OwlTail

Cover image of Stiljournalen

Stiljournalen

Stiljournalen är ett program om stil i alla dess former. Från kläder till konst via inredning och manér. Författaren Fredrik af Klercker och hans goda vän Filip Strömbäck står vid rodret och guidar lyssnarna till att bli ännu stiligare.Fredrik är till vardags medgrundare till Pete & Harry, webshop för eleganta vintage-accessoarer. Filip är kommersiellt ansvarig på Exparang, ett digitalt matchningsverktyg på lednings- och styrelsenivå. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

142. The House of Alba de Tormes

Veckans avsnitt av Stiljournalen benar varför den spanska männen bör krönas som världens mest eleganta. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

41mins

2 Nov 2018

Rank #1

Podcast cover

Bröllopsbonus med Säker Stil - del 2

Andra delen av Säker Stils och Stiljournalens bröllopsspecial! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

9 Apr 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

76. Staycation, rätt så elegant tycker vi

Per Anders Fogelström, släng dig i väggen. Fredrik och Filip ger sig i kast med att beskriva ett SommarStockholm, och plockar ut ett fåtal små smultronnöjen som de bjuder lyssnarna på. Njut av promenader och båtturer till skärgården, och gärna med avsnittet i lurarna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

7 Jul 2017

Rank #3

Podcast cover

128. Frågestund!

Filip har screenat samtliga kommentarer på Stiljournalens instagramkonto 2018 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

27 Jul 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

45. Kulturella kassar och patinerade portföljer

Det blir ett avsnitt om hur man bär sina pinaler. En övernostalgisk och småirriterad Fredrik vill slå ett slag för ICA-kassen som väska, medan Filip tycker att den portfölj han fick av sin far när han började på universitetet är det ultimata bärdonet. Tillsammans går de igenom tygpåsar, taxfreepåsar, ryggsäckar, resväskor, hur man bär ved och vad man har sin dator i. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

54mins

2 Dec 2016

Rank #5

Podcast cover

154. Vinteriaktagelser en tidig morgon

Fredrik har lämnat trapphuset innan kl 09 en vanlig arbetsdag, och möts där ute av en värld han inte riktigt var beredd på. Fula jackor och massor av trafik är väl nån sorts kondensat. Lyssna gärna för att få lite tips till en stiligare vintervardag. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

39mins

25 Jan 2019

Rank #6

Podcast cover

53. Att säsonga på Farmclub

Verbier. Den schweiziska pärlan för folk som vill vara low key. Eller? Följ med Fredrik och Filip på deras första gemensamma lilla weekend, och upplev skidåkning ur både samtid och dåtid. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

43mins

26 Jan 2017

Rank #7

Podcast cover

52. You can call me darling

Filip och Fredrik tar oss med på en filmisk resa där de beskriver de elegantaste pärlorna ur modern filmhistoria. Samt, en ovanlig men spännande topp tre-lista. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

20 Jan 2017

Rank #8

Podcast cover

121. Båtliv

Precis som det låter! Fredrik och Filip åker ut på sjön igen! Följ med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

45mins

8 Jun 2018

Rank #9

Podcast cover

132. Stiliga socialdemokratiska statsministrar

Rakt upp och ner det som titeln anspelar på. Oavsett vad man tycker om deras politik så måste man ändå medge att genom att ha regerat i Sverige ca 80 av de senaste 100 åren, så har deras partiledare haft någon form av prägel på den svenske mannen och hans garderob. Eller? Om någon av dem, vem i så fall? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

24 Aug 2018

Rank #10

Podcast cover

46. Om Nobelbanketten

Vem var Alfred Nobel och hur blev Nobelpriset så stort? Hur kan man piffa till Nobelbanketten? Varför rasar Fredrik så mot det nya Nobelhuset? Och varför kan våra ministrar inte bära upp en frack? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

56mins

9 Dec 2016

Rank #11

Podcast cover

126. Uppsnack för sommaren

Fredrik har alldeles nyss landat på sitt älskade Gåsö och Filip är i London. Det blir ett avsnitt som behandlar storstadselegansen och den fingerade instagram-elegansen. Det är också ett avsnitt som Fredrik släpper sin allra största bomb hittills! Det kan ni ju inte missa! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

40mins

13 Jul 2018

Rank #12

Podcast cover

41. Presidentval

Vad är det med det amerikanska presidentvalet som påverkar och fascinerar oss så mycket? Filip och Fredrik guidar oss genom de senaste hundra årens presidentval och hur saker och ting förändrats. De enas om att vi står inför det gräsligaste valet hittills i amerikansk historia och så ryker de ihop kring Hillarys klädsel.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

4 Nov 2016

Rank #13

Podcast cover

136. Fira födelsedag

Ett avsnitt om att fira födelsedag stiligt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

21 Sep 2018

Rank #14

Podcast cover

75. Ers Nåd F. af K.

För 50 år sen bestämde sig den dåvarande chefen för Medicinalstyrelsen att lägga titlar åt sidan och börja dua sina kollegor. Vad har det gjort med vårt samhälle? Vad tycker Fredrik om detta? Och hur hänger det ihop med Almedalen? Lyssna och lär! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

30 Jun 2017

Rank #15

Podcast cover

59. På Le Jockey säger man Roissy

Fredrik är i världens mest levnadsglada stad, Paris. Han älskar den främst för att den är bättre på att vara London än vad London själv är. Lyssna så ska ni nog förstå. Salut! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

10 Mar 2017

Rank #16

Podcast cover

57. Rädda världen i rosa sidenkalsonger

I vanlig ordning lutar sig Filip tillbaka i stolen när det vankas historielektion. Denna gång får vi lära känna Winston Spencer Churchill och alla hans egenheter. Och de är ju som bekant en del... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

24 Feb 2017

Rank #17

Podcast cover

177.America's Cup

Segling! Fredrik ger lyssnarna en kort historisk återblick till en av världens mest mytomspunna idrottsevenemang, men framförallt massvis av matnyttiga tips kring marin stil! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

5 Jul 2019

Rank #18

Podcast cover

172. Det var bättre förr

Ja men det var ju det! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

40mins

31 May 2019

Rank #19

Podcast cover

144. Wag the dog

Prins Charles fyller 70. Kan det möjligen börja bli dags för ett tronskifte? Vad är det som gjort att Filip gråtit i en vecka? Det och mycket mer! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

16 Nov 2018

Rank #20