OwlTail

Cover image of Den Korte Radioavis

Den Korte Radioavis

Den Korte Radioavis giver dig så korte og skarpe nyheder som overhovedet muligt, altsammen under sloganet “klar, skarp, parat!”. Programmet beværtes af seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, og med sig i studiet har hun nyhedsredaktøren Rasmus Bruun.Med deadline hvert femtende minut vil de sammen arbejde målrettet, knaldhurtigt og kompromisløst på at gøre nyhederne kortere og kortere, og skarpere og skarpere.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Post-it-demokrati

Alt skal væk når radioen lukker, så folk går og klunser ting. Men if you like it, put a post-it on it! Britta Nielsen er i retten, og hun er i Kirstens øjne en helt, for hun har gjort opmærksom på et samfundsproblem. Det eneste dumme hun har gjort var at tabe sig så meget på flugt, at hun kom til at ligne en runken rosin. Kirsten har hørt, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund vil starte et nyt parti, men folk vil jo kun have forskellige nuancer af Socialdemokratiet. Kirsten har en plan til hvordan hun ikke bliver ansigtsgenkendt, men Rasmus forstår ikke problemet, for han har ikke noget at skjule. Men kan han bevise det? Torben Sangild ringer med et forslag, men vil Kirsten tage imod gaven? Og så er Nina ved at klippe interviews sammen fra en aften i foie grasens tegn.

54mins

24 Oct 2019

Rank #1

Podcast cover

Ballonen, der udspillede sig selv

Henrik Sass har omsider trukket sig ud af annalerne, men Kirsten glæder sig over, at han nåede at inspirere Kristian Jensen, som nu også skal læse, læse, læse. Lars Løkke skal til gengæld tale, tale, tale det levende ord, men hvordan ser regnestykket bag hans foredragstur egentlig ud? Rasmus er bekymret for, at den nye ejerkreds har lagt mærke til hans fravær de sidste par dage. Mandag får medarbejderne på radioen nemlig af vide, om de kommer med på DAB-bussen. Kirsten er dog mere interesseret i homoseksuelles påklædning, og hvordan de får en elpære op i røven uden at smadre den. Hendes røvhulshul er nemlig stramt nok til at flække en pistacienød, men det vil Rasmus se, før han tror det. Kirsten har igen fået fingrene i DanKlimas tale, der løfter sløret for, hvordan Danmark kommer til at se ud i år 2099. Og ja, der vil være mutantbjørne.

54mins

18 Sep 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Vin- og spiritus- og røg- og griselauget

Kirsten Birgit er i hopla, for Ingeniøren har afsløret, at det ikke kan betale sig, at sortere affald, det er helt kafkask hvad der sker med plastikken, så hun vil fortsætte med at brænde det af i haven. Det er årsdagen for 9/11, så Kirsten mindes, da hun var i New York for 18 år siden, men var optaget af noget andet. En forfatter har fået et fast job! Kaspar Colling Nielsen skal være Dan Jørgensens taleskriver, så hun ringer til ham for at servereen kreativ idé til taleskrivningen. Det viser sig, at der er et druklaug i Folketinget, hvor folketingspolitikere får sponsoreret sprut af VSOD - Vin og Spirtus Organisationen Danmark. Men hvorfor bliver de altid bespist på andres vegne? Kirsten er også influencer, men hun får ingen spons, og det skal der laves om på, for hun har kun 6 uger tilbage, og nu skal der cashes ind. Hun ringer derfor til den gode organisator Poul Pilgaard med en smart fidus. For at blive oplyst på området sprut og lære om moden for at drikke sig skidefuld i øjeblikket ringer hun til vin- og spiritusbranchen. Men det kunne også være dejligt med en røgaften, så hun ringer til Christopher Arzrouni, der er begyndt at arbejde i tobaksindustrien. Det lyder dog som om, han helt har tabt småkagerne. Rasmus har problemer a la Kongens store tale i soveværelset, og har brug for Kirstens hjælp. Og så har Nina endelig fundet jadepenissen. Det der er tilbage…

54mins

11 Sep 2019

Rank #3

Podcast cover

Bolletægt

Kirsten Birgit tænker på, om det ikke er på tide, at man arbejder med andre begreber i voldtægtssager. Der mangler et trin på stigen, og hun ved lige, hvordan hun skal lave et indspark i debatten. En gruppe læger er blevet afsløret i at diskutere deres patienter i en Facebookgruppe, så Kirsten ringer til Vibeke Manniche, der vel godt kan regne ud, hvorfor hun ringer. Rasmus stiller politiske spørgsmål til Kirsten i hendes egenskab som politisk ekspert og menneske om f.eks. Lars Løkkes rolle i udenrigspolitisk nævn. Hvad betyder det? Kirsten kommer til en konklusion. Faktisk ikke kun én, men flere!

55mins

26 Sep 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

RasRas & Rejsen til Arzrounis Grænse

Historien handler om den unge redaktør RasRas og hans veninde Kaptajn Birgit. Sammen med ilderen Akki drager de ud i verden, for at løse mysteriet om Arzrounis Grænse. De får hjælp af Professor Riskærsol, men multivitaminmillionæren Sonic Fryland har en lumsk plan, og en lang række gådefulde begivenheder lægger forhindringer i vejen for vores to venner. 

54mins

28 Jun 2019

Rank #5

Podcast cover

Minister-odds

Der er kommet en ny regering og dermed 20 nye ministre, så Kirsten Birgit oddser sammen med kollegaer fra nyhedsafdelingen på hvilken minister, der ryger først. Der er dog ingen grundt til at oddse på den nye udenrigsminister, Jeppe Kofod, det er simpelthen for risky, så han er uden for kategori. Kirsten er bekymret for Jeppe Kofod, når han skal ud i verden, for rygterne kan jo gå hurtigt og spredes som fjer i en åben pude i vinden. For at sikre sig, at der ikke går falske rygter om, at det han dengang lavede med en 15-årig DSU’er er ulovligt, ringer hun til lande, hvor det ville være ulovligt, og fortæller, at det er det altså IKKE i Danmark, så der er ingen grund til at rynke på næsen. Og så kommer Visti på visit, og han er fisk for fight!

54mins

27 Jun 2019

Rank #6

Podcast cover

En kæmpestor skrivebordstomat

Det er gået præcis, som Kirsten Birgit har sagt, det ville gå. Alt hvad hun siger kommer til at ske, det bliver Radio LOUD, der kommer til at sutte den op fra DAB. Kirsten ringer til Simon Emil Ammitzbøll-Bille for at høre hvilke partier, der har bejlet til ham nu hvor han har forladt Liberal Alliance. Rasmus og Kirsten kan ikke blive enige om radioens lukning er en dum, dum situation eller det bedste, der kunne ske for dem. De er heller ikke helt enige om det skyldes Kirstens uvilje mod konstruktive nyheder, eller at de havde glemt at skrive om satirens troldspejl og lært af Puty Pies metoder. Kirsten prøver at muntre Rasmus op med en LOL-video af Mette Frederiksen i Aftenshowet, og Søren Fauli kommer forbi med en ny forretningside. Ville han give den en på satiren, hvis han havde muligheden for det? Og er han en rigtig skrivebordstomat?

54mins

23 Oct 2019

Rank #7

Podcast cover

Krænkelses-Messias og baggårdspuma

Folketinget åbner, og Mette Frederiksen holder en åbningstale, mens Kirsten Birgit, Rasmus og Nina væder på at kulturen, Irak-kommissionen og skattelettelser ikke bliver nævnt. Kirsten ringer til Morten Messerschmidt og inviterer ham til den fundraiser hun har startet for restauranter, der stadig serverer foie gras. Men elsker Morten hende egentlig stadig? Kirsten kommenterer Folketingets åbning, som i de gode gamle dage. Det er rørende! Rasmus er taknemmelig, men hvor er nærværet blevet af? Hvor er gårdsangerne og natmændene henne? Hvorfor blev Otto Brandenburg kaldt bagggårdspumaen? Og kan Kirsten nævne tre gode ting lige som Mikael Kamber altid kan?

54mins

1 Oct 2019

Rank #8

Podcast cover

Let's get loud

Ejerkreds Allan er tilbage for at undersøge arbejdsgangene på redaktionen. Og i et forsøg på at fikse den dårlige stemning, har han medbragt et USB stik i en konvolut. Men gårsdagens foie gras aften sidder stadig i kroppen, og det ender med at blive for meget for Rasmus. Hans uheld er dog kun et ud af mange, der er årsag til det slukkede lys i Mikael Bertelsens øjne. Han er nemlig blevet gjort til grin af en hjemløs, og så er det dagen, hvor Radio24syvs fremtid bliver afgjort. Men Kirsten er ligeglad, for hun skal ikke sutte den op fra DAB. Hun har til gengæld gjort sig nogle tanker om Cityringen og en ældgammel hulahopring, som er så knivskarpe, at de kan publiceres direkte i Berlingske. Til sidst lettes stemningen, da Kirsten finder Bizarro Huxi i Debatten. Spørgsmålet er bare, hvem Bizarro Rasmus er.

55mins

22 Oct 2019

Rank #9

Podcast cover

Fyn er fin, men Jylland har svin (OG er jordens salt, så der er ingen klynk!)

Rasmus skal være med i P1 Debat! Han skal tale om udflytningen at Radio24syv, men Kirsten synes, der er vigtigere ting at tale om, f.eks. påvirkningsloven og sundhedsreformen. Bare det ikke bliver noget klynk om Jylland på P1. Hvor godt kender Rasmus egentlig Jylland? Kirsten har normalt ikke svært ved at gennemskue ting, men regeringens sundhedsreform er svær at finde hoved og hale i. Hvilken sundhedsordfører kan f.eks. forklare, hvad et sundhedshus er? Og hvilken retsordfører kan forklare, hvordan man i praksis gennemfører den nyligt vedtagne bombe under ytringsfriheden og det frie ord, nemlig påvirkningsloven? Og så har Kirsten fundet ud af hvad, det mest venstreorienterede børne-tv er.

55mins

27 Mar 2019

Rank #10

Podcast cover

Hullerne i osten - sådan helt lavpraktisk

Hvem ringer klokkerne for? Kirsten Birgit! Hun har siddet oppe hele natten for at se på praktikaliteterne bag Stram Kurs’ politik, Ja, kalde hende bare en nørd! Det er som at hugge hovedet af Hydra, for hvad f.eks. med arrestationerne? Og motivationscentrene? Og minder det om noget? Kirsten går meget op i de mange praktiske udfordringer i Stram Kurs’ politik, men hvorfor gør hun det? Rasmus synes, at hun giver det for meget opmærksomhed, men ved han, hvem der får for meget? Greta Thunberg! Hvis bare Rasmus ville tage Kirsten alvorligt, og ikke bogstaveligt.

54mins

14 May 2019

Rank #11

Podcast cover

35 stævninger, en runaway statsministerkandidat og fuld gas på spass

Kirsten Birgit vil gerne vide, hvor hun kan søge efter Lars Trier Mortensen på Tinder, for hold op hvor har han et flot og skinnende hår. Som damage control har Kristoffer Eriksen suspenderet Rasmus, efter han blandede sig i Kirsten Birgits interview med Rasmus Paludan. Et interview som Paludan vil have hævn for. 35 gange. Er Kristoffer cringe-fan? Så skal han glæde sig til duellen mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke i Højlunds Forsamlingshus (ja, Gertrud Højlund er sgu datter af Niels Højlund!) Kirsten har fået et overraskende svar på sin jobansøgning som lejrkommandant på Lindholm, for de må jo alle søge videre, eller har Kristoffer tænkt sig at sutte den op fra DAB? Hvad mener Kristendemokraternes Isabella Arendt egentlig om abort? Kirsten ringer til hende og til Retten til Liv, for at hjælpe hende med at huske, hvornår hun meldte sig ud. Og så har Amir interviewet Uffe Elbæk, og han fik spasset den helt op!

54mins

20 May 2019

Rank #12

Podcast cover

Vi gir' dig shits

Kirsten Birgit har de sidste otte uger ført en nøje planlagt aprilsnar mod Rasmus, så hun har virkelig glædet sig til forløsningen i dag. Men hvor bliver han af? Kristoffer Eriksen kommer med en træls besked, der påvirker Gladsaxe Pigegarde, som de er nødt til at ringe til. Så han debatten mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke i går? Hold kæft, hvor er Kirsten Birgit bekymret for hende. Den eneste der ikke er det, er den meget troværdige David Trads. Det kribler i Kirsten for at lave en god aprilsnar. Men går hun over stregen?

54mins

1 Apr 2019

Rank #13

Podcast cover

Stem på de lyse nætter!

Radioen lukker (på trods af Rasmus’ indsats i P1), så nyansatte Nina er sur, og Rasmus vil gerne have lov til at være ked af det. Kirsten Birgit er dog forberedt, hun har nemlig en jobplan i baghånden. Rasmus er en skygge af sig selv og tænker over utrolige problemstillinger, mens Kirsten mere er optaget af de konkrete, f.eks. påvirkningsloven. Hun ringer derfor til formanden for dommerforeningen for at høre, hvordan de har tænkt sig at håndhæve loven. Det går ikke så godt med ”Downs med valget”, men heldigvis er der andre muligheder for at være nede med det kommende valg. Kirsten har flere job at søge, så hun ringer rundt for at vise sin interesse, bl.a. til Mikael Bertelsen, der har en værtsrolle ledig. EU vil afskaffe sommertid, men Kirsten Birgit føler stærkt for tiden. Stem på de lyse nætter!

54mins

28 Mar 2019

Rank #14

Podcast cover

Verdensborgeren, den hemmelige assistent og dronningen af gæld

Rasmus er stadig på Holocausttur med Mikkel Anderson efter han kaldte Rasmus Paludan for en nazistalker, han har nemlig ikke belæg for at kalde ham nazist. Kirsten er sur på Kristoffer Eriksen, han spoilede afslutningen af Game of Thrones i går, hvad fanden bilder han sig ind, hvorfor kan hun ikke få lov at kede sig i fred? Sloganfyren Søren Fauli er blevet bedt om at lave et nyt slogan til radioen, men det er svært, for man ved jo ikke hvad Socialdemokraternetiets kulturpolitik er. Kirsten ringer derfor til Mogens Jensen, for at høre om de har en kulturpolitik, eller om det bare er Henrik Sass, der bestemmer. Hvad får Fauli til at interessere sig for kulturpolitik? Og hvad gør han som radikal for klimaet? Kirsten har stadig ikke fået svar fra Venstre angående Marcus Knuths assistent, der kom til at slette uheldige oplysninger på Knuths Wikipedia-side (ups), så hun ringer endnu engang for at komme i kontakt med ham. Findes assistenten overhovedet? Og så kommer der endnu et uddrag af Ole Bornedals kommende mesterværk om 2. Verdenskrig – Skyggen i mit øje. God fornøjelse!

54mins

21 May 2019

Rank #15

Podcast cover

Andelsboligmavepumper

Det er en ærgerlig situation, men Kirsten Birgit vil gerne have en alvorlig snak med Rasmus om hans fremtid på stationen. Omfartsvejen til Mariager er blevet nedlagt, men Kirsten synes, det er et løftebrud af rang, for man skal vel kunne stole på staten. Det er ikke kun tilhængere af omfartsvejen som Socialdemokratiet har dårligt nyt til, men også andelsboligejere som Rasmus, der står til at få sig en ordentlig økonomisk mavepumper. Mai Mercado og Sophie Løhde har hevet statsministeren i samråd angående Martin Rossens rolle, så Kirsten ringer og sikrer sig, at de er forberedte. Kirsten redegør for redeligheden med Trump, Ukraine og whistlebloweren m/k/de/dem. Og så har Kirsten et spørgsmål til Nina og Rasmus, som vil ændre deres fremtid fuldstændigt.

54mins

27 Sep 2019

Rank #16

Podcast cover

Politisk eftermiddagspost

Kirsten Birgit har været til den mest vidunderlige koncert med DR Symfoniorkestret, der spillede musik af vidunderbarnet Thomas Adès, men hvad der er mindre vidunderligt er, at Nina har en kasket på inden døre. Det er en uskik! Lars Aslan fra Socialdemokratiet bærer også hat i kirken og i Folketingssalen, men Kirsten gider ikke at se på det mere, for hun holder meget af skaldede mænd. Hun gider heller ikke at se på ham til den aften i foie grasens tegn, som hun er ved at arrangere for byens spidser, bl.a. biskoppen, Wikke og Rasmussen og Johanne Schmidt-Nielsen. Kirsten Birgit har fundet på noget nyt, der skal spice det hele lidt op, nemlig ”Den politiske eftermiddagspost”, hvor hun kan tale om alle de skidehamrende skøre og hjertevarme ting der skete til Folketingets åbning. Anne Linnet har skrevet en uhyggelig krimi, som Kirsten Birgit har fået første kapitel af, og den er fucked! Og så får Kirsten et mystisk opkald fra en japaner, der har gjort et højst besynderligt fund i en død hval…

54mins

4 Oct 2019

Rank #17

Podcast cover

Baard Owes bo

Rasmus har tømmermænd efter han har været på hyggetur med Kirsten Birgit, hvor de bl.a. havde en helt særlig oplevelse med en ko. En forlagsredaktør ringer med en forespørgsel om Kirsten vil skrive forordet til en samtalebog med Kurt Strand og Kurt Ravn, men hvad har Kurt’erne nogensinde gjort for hende? Søren Fauli ringer og inviterer Kirsten og Rasmus til åbningen af Restaurant Bøf, men det er samme aften som Kirstens foie gras-aften. Hvem har den bedste gæsteliste? Kirsten har et vovet sats i ærmet, den tænkende mands komiker – Torben Chris. Han er all over! Keep your friends close, but keep your enemies real close som man siger. Kirsten fortæller om dengang hun fik sit fantastiske telefonnummer. Og så bruger Socialdemokratiet Joy Mogensens tragedie til at lukke munden på en kritiker af deres kulturpolitik. Føj for satan! Ikke engang mobberen Huxi Bach synker så lavt!

55mins

10 Oct 2019

Rank #18

Podcast cover

Tonen i debatten

Nina og Rasmus er møre i kødet og matte i koderne efter et voldsomt folkemøde, men Kirsten ved lige, hvordan man undgår at blive træt. Hvad var deres højdepunkter fra Folkemødet? Noa Redingtons højdepunkt var næppe den store brillebekymring han gik rundt med. Kirsten ringer til Anne Sophia Hermansen fra Berlingske og spørger, om de ikke har et moralsk problem ved at viderebringe Søren Pinds skriverier. Han kan jo ikke huske fra næse til mund. Kirsten har en høne at plukke med Morten Messerschmidt, for sagen er den, at han ikke skulle irettesætte hende i forbindelse med Grenadervisen fra Frøken Nitouche. Tiderne skifter, Berlingske har siden valget bragt tre positive nyheder om indvandrere, vil det sige, at alle de kritiske indvandrerhistorier skyldes tonen i debatten? Kirsten ringer til Mikkel Andersson, han kender statistikkerne og må kende svaret. Og så vil Kirsten gerne fortælle om tankskibene i Iran, hvis ellers folk ville holde deres kæft!

54mins

17 Jun 2019

Rank #19

Podcast cover

Spring dog ud!

Nina og Amir fik ikke spasset helt ud med valget i går, for Rasmus Paludan var hurtigt væk fra Christiania, og de ville ikke tale med ham i Stram Kurs’ partilokale. Kirsten har derfor to nye missioner til Amir i dag, for Pernille Skipper er i Kødbyen, og Lars Løkke er på Amaliegade. Iben Thranholm stiller op for Stram Kurs, selvom hun lige har kritiseret ham for at repræsentere tomhed og mangel på kultur. Men ved hun, at Paludan er bøsse, sådan som det fremgår på det gamle internet? Dem er hun jo ret mistænkelige overfor. Kirsten Birgit ringer til Rasmus Paludan med en idé, der kan få alle anklager mod ham til at forstumme. Spørgsmålet er hvem den næste kandidat for Stram Kurs bliver. Og så ringer Allan for at bede om en ret stor tjeneste.

54mins

10 May 2019

Rank #20