OwlTail

Cover image of Baba Lybeck, kirja vieköön!

Baba Lybeck, kirja vieköön!

Uusimmat kirjat, kiinnostavimmat kirjailijat.Nya böcker, intressanta författare.New books, interesting authors to read#kirjavieköönpodcast

Popular episodes

All episodes

Podcast cover

Finlandia-palkinnon merkitys kustantajalle

Kustantajat Touko Siltala (Siltala) ja Nina Paavolainen (Teos) kertovat, mitä Finlandia-palkinto merkitsee kustantamoille ja miten Finlandia-prosessi etenee. Ilmenee, että eniten kritiikkiä Finlandia-palkintoa kohtaan tulee kirjailijoilta. Keskustelu käytiin Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 28.11. juuri ennen kuin Finlandia-voittajat tulivat lavalle.

26mins

29 Nov 2018

Podcast cover

Kirjallisuusvuosi 2018

Helsingin Sanomien kriitikko Jukka Petäjä perkaa vuoden 2018 kirjallisuutta ja arvioi vuoden Finlandia-palkintoehdokkaita ja -voittajia. Keskustelu käytiin Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 28.11. juuri ennen kuin Finlandia-voittajat saapuivat lavalle.

30mins

29 Nov 2018

Similar Podcasts

Podcast cover

Finlandia-voittajat 2018

Vuoden 2018 Finlandia-voittajat kertovat Finlandia-palkinnon merkityksestä, kirjailijan arjesta ja yhteiskunnallisesta huolestaan. Olli Jalonen on kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja Taivaanpallo-kirjallaan, Siiri Enoranta on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja Tuhatkuolevan kirous -kirjallaan ja Seppo Aalto on tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Kapina tehtailla, Kuusankoski 1918 -kirjallaan. Olli Jaloselle Finlandia-palkinto on jo toinen. Keskustelu käytiin 28.11.2018 Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla.

42mins

29 Nov 2018

Podcast cover

Pauliina Rauhala: Synninkantajat

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Romaani sijoittuu pieneen kylään Pohjanmaalle 1970-luvun loppuun. Vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä eletään vaikeita aikoja. Kun ihmiset uhkaavat livetä väärähenkisten seuraan, heitä on paimennettava takaisin niin sanotuilla hoitokokouksilla eli julkisilla parannuksentekorituaaleilla. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

21mins

11 Nov 2018

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Lars Sund: Där musiken började / Missä musiikki alkoi

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Haastateltavina ovat kustantaja Tapani Ritamäki (Förlaget) ja toimitusjohtaja Nina Paavolainen (Teos). Missä musiikki alkoi on Lars Sundin Pietarsaari-trilogian itsenäinen kakkososa. Säveltäjäksi tähtäävän Alf Holmin lisäksi sen sivuilla kohdataan Kolme sisarta ja yksi kertoja -romaa- nista tutut Ulla-Maj, Maggi ja Iris. Tekstissä raikaa popmusiikki: Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground ja Frank Zappa. Kaksikielinen haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

22mins

11 Nov 2018

Podcast cover

J. Pekka Mäkelä: Hunan

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. 30-luvun Kiinasta kertova romaani, joka perustuu Mäkelän kummitädin päiväkirjoihin. Hunanin maakunnan lähetyssaarnaajat pyrkivät levittämään kristinuskoa ja lukutaitoa. Perinteiden ja levottomuuksien puristuksessa elävät ihmiset kaipaavat muutosta. Nankingin verilöylyn kauheudet rikkovat rauhan. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

17mins

11 Nov 2018

Podcast cover

Katja Kettu: Rose on poissa

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Shamanistinen tarina rakkaudesta, omien juurien etsimisestä ja täyttymättömistä toiveista. Rosen ja Etun tytär Lempi on puoliksi ojibwa-intiaani ja puoliksi suomalainen. Lempi ei tiedä miten päin elää, sillä hän on reservaatissa liian valkoinen ja sen ulkopuolella liian intiaani. Hän kokoaa elämäänsä äidin muistosta, elämänkokemustensa sirpaleista ja kaukaisista sukujuuristaan Suomessa. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

21mins

11 Nov 2018

Podcast cover

Jari Järvelä: Kosken kahta puolta

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Kaksi mummia – kaksi totuutta kansalaissodasta. 7-vuotiaan pojan kaksi kesäpäivää v. 1977, kahdessa mummilassa. Koski erottaa mummit toisistaan, mutta syvin juopa heidän välillään ovat muistot vuodesta 1918. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 2018.

19mins

11 Nov 2018

Podcast cover

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Tähtitieteilijän oppipojan tie vie Saint Helenan saarelta 1600-luvun Lontooseen. Loisteliaassa romaanissa tiede ja usko kamppailevat valistuksen sarastaessa. Angus tahtoo silmistään purjeneulanterävät, ja kehittää näköään merkitsemällä öisin tähtien asentoja. Hän haaveilee Lontoosta ja pääsystä saarella käyneen Edmond Halleyn oppipojaksi. Olli Jalonen voitti Finlandia-palkinnon 1990 kirjalla Isäksi ja tyttäreksi. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

20mins

11 Nov 2018

Podcast cover

Taru Anttonen, Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Sankaritarinoita tytöille on kirja rohkeista suomalaisista naisista eri vuosikymmeniltä. Se kertoo sankareista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää. Osa on rikkonut lasikattoja, osa on tehnyt ennakkoluulottomia valintoja, osa on edennyt rohkeudellaan. Kirja on ensimmäinen Finlandia-ehdokkaana oleva joukkorahoitettu, joukkokirjoitettu ja joukkokuvitettu teos. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 7.11.2018.

20mins

8 Nov 2018

Loading