OwlTail

Cover image of Spöktimmen

Spöktimmen

En podcast om sanna kriminalfall och gåtfulla mysterier. Av och med journalisterna Jenny Borg och Linn Larsson. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

61. Seriemördare 3

Jennys födelsedag firas stort både i studion och med ett långt avsnitt av favoriten seriemördare. Linn nämner några aktuella seriemördare som ännu inte fångats innan Jenny håller låda om den precis gripne Joseph DeAngelo, the Golden State killer, som satte Kalifornien i skräck i över 40 år. Fall: Smiley face killer, The Golden State killerTips hos Nextory: Mannen mellan väggarna KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)”Come out and play” av DesperateMeasurez”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 15mins

5 Nov 2018

Rank #1

Podcast cover

16. Konspirationsteorier

Vilka är Illuminati? Dog Hitler verkligen 1945? Var 11 september ett insiderjobb? Vi tar på oss foliehattarna och försöker reda ut dessa frågor.Fall: Illuminati, 11 september.Swish: 123 291 80 35KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 19mins

4 Apr 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

4. Olösta mysterier

Dagen börjar som vanligt. Du äter frukost, gör dina sysslor, uträttar ärenden. Så med ens förändras allt. Plötsligt är du spårlöst försvunnen.Fall: Elisa Lam & Madeleine MccannKontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik"Requiem Demo (Horror)" av ianchenmusic"Nikol S. & Symphonic band - The shadows of horror (symphonic song)" av Nikol S. (Luna sounds)"Come out and play" av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

30mins

22 Nov 2016

Rank #3

Podcast cover

93. Terrordåd

Den här veckan presenterar vi ett helt nytt ämne nämligen terrordåd. Vi pratar om attentatet i Madrid 2004 och så fördjupar vi oss i incels – människor som inte får ligga och som beskyller och bestraffar samhället för det. Fall: Bomberna i Madrid, Incels; Alek Minassian & Scott BeierleMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Come out and play” av DesperateMeasurez”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)creativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 20mins

19 Nov 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

91. Kidnappningar 8

I det tredje avsnittet för säsongen så kör vi en riktig favorit, nämligen kidnappningar. Vi pratar om en klassik sådan, nämligen om Katie som blev kidnappad av en familjevän. Vi pratar även om ett otroligt ovanligt fall som är som en blandning mellan kidnappningar och expeditioner. Fall: Katie Beers & Lena och BeatrizMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Come out and play” av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

5 Nov 2019

Rank #5

Podcast cover

106. Den andra sidan

I detta avsnitt så introducerar vi ett helt nytt ämne nämligen den andra sidan.Vi ville inte behöva välja mellan hemsökta platser, demoner, förhäxade objekt och spöken och kom därför på att vi ska slå ihop det till ett avsnitt.I första delen så bjuder vi på förbannade föremål som får håren i nacken att resa sig och så pratar vi om en kvinna som blev besatt. Ett fall som gör att i alla fall vi har lite svårare att sova på kvällarna.Fall: Hopediamanten, speglar, Skuggdockan & Estefanía Gutiérrez LázaroMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Come out and play” av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

20 Apr 2020

Rank #6

Podcast cover

64. Ouppklarade mord 4

Linn kuppar och kör ytterligare ett fall av konspirationsteorier. Men den här gången gäller det ett dödsfall där mycket pekar på att det är ett ouppklarat mord. Enligt flera vittnen utfört av någon väldigt nära presidenten själv: vi pratar om superstjärnan Marilyn Monroes död. Förutom det så pratar vi om massakern på familjen Evangelist – en familj som experimenterade mycket med det övernaturliga. Så vem eller VAD var det egentligen som till slut högg ihjäl dem alla? Fall: Benny Evangelist-massakern & Marilyn Monroe KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)”Come out and play” av DesperateMeasurez”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

26 Nov 2018

Rank #7

Podcast cover

63. Konspirationsteorier 4

Hur farligt kan det bli om myndigheterna får tag på vårt DNA? Tyder photoshoppade kartbilder på att jorden faktiskt är platt och är verkligheten så som vi upplever den eller lever vi alla i en fantasi eller kanske till och med i ett spel? Dags att plocka fram den igen: foliehatten. Damma av den, sätt den på huvudet och så åker vi. Fall: DNA-register, Flat Earth Theory, Simulering KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

57mins

19 Nov 2018

Rank #8

Podcast cover

102. Kidnappningar 9

Det är dags för ett avsnitt som har blivit en riktig Spöktimmen-klassiker – nämligen kidnappningar.I detta avsnitt så blir det en ny vinkel på det. Den här gången är förövarna inga främlingar utan män som bearbetat barnen under en längre tid.Fall: Alicia Kozakiewicz & Rosalynn McGinnisMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)creativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

23 Mar 2020

Rank #9

Podcast cover

105. Stalkers 5

I detta avsnitt så blir det två väldigt speciella stalkerfall. Fall som båda två är en mix av just stalking och ytterligare några av våra ämnen.Vi berättar om Collette Dwyer som förföljs av en fruktansvärd man.Sen berättar vi om Laurie Show som råkar hamna mellan ett par - nått som kommer att få dödliga konsekvenser. Fall: Collette Dwyer & Laurie ShowMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 2mins

14 Apr 2020

Rank #10

Podcast cover

18. Ouppklarade mord 2

En styckad kropp i sopsäckar och en mördad skönhetsdrottning. Vi pratar om fallen Catrin Da Costa och JonBenét Ramsey, två fall som förblivit olösta.Fall: JonBenét Ramsey, Catrin Da Costa. Swish: 123 291 80 35KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik"Requiem Demo (Horror)" av ianchenmusic"Nikol S. & Symphonic band - The shadows of horror (symphonic song)" av Nikol S. (Luna sounds)"Come out and play" av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 3mins

18 Apr 2017

Rank #11

Podcast cover

96. Seriemördare 5

Ett av de läskigaste ämnena vi har måste ju ändå vara seriemördare. För man vet inte hur de tänker, vem de kommer skada härnäst och vi förstår inte vad som driver dem.I denna del fem så pratar vi om en klassisk seriemördare – en man som våldtar och mördar kvinnor – men så pratar vi även om något så ovanligt som en kvinnlig seriemördare. Och det är inte bara det att hon är kvinna som gör henne unik, sättet hon mördar på är extremt.Fall: Guy Georges & Joanna DennehyMusik”Come out and play” av DesperateMeasurez”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)creativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

10 Dec 2019

Rank #12

Podcast cover

34. Stalkers

De tittar när du inte ser, håller koll på varje steg du tar och memorerar din väg till jobbet. Stalkers finns mitt ibland oss och dessa pratar vi om i detta nya avsnitt. Vi blandar nya och gamla fall samt delar personliga upplevelser.Fall: The Watcher, Karen Welch MusikKontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Come out and play” av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

13 Nov 2017

Rank #13

Podcast cover

56. Nordiska mord

Den 22 juli 2011 skakas hela världen av nyheten om ett terrorattentat i centrala Oslo. Bara timmar senare kommer nästa larm – någon skjuter mot ungdomarna som är fast på den lilla ön Utöya.Året innan, i september 2010, förbryllas polisen i ett annat av våra nordiska grannländer av en misstänkt våldtäkt – som snart visar sig vara något mycket mer. Ett DNA-spår med kopplingar till gamla mord och våldtäkter, ett spår som ska leda polisen till gripandet av Danmarks värsta serieförbrytare – Amagermannen. Spöktimmen är tillbaka med en femte säsong och vi kickar igång hösten med det helt nya ämnet nordiska mord. Fall: Anders Behring Breivik, AmagermannenTips hos Nextory: Cirkeln, Nordisk kriminalkrönika 2014 - AmagermannenKontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)”Come out and play” av DesperateMeasurez”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Mystic Forest (Orchestral – Fantasy)” av Brandon Liewcreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 19mins

1 Oct 2018

Rank #14

Podcast cover

20. Sekter

Vad är en sekt? Vem går med? Är sekter farliga? Detta och mer diskuterar vi i första avsnittet om några av världens sekter.Fall: Folkets Tempel, Guds barn.KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik"Requiem Demo (Horror)" av ianchenmusic"Nikol S. & Symphonic band - The shadows of horror (symphonic song)" av Nikol S. (Luna sounds)"Come out and play" av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

1 May 2017

Rank #15

Podcast cover

51. Kidnappningar 4

Spöksommar är igång och först ut är den gamla favoriten kidnappningar. Vi diskuterar de hemska fallen Shasta Groene och berättar om bakgrunden till vad som i dag kallas Amber Alert. http://refunder.se/spoktimmenhttp://nextory.se/kampanj – skriv in koden Spöktimmen Musik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

25 Jun 2018

Rank #16

Podcast cover

42. Hemsökta platser 3

I detta avsnitt berättar om så väl svenska som utländska mytomspunna platser där det sägs att andar inte får ro. Ett kusligt avsnitt så inget för den lättskrämda!Platser: Devil’s tramping grounds, Falks grav, Salsta slott och Lizzie Bordens hus.KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Mystic Forest (Orchestral – Fantasy)” av Brandon Liew”Come out and play” av DesperateMeasurez”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

12 Mar 2018

Rank #17

Podcast cover

90. Halloween 3

Det är veckan med stort V, alla skräckfantasters favorithögtid – Halloweenveckan.Detta firar vi givetvis med ett halloweenavsnitt. Det blir spöken och demoner - det som hör till helt enkelt.Fall: Valak & Smurl hauntingMusik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Come out and play” av DesperateMeasurezcreativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

29 Oct 2019

Rank #18

Podcast cover

57. Dödliga lekar 2

Vad händer när oskyldiga lekar på internet slutar med terror och självmord? Vem är den där Momo och varför ska du aldrig vända dig om i en japansk ritual? Leken blir på dödligt allvar i detta avsnitt. Fall: Momo challenge, the blue whale, Japanska ritualerTips hos Nextory: Träskkungens dotter KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.comMusik”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)”Come out and play” av DesperateMeasurez”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusiccreativecommons.org/licenses/by/3.0/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 7mins

8 Oct 2018

Rank #19

Podcast cover

79. Expeditioner 2

I förra avsnittet av expeditioner så pratade vi om två klassiska sådana – ett par som försvann till havs och två tjejer som tycks ha gått vilse i djungeln och spårlöst försvann. Två expeditioner som båda slutade med döden för alla inblandade. Idag ger vi oss ut och reser. Trots att slutet på historierna är lyckligare så är vägen dit det sjukaste vi har hört. Vi pratar om två kvinnor som mot alla odds, på ett helt mirakulöst sätt har överlevt fruktansvärda katastrofer.  Fall: Violet Jessop & Juliane Koepcke Musik”Requiem Demo (Horror)” av ianchenmusic”Come out and play” av DesperateMeasurez”Nikol S. & Symphonic band – The shadows of horror (symphonic song)” av Nikol S. (Luna sounds)creativecommons.org/licenses/by/3.0/KontaktFacebook: SpöktimmenInstagram: @spoktimmenSnapchat: spoktimmenMail: spoktimmenpodcast@gmail.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 7mins

16 Apr 2019

Rank #20