OwlTail

Cover image of Radio Godefroot

Radio Godefroot

Podcasten er sponsoreret af Mercedes-Benz og produceret af HeartbeatsEn gang lå han selv nederst i bunken efter et styrt og frygtede for sit liv og førlighed – i dag er han ofte første mand henne ved de væltede ryttere, som på dramatisk vis ofrer liv og lemmer for at få succes.Brian Holm har taget ophold i den professionelle cykelsport i mere end 30 år, og han forstår at trække tråde fra fortiden til i dag. Det kommer lytterne til gode i podcastserien Radio Godefroot, hvor forskellige gæster og Brian Holms uforudsigelighed vil bringe lytterne ind og ud af cykelsportens mange rum og afkroge.

Popular episodes

All episodes

Read more

Podcasten er sponsoreret af Mercedes-Benz og produceret af HeartbeatsEn gang lå han selv nederst i bunken efter et styrt og frygtede for sit liv og førlighed – i dag er han ofte første mand henne ved de væltede ryttere, som på dramatisk vis ofrer liv og lemmer for at få succes.Brian Holm har taget ophold i den professionelle cykelsport i mere end 30 år, og han forstår at trække tråde fra fortiden til i dag. Det kommer lytterne til gode i podcastserien Radio Godefroot, hvor forskellige gæster og Brian Holms uforudsigelighed vil bringe lytterne ind og ud af cykelsportens mange rum og afkroge.

‘Radio Godefroot' med Tonny Vorm: "Du ville bare have Schwarzeneggers autograf – den fik du aldrig"

Podcast cover
Read more
Brian Holm har inviteret sin løbemakker og gode ven, Tonny Vorm, i studiet. Han er både forfatter, anmelder og tidligere redaktør på Euroman og Illustreret Videnskab Historie. Der er derfor massevis af røverhistorier på programmet. Blandt andet fra USA, hvor Brian Holm mødte Arnold Schwarzenegger på et uheldigt tidspunkt. De taler blandt andet også om, hvordan det er at skrive bøger om sport og at møde cykelrytterne privat, og så har Tonny Vorm fået til opgave at anbefale tre gode film, bøger og podcasts om cykling, du kan kaste dig over i sommerferien.

Jul 12 2019

59mins

Play

‘Radio Godefroot' og cykelmonopolet: "I taler om de her søndagsture, som om det var klassikere"

Podcast cover
Read more
Brian Holm og ‘Radio Godefroot' har besøg af cykelmonopolet, der denne gang består af Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen. De kommenterer begge løb, og Brian må derfor stille det naturlige spørgsmål: Hvad er bedst? At sidde på cyklen eller at sidde i boksen? De diskuterer også ruter på landevejen, når man er ude at træne – skal man altid køre den samme, eller må man godt udforske lidt? Og så vender de selvfølgelig touren, der er lige om hjørnet. Hvem er lirens i øjeblikket? Hvem får den grønne trøje, hvem får den prikkede? Og vigtigst af alt: Hvem ender øverst på podiet? Der er mange bud, og der er enighed i monopolet: Det er et af de stærkeste felter, der er set i lang tid.

Jun 28 2019

56mins

Play

‘Radio Godefroot' med et af de allerstørste talenter: Alex Rasmussen oplevede det sorte hul efter sit karrierestop

Podcast cover
Read more
Brian Holm og ‘Radio Godefroot' har besøg af tidligere cykelrytter, Alex Rasmussen. Med to verdensmesterskaber i scratch i 2005 og 2010, DM i landevej 2007, VM i parløb med Michael Mørkøv i 2009 og utallige andre udmærkelser, har der aldrig nogensinde været tvivl om hans store talent. Men efter udelukkelsen i 2011, hvor han ikke redegjorde for sine whereabouts, blev karrieren aldrig helt det samme igen, da han kom tilbage efter 18 måneders karantæne.
I ‘Radio Godefroot' fortæller Alex Rasmussen om at have stor kærlighed til og fuldt fokus på banecyklingen i starten af karrieren. Han skulle lære at elske landevejen, hvilket han blandt andet gjorde, da han slog Peter Sagan på stregen i Philadelphia i 2011. Han og Brian Holm taler også om karantænen, der ændrede karrierens forløb, og så har Alex Rasmussen oplevet det sorte hul efter karrierestoppet og bearbejdet den depression, der fulgte med.
Denne episode af ‘Radio Godefroot' er tilegnet Andreas Byskov Sarbo.

Jun 14 2019

46mins

Play

‘Radio Godefroot' med Michael Rasmussen: “Jeg fortryder ikke, at jeg dopede mig. Jeg kunne ikke stille mig tilfreds med at hente vandflasker

Podcast cover
Read more
I juni 2007 var cykelrytter Michael Rasmussen kun en enkeltstart i medvind fra at vinde årets udgave af Tour de France. Sådan skulle det som de fleste ved ikke gå, og Michael Rasmussen måtte forlade Touren, da han ikke kunne redegøre for, hvor han havde befundet sig i løbet af året. Nu er han gæst i ‘Radio Godefroot', hvor der igen skal tales blandt andet doping. For doper rytterne sig stadig, eller er det i dag kun enkelte, brodne kar? Michael Rasmussen og Brian Holm er uenige.

May 31 2019

57mins

Play

‘Radio Godefroot' og cykelmonopolet med Per Bausager og Michael Rasmussen: Kommer Jakob Fuglsang mere på podiet denne sæson?

Podcast cover
Read more
Brian Holm og Radio Godefroot har besøg af Per Bausager og Michael Rasmussen, der agerer det kyndige cykelmonopol. Monopolet besvarer cykelentusiasters spørgsmål, og denne gang bliver der selvfølgelig talt om Jakob Fuglsangs sejr i Liége-Bastogne-Liége og hvorvidt han kommer mere på podiet i sæsonen. Desuden vendes både apps som Strava, hvorvidt man cykler med musik i ørerne, når man træner, og hvor vigtig hjelmen er på en solskinsdag på landevejene.

May 17 2019

48mins

Play

‘Radio Godefroot' med cykeltræner Thorsten Breiding: “Intervaltræning er skabt til folk, der ikke har tid til at træne ordentligt”

Podcast cover
Read more
Danmarks måske bedste cykeltræner, Thorsten Breiding, er dagens gæst i ‘Radio Godefroot', hvor der bliver diskuteret alt fra intervaltræning, E-sport, kost, væske, wattmåler og sex – naturligvis – for må man godt dyrke sex dagen inden et stort løb? Det handler om vægtoptimering, mener Thorsten. Så lyt med og bliv klogere på, hvordan du selv optimerer din træning – om det så er på landevejen eller i fitnesscentret.

May 03 2019

59mins

Play

‘Radio Godefroot' og cykelmonopolet med Lars Løkke Rasmussen & Thomas Bay: "De der badmintonstrømper skal du fandme ikke køre rundt i"

Podcast cover
Read more
I dette afsnit af ‘Radio Godefroot' har Brian Holm besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen og cykelkommentator Thomas Bay. Snakken kommer omkring den første racercykel, træning eller mangel på samme trods gode intentioner og ikke mindst ‘on the road'-spisevaner, hvor vi får opklaret, om statsministeren spiser romkugler.

Apr 19 2019

30mins

Play

‘Radio Godefroot' med Reimer Bo Christensen: “Jeg cykler for at forsvinde ind i mig selv”

Podcast cover
Read more
Journalist Reimer Bo Christensen er gæst i ‘Radio Godefroot', hvor han fortæller om, hvad det er ved cykelsporten, der, for ham, er så dragende. Han fortæller om sin bog ‘På mestrenes asfalt', om cykelferier til Italien og om sit møde med sprintkongen Mark Cavendish under Tour de France.

Apr 05 2019

52mins

Play

‘Radio Godefroot': Det er helt ok at smide en rytter hjem fra cykeltur, hvis de har grimme sokker på

Podcast cover
Read more
Søndag den 17. marts sendte Brian Holm sammen med tre gange Jesper – Worre, Skibby og Mørkøv – live fra United Cyclings stand på Copenhagen Bike Show med vores nye koncept ‘Godefroot og Cykelmonopolet'. Monopolet besvarer cykelentusiasters dilemmaer fra landevejene. I denne første udgave bliver der talt om alt fra kompressionssokker, forsikringer og hjelmpoliti til Armstrong, Jørgen Leth og hvilke sejre de fire herrer helst ville vinde.

Mar 22 2019

55mins

Play

‘Radio Godefroot' med cykelrytter Trine Schmidt giver Brian Holm kamp til stregen: “Det er sjovt med kyssepiger. Men kan vi ikke også få nog

Podcast cover
Read more
Er alle kvindelige cykelryttere lesbiske? Hvordan er det lige med tissepauser og kvinder? Er kvindecykling ikke bare kedeligt? Brian Holm får svar på alle sine fordomme om kvindecykling, når han har besøg af Trine Schmidt i ‘Radio Godefroot'-studiet. Trine Schmidt har opnået store resultater på banen, hvor det er blevet til flere medaljer. I ‘Godefroot'-studiet får Brian Holm svar på tiltale, når han spørger hende om alle de ting, man med Trines ord “kun ville spørge en kvinderytter om”.

Mar 08 2019

54mins

Play

‘Radio Godefroot': Cykelstjernen Niki Terpstra fortæller om sine sejre på brostenene

Podcast cover
Read more
Den hollandske cykelrytter Niki Terpstra er dagens gæst i ‘Radio Godefroot'. Niki kører til dagligt for Brian Holm på cykelholdet Quickstep og har vundet adskillige store sejre i sin karriere, heriblandt forårsklassikerne Paris-Roubaix og Flandern Rundt. Niki er dog lidt en gammeldags rytter, der kører uden en masse high tech-udstyr på cyklen og spiser pandekager med nutella, inden løbet går igang.

Dec 28 2018

38mins

Play

‘Radio Godefroot': Dengang Jesper Skibby hoppede af VM-cyklen for at fange en pige langs ruten

Podcast cover
Read more
Brian Holm og Jesper Skibby slog deres folder sammen i ungdomsrækkerne og dannede sammen rygraden i den danske guldalder af professionelle cykelryttere, der blomstrede op i starten af 90'erne og kulminerede med Bjarne Riis' Tour de France-sejr i 1996. Jesper og Brian har masser af røverhistorier fra et liv sammen både på og udenfor landevejene, hvor de til tider var uadskillelige. I dette afsnit af ‘Radio Godefroot' lukkes der således op for posen af drengestreger, og der er undervejs plads til både refleksion og drillerier.

Dec 20 2018

1hr

Play

‘Radio Godefroot' med Brian Holms mekaniker: “Der er nogle ryttere, man aldrig bliver venner med”

Podcast cover
Read more
Rune Kristensen er cykelmekaniker på cykelholdet Quickstep. Her arbejder han tæt sammen med Brian Holm, hvor de bruger uhørt mange timer sammen på verdens landeveje. Brian og Rune har derfor et helt unikt forhold, som her folder sig ud i Radio Godefroot-studiet. Der bliver også løftet sløret for, hvilke ryttere der ikke er så populære hos mekanikeren. Kom med en tur i servicebilen og få en opdatering om, hvad for noget udstyr du skal have på cyklen, hvis du vil være rigtig ‘lirens'.

Dec 14 2018

55mins

Play

‘Radio Godefroot': Erik Clausen blev håbløst forelsket i en mørkeblå Monark-cykel og måtte smugle den ind i landet

Podcast cover
Read more
Erik Clausen og Paw Henriksen er bedst kendt for deres præstationer på det store lærred, men de gemmer også på en kæmpe passion for cykling. Når Brian Holm tager imod Clausen og Henriksen, bliver der åbnet op for sluserne af røverhistorier fra landevejene. Clausen fortæller om sin forelskelse i en mørkeblå Monark-racercykel, og hvordan han af besværlige omveje fik fingrene i den.

Dec 07 2018

47mins

Play

‘Radio Godefroot': Det sorte hul, når karrieren er slut, kan være en nådesløs spiral

Podcast cover
Read more
Brian Holm sætter sig atter bag mikrofonen og inviterer gæster i studiet for at fortælle røverhistorier fra cykelsportens verden. I dette afsnit af ‘Radio Godefroot' har Holm igen besøg af sportspsykolog Jens Hansen for at finde ud af, hvordan man kommer helskindet ud af cykelsporten uden at gå i hundene.
Der er utallige eksempler på ryttere, der ikke har kunne finde sig til rette i en ‘normal' tilværelse udenfor sportens rampelys. I stedet søger de trøst i bunden af en flaske eller bliver til sofakartofler. Så hvordan undgår man det sorte hul, når ens karriere i sport er slut?

Nov 30 2018

1hr 2mins

Play

‘Radio Godefroot': Bjarne Riis fortæller om dengang, han vandt Tour de France

Podcast cover
Read more
Der findes næppe et mere kvalificeret par til at vende Tour de France 1996 end de to herrer i dette afsnit af Radio Godefroot. Brian Holm har inviteret Bjarne Riis i studiet til et tilbageblik på alt det, der skete i de dage, hvor den danske cykelsports flamme brændte allerstærkest.
Hør hvordan de fik reddet hinandens liv, op- og nedture på og udenfor etapen og få et indblik i, hvordan cykelsporten stadig er en del af Riis' liv, igennem hans arbejde i Virtu.
Og på trods af at Hr. Riis er hurtig på en cykel, var han en smule forsinket til dagens optagelser. Så afsnittet starter med en særlig musikalsk cykel-entusiast til at varme op på.

Oct 04 2018

51mins

Play

‘Radio Godefroot': Per Bausager om gamle dage

Podcast cover
Read more
Campagnolo Johnny, Rocker Johnny, Kaptajnen, Svagstrøm, Atom Sven, Bøffen, Bananen, Blotteren fra Møntvaskeriet, Bæstet fra Diksmuide. Persongalleriet er stort og spraglet når Brian Holm og Per Bausager kigger tilbage på gamle dage og taler om cykelsportens guldalder. Det var en tid spækket med historier, men var det hele egentligt bedre i gamle dage?
Lyt med og få de bedste røverhistorier fra den gang de to tidligere ryttere selv trådte i pedalerne, og få råd med på vejen om do's and don'ts hvis du selv er ude på vejene og tage føringer.

Jul 05 2018

52mins

Play

‘Radio Godefroot': Sportsjournalist Peter Piil om gode historier og beskidte kneb

Podcast cover
Read more
I fjerde afsnit af Radio Godefroot får Brian Holm besøg af sportsjornalisten Peter Piil. Der er som altid massere af historier fra cykelsportens guldalder, og de to herrer undersøger forholdet imellem sportsudøverene og joournalisterne der skriver historierne om dem.

Jun 14 2018

1hr 4mins

Play

‘Radio Godefroot': Med Sportsdirektør Jesper Worre om cykelsporten dengang og nu

Podcast cover
Read more
Tredje afsnit af Radio Godefroot er et sandt sportsdirektør-træf.
Brian Holm og hans gæst Jesper Worre, tidligere direktør i Danmarks Cykle Union og i dag løbsdirektør i PostNord Danmark Rundt, mødes til en snak om cykelsporten. De tager dig med fra dengang de selv sad på cyklen og beskriver hvordan den har udviklet sig til den dag i dag.
Lyt med og få et indblik i sportsdirektørens take på hvordan man afvikler det bedste cykelløb, hvordan teknologien har ændret sporten og hør hvad de to herrer ville ændre, hvis de selv satte dagsordnen for sporten.

May 24 2018

1hr 2mins

Play

‘Radio Godefroot': Med cykelrytterkone Maria Josefine fortæller om livet på sidelinjen

Podcast cover
Read more
I andet afsnit af Radio Godefroot har Brian Holm besøg af Maria Josefine Jensen, forlovet med cykelrytter Matti Breschel. Hun hørte i første afsnit af podcasten, hvordan kærester og Ikea-ture ifølge Brian Holm kan gøre en cykelrytter sløv og følte sig provokeret nok til at tilbyde sig selv som næste gæst i Radio Godefroot.
Snakken falder på cykelrytterens psyke, hverdagskonflikter i hjemmet, og hvad man skal være villig til at ofre, når man gifter sig med en cykelrytter. Lyt med og få et helt særligt perspektiv på sporten fra cykelrytterkonernes side.

May 03 2018

1hr 3mins

Play

iTunes Ratings

3 Ratings
Average Ratings
3
0
0
0
0