OwlTail

Cover image of Parnevik & Engblom

Parnevik & Engblom

En ohämmad och intim podd från folkkära realitystjärnan Mia Parnevik och barndomsvännen Annelie Engblom. Kliv rakt in i ett frispråkigt samtal mellan två bästa vänner som ibland vet lite för mycket om varann. Ta del av allt från tokiga ungdomsminnen till Parneviks brokiga vardag i solparadiset. Igenkänningsfaktor kan bli hög om du är tonårsmorsa, känner vallningar eller en gång insisterat på spretlugg och axelvaddar!Parnevik & Engblom klipps av Victor Ganguly

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

6. Mammalycka! 💗

Mia ska bli mormor!! Pennys graviditet slog ned som en bomb hos familjen och ledde inte bara till glädjerop. Vi minns vår egen barnlängtan, och jämför Mias löpande-band-graviditeter med Annelies längre kamp för att bli mamma. ”Får du sperman på burk?” Annelie rätar ut frågetecknen och pratar insemination, IVF, adoptionsköer, längtan, väntan och besvikelser… Och berättar hur hon till slut blev mamma på ett helt oväntat sätt.

54mins

22 Feb 2019

Rank #1

Podcast cover

18. Ett brev till Peg

Det gör ont i mammahjärtat när man känner att man inte räckt till för sitt barn. Hur rättar man till och går vidare? Kanske skriver man ett brev. “Det finns så mycket jag vill säga, som jag aldrig har sagt. Det finns så mycket jag önskar jag hade gjort, som jag aldrig gjorde. Och saker jag gjort, som jag faktiskt inte borde. Det är så mycket jag vill göra om – och göra rätt…”

33mins

17 May 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

40. Audiens på Dippan

Varför planera när man kan ta beslut i sista sekund? Mormors syster Mia, Jeppe, Penny och Sir Atticus på g för en blixvisit i Sverige. ''How AAARE you???'' Amerikaner - glättigt ytliga eller generöst lättillgängliga? Svenskar - hårda kokosnötter eller mjuka blygisar? Mia preppar för Halloween och skrämmer livet ur sig själv medan Annelie gläds åt sin nya kompis Keanu.

44mins

25 Oct 2019

Rank #3

Podcast cover

31. Jag har blivit mormor!!!

Willkommen, bienvenue, welcome baby Atticus!!! Penny har blivit mamma och Grandma Mia var med vid nedkomsten av underverket… som en stöttande tyst mus i förlossningsrummet...(not!) Utryck, intryck, känslosvall och smygfilmning. What an honor! Blir det grandma undies och rullator nu? Kan Jesper ligga med en mormor? Nya roller och nya rollspel. Hur hanterar man åldersnojan som kommer med att få barnbarn? Men vänta, Mia har ju ingen. Så klart. Allt är ju bara så jävla bra jämt!!!

35mins

22 Aug 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

64. When life gives you lemons…Update från Florida-karantänen. Passtrassel. Hälsoresan funkar! En privat beach är bra att ha. Viktbalans! Hur pratar man om den på ett hälsosamt sätt? Och bara lite naturruta… Stackars stackars alla uteliggardjuren!

51mins

24 Apr 2020

Rank #5

Podcast cover

16. Vet Mia vad jappa betyder?

Svenska språket är i ständig förändring där den yngre generationer hittar på slang som kan kännas främmande och ibland obehaglig för den äldre generationen. En gång i tiden så var det vi som lekte med ord, men idag är det våra barn. Vi tror dock det är nyttigt att vara nyfiken och hänga med på språkets utveckling, så därför har idag Sveriges främsta språkkunnare (vår egen Annelie) tagit fram en quiz för att se hur mycket Mia har hängt med i vår samtid.

52mins

2 May 2019

Rank #6

Podcast cover

41. 112!

Mitt i natten. Vi myser på hotell när telefonen ringer: “Jesper har åkt ambulans till sjukhus.” Livet stannar upp. Undersökningar, observation och oro. Clownen Majsan både hjälper och stjälper personalen med sitt unika sätt att hantera stressen. Varningsflaggorna, tar vi dem på allvar? Annelies thaiturné fortsätter med ibland motsatt effekt... Planen för att prioritera vår hälsa fortgår!

49mins

1 Nov 2019

Rank #7

Podcast cover

66. Ses nästa vecka!

Mia har landat i Sverige och tar ledigt denna vecka för att vara mormor. Vi ses nästa vecka som vanligt igen. Sköt om er!

8 May 2020

Rank #8

Podcast cover

65. Soundtrack of our lives

Musikkavalkad till minnen av spretlugg, dubbla axelvaddar, midjekorta kavajer och movieboxar. Break-up, make-up and hook-up songs… Vi minns filmerna, hjärta, smärta och partypepp från Ratata, Freestyle, Ledin, Ebba Grön, Chicago, Pointer Sisters, Roxette, Madonna…

56mins

1 May 2020

Rank #9

Podcast cover

44. Viva Vagina!

Omgärdad av mystik, skam, skuld, kontroll, okunskap… och en källa till otrolig njutning! Att lära känna sin power puff, fifi, vulva, vagina… Pinsamt samtalsämne… och ett tabu det verkligen är dags att begrava! Ser alla vaginor likadana ut? Vet du hur stor en klitoris egentligen är på insidan? Och lufttrycksvibratorn… en upphaussad bluff eller revolutionerar den kvinnans möjlighet till njutning?

51mins

22 Nov 2019

Rank #10

Podcast cover

49. Lita på mormor Mia!

Parnevikklanen har firat en ovanligt lugn jul med bara 45 pers och hunnit njuta av både gemensam läslusta och exotiska andningsövningar. Nyåret firades in med desto mer glam, beachdisco och båtutflykter. Annelie har gjort en egen meditativ upptäckt - pusslet! Hej nyårslöften i hälsans tecken! Och hej alla härliga poddlyssnare! Vi ser fram emot att hänga med er under 2020 – i med-, mot- och kanske stavgång. 😮

27mins

3 Jan 2020

Rank #11

Podcast cover

9. Framgången bakom Mias matchmaking

Mia har fått lite av ett legendarisk rykte som matchmaker. I hennes trackrecord ingår Tiger Woods och Elin Nordegren, Carina Berg och Erik Johansson och vårt senaste par Penny och Douglas! I veckans avsnitt drar vi upp ärmarna och tar oss an Annelies sökande efter the one med hjälp av dejtingappar och pratar om hur man hettar upp kärlekslivet både i nya och gamla romanser

47mins

15 Mar 2019

Rank #12

Podcast cover

29. Slemproppen har gått!

Mia har hastat tillbaka över Atlanten för att inte missa födelsen av första barnbarnet! Vi snackar förlossningar – smärta, lustgasallergi och djuriska krafter. Är det ändå kanske värst för papporna? Jeppes taktik: näringsdropp och en trollerilåda! Och Mia och Jesper firar 25-årig bröllopsdag! Länge leve kärleken och bröllopspresenter av masonit och uran.

46mins

9 Aug 2019

Rank #13

Podcast cover

14. Är Mia synsk!?

Vi pratar ballonglugg och bränder, baknostalgi och befruktning. Och förmågan att veta sånt man inte borde. Liv som släcks och liv som tänds. VI minns Sveriges mesta sierska Saida Anderssson – och hennes mindre talangfulla brorsa...

49mins

19 Apr 2019

Rank #14

Podcast cover

47. Starstruck

Lyxliv i öknen och mingel bland amerikanska superkändisar. Mia blev ett suktande fan och Annelie har äntligen känt på berömmelsens sötma. Och julen är i antågande! Mias förbereder sitt väldoftande julkok. Vi ger dig receptet! Julklapparnas vara eller icke vara… Källa till glädje eller familjedramatik? Kommer Mia glömma var hon gömt klapparna igen? Och kommer syskonskaran som vanligt sova runt 4-metersgranen för att inte missa tomten?

55mins

13 Dec 2019

Rank #15

Podcast cover

10. I would go gay for you Skäringer

Mia är på Sverigebesök! Annelie har börjat medieskola hos Mia och gjort skakig radiodebut på Rix morronzoo. Vi pratar om Mias skådespelardrömmar och oförglömliga rolltolkningar. Glitter, glamour och hyllningar på Eldsjälsgalan. Vi inspireras av Loui Sand och alla som väljer att våga VARA den de är! No more fucks to give!

34mins

22 Mar 2019

Rank #16

Podcast cover

54. Sten, sax, påse

Tro på Gud, på dig själv eller på Mia? Hur vet man när man väljer rätt? Klunsa, lek och låt det bli fel ibland! Hälsoprojektet tar nya stapplande steg….Visste du att du bara är 10% människa? Say what!? Resterande 90% är hyresgäster vars rättigheter vi måste värna om… Vi nördar in på denna hälsosamma symbios och annat matnyttigt i veckans podd, kom häng med oss!

59mins

7 Feb 2020

Rank #17

Podcast cover

27. Dödsbud och livslust

Med sommaren kom två snabba dödsbud efter varandra. Mia berättar om chocken och sorgen och hur läkningen börjar där hennes rötter finns, på landet hos den stora släkten. Bland barndomsminnen av skratt, trygghet och mängder av äventyr. Välkommen till Mias sommarprat om dödsgrävande, ormdräpande och olovlig körning som 8-åring! Om livet och döden och att ta till vara på varenda minut.

21mins

26 Jul 2019

Rank #18

Podcast cover

32. Pucko, Potatis och Bärs

Mia, Jesper och Peg har hjälpt Phoenix att flytta in på college i Kalifooooornien “just a flight away!” De lyckades bli de där pinsamma föräldrarna direkt…. What’s in a name? Peg, Penny Teeeeeeena, Pebble Peach och Phoenix och nu Sir Atticus… Hur föll det sig? Och var drar Skatteverket gränsen för lämpliga förnamn? Funderar du på att döpa din dotter till Kaninen, Ikea, Lakrits och Skrot så får du tänka om…

43mins

30 Aug 2019

Rank #19

Podcast cover

26. Jag är kär i dig

Att visa hela mig, säga som det är och blotta mitt innersta, det har varit läskigt! Ofta har det varit lättare att hålla avstånd, bygga murar och ta på min osynliga rustning för att dölja fel och brister, skydda mig från kritik och från risken att bli avvisad. Vad blir priset? Och tänk om vi fått det om bakfoten? Tänk om äkta mod och styrka ligger i vår villighet att vara sårbara? Tänk om vägen till det vi verkligen vill ha – kärlek, närhet, bekräftelse och intimitet – går genom det vi fasar mest... Den här veckan har Mia sommarledigt – välkommen till ett sommarprat om mod och sårbarhet med Annelie!

22mins

19 Jul 2019

Rank #20