hörs snart igen, puss o kram!

27 Mar 2015

Rank #1

Podcast cover

Avsnitt 11 – Konflikthantering

Veckans pod är här och vi snackar om konflikthantering! Hur ska en hantera känslan av att bli sviken av en kompis? Och hur ska ett sambopar hantera situationen som uppstår när en tar mer ansvar hemma och den andra inte bryr sig? Vi gör vårt bästa för att hitta något bra sätt att ta sig ur de här knepiga sitsarna… och kanske till och med få relationen att växa genom att hantera konflikterna på ett bra sätt. Klyscha but true. Lyssna HÄR!

1 Mar 2015

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 7 – Ensamhet

Vi upplever att en vanlig rädsla hos oss och hos många i vår närhet är för en slags ofrivillig ensamhet och vi har funderat kring varför det är så. En gång ljög Kat om vad hon skulle göra på nyår för att inte verka så ensam, och det berättar hon mer om. Elina berättar en historia som nästan är som en spökhistoria om vad som kan hända när en är ensam i en stuga i skogen. Sen pratar vi såklart om en massa annat för är det nåt som vi är bra på så är det att snacka. Om psyket. Häng med oss i det här avsnittet om ensamhet!

2 Jan 2015

Rank #3

Podcast cover

Avsnitt 6 – Julstress

Visst verkar mycket tyda på att cirka alla människor har en inbyggd drivkraft av att vilja köpa grejer, äta stora mängder plockmat och ta valfritt transportmedel till en ort där det går att springa på gamla gymnasiekompisar när det närmar sig den 24:e december? Eller, är det verkligen så? Ja, det är snart jul! Mysigt och härligt tycker många. Men julen kan också vara kopplad till mycket jobbigheter. Vi tar på oss Grinchen-rollen och snackar om stress i allmänhet och julstress i synnerhet. Psyket snackar avsnitt 6 om julstress hittar du HÄR!

21 Dec 2014

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 5 – Förbjudna tankar

Avsnitt fem av Psyket snackar är äntligen här! Den här veckan pratar vi om förbjudna tankar, de där tankarna som en tänker men inte vågar berätta för någon. Typ. Oftast. Vi pratar om varför det är vanligt att förbjudna tankar kretsar kring tabun: typ olämpligt sex, mord, osv., och hur du kan gå tillväga för att hantera de där tankarna som du har. Dessutom får ni höra lite om våra egna förbjudna tankar :S Lyssna HÄR!

15 Dec 2014

Rank #5