OwlTail

Cover image of Skide Godt Egon
TV & Film

Skide Godt Egon

Updated about 22 hours ago

TV & Film
Read more

En podcast, der kaster et nørdet og kærligt blik på de 14 Olsen-Banden film.

Read more

En podcast, der kaster et nørdet og kærligt blik på de 14 Olsen-Banden film.

Best weekly hand curated episodes for learning

Cover image of Skide Godt Egon

Skide Godt Egon

Latest release on May 07, 2018

Best weekly hand curated episodes for learning

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail about 22 hours ago

Rank #1: Episode 11: Olsen-Banden overgiver sig aldrig

Podcast cover
Read more

Kjeld og Yvonne skal være bedsteforældre, og de vil de ikke være med til mere kriminalitet. Men da en manipulerende Egon forklarer, at hans plan handler om økonomi og slet ikke er ulovlig, siger de alligevel ja til at være med. Planen handler om at opnå aktiemajoriteten hos Magasin Du Nord, men hurtigt viser det sig, at der er større krafter på spil i et storpolitisk spil, hvor Egon og banden kun udgør en lille brik. Det er filmen med LEGO-kuppet, sømandsballonen, kampvognen og meget mere. Dagens panel består af: Forfatter og filmredaktør Christian Monggaard, filminstruktør Ask Hasselbalch samt komiker og skuespiller Kasper Le Fevre. Du kan skrive til os på: skidegodtegonpodcast@gmail.com eller finde os på Facebook. 

Feb 08 2018

2hr 8mins

Play

Rank #2: Episode 3: Olsen-Banden i Jylland

Podcast cover
Read more

I denne episode tager Olsen-Banden helt til Jylland for at tage røven på Vestjyllands bonderøve ved Vesterhavet. Med sig har de et skattekort, der viser, hvor tyske nazister måtte efterlade en formue i guld og kontanter efter 2. verdenskrig. Desværre har andre også kendskab til skatten. Og så er jyderne måske slet ikke så dumme? Panelet er glade, humøret er højt og så bliver der også fældet en lille tåre i studiet! 

Dagens panel udgøres af: Filmanmelder og forfatter Jacob Wendt Jensen, komiker Nikolaj Stokholm og tv-producer samt podcastvært Thomas Sode. 

Nov 20 2017

1hr 3mins

Play

Similar Podcasts

Flyverskjul

Med dansk tale

LilleTorsdag

Fjernsyn For Mig

Rejseholdet- Resten

Klovn podcast

Matador med mere / med Martin og Mathilde

Den Dumme Dumme Quiz Podcast

Stegelcast

Hakkedrengene

Den Ugentlige Podcast

Tintin podcast

Dahlgårds Tivoli Podcast

Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

Det Værste Par

Rank #3: Episode 8: Olsen-Banden ser rødt

Podcast cover
Read more

Børge skal giftes med Fie, der er fra Jylland, men ellers god nok. Eller skal han? Det er en stor beslutning - også selvom hun er både dejlig, smuk og ikke mindst gravid! Egon har fået arbejde for en baron, der tager røven på både Egon, Kjeld og Benny. Banden hævner sig og det hele ender i en legendarisk scene, hvor de sprænger sig igennem Det Kongelige Teater og stjæler både Ming-vase fra baronen og penge fra den hollandske opkøber. 

Inden vi dykker ned i filmen, snakker vi om at være fan, samleobjekter og fanklubbens store arrangement i Det Kongelige Teater.

Panelet udgøres i dag af: Skuespiller og komiker Rasmus Søndergaard, Næstformand i Olsen-Banden Fanklub DK Mikael Johansen og journalist Christian Valsted.

Dec 26 2017

1hr 41mins

Play

Rank #4: Episode 7: Olsen-Banden på sporet

Podcast cover
Read more

Filmen starter på Mallorca, hvor Yvonne ser hvide mus, Kjeld har det varmt og Benny mangler håndører. Derfor er det ikke kun negativt, da Bøffen stjæler bandens penge og sender Kjeld, Benny, Yvonne og Børge hjem til Valby og Egon hjem i fængsel. Her bruger Egon til på at lære Stasbanernes køreplan i hovedet, så han kan begå et tilrettelagt kup. Men da sommerkøreplanen træder i kraft, spreder panikken sig kort hos banden. Børge bliver klippet korthåret, Yvonne vil til Gentofte, Hr. Godtfredsen har varmet smørkagen og alt er generelt timet og tilrettelagt i denne film. 

Inden filmen snakker vi om, hvordan skuespillerne var og er i virkeligheden. Og formand for Olsen-Bandens fanklub, Rune, fortæller om arbejdet med at få Det Gule Palæ til Gedser. Dagens panel består af: Journalist og forfatter Peer Kaae, Formand for Olsen-Bandens Fanklub Rune Holm Clausen og komiker Anne Bakland. 

Dec 18 2017

1hr 38mins

Play

Most Popular Podcasts

The Joe Rogan Experience

TED Talks Daily

The Tim Ferriss Show

The Daily

Stuff You Should Know

Oprah's SuperSoul Conversations

Armchair Expert with Dax Shepard

Rank #5: Episode 10: Olsen-Banden går i krig

Podcast cover
Read more

EF har tænkt sig at lave Danmark om til ferieland i Fællesmarkedet. Egon har dog ingen skrupler ved at bidrage til Danmarks omlægning og tager banden med i Rigsregistraturen for at stjæle projektets masterplan, der skal sælges videre til Bang-Johansen, så banden kan rejse til Mallorca. Desværre går det galt for banden og Egon, der senere må se sig selv spændt fast på Københavns rådhusur i en ikonisk scene i dansk filmhistorie.

Nyd en god snak, hvor der var masser af plads til afstikkere om blandt andet Tysklands forhold til filmene.

Dagens panel består af: Komiker, podcaster og instruktør Martin Høgsted, rundviser på Nordisk Film, podcaster og film- og medievidenskabsstuderende Rikke Collin samt juleekspert, podcaster og blogger Daniel Røde.

Husk at smide en håndfuld stjerner efter os på Itunes. Du er også velkommen til at følge Skide Godt Egon på Twitter og Facebook. Du kan skrive til os på Facebook og mail: skidegodtegonpodcast@gmail.com - Kan du have det rigtig godt! :) 

Jan 29 2018

1hr 37mins

Play

Rank #6: Episode 9: Olsen-Banden Deruda’

Podcast cover
Read more

Er Egon blevet for gammel? Det er Kjeld og Benny bange for, og de har derfor slået sig sammen med Yvonnes unge nevø Georg. Nu skal alting nemlig klares med computer - IKKE med gummihandsker og talkum. Men rollerne bliver byttet om igen, da Georg får et sammenbrud og således giver plads til, at Egon igen kan indtage bandens lederplads. Han har selvfølgelig en genial plan, men det er ikke nemt, når man både kæmper mod Hallandsen, Holm-Hansen, Mester Hansen og Bøffen på en og samme gang. Men 10 millioner og 30.000 tons smør er målet!

Inden filmsnakken følger vi op på noget lytterpost og i dagens anledning, er der også en lille nytårsquiz i studiet. 

Dagens panel består af: Komiker og skuespiller Kasper Le Fevre, manuskriptudviklingsstuderende Rasmus Egert og Olsen-Banden fan (og storebror til programmets vært) Christian Lundberg. 

Husk at anmelde podcasten i ITunes og følg os gerne på Facebook og Twitter. Du kan skrive ind med forslag til emner, inputs eller ris og ros på skidegodtegonpodcast@gmail.com - vi lyttes ved! 

Jan 15 2018

1hr 59mins

Play

Rank #7: Episode 6: Olsen-Bandens sidste bedrifter

Podcast cover
Read more

I denne film har Egon, Kjeld og Benny travlt! Vi starter på Mallorca, hvor et mislykket kup mod “Grissehansen” sender Egon hjem til Vridsløselille, hvor han bliver hyret til at åbne en pengeskab i Schweiz, for at skaffe Holm Hansen de berømte Bedford-diamanter. I et kort øjeblik vender han derfor Kjeld og Benny i stikken, men da Egon så bliver snydt af Holm Hansen - og Kjeld og Benny ikke har kunnet klare sig alene - bliver banden samlet igen. Og de er klar på at hævne Egons ydmygelse! 

Inden selve filmen snakker vi om æstetik i Erik Ballings film, hvorfor Dirch Passer ikke var med i mere af Ballings arbejde og så anbefaler panelet nogle af Ballings andre film, som man kan hygge sig med her i juletiden. 

Dagens panel består af: Filmredaktør på Information og forfatter Christian Monggaard, tidligere filmanmelder og kulturredaktør Søren Langelund og Olsen-Banden ekspert Rasmus Egert. 

Du kan finde podcasten på Facebook: https://m.facebook.com/Skide-Godt-Egon-En-podcast-om-Olsen-banden-128772721166935/ 

Dec 11 2017

1hr 16mins

Play

Rank #8: Episode 5: Olsen-Banden går amok

Podcast cover
Read more

i Olsen-banden går amok vender Kjeld og Benny ryggen til Egon, da Benny har skaffet dem arbejde hos Bennys nye svigerfar Købmand Kvist. Dermed er Egon efterladt med den tørlagte Dynamit-Harry og sin geniale plan. Hurtigt viser det sig dog, at bandens medlemmer alligevel har brug for hinanden, når de går amok i en film med ølvogne, en frossen Egon, den store, tyske bagmand og så ikke mindst kriminalassistent Jensen. 

Inden anmeldelsen taler vi om Axel Strøbye og gæsterne forsøger at lave deres top3 egen over Strøbyes filmroller.

Dagens panel består af: Journalist og forfatter Peer Kaae, komiker Mikkel Rask og mentor, fotograf og vært på ‘Dansk Film Podcast’ Danni Jørgensen.

Du kan finde denne podcast på Facebook: https://m.facebook.com/Skide-Godt-Egon-En-podcast-om-Olsen-banden-128772721166935/ 

Dec 04 2017

1hr 19mins

Play

Rank #9: Episode 4: Olsen-Bandens store kup

Podcast cover
Read more

I denne episode dykker vi ned i Olsen-bandens store kup, hvor det lykkes for banden at stjæle mere end fire millioner kroner fra en pengetransport. Desværre ligger ærkerivalerne Kongen og Knægten på lur og snupper pengene. Og så går jagten ellers ind for at få pengene tilbage. Det er også i denne film, hvor vi får lov til at se Egon, Kjeld og Benny iført farverige badedragter! Panelet er glade, men der er dog lidt uenighed i studiet, når snakken går på, om det er et step op eller tilbage i forhold til tredje film Olsen-banden i Jylland. 

Panelet består i denne episode af: Filminstruktør Ask Hasselbalch, tidligere filmanmelder og kulturredaktør på TV2 News Søren Langelund og Olsen-banden ekspert og manuskriptudvklingsstuderende Rasmus Egert, 

Nov 27 2017

1hr 23mins

Play

Rank #10: Episode 12: Olsen-Bandens flugt over plankeværket

Podcast cover
Read more

Egon vil IKKE tilbage i fængslet, hvor han risikerer at blive indlagt på 6. afdeling. Derfor planlægger han bandens allersidste kup, hvor banden skal begå et røveri hos forsikringsselskabet Høje Nord, hvor underdirektør Hallandsen har en kuffert med fem millioner kr. i sorte penge. Pengene ligger i et skab fra Franz Jäger. Men det viser sig, at der ligger mere end penge i kufferten, og Egon, Kjeld og Benny bliver derfor jaget vildt. Det er filmen med syrefabrikken, Tom McEwan som taxachauffør og Bjørn Watt-Boolsen i underbukser. 

Denne episodes panel består af: Filminstruktør Ask Hasselbalch, rundviser på Nordisk Film og podcaster Rikke Collin og forfatter og filmnørd Claus Rudbeck.

Feb 15 2018

1hr 41mins

Play