OwlTail

Cover image of Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Det finns ett före och ett efter. En människa, en story.Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Kristin förenades med sin hemliga donator

När Kristin är 25 får hon blodcancer. Men hennes liv räddas av en anonym stamcellsdonator från Tyskland. Nu är de bästa vänner. Reporter: Siri von Malmborg.

23mins

1 Mar 2017

Rank #1

Podcast cover

Alva ska bli pilot: ”Enda tjejen i klassen”

Alva är 24 år gammal och förverkligar sin dröm, att bli pilot. Som tjej i ett av de mest mansdominerade yrkena är hon snart redo att flyga över hela världen. Reporter: Olivia Sandell

17mins

1 Feb 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

"Jag var död i 15 minuter"

Felicia, 17, vaknar upp utan ben. Efter trafikolyckan har hjärtat stått still i en hel kvart. Det är då hon bestämmer sig att sätta sig på hästen igen. Nu har hon ridit sig till EM.

17mins

23 Oct 2017

Rank #3

Podcast cover

Flygplansförlossningen – del 1

Planet har just lyft och Hanife håller på att somna när de ropar ut efter läkarhjälp. Hon erbjuder sig, trots att hon bara är undersköterska. Snart ska hon förlösa ett barn för första gången.

16mins

28 Sep 2016

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Stefan & självmordshuvudvärken

När Elin kommer hem från jobbet är det något som är fel med hennes kille Stefan. Han bankar sitt huvud mot väggar och bord och skriker av smärta. Vad har hänt med Elins älskling? Stefan och Elin kommer från två grannbyar i Jämtland. När dom träffas är Elin 25 år. Stefan har precis fyllt 17 år.  Trots ålderskillnaden spirar kärleken. Dom skaffar tre barn, köper en vacker gård i Gällö där Elin är uppväxt och klarar sig bra även i yrkeslivet.  Men en dag när Stefan är i Örnsköldsvik på jobb får han problem med skallen.  Efter att ha fått fyra hjärnhinneinflammationer på rad konstaterar läkarna att Stefan har drabbats av Hortons sjukdom, mer känd som världens mest smärtsamma åkomma. Han får flera attacker dagligen attacker som enligt en amerikansk professor bäst liknas med "att en demon försöker peta ut ditt öga inifrån." Sjukdomen kallas för självmordshuvudvärk eftersom en del inte klarar av att leva med smärtan utan istället väljer att avsluta sina liv i förtid.  Här kan du läsa mer om Hortons sjukdom: Huvudvärksförbundet Reporter: Sigge Dabrowski

16mins

17 May 2017

Rank #5

Podcast cover

Adrian dog av fentanyl

Det ligger en person i en soffa. Han heter Adrian Berglin, är 22 år gammal  och död. Hör om giftet som dödat nästan 200 svenskar senaste året  och som säljs lagligt på nätet. Hit kan du vända dig om du eller någon du känner behöver hjälp eller information: CAN 1177.se

15mins

3 Nov 2016

Rank #6

Podcast cover

48 timmar kvar att leva

När Vanessa på Irland först får beskedet börjar hon skratta. Hon hade ju bara fått lite sämre syn. Familjen kastar sig på ett flyg från Sverige medan läkarna kämpar för att rädda hennes liv.

29mins

5 Nov 2019

Rank #7

Podcast cover

Quizmästaren i Kambodja

I den tredje och sista delen i vår serie från beryktade strandstaden Sihanoukville träffar vi svenskarna som bosatt sig här. Till exempel den lokala quizmästaren Edgar, 25 år från Simrishamn. Edgar åkte på semester till Sihanoukville med familjen och älskade stället så pass mycket att han helt enkelt blev kvar.  Reporter: Sigge Dabrowski.

16mins

17 Apr 2018

Rank #8

Podcast cover

"Jag skickas rakt in i döden"

Paulina är 16 när hon flyr till Sverige. Hon lämnar Albanien med hopp om att aldrig mer återvända. Nu har hon fått sitt tredje avslag och måste tillbaka där hon mordhotas av sin egen pappa.

21mins

11 Dec 2018

Rank #9

Podcast cover

Tränade sönder sin kropp

Kollegorna beskrev Alex som ett fysiskt odjur. En dag kunde han inte resa sig ur sängen. Idag lever han med kronisk smärta endast 28 år gammal. "Det är som att vara konstant spyfärdig," säger Alex. Alex vill nu varna andra som tränar hårt: "Tänk på vad du gör, varför du gör det och hur du gör det." Reporter: Ninos Chamoun

19mins

3 Jul 2018

Rank #10

Podcast cover

Mitt liv på TV

När Lora befinner sig i Australien sänds allt hon gör på TV tror hon. Det fortsätter i månader. Till slut gör hon vad som helst för att få stopp på realityshowen om hennes liv The Lora Show. Reporter: Jonna Burén. Mer info om psykoser och kontaktvägar hittar du på 1177.se.

29mins

10 Sep 2019

Rank #11

Podcast cover

Soldater tillbaka i svenska Ninas by

Nina Gualinga är höggravid när militären kommer tillbaka till Sarayacu i Ecuador. Förra gången tog byns kvinnor deras kläder och vapen medan de sov. Nu kommer presidenten hota med undantagstillstånd. I Verkligheten följer vi Nina Gualinga, 23, uppvuxen i Amazonas i Ecuador, pappa svensk och mamma kechwa. Hon reser världen runt för att berätta om hotet mot hennes eget folk och mot hela planeten. Sen sist har konflikten mellan ursprungsbefolkningen och Ecuadors regering trappats upp rejält och det ställs på sin spets i Ninas egen by. Och så har hon en liten nyfödd pojke i knäet! Hur gick det till när hon födde honom i byn dit man bara kan komma med kanot och flygplan? Och vad kommer han ha för framtid? Reporter: Gustav Asplund

20mins

9 Mar 2017

Rank #12

Podcast cover

Nicole blev blind: "Jag vill slå läkarna i ansiktet"

Inför en operation tackade Nicole Cowan ja till att delta i en forskningsstudie. Efter tre veckor i koma har hon glömt bort hur man pratar, kan inte gå och ser suddigt. Sen blir allt svart.

16mins

25 Aug 2016

Rank #13

Podcast cover

Den hemliga bröllopspakten

Spanska Gabriel är med i en religiös grupp. Svenska Karina är inte alls troende. Tillsammans har de en plan för att kunna vara tillsammans. Men lögnen har ett pris: "Jag borde ha litat på magkänslan."

23mins

20 Dec 2017

Rank #14

Podcast cover

Stefanies mamma blev styckmördad

Plötsligt är Stefanies mamma försvunnen. Det kommer ta nästan ett år innan Stefanie får reda på vad som hänt. En dag berättar Polisen: de har hittat skelettdelar som tillhör Stefanies mamma i skogen. Reporter: Gurbet Aslan.

29mins

24 Apr 2019

Rank #15

Podcast cover

Anders bakom galler i Kambodja: "Vill inte ha besök"

I andra delen i vår serie från ökända Sihanoukville besöker vi det lokala fängelset. Där sitter svenske Anders: före detta moderat lokalpolitiker som sadlade om och blev narkotikalangare. Våren 2011 stormar kambodjanska militärpolisen ett gästhus vid namn "Happy Hippi". Det är första gången i Sihanoukvilles historia som militärpolisen kallas in för att gripa utländska langare och brukare.  En som befinner sig mitt i härvan är svenske Anders som nu avtjänar ett tioårigt fängelsestraff på det lokala fängelset. Förutom representanter för svenska ambassaden är Verkligheten de första som besöker honom under sju års tid. Reporter: Sigge Dabrowski.

18mins

10 Apr 2018

Rank #16

Podcast cover

Carl & psykosen: "Trodde de läste mina tankar"

Det som började med en vanlig äggmacka ska sluta med att han försöker ta sitt liv. Nu har Carl Engström tagit sina sista mediciner och väljer att berätta, om vägen in i och ut ur en psykos. "Det är som att man drömmer hela tiden fast man är vaken  i mitt fall var det en mardröm," säger Carl.  Här kan du läsa mer om psykoser. Om du själv har tankar om självmord finns det hjälp att få. Självmordslinjen drivs av föreningen Mind. Hit kan man ringa eller chatta anonymt dygnet runt. Du kan också kontakta Hjälplinjen eller Jourhavande Präst.

19mins

24 Jul 2018

Rank #17

Podcast cover

"Pappa dödade mamma"

Erdif vaknar till av ett fruktansvärt skrik från sin mamma. I föräldrarnas sovrum står hans pappa med en blodig kniv i handen. Dagen efter tar pappan livet av sig framför ögonen på Erdif. På mindre än ett dygn blir 23-åriga Erdif och hans fyra småsyskon föräldralösa. Hur ska de leva vidare? Och vad ska Erdif göra med pappas sista önskan att begravas bredvid mamma? Av: Gurbet Aslan. Producent: Gustav Asplund.

28mins

7 Jan 2020

Rank #18

Podcast cover

Emma förlorade man och barn på samma dag

Emma lever ett dubbelliv. Hon är lyckligt gift och med två barn. När hon borta i flera dygn tror hennes man att hon jobbar natt men sanningen är att hon tar droger med sin älskare.

23mins

4 Sep 2018

Rank #19

Podcast cover

Emils flickvän dödad på cykel: ”Varför var det jag som överlevde?”

Under flera års tid ska 25-åriga Emil Börner och flickvännen Johanna cykla jorden runt. De sparar pengar, bygger själva ihop sina cyklar och ger sig iväg. Men på en sekund förändras allt.

17mins

20 Oct 2016

Rank #20