OwlTail

Cover image of Opsajd Podcast

Opsajd Podcast

U duhu bh. fudbala i nogometa, dakle poluamaterski, samo improvizacija, bez ikakvog plana i organizacije, nastao je i ovaj podcast. Saša Ibrulj i Ismet Turšić, uz tehničku podršku i prečesto rezanje producenta Gorana Obada, raspravljaju o fudbalu i društvu u Bosni i Hercegovini, prije svega reprezentaciji (i reprezentacijama), ali i BHT Premijer ligi i svim njenim čarolijama.Plan je da je podcast online svakog utorka, ali ne znači i da hoće biti.Do kraja neozbiljni, neodgovorni i neorganizovani, vaš oPsajd.P.S. Nije bio ofsajd. Ali šta ćeš kad je mahnuo... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Variola vera 2.0

Korona virus nije zaustavio, ali jeste usporio svijet a s njim i podcast Opsajd. U trinaestom izdanju govorimo o utjecaju globalne histerije zbog virusa na fudbal u Bosni i Hercegovini, pričamo o Ligi nacija i grupi u kojoj se našla naša reprezentacija, a govorimo i o prošlom i narednom kolu Premijer lige BiH. Ukleti trinaesti Opsajd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

5 Mar 2020

Rank #1

Podcast cover

Konačno spisak

Poštar je u studio ušetao neposredno prije snimanja i u plavoj koverti donio 29 imena koje je za baraž izabrao selektor Dušan Bajević. I naravno da ga je to kod nekih odmah pretvorilo u neznalicu i licemjera, jer kako drugačije u zemlji u kojoj je svako selektor? Mi pričamo o spisku, ali i utjecaju korona virusa na baraž, kao i formu naših igrača. Pričamo i o Štiliću i Želji, Rahmanoviću i Sarajevu, Bobiću i Veležu, a najviše od derbiju začelja Sloboda - Čelik. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

10 Mar 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Hercegovina Kalifornija

Duško Bajević novi je selektor fudbalske reprezentacije BiH a Saša Ibrulj i Ismet Turšić razgovaraju o njegovoj karijeri i tome šta bi mogao donijeti reprezentaciji BiH. Hoće li mu Emir Spahić biti pomoćnik, hoće li vratiti Vranješa, i zašto bi morao razgovarati s Lulićem, Ibiševićem, Begovićem... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

24 Dec 2019

Rank #3

Podcast cover

Cirkus se nastavlja

Duško Bajević je selektor. Samo što ustvari nije. Ali će biti. Samo možda neće. Cirkus s izborom selektora se nastavlja, a priča se veže za dešavanja u FSRS, odnose u IO, ali i povratak Ognjena Vranješa. Zašto nemamo selektora jedna je tema, ali Saša i Ića pričaju i o Edinu Džeki, Darku Todoroviću te donose statistički pregled Premijer lige. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

18 Dec 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Mladost Mladosti

Premijer liga došla je do svog posljednjeg vikenda koji je na kraju ispao totalna ludnica. Sarajevo s vrha do dna pa do vrha, a sve zahvaljući Želji i Veležu. Borac je dohvatio vrh, s iste daljine gleda i Tuzla City... Previše posla za Gorana. Gotovo, ali tek počinje. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

10 Dec 2019

Rank #5

Podcast cover

Najbolji?

Tino-Sven Sušić novi je igrač FK Sarajevo. Zašto je to dobro za samu Premijer ligu, ali zašto može a ne mora biti za njega samoga i FK Sarajevo? Da li je zaista najbolji transfer u historiji lige? Može li biti najbolji igrač lige? I gdje je u odnosu na Semira Štilića, s kojim je usporedba neizostavna? Ono što je sigurno je da je ovo najbolji podcast o Premijer ligi BiH, prosto jer je jedini, ali i jer u njemu govorimo o uspjesima reprezentacije u futsalu, Edinu Džeki, Ermedinu Demirovuću, Senadu Luliću, ali i odgovaramo na pitanje zašto Ervin Zukanović nije ništa manje borben od Ognjena Vranješa i zašto treba biti u reprezentaciji. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

4 Feb 2020

Rank #6

Podcast cover

Liga djuturuma

Sarajevski derbi je (bio) dobar ali može biti bolji. Štilić je odličan i teško da može biti bolji, kao i ostali povratnici u ligu, ali njih bi trebalo iskoristiti za veće dobro. Što niko ne radi. Hejtanje Izvršnog odbora. I Husref je otpušten ali mi to nismo znali. Novo izdanje Opsajda, puno Premijer lige i malo selektora. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

2 Dec 2019

Rank #7

Podcast cover

Kućni selektori biraju

Četiri miliona selektora, ali dvojica se dohvatila mikrofona. Deseto jubilarno izdanje posvetili smo slušaocima i njihovim (raznovrsnim) pitanjima. Koliko je VAR generalno dobar, a koliko će biti dobar za BiH? Koliko Bajević može promijeniti kada je u pitanju atmosfera? I zašto je uopšte atmosfera tako meeh? Ko će biti trener golmana? Ko je najbolji izbor na desnom beku? I kako bi izgledalo startnih jedanaest da utakmica sa Sjevernom Irskom počinje večeras? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

11 Feb 2020

Rank #8

Podcast cover

U izolaciji sa... Asmirom Begovićem

Može li golman biti u oPsajdu? Može, ali kao gost. Iz izolovanog Londona nam se priključio Asmir Begović, prvi gost podcasta Opsajd. Kako Asmir nakon 400 profesionalnih nastupa, od kojih je 62 za reprezentaciju BiH, provodi vrijeme bez fudbala? Šta radi, kako trenira? I misli li da bismo sutra prošli Sjevernu Irsku? Zašto je prekrižio jednog selektora i kako vidi blisku budućnost fudbala? Kriza nas drma, fudbala nema, pa smo odlučili ali imamo prvog gosta i upaljene kamenre. Opsajd, pokušaj šesnaesti. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

43mins

30 Mar 2020

Rank #9

Podcast cover

Zvjezdanove staze

Ko ne trči zapne u Opsajd zamci. I dalje smo u izolaciji, ali se više družimo nego ranije.Ovaj put gost Opsajda je legenda reprezentacije Bosne i Hercegovine, dvostruki osvajač Bundeslige i aktuelni v.d. tehniko reprezentacije i koordinator svih selekcija NSBiH Zvjezdan Misimović. Zašto je to da Miske nije trčao zapravo mit? Zašto se dva puta povlačio pa vraćao u reprezentaciju? Otkud priča o poslovnim prostorima i uslugama? Kakva mu sjećanja budi utakmica sa Srbijom, a kakva ona s Nigerijom? Zašto misli da smo se loše spremili za Brazil? I šta misli kakva nam je budućnost? Dame i gospodo, Opsajd sedamnaesti put. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 9mins

6 Apr 2020

Rank #10

Podcast cover

Underdog

Opsajd preko bare. Haris Medunjanin je već četvrtu godinu u MLS-u, a ove sezone je Philadephiju zamijenio Cincinnatijem. Pričamo se o životu i karantinu u SAD, a Haris, koji je za reprezentaciju BiH odigrao 60 utakmica, objašnjava koliko je zaista dobar MLS. Zašto se nije odazvao Sliškoviću? Kakav je bio prelaz sa holandskog sistema rada na bosanski? Zašto je s Papetom na početku funkcionisalo dobro, a onda se sve raspalo? Šta je bilo pogrešno u Brazilu? Zašto Sušić nije slušao igrače i zašto je mislio da ga igrači žele smijeniti? Kako je zamalo propustio utakmicu s Kiprom, ali se Meša nije javio na telefon? I zašto je nakon prvog treninga zaključio da je Robi loš trener? Opsajd, osamnaesti. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 8mins

14 Apr 2020

Rank #11

Podcast cover

Mali Višća i Mića

Vraća nam se ne pretjerano kvalitetna ali zato super izjednačena Premijer liga. Ko je najbolje trgovao ove zime, ko ima najviše šansi za titulu i ko će na kraju ustvari biti prvak? Bliži nam se i baraž a Bajević se sve više sekira zbog povreda. Malom Edinu Višći je okruglo trideset, a za leđima mu puše mali Mića. Podcast o bh. fudbalu, epizoda 11, Opsajd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

19 Feb 2020

Rank #12

Podcast cover

Zlatanizacija

Opsajd na klupi. Korona nas i dalje drži taocima, a da vam ne bi bilo još gore s nama dvojicom, opet imamo gosta. Ovaj put s nama je Zlatan Nalić, nekadašnji trener Slobode i aktuelni trener Tuzla Cityija s kojim pričamo o svemu pomalo.Zašto trener nije trener za vrijeme korone? Koja je razlika između premijerligaških trenera i onih koji rade vani? Šta je zapravo istina o dugu kojeg Sloboda ima prema njemu i zašto ih nikada neće tužiti? Zašto on i Barbarez nisu dobili priliku biti selektori? Koje su njegove ambicije? I zašto je reprezentacija taktički naivna? Razgovor je trajao mnogo duže od onoga što smo mogli ugurati u ovih sat vremena devetnaestog Opsajda. Izvol'te. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

21 Apr 2020

Rank #13

Podcast cover

Reality Show

Premijer liga se vratila i odmah ponudila cirkus, ali i par zanimljivih utakmica. Pričamo i o učinku bh. reprezentativaca ovog vikenda, potencijalnim pozivma za Sjevernu Irsku, ali govorimo i u situaciji u samoj Sjevernoj Irskoj. Ovo je i prva epizoda s upaljenom kamerom i možete je pogledati na YouTubeu. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

25 Feb 2020

Rank #14

Podcast cover

Povratak otpisanih

Sretna nova podcast godina! Dvadeset i kusur dana kasnije a nakon tehničkih problema vraća se i oPsajd. Ko je najzanimljivije ime prelaznog roka u BiH? Zašto su najveća očekivanja opet od povratnika? Hoće li Edin Džeko ipak u Spurs? Treba li Štilić reprezentaciji? I zašto Mario Vrančić treba? Puno pitanja, malo odgovora, ali trudimo se. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

47mins

23 Jan 2020

Rank #15

Podcast cover

Katanac

Fudbal je prvi put u historiji gotovo stao. Koronavirus je natjerao sve lige na prisilni odmor i sada čekamo odluku UEFA o budućnosti. Kako će sve ovo utjecati na reprezentaciju BiH, NSBiH, našu ligu i klubove? Šta je budućnost fudbala? I mogu li se, jednog dana kada sve ovo završi, desiti revolucionarne promjene? Opsajd 15. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

32mins

16 Mar 2020

Rank #16

Podcast cover

Tutto Detto

Selektor Bajević predstavio je stručni štab, ali i opet pričao o Vranješu. No, o Ognjenu je ustvari sve rečeno. Zato pričamo o Muhamedu Bešiću, Radetu Kruniću i objašnjavamo zašto je odlazak Asmira Begovića na posudbu u Milan sasvim logičan potez. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

28 Jan 2020

Rank #17

Podcast cover

Markov put

Nostalgični Opsajd. Marka Topića svi pamte po onom golu Hrvatskoj na Mediteranskim igrama u Bariju 1997., ali njegova je reprezentativna karijera zapravo mnogo više od toga. Započeo ju je kod Džemaludina Mušovića koji ga je ugrabio od Ćire Blaževića, da bi je završio kod Ćire.Zašto je reagovao tako burno tog dana u Brindisiju? Kako je uopće dospio u reprezentaciju? Po čemu pamti svoje početke u nacionalnom timu? Zašto je morao otići iz reprezentacije kada je igrao najbolji nogomet na klupskom nivou? Šta mu je tražio Ahmed Pašalić? Kako ga je Marko Naletilić doveo do Milana? Da li je to bio preveliki zalogaj za njega i kaje li se sada? Zašto su stvari pošle po zlu u Wolfsburgu? Zbog čega je najviše uživao igrati u Rusiji? Kakve su mu ambicije u trenerskom poslu? Zašto misli da Papetu treba napraviti spomenik? I šta bi on sam promijenio ako bi jednog dana bio selektor Bosne i Hercegovine? Opsajd, XXV. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 17mins

25 May 2020

Rank #18

Podcast cover

Tehnički timeout

Patreon: https://tinyurl.com/y9euz9rlApple podcast: https://tinyurl.com/wo2jh5rSpotify: https://tinyurl.com/umqrnm8Acast: https://tinyurl.com/suf2lm8Facebook: https://tinyurl.com/ybpp4v8lInstagram: https://tinyurl.com/yblby8ctOpsajd s greškom. Dođe tako neki dan kad jedna stvar ne štima, a nama je došao dan kad nije štimalo baš ništa. Ipak smo nekako uspjeli snimiti, a onda je naš Goran to morao čistiti, rezati i učiniti slušljivim. Skoro. Koliko smo uspjeli, pričali smo o povratku fudbala, Bundesligi i Vedadu Ibiševiću, pričali smo i o eventualnom transferu Miralema Pjanića u Barcelonu, a govorimo i nastavku Premijer lige. TPredstavili smo i Patreon crowdfunding, kroz koji možete postati dijelom našeg kolektiva. Opsajd, poslušajte, pogledajte. Pokušajte. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

36mins

19 May 2020

Rank #19

Podcast cover

The Last Dance

Džordanski Opsajd. Stevo Nikolić je legenda Premijer lige Bosne i Hercegovine. Četiri titule prvaka s tri različita kluba i 94 postignuta gola čine ga jednim od najuspješnijih fudbalera u historiji naše lige. Danas Nikolić igra u Prvoj ligi Srbije, ali je i član Upravnog odbora Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.Ali Nikolićev put često je bio posut trnjem. Kako je iz Šamca, preko Zvezde i Partizana, dospio u Obilić? A onda zamalo postao prvi fudbaler koji je iz Obilića prešao u HNL? Zašto je u Modriči odlučio napustiti fudbal i kako je promijenio mišljenje u zadnji čas? Zašto su mu psi lutalice bili treneri u Rumuniji? Po čemu pamti period u Zrinjskom i zašto ne može prežaliti neuspjeh sa Željezničarom? Zbog čega je tužio Čelik? Kako se priključio Sindikatu i šta je zapravo Sindikat? Kakve odnose imaju sa NSBiH, koliko stvarno mogu pomoći igračima i ko su im otvoreni neprijatelji? Kakav je status fudbalera u BiH generalno? Opsajd, XXIII. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 20mins

12 May 2020

Rank #20