OwlTail

Cover image of På djurens sida!

På djurens sida!

Dags att vända ut och in på djurrätt och vego tillsammans med Djurens Rätt. Med hjälp av Djurens Rätts experter och inbjudna gäster tar vi oss in aktuella frågor och viktiga händelser. Vi lovar att du lär dig något nytt, att det blir kul och en och annan upprörd känsla.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

35. Hur ställer sig politikerna till växtbaserat?

I veckans avsnitt av Djurens Rätts podcast diskuterar Sebastian Wiklund (samhällspolitisk chef) och Matilda Kylefors (politiskt sakkunnig) hur det svenska folket ställer sig till att en stor del av det statliga stödet för livsmedelsproduktionen går till djurfabrikerna. Om politiker som lyfter Sveriges djurskydd till skyarna och hur utfallet blev av den djurskyddsdebatt som ägde rum i riksdagen i slutet av april. Vi bryter även ner hur Djurens Rätt kommer att informera väljarna om partiernas djurpolitik inför valet i höst. Allt detta avhandlas i veckans avsnitt av På djurens sida! Läs mer om Djurens Rätts valinformation: www.djurensratt.se/valet.För att kunna göra ännu större skillnad för djuren behöver vi din hjälp! Bli månadsgivare: www.djurensratt.se/medlem.

19mins

13 May 2022

Rank #1

Podcast cover

34. Det mjölkindustrin inte vill att du ska veta om kosläppen

I veckans avsnitt pratar Linn Åkesson (kommunikationschef) med Camilla Bergvall (riksordförande) om succéboken "Så skapar vi en vegansk värld - ett pragmatiskt förhållningssätt" av Tobias Leenaert. Boken som Djurens Rätt nyligen lanserat i en svensk översättning. Vi har även bjudit in Anna Harenius (sakkunnig etolog) för att prata om problematiken kring kosläppen och det som inte visas upp i "Bregottfabrikens" reklamfilmer. Vi tar oss även igenom djurrättsvepet. Köp boken här: https://shop.djurensratt.se/products/forbestall-sa-skapar-vi-en-vegansk-varld För att kunna göra ännu större skillnad behöver vi din hjälp. Bli månadsgivare idag på www.djurensratt.se/medlem. Tack för ditt stöd och för att du lyssnar på vår podcast!

26mins

29 Apr 2022

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

33. Varför släpper inte politikerna taget om burarna?

I veckans avsnitt djupdyker vi i arbetet om Djurens Rätts årliga ranking Djurvänlig kommun och vilka uppåtgående trender vi ser bland kommunerna i år. Om den ökade efterfrågan på växtbaserad mat och att allt fler kommuner fasar ut turbokyckling i sin upphandling. Och slutligen avhandlas det även om politikernas feghet när det gäller att fasa ut de fruktansvärda burarna i Sverige - det är dags att släppa burarna!Detta diskuterar Sebastian Wiklund (samhällspolitisk chef) med Matilda Kylefors (politiskt sakkunnig) och Cecilia Mille (sakkunnig i hållbarhetsfrågor) i veckans avsnitt av På djurens sida!Prenumerera på Djurens Rätts politiska nyhetsbrev www.djurensratt.se/aktuelltipolitiken.För att vi ska kunna göra ännu större skillnad för djuren behöver vi din hjälp! Bli månadsgivare på www.djurensratt.se/medlem.

37mins

14 Apr 2022

Rank #3

Podcast cover

32. Är Sverige i en plötslig livsmedelskris?

I veckans avsnitt pratar Linn Åkesson (kommunikationschef) med Benny Andersson (generalsekreterare) om krigets framfart och hur det påverkar oss i Sverige. Vi pratar även om dopade skattepengar som går till djurfabrikerna, märklig marknadsföring om griskött och åtgärder för att vända den ökade kycklingkonsumtionen. Och vi tar oss givetvis även igenom djurrättsvepet. För att kunna göra ännu större skillnad behöver vi din hjälp. Bli månadsgivare idag på www.djurensratt.se/medlem. Tack för ditt stöd och för att just du lyssnar på vår podcast!

24mins

1 Apr 2022

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

31. ”Regeringen har betraktat fiskuppfödning som en framtidsbransch och pumpat in pengar”

Vad har partierna åstadkommit under pågående mandatperiod inom djurvälfärden? Och hur regleras vattenbruket mer känd som "fiskodlingar"? Detta diskuterar Sebastian Wiklund, samhällspolitisk chef hos Djurens Rätt och Anna-Clara Acevedo, politisk sakkunnig hos Djurens Rätt i veckans avsnitt.Tack för att du lyssnar på vår podcast, glöm inte att prenumerera!Insamling till Ukraina Plusgiro 90 00 63-9Stötta vårt arbetet genom att bli medlem på djurensratt.se/medlemPrenumerera på vårt politiska nyhetsbrev djurensratt.se/aktuelltipolitiken

36mins

18 Mar 2022

Rank #5

Podcast cover

30. ”Världens bästa djurskydd”

I veckans avsnitt djupdyker vi i den 3D-animerade filmen "Världens bästa djurskydd" som går som bioreklam under våren. Hur såg förarbetet ut? Stämmer filmens innehåll överens med verkligheten för turbokycklingarna i de svenska djurfabrikerna? Och har Sveriges världens bästa djurskydd? Det bryter Linn Åkesson ner tillsammans med Emma Bäckström, kampanjkoordinator och Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt. Du kan läsa mer och se filmen på djurensratt.se/kycklingfilm.

30mins

4 Mar 2022

Rank #6

Podcast cover

29. ”Vi som skattebetalare har fått betala 300 miljoner i kompensation till djurfabrikerna”

Hur ser sambandet mellan djurfabriker och smittrisker ut? Var står Vänsterpartiet i vegofrågan? Och hur är det att besöka en grisgård? Detta diskuterar Sebastian Wiklund, samhällspolitisk chef hos Djurens Rätt och Anna-Clara Acevedo, politisk sakkunnig hos Djurens Rätt i veckans avsnitt. Dessutom gästas podden av Elin Segerlind, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.Tack för att du lyssnar på vår podcast, glöm inte att prenumerera!Stötta vårt arbetet genom att bli medlem på djurensratt.se/medlemPrenumerera på vårt politiska nyhetsbrev djurensratt.se/aktuelltipolitiken

41mins

18 Feb 2022

Rank #7

Podcast cover

28. Därför måste vi halvera köttkonsumtionen till 2030

Vi behöver halvera köttkonsumtionen av många anledningar, att djurfabrikerna bidrar med ett enormt lidande för djuren och bidrar till klimatkrisen är väl etablerat. Men hur ska vi kunna göra det? Vad behöver hända här i Sverige? Och vad kan du som individ göra? Det ska vi utforska i veckans avsnitt av Djurens Rätt podcast “På djurens sida”.Programledare är Djurens Rätt egna kommunikationschef, Linn Åkesson som tillsammans med Djurens Rätts sakkunnig i hållbarhetsfrågor Cecilia Mille och ansvarig för Välj Vego Matilda Andersson bryter ner vad som behöver ske i Sverige och hur du kan bidra till förändringen. Tack för att du lyssnar på vår podcast, glöm inte att prenumerera!Stötta vårt arbetet genom att bli medlem på djurensratt.se/medlem

28mins

4 Feb 2022

Rank #8

Podcast cover

27. ”Ska man vara krass så är det olagligt att använda djurförsök när det finns validerade alternativ”

I detta avsnitt diskuterar Sebastian Wiklund och Anna-Clara Acevedo om varför det behövs införas en hårdare lagstiftning i EU gällande djurtransporter. Ingen har glömt de 200 000 djur som satt fast på båtar i Suezkanalen förra året. Dessutom hör vi Peter Hultgren, sakkunnig inom djurförsök hos Djurens Rätt, som har författat den nylanserade rapporten "Strategier för utfasning av djurförsöken".Tack för att du lyssnar på vår podcast, glöm inte att prenumerera!Stötta vårt arbetet genom att bli medlem på djurensratt.se/medlemSkriv under medborgarinitiativet Save Cruelty Free Cosmetics: https://www.djurensratt.se/save-cruelty-free-cosmetics

47mins

21 Jan 2022

Rank #9

Podcast cover

26. Höjdpunkterna för djuren 2021

Året 2021 var ett händelserikt år för djuren, i veckans avsnitt summerar vi höjdpunkterna för djuren under föregående år. Programledare är Djurens Rätt egna kommunikationschef, Linn Åkesson som tillsammans med Djurens Rätts generalsekreteraren Benny Andersson och riksordförande Camilla Bergvall tar oss igenom vad dessa händelser innebär för djuren och vad vi kan förvänta oss av 2022.Håll dig alltid uppdaterad om senaste nytt inom djurrätt och djurskydd, prenumerera på Djurens Rått podd - På djurens sida!

44mins

14 Jan 2022

Rank #10