OwlTail

Cover image of På djurens sida!
Business
Society & Culture
Non-Profit
Government

På djurens sida!

Updated about 1 month ago

Business
Society & Culture
Non-Profit
Government
Read more

Has anyone told you att du är djurrättare? Dags att vända ut och in på djurrätt och vego tillsammans med Djurens Rätts egna Sarah Mansouri plus gäster. Vi lovar att du lär dig något nytt, att det blir kul och att minst en person blir arg.

Read more

Has anyone told you att du är djurrättare? Dags att vända ut och in på djurrätt och vego tillsammans med Djurens Rätts egna Sarah Mansouri plus gäster. Vi lovar att du lär dig något nytt, att det blir kul och att minst en person blir arg.

Best weekly hand curated episodes for learning

Cover image of På djurens sida!

På djurens sida!

Latest release on Jan 14, 2021

Best weekly hand curated episodes for learning

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail about 1 month ago

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Rank #1: Veganuari take-over tillsammans med Therese Lindgren - med fokus på vegansk skönhetsvård!

Podcast cover
Read more

Veganuari är full gång och medan den globala kampanjen slår rekord runt om i världen är det allt fler som går runt och funderar - Är det svårt med veganskt? Hur bemöter jag frågor om veganism? Vad är det som inte är veganskt i kosmetika? Varför är egentligen inte alla skönhetsprodukter veganska? Hur ser Thereses egna morgonrutin för hyn ut under vintermånaderna? 

Det och mycket mer reds ut i detta avsnitt tillsammans med influencern Therese Lindgren. Vill du också vara med och i Veganuari och få daglig mail med recept, inköpslistor, närningskoll och så mycket mer? Anmäl dig här. Eller som Therese själv säger: Vidga dina vyer, testa något nytt!Podden finns också att se på Djurens Rätt Youtube-kanal!

Jan 14 2021

48mins

Play

Rank #2: Osten - Veganismens ömma punkt? (Mukbang-ish)

Podcast cover
Read more

Sarah smakar sig genom 20 vanliga och ovanliga veganostar tillsammans med ostentreprenören Sorosh Tavakoli. Finns det verkligen inga goda veganostar? Vi får även en bättre förståelse för hur korna bakom mejeriindustrin har det på riktigt tillsammans med Djurens Rätts etolog Linda Björklund. Hur bra stämmer egentligen Arlas Bregott reklam med glada frigående kor? Artwork på hundar @minerva.ekrelius Följ länken för olika sätt att hjälpa oss hjälpa korna: https://www.djurensratt.se/bidra

Dec 29 2020

1hr 3mins

Play

Similar Podcasts

Sa du vegan?

Vegan Power Podcast

Veganprat

WWF Dokumentär

Vegopodden

Hundsnack med Linnéa & Tilda Podcast

Veganism Är Bror

Kattpodden

Naturvårdsverkets podcast

På tal om djur

Rädda Barnen Dokumentär

Pälspodden

SOS Alarm

Kemikaliepodden

Miljöpodden

Rank #3: Grisigt - Därför ska du skippa julskinkan!

Podcast cover
Read more

Lyssna med när programledaren Sarah Mansouri frågar ut veterinären Lina Gustafsson och politikern Magnus Manhammar om varför vi bör undvika griskött.

Därefter pratar vi dilemman kring julbordet med Mattias Kristiansson, chefredaktör @vegomagasinet och vegoinfluencern Merhawit "Merhi" Habte @plantlymerhi. Hur gör en egentligen för att bemöta sin köttätande släkt som vegan?

Gör skillnad för djuren på https://www.djurensratt.se/bidra 

Dec 17 2020

52mins

Play

Rank #4: Avsnitt 5 - Hur får vi företag att göra djurvänliga val?

Podcast cover
Read more

Sista avsnittet av Djurens Rätts sommarprat! Idag gästas podden av Nathalie Söderström som är ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt. Nathalie berättar om varför vi jobbar för att företag ska anta djurvänliga policyer, varför det är viktigt att jobba med djurskydd och inte bara djurrätt och en massa annat! Dessutom kommer etologen Anna Harenius och reder ut vanliga missuppfattningar kring kycklingindustrin. 

Medverkande: Emma Bäckström, Nathalie Söderström och Anna Harenius.

Bli medlem och stöd vårt arbete för djuren på djurensratt.se/blimedlem

Bli blixtaktivist på djurensratt.se/blixtaktivist

Aug 26 2020

26mins

Play

Most Popular Podcasts

The Joe Rogan Experience

TED Talks Daily

The Tim Ferriss Show

The Daily

Stuff You Should Know

Oprah's SuperSoul Conversations

Armchair Expert with Dax Shepard

Rank #5: Avsnitt 4 - Hur jobbar Djurens Rätt politiskt?

Podcast cover
Read more

Dagens gäst är Anna-Clara Acevedo som jobbar som politiskt sakkunnig på Djurens Rätt. Vi pratar bl.a. om Djurens Rätts politiska arbete, Almedalen, EU och lobbyism. Dessutom kommer Anna Harenius och svarar på frågan “är kyckling hållbart”?

Medverkande: Emma Bäckström, Anna-Clara Acevedo och Anna Harenius.

Aug 12 2020

18mins

Play

Rank #6: Avsnitt 3 - Pandemier och industriell djurhållning

Podcast cover
Read more

Idag pratar vi om kopplingen mellan pandemier och industriell djurhållning. Vad är det stora problemet med hur vi föder upp djur idag ur smittskyddssynpunkt? Är det vilda djur eller djur i livsmedelsindustrin som sprider smitta? Kan coronaviruset smitta mellan människa och djuren i familjen? Allt det och mer besvaras av dagens gäst, Djurens Rätts sakkunniga etolog Anna Harenius. 

Medverkande: Emma Bäckström och Anna Harenius.

Jul 29 2020

15mins

Play

Rank #7: Avsnitt 2 - Vegomat, recept och produkttips

Podcast cover
Read more

Här är avsnittet för dig som är nyfiken på att äta mer vego för idag gästas podden av Sarah Mansouri som är ansvarig för Välj Vego! Sarah och Emma pratar om hur du enkelt kan veganisera din favoritmat och ger även massvis med härliga recept- och produkttips! Sarah delar också med sig av sin stora passion för nuggets och Djurens Rätts sakkunniga etolog Anna Harenius berättar om vilka krav Djurens Rätt ställer på kycklinguppfödningen. 

Medverkande: Emma Bäckström, Sarah Mansouri och Anna Harenius.

Jul 15 2020

21mins

Play

Rank #8: Avsnitt 1 - Sommarturnén

Podcast cover
Read more

Premiär för Djurens Rätts sommarprat! Idag pratar vi om Djurens Rätts sommarturné som är Sveriges troligtvis största ideella informationssatsning. Hur blir den av i år? Hur kan en engagera sig? Programledaren Emma pratar med Coral som är projektledare för sommarturnén och även Elvira som jobbar som turnécoach. Dessutom kommer Djurens Rätts sakkunniga etolog Anna och reder ut skillnaden mellan svensk och importerad kyckling.

Medverkande: Emma Bäckström, Coral Ricote, Elvira Granqvist och Anna Harenius.

Bli medlem och stöd vårt arbete för djuren på djurensratt.se/blimedlem

Jul 01 2020

19mins

Play

Rank #9: Veganisera dina vänner på ett enkelt sätt - med Patrik Olsson / Enkla Kassen - Vegovision 2019

Podcast cover
Read more

Patrik Olsson, medgrundaren till Enkla Kassen, delar sina tankar om hur vi med enkla medel kan veganisera folk i vår närhet och därmed världen. De har tagit fram kampanjen “Veganize your friend” i just det syftet. Enkla Kassen är en tjänst som gör det enkelt att äta mer hållbart. De levererar växtbaserade recept och råvaror till din dörr varannan vecka så att du slipper tänka ut vad du ska äta.

Inspelad under Vegovision i Malmö den 4 maj.

Jun 08 2019

10mins

Play

Rank #10: Panelsamtal: Träning med vegansk kost - Stark Vegan & Jacob Gudiol - Vegovision 2019

Podcast cover
Read more

Vad bör du undvika när du vill bygga muskler eller springa snabbare? Och hur maximerar du kosten när du tränar hårt? Lyssna på träningsnördarna Björn, Samy och Sara från Stark Vegan prata om deras vegoresa inom träningen. De kommer att prata om hur det är att träna och tävla som vegan samt svara på publikens frågor och funderingar om grön mat och muskler.

Inspelad under Vegovision i Malmö den 4 maj.

Jun 07 2019

33mins

Play