OwlTail

Cover image of Mikä maksaa?

Mikä maksaa?

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää?Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta?Ohjelma on suora lähetys, ja vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita.Toimittaja Juho-Pekka RantalaTaustatoimittaja Jussi PylväsKuva Jukka Lintilä & Hans WeckmanTuottaja Marjo Harju

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Rataliikenteen tulevaisuus

Millainen on rataliikenteemme tulevaisuus? Millainen bisnes rakas VR:mme on? Vieraana VR-konsernin uusi toimitusjohtaja Lauri Sipponen

55mins

11 Nov 2021

Rank #1

Podcast cover

Onko edessämme iloinen 20-luku?

Mikä maksaa? -ohjelmassa pohditaan sitä, palaako iloinen 20-luku. 1920-luku oli poikkeuksellinen kasvun vuosikymmen myös taloudellisesti - kunnes se päättyi suureen pörssiromahdukseen. Kun pandemia väistyy, onko edessämme jälleen iloinen 20-luku? Aiheesta keskustelemassa salkunhoitaja Antti Bergholm.

53mins

4 Nov 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Kvanttitietokoneet tulevat

Nykyisiä tietokoneitamme moninkertaisesti nopeammat ja tehokkaammat kvanttitietokoneet ovat tulevaisuuttamme. Miten ne toimivat ja miten ne muuttavat elämäämme ja talouttamme? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat Aalto-yliopiston ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kvanttiteknologian professori Mikko Möttönen ja VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

52mins

28 Oct 2021

Rank #3

Podcast cover

Mika Maliranta ja luova tuho

Palkansaajien tutkimuslaitoksen uusi johtaja Mika Maliranta on tutkinut mm. luovaa tuhoa talouselämässä. Mitä on luova tuho? Entä mikä on Palkansaajien tutkimuslaitoksen rooli suomalaisessa talouskeskustelussa?

54mins

21 Oct 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Maailman 50 vaarallisinta yritystä

Millaisia ovat maailman vaarallisimmat yritykset? Maailman 50 vaarallisinta yritystä -kirjan kirjoittaneet Juha-Pekka Raeste ja Hannu Sokala toimittaja Juho-Pekka Rantalan vieraina.

53mins

14 Oct 2021

Rank #5

Podcast cover

Annika Saarikon talousopit

Mikä maksaa? -ohjelmassa tutustutaan toukokuun lopussa valtionvarainministerin tehtävässä aloittaneen Annika Saarikon talousoppeihin. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

54mins

7 Oct 2021

Rank #6

Podcast cover

Elokuvateollisuus ja raha

Mikä maksaa? -ohjelmassa tutkaillaan suomalaisen elokuvateollisuuden taloutta. Miten tehdään elokuvia taloudellisesti kestävällä tavalla? Entä miten korona-aika on vaikuttanut alaan? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat Dionysos Filmsin toimitusjohtaja Riina Hyytiä ja Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen.

53mins

30 Sep 2021

Rank #7

Podcast cover

Tulevaisuuden työelämää

Tuliko etätyö jäädäkseen? Entä mitä on co-working? Vieraina tietokirjailija Timo Rope ja operatiivinen johtaja Katja Aalto Innovation Homesta.

53mins

23 Sep 2021

Rank #8

Podcast cover

Millainen auto nyt kannattaa ostaa?

Mikä maksaa? - ohjelmassa pohditaan sitä, millainen auto juuri nyt kannattaisi ostaa. Sähköauto, hybridi vai ihan perinteinen bensa- tai dieselauto? Vieraina Oulun yliopiston autoalan liiketalouden professori Jouni Juntunen ja toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan keskusliitosta.

55mins

16 Sep 2021

Rank #9

Podcast cover

Onko meillä varaa lyhentää työaikaa?

Onko meillä varaa lyhentää työaikaa? Tai onko meillä varaa olla tekemättä sitä? Kahdeksan tunnin työpäivä oli aikoinaan pieni vallankumous. Olisiko kuuden tunnin työpäivä tulevaisuudessa mahdollinen? Näitä kysymyksiä pohtii Mikä maksaa? -ohjelmassa työmarkkinaneuvos Pekka Peltola.

54mins

9 Sep 2021

Rank #10