OwlTail

Cover image of Pengetabu

Pengetabu

Pengetabu av DNB handler om det du lurer på, men ikke tør å spørre om. I hver episode får Silje Sandmæl besøk av to spennende gjester som sammen løser lytternes problemer. Du vil få høre om alt fra brudd og snylting til oppdragelse og gavepress. Send inn ditt spørsmål til pengetabu@dnb.no, og kanskje er det ditt problem vi løser neste gang. Produsert av Rubicon. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Warning: This podcast is a series podcast

This means episodes are recommended to be heard in order from the very start. Here's the 10 best episodes of the series anyway though!

Podcast cover

Her kommer Pengetabu!

Pengetabu av DNB handler om det du lurer på, men ikke tør å spørre om. I hver episode får Silje Sandmæl besøk av to spennende gjester som sammen løser lytternes problemer. Du vil få høre om alt fra brudd og snylting til oppdragelse og gavepress. Send inn ditt spørsmål til pengetabu@dnb.no, og kanskje er det ditt problem vi løser neste gang. Produsert av Rubicon. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

20 May 2019

Rank #1

Podcast cover

Arv med Fabian Stang

«Marlenes» svigerfar døde nettopp. Svigermor har beholdt alle verdier og bruker alt kun på seg selv. Har Marlenes ektemann rett på noe som helst? «Ragnhild» er gift med mannen hun har tre barn sammen med. Han har i tillegg tre barn fra tidligere forhold. Kan «Ragnhild» og ektemannen sikre at Ragnhild arver boligen dersom noe skulle skje med hennes ektemann?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

27mins

4 Oct 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Happy wife, happy life med Johanna Grønneberg

«Peder» irriterer seg over konas skyhøye forbruk – mens hun bare ler det bort. I denne episoden av Pengetabu snakker Silje med TV-personlighet, Johanna Grønneberg, og psykolog, Sindre Wilhelm Aasli, om økonomiske irritasjoner i parforholdet. Her diskuterer de hvorfor økonomi er vanskelig å ta opp, hvordan pengene kan fordeles rettferdig, og hvem som egentlig bør ta regninga. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

30mins

21 Jun 2019

Rank #3

Podcast cover

Skilsmisse og singeløkonomi med Line Verndal

“Karianne” føler seg urettferdig behandlet av et vennepar og “Marielle” skal skilles men stusser over mannens forslag til fordeling av boligen. I denne episoden av Pengetabu diskuterer skuespiller Line Verndal og psykolog Anders Løes Nerum problemer innen singeløkonomi. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

13 Sep 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Krangling i jula med Peter Bubresko og Dora Thorhallsdottir

Juletabu! Hver fredag før søndag i advent gir vi deg pengerelaterte tabuer tilknyttet jul. Peter Bubresko og Dora Thorhallsdottir er våre faste julegjester. Jul er for mange hygge, men for noen innebærer også jul en hel del krangling, som er tema i dagens episode. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

23mins

13 Dec 2019

Rank #5

Podcast cover

Penger og lykke med Tommy Steine

«Veronica» er misfornøyd med ekteskapet siden ektemannen bruker all sin tid på jobben. Hun ønsker seg mer kvalitetstid med ham og barna. «Jonas» har gjort seg selv en bjørnetjeneste ved å skjemme bort kjæresten. Nå er han redd for hennes reaksjon når han forteller at det er slutt på dyre gaver og luksuriøse ferieturer.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

29mins

27 Sep 2019

Rank #6

Podcast cover

Likestilt parøkonomi med Morten Hegseth

LIVE EPISODE: Pengetabu har vært live i Grieghallen i Bergen der programleder Silje Sandmæl får hjelp av Morten Hegseth og psykolog Catrin Sagen til å finne ut av hva som er en rettferdig parøkonomi. Vi skal høre fra tre kvinner som føler seg urettferdig behandlet av partneren sin. «Sofie» får ikke kjøpe seg inn slik at hun eier halvparten av boligen, Emilie må gå i ulønnet barselpermisjon og leve på kontantstøtte mens samboeren skal leve på full lønn og Jorunn har fersket mannen i å spare store summer til egen fremtid. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

40mins

20 Sep 2019

Rank #7

Podcast cover

Kjøpepress med Vegard Ylvisåker

«Vigdis» er den eneste i sin venninnegjeng som ikke gir datteren bunad til konfirmasjon. Er hun virkelig den eneste som ikke har råd til dette? «Helene» vurderer å snakke med rektor på skolen for å stoppe klasseturen som et par andre foreldre har tatt initiativ til. Blir hun den stygge ulven eller sier hun i fra om noe andre foreldre ikke tør å si i fra om? I denne episoden av Pengetabu diskuterer Vegard Ylvisåker og Silje Elisabeth Skuland kjøpepress og hvorfor vi sier «ja» til barna våre når de vil ha noe, når vi egentlig vil si «nei». See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

31mins

30 Aug 2019

Rank #8

Podcast cover

Gavefri jul med Peter Bubresko og Dora Thorhallsdottir

Hva om hele familien plutselig ønsket seg en gavefri jul? Peter Bubresko og Dora Thorhallsdottir er denne julespesialens faste gjester. Vi holder deg med selskap hver fredag gjennom hele julen der vi diskuterer pengetabuer forbundet med jul!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

6 Dec 2019

Rank #9

Podcast cover

Tingenes tale med Niklas Baarli

«Tina» har brukt 50 000 bitre kroner på eksens bil, og lurer på om hun har rett til å få noen av pengene tilbake. I denne episoden av Pengetabu snakker Silje med radioprofil, Niklas Baarli, og kjæresten, Benjamin Silseth, om fordeling av ting dersom forholdet ryker. Her diskuterer de hva som er rettferdig, hvilke regler man må huske på, og hvordan man kan gjøre fordelingen så smertefri som mulig.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

7 Jun 2019

Rank #10