OwlTail

Cover image of Baba Lybeck, kirja vieköön!

Baba Lybeck, kirja vieköön!

Uusimmat kirjat, kiinnostavimmat kirjailijat.Nya böcker, intressanta författare.New books, interesting authors to read#kirjavieköönpodcast

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Uusimmat kirjat, kiinnostavimmat kirjailijat.Nya böcker, intressanta författare.New books, interesting authors to read#kirjavieköönpodcast

Finlandia-palkinnon merkitys kustantajalle

Podcast cover
Read more
Kustantajat Touko Siltala (Siltala) ja Nina Paavolainen (Teos) kertovat, mitä Finlandia-palkinto merkitsee kustantamoille ja miten Finlandia-prosessi etenee. Ilmenee, että eniten kritiikkiä Finlandia-palkintoa kohtaan tulee kirjailijoilta. Keskustelu käytiin Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 28.11. juuri ennen kuin Finlandia-voittajat tulivat lavalle.

Nov 29 2018

26mins

Play

Kirjallisuusvuosi 2018

Podcast cover
Read more
Helsingin Sanomien kriitikko Jukka Petäjä perkaa vuoden 2018 kirjallisuutta ja arvioi vuoden Finlandia-palkintoehdokkaita ja -voittajia. Keskustelu käytiin Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 28.11. juuri ennen kuin Finlandia-voittajat saapuivat lavalle.

Nov 29 2018

30mins

Play

Finlandia-voittajat 2018

Podcast cover
Read more
Vuoden 2018 Finlandia-voittajat kertovat Finlandia-palkinnon merkityksestä, kirjailijan arjesta ja yhteiskunnallisesta huolestaan. Olli Jalonen on kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja Taivaanpallo-kirjallaan, Siiri Enoranta on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja Tuhatkuolevan kirous -kirjallaan ja Seppo Aalto on tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Kapina tehtailla, Kuusankoski 1918 -kirjallaan. Olli Jaloselle Finlandia-palkinto on jo toinen. Keskustelu käytiin 28.11.2018 Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla.

Nov 29 2018

42mins

Play

Pauliina Rauhala: Synninkantajat

Podcast cover
Read more
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Romaani sijoittuu pieneen kylään Pohjanmaalle 1970-luvun loppuun. Vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä eletään vaikeita aikoja. Kun ihmiset uhkaavat livetä väärähenkisten seuraan, heitä on paimennettava takaisin niin sanotuilla hoitokokouksilla eli julkisilla parannuksentekorituaaleilla. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

Nov 11 2018

21mins

Play

Lars Sund: Där musiken började / Missä musiikki alkoi

Podcast cover
Read more
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Haastateltavina ovat kustantaja Tapani Ritamäki (Förlaget) ja toimitusjohtaja Nina Paavolainen (Teos). Missä musiikki alkoi on Lars Sundin Pietarsaari-trilogian itsenäinen kakkososa. Säveltäjäksi tähtäävän Alf Holmin lisäksi sen sivuilla kohdataan Kolme sisarta ja yksi kertoja -romaa- nista tutut Ulla-Maj, Maggi ja Iris. Tekstissä raikaa popmusiikki: Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground ja Frank Zappa. Kaksikielinen haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

Nov 11 2018

22mins

Play

J. Pekka Mäkelä: Hunan

Podcast cover
Read more
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. 30-luvun Kiinasta kertova romaani, joka perustuu Mäkelän kummitädin päiväkirjoihin. Hunanin maakunnan lähetyssaarnaajat pyrkivät levittämään kristinuskoa ja lukutaitoa. Perinteiden ja levottomuuksien puristuksessa elävät ihmiset kaipaavat muutosta. Nankingin verilöylyn kauheudet rikkovat rauhan. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

Nov 11 2018

17mins

Play

Katja Kettu: Rose on poissa

Podcast cover
Read more
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Shamanistinen tarina rakkaudesta, omien juurien etsimisestä ja täyttymättömistä toiveista. Rosen ja Etun tytär Lempi on puoliksi ojibwa-intiaani ja puoliksi suomalainen. Lempi ei tiedä miten päin elää, sillä hän on reservaatissa liian valkoinen ja sen ulkopuolella liian intiaani. Hän kokoaa elämäänsä äidin muistosta, elämänkokemustensa sirpaleista ja kaukaisista sukujuuristaan Suomessa. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

Nov 11 2018

21mins

Play

Jari Järvelä: Kosken kahta puolta

Podcast cover
Read more
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Kaksi mummia – kaksi totuutta kansalaissodasta. 7-vuotiaan pojan kaksi kesäpäivää v. 1977, kahdessa mummilassa. Koski erottaa mummit toisistaan, mutta syvin juopa heidän välillään ovat muistot vuodesta 1918. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 2018.

Nov 11 2018

19mins

Play

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Podcast cover
Read more
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Tähtitieteilijän oppipojan tie vie Saint Helenan saarelta 1600-luvun Lontooseen. Loisteliaassa romaanissa tiede ja usko kamppailevat valistuksen sarastaessa. Angus tahtoo silmistään purjeneulanterävät, ja kehittää näköään merkitsemällä öisin tähtien asentoja. Hän haaveilee Lontoosta ja pääsystä saarella käyneen Edmond Halleyn oppipojaksi. Olli Jalonen voitti Finlandia-palkinnon 1990 kirjalla Isäksi ja tyttäreksi. Haastattelu on tehty Akateemisessa kirjakaupassa 9.11.2018.

Nov 11 2018

20mins

Play

Taru Anttonen, Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)

Podcast cover
Read more
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Sankaritarinoita tytöille on kirja rohkeista suomalaisista naisista eri vuosikymmeniltä. Se kertoo sankareista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää. Osa on rikkonut lasikattoja, osa on tehnyt ennakkoluulottomia valintoja, osa on edennyt rohkeudellaan. Kirja on ensimmäinen Finlandia-ehdokkaana oleva joukkorahoitettu, joukkokirjoitettu ja joukkokuvitettu teos. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 7.11.2018.

Nov 08 2018

20mins

Play

Sanna Sofia Vuori, Linda Bondestam: Ägget / Muna

Podcast cover
Read more
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Hurmaava kuvakirja ottaa huolettomasti ja itsestään selvästi käsittelyyn lasten kysymyksen: "Mistä minä tulen?" Yhdessä kerrostalossa voi asustaa sulassa sovussa eläimiä ympäri maailmaa, eikä siinä sen kummempaa. Kaksikielinen ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 7.11.2018.

Nov 08 2018

12mins

Play

Riina Mattila: Järistyksiä

Podcast cover
Read more
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. WSOY:n kirjoituskilpailussa palkittu esikoisromaani Järistyksiä kertoo rohkeudesta rakastaa ja tulla rakastetuksi, tarpeesta tulla kohdatuksi sellaisena kuin todella on. Kirjassa on hienosti kiteytetty metaforien avulla muunsukupuolisuuden tai sukupuolettomuuden kokemus, miltä se itsestä tuntuu ja muista näyttää. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 7.11.2018.

Nov 08 2018

19mins

Play

Magdalena Hai: Royaumen aikakirjat 1: Kolmas sisar

Podcast cover
Read more
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Noitien asuttama Royaume on eräänlainen matriarkaatti, jossa noidat voivat lisääntyä ilman miehiä. Ihmissuhteet muodostuvat pitkälti sopimusten kautta. Biologisten suhteiden sijaan hahmot valitsevat oman perheensä ja muodostavat sisaruusverkostoja. Hai haastaa perinteistä ydinperhekäsitystä ja paljastaa yhteiskunnan kahlitsevia rakenteita fantasian keinoin. Haastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 7.11.2018.

Nov 08 2018

19mins

Play

Maija ja Anssi Hurme: Skuggorna / Varjostajat

Podcast cover
Read more
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Varjostajat on salaperäinen tarina lapsesta, jonka elämään ilmaantuu outo hahmo. Sitä ei näe kukaan muu, mutta se kulkee mukana kaikkialle. Se estää syömästä aamupalaa, leikkimästä kavereiden kanssa päiväkodissa ja pyytää lukemaan kaikkein pelottavimman iltasadun. Kaksikielinen ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 7.11.2018.

Nov 08 2018

22mins

Play

Siiri Enoranta: Tuhatkuolevan kirous

Podcast cover
Read more
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto ehdokas 2018. Tuhatkuolevan kirous on huikeaa seikkailufantasiaa ja samalla se kertoo tarkkanäköisesti orastavasta seksuaalisuudesta, vierauden pelosta ja ennakkoluuloista, oikeasta ja väärästä ja niiden määrittämisen vaikeudesta. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 7.11.2018.

Nov 08 2018

19mins

Play

Mervi Vuorela, Ville Similä: Ultra Bra - Sokeana hetkenä

Podcast cover
Read more
Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Ultra Bra - Sokeana hetkenä kertoo Suomen epätodennäköisimmän musiikki-ilmiön tarinan ja näyttää kuinka Kallion ilmaisutaitolukion nokkelien oppilaiden puolivitsistä kasvoi yksi Suomen mielenkiintoisimmista ja rakastetuimmista yhtyeistä. Mervi Vuorela ja Ville Similä saivat puolestaan huomata, että bändin sisäinen kitka vaikuttaa vielä vuosiakin menestyksen jälkeen, eikä kaikesta haluta vieläkään puhua. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 5.11.2018.

Nov 06 2018

22mins

Play

Risto Siilasmaa, Catherine Fredman: Paranoidi optimisti - Näin johdin Nokiaa murroksessa

Podcast cover
Read more
Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Haastateltavana Tammen kustannuspäällikkö Markku Aalto. Risto Siilasmaa kertoo Nokian vaikeista vuosista ja paljastaa keinot, joilla Suomen tärkein yritys nostettiin uuteen kukoistukseen. Haastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 5.11.2018.

Nov 06 2018

15mins

Play

Helena Ruuska: Hugo Simberg - Pirut ja enkelit

Podcast cover
Read more
Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Haastateltavana Wsoy:n kustannustoimittaja Kaisa Uusipaikka ja kuvatoimittaja Laura Arvela. Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli on Suomen rakastetuin taideteos. Millaisen elämän taiteilija itse eli? Helena Ruuskan 400 sivuinen elämäkerta paljastaa Simbergista aivan uusia, aiemmin vaiettuja asioita. Haastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 5.11.2018.

Nov 06 2018

16mins

Play

Kaisa Haatanen, Sanna-Mari Hovi: Monarkian Muruset - Kaiken maailman kuninkaallisia

Podcast cover
Read more
Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto ehdokas 2018. Maailma muuttuu valtavalla vauhdilla ympärillämme ja monesta asiasta on syytä olla huolissaan. Yksi asia ei kuitenkaan tunnu muuttuvan; kuninkaalliset perheet ja heidän eriskummallinen elämänsä. Vai muuttuuko sittenkin? Monarkian muruset tuo koko maailman kuninkaalliset lukijan hämmästeltäväksi. Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 5.11.2018.

Nov 06 2018

20mins

Play

Tuomas Aivelo: Loputtomat Loiset

Podcast cover
Read more
Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018. Loputtomat loiset vie sisään ihmiseen ja luonnon moninaisuuteen. Teos katsoo maailmaa virusten, bakteerien ja suolistomatojen perspektiivistä ja paljastaa toisenlaisen todellisuuden. Tuoko ilmaston lämpeneminen Suomeen mukavia vai vähemmän mukavia loisia? Tuleeko tartuntataudeista äkäisempiä ja antibiooteista heikompia? Ehdokashaastattelu on tehty Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa 5.11.2018.

Nov 06 2018

20mins

Play