OwlTail

Cover image of Topplinjen: Bak tallene med finansdirektørene

Topplinjen: Bak tallene med finansdirektørene

Finansdirektørene har en av de mest krevende lederrollene i en organisasjon, og CFO-ens rolle blir stadig mer kompleks. I podkastserien Topplinjen har vi invitert noen av Norges fremste CFO-er og interessenter til å snakke om hvorfor det har blitt slik. Programleder er rådgiver i Zynk, Marte Ramuz Eriksen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Investere i Felles Tjenestesenter? | DNV GL

Hvordan burde man organisere seg for å levere høy kvalitet til en lavere kostnad? Episodens gjest er Thormod Fjell, Global Shared Service Officer i DNV GL. Fjell har lang fartstid innenfor økonomifunksjoner og bred internasjonal erfaring. Sammen med partner i Deloitte Sjur Gaaseide lærer vi hvorfor noen funksjoner er lettere å sentralisere enn andre, basert på den omfattende sentraliseringsprosessen DNV GL nettopp har ferdigstilt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

22mins

28 Mar 2018

Rank #1

Podcast cover

BONUS: Hva holder CFOen våken om natta?

Vi avslutter sesong 2 av Topplinjen med en bonusepisode. Hør tidligere CFO og nå CEO i DNB Kjerstin Braathen, tidligere CFO i Multiconsult Anne Harris, bærekraftsanalytiker i Nordea Thina Saltvedt, CFO i Tine Jørn Spakrud og økonomidirektør i KLP Aage Schaanning, fortelle om hva som holder de i våken om natta. CFOene forteller om et kompleks og rikt risikobilde - det er usikker markedsutvikling, raske endringer, cybertrusler, polariserte debattklimaer og bærekraft.I denne bonusepisoden går programleder Marte Ramuz Eriksen fra Zynk og partner og leder for Human Capital i Deloitte, Eva Gjøvikli gjennom gjestenes svar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

23mins

2 Sep 2019

Rank #2

Podcast cover

Digitaliseringsbølgen | DNB

DNB er ett av de første selskapene til å treffes av den nye teknologi- og digitaliseringsbølgen. Sammen med påtroppende daglig leder i Deloitte, Sjur Gaaseide, forteller CFO i DNB, Kjerstin Braathen, om hvordan man kan bruke data og teknologi på sine kjerneområder som CFO, samt hvordan man legger til rette for ny kompetanse. Programleder for Topplinjen er Marte Ramuz Eriksen i Zynk. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

22 May 2019

Rank #3

Podcast cover

BONUS: Karriereråd fra CFO-ene

Ifølge partner i Deloitte, Eva Gjøvikli, er det å lytte og lære av andres erfaringer viktigere enn noen gang. For CFO i Statkraft, Irene Egset, falt brikkene på plass da hun skjønte at hun faktisk måtte tørre å spørre om hjelp. Gjennom vårens episoder har vi spurt CFO-ene om hvilket råd de skulle ønske de hadde fått. Hør deres beste karriereråd for aspirerende økonomisjefer i denne bonusepisoden som runder av sesongen. Vi er tilbake med nye episoder av Topplinjen til høsten. Programleder for Topplinjen er Zynk-rådgiver Marte Ramuz Eriksen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

24mins

11 May 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

- Du må klare å skape tillit | DNB

CFO-rollen blir stadig mer krevende. Du skal kunne alt fra strategi og ledelse, data, styring og kontroll. Bjørn Erik Næss er en av landets mest erfarne finansdirektører med over 20 år i rollen, 9 av dem som CFO i DNB hvor han jobbet frem til mars 2017. Sammen med Sjur Gaaseide fra Deloitte deler han sine refleksjoner om rollens utvikling de siste tiårene, og den strategiske vridningen han selv har opplevd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

24mins

15 Feb 2018

Rank #5

Podcast cover

Strategi når vinden snur | Multiconsult

Hvordan holde på en strategi når verden brått endrer seg, og hva er egentlig CFO-ens rolle i endringsprosessen? I denne episoden møter vi CFO i Multiconsult, Anne Harris og daglig leder i Deloitte Norge, Aase Aa. Lundgaard. Programleder for Topplinjen er Zynk-rådgiver Marte Ramuz Eriksen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

18mins

19 Oct 2018

Rank #6

Podcast cover

Arendalsuka: Live podkast om hvordan pensjonen din forvaltes

Én million nordmenn er avhengige av hvordan KLP forvalter pensjonen deres. Hør hvordan KLP arbeider for å sikre at milliardene som spares på vegne av fremtidige pensjonister i kommune- og helse-Norge blir forvaltet på en bærekraftig og ansvarlig måte. Finansdirektør Aage Schaanning i KLP diskuterer ansvaret – og utfordringene - dette innebærer med Deloitte-sjef Sjur Gaaseide i en liveinnspilling av podkasten Topplinjen. Samtalen ledes av Zynk-rådgiver og tidligere DN-journalist Marte Ramuz Eriksen.. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

27mins

19 Aug 2019

Rank #7

Podcast cover

Bærekraft i praksis | Tine

Bærekraft har blitt en forretningskritisk del av store bedrifters virke. CFO i Tine, Jørn Spakrud, forteller om tre viktige faktorer for bærekraftsarbeidet i Tine, og det økologiske fotavtrykket i virksomheten med over 200.000 kyr og 11.000 medeiere. Med seg har han CEO i Deloitte Norge, Sjur Gaaseide, og sammen diskuterer de hva bærekraftarbeid i praksis betyr for deres virksomheter. Programleder for Topplinjen er Marte Ramuz Eriksen i Zynk. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

21mins

10 Jul 2019

Rank #8

Podcast cover

I skjæringspunktet mellom politikk og butikk | Statsbygg

Hvordan er det å være CFO i et selskap hvor pressen i stor grad legger føringer for dagsorden, og øverste beslutning tas av Stortinget? I denne episoden møter vi direktør for økonomi og virksomhetsstyring i Statsbygg, Marianne Fålun og partner i Deloitte, Oddvar Snipsøyr. Sammen snakker de om hvordan det er å jobbe i offentlig virksomhet med et tydelig samfunnsansvar – i skjæringspunktet mellom politikk og butikk. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

23mins

26 Apr 2018

Rank #9

Podcast cover

Når CFO leder krisehåndteringsteamet | Hydro

Spørsmålet er ikke om et cyberangrep kan treffe en, det er et spørsmål om når. I denne episoden har vi besøk av tidligere CFO i Hydro, Eivind Kallevik som nå er Executive Vice President for Primary Metal i Hydro. I tillegg til CFO-rollen ledet Eivind krisehåndteringsteamet. Vi diskuterer de første timene etter angrepet, rutiner- og prosesser ved krisehåndtering – fordi alle kriser er unike – og hvordan gode organisasjoner bygges under rolige tider. Deloitte rådgir andre selskaper om akkurat dette, vi har derfor også med CEO i Deloitte, Sjur Gaaseide for å dele sine refleksjoner rundt Hydro og egen virksomhet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

22mins

16 Mar 2020

Rank #10