OwlTail

Cover image of DOB + BASSZUS

DOB + BASSZUS

Late morning show egy dalról.Vendégünk a zenekar, műsorvezető Csorba Lóci és Lévai Balázs.A podcast története:2020-ban Lóci megkérdezte Balázst, hogy nem lehetne-e folytatni a Dob + Basszust, ami a királyi televízión ment több mint tíz évvel ezelőtt, de egyfajta amerikai típusú rádiós műsorként. Balázs azt mondta, csak akkor, ha megmarad a nyomozás: ki lehet-e bontani egy dalból az együttes teljes történetét? Lóci pedig azt mondta, oké, de ahhoz ragaszkodom, hogy legyenek benne játékok! Egymás kezébe csaptak, vettek két mikrofont, és felhívták a kedvenc együtteseiket.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast has few episodes.

This means there isn't enough episodes to provide the most popular episodes. Here's the rankings of the current episodes anyway, we recommend you to revisit when there's more episodes!

Podcast cover

Csaknekedkislány - Tihany

Csepella Olivér és Konsi, a Csaknekedkislány dájnemik duója volt vendégünk. A mai adásból többek között kiderül, hogy vajon igaz-e a Tihany története, Kosztolányi hogyan facebookozott volna, és zárásként a melodramatikus műsorvezető ukulelén feldolgozza a zenekar dalát.

1hr 7mins

18 Jul 2021

Rank #1

Podcast cover

Carson Coma - Én még sohasem

A Carson Coma olyan együttes, amilyet szinte mindenki akart a gimiben: egyedi stílusuk van, szupersikeresek, jól zenélnek, és a saját dalaikat üvöltve éneklik a tinik a koncerteken. Az egészen furcsa kanyarokat vevő beszélgetésben szembesítettük őket saját magukkal és munkásságukkal, és megérdeklődtük, hogyan kell ezt utánuk csinálni. A zenekar mellett segítségünkre voltak telefonos szakértőink is, hogy megmagyarázzák nekünk a jelenség titkát.

1hr 8mins

4 Jul 2021

Rank #2

Podcast cover

Halott Pénz - Valami van a levegőben

Az első Halott Pénz koncerten minden fellépő szó szerint kifeküdt, Járai Márk folyamatosan bajban van a saját dalcímekkel, a Valami van a levegőben pedig igazából egy erős vasárnapi másnaposságból született. A Jól Megszokott Játékokkal készültünk a beszélgetésre, és természetesen szóba került az ácsi és a kollagén is. Vendégünk a Halott Pénz.

1hr 9mins

19 Jun 2021

Rank #3

Podcast cover

Ricsárdgír - SzintisLaci

Trúság és trashség keresztmetszetében kutattuk Szintis Laci sikerének titkát. Zenei szakértőket hívtunk fel telefonon, hogy kifejtsék véleményüket (természetesen a zenekar jelenlétében), Lóci csinált egy bossa nova verziót a SzintisLaciból, és bevetettük a jól megszokott fegyvereinket is. Márton Dani és Paál László boldog nemtörődömséggel állták a komment-dömpinget, és komoly csata alakult ki a Kitalálod-e egyből? játékban. Mindenki - milyen is? - boldog! Vendégünk a Ricsárdgír.

1hr 5mins

6 Jun 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Margaret Island - Eső

Rendhagyó podcast-adásunkban ezúttal nem kettő, hanem három vendéggel készítettünk beszélgetést, hiszen a Margaret Island hármasa megbonthatatlan egység. Mi ugyan megpróbáltuk megpiszkálni, neadjisten leleplezni egy kis vetélkedéssel, gonosz kommentekkel, és a szokásos játékainkkal, de spoiler alert: nem sikerült :) Tényleg továbbra is ugyanabban a harmóniában érzik jól magukat, ahogy hat-hét évvel ezelőtt még a dalírós hálószobai session-ök alkalmával...! A beszélgetés során azért kiderült, hogy mi a "baj" az Esővel, mennyire jött magától az első lemez, vagy mennyire kellett érte megszenvedni, és a podcast történetében először egy gitár is előkerült a stúdióban.

1hr 6mins

22 May 2021

Rank #5

Podcast cover

Elefánt - Kösz

Az Elefánt zenekarral nyomozunk és beszélgetünk combokra tetovált idézetekről, az első Elefánt-próbáról, amire egyes tagok nem is emlékeznek, arról, hogy csak igazán "bekecskemétezve" lehet jó dalokat írni, és természetesen a végén szembesítetjük őket a rosszindulatú kommentekkel is. Mindezt az együttes Kösz című számából kibontva - itt a Dob + Basszus late morning show második epizódja. 

1hr 9mins

8 May 2021

Rank #6

Podcast cover

Ivan & the Parazol - Ha megnyitod a szíved

Egyértelmű headlinerei a magyar könnyűzenei palettának immáron tíz éve, de az angolnyelvű vagy a magyarnyelvű számaikat fogja játszani 30 év múlva egy retrórádió? Felismerik a saját dalaikat egy másodperces részlet alapján? Mit szólnak ahhoz, ha felolvassuk neki a szemét kommentelők szemét kommentjeit? Kiderült, még azt is tudják, melyik videó alá írták... Az első epizód vendége az Ivan & the Parazol.

1hr 5mins

20 Apr 2021

Rank #7