OwlTail

Cover image of The Life Coach

The Life Coach

En podcast inom Självhjälp, personlig utveckling, hälsa och coaching vars syfte är att fylla ditt liv med mer meningsfullhet genom ett ökat medvetande om varför du tänker, känner och agerar som du gör! Mitt namn är Jacob Hellberg och jag jobbar som Strategisk Livs Coach och mitt mål med denna podcast är att få just DIG att börja ta ansvar för ditt liv och utveckla din fulla potential! Bli den du alltid velat vara, leva det liv du alltid velat leva och att uppfylla dina innersta drömmar och målsättningar! Välkomna!

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

026: Varför fokus är avgörande för hur ditt liv ser ut. Del: 1

026: Varför fokus är avgörande för hur ditt liv ser ut. Del: 1 Var och på vad vi väljer att rikta vår fokus kommer vara avgörande för hur vi uppfattar livet vi lever och omständigheterna vi ställs inför. I första delen kommer jag att gå igenom exakt vad fokus innebär, hur vi påverkas av den och hur vi medvetengör den del av vår fokus som styrs av vårt undermedvetna, vilket är en otroligt stor del...

15mins

18 Sep 2017

Rank #1

Podcast cover

019: Regler är till för att brytas!

019: Regler är till för att brytas! Vi har alla, en oändlig mängd, "oskrivna" regler för hur vi vill att folk runtomkring oss, vår partner, våra vänner, kollegor, främlingar, våra barn etc ska bete sig för att vi ska känna oss glada och tillfreds med oss själva. Vi har lika många regler för hur saker och ting i vår omvärld ska ske och vara för att vi ska må bra, såsom väder, politiskt styre, ekonomi, relationer etc etc. Men lika svårt som det är för folk att veta vad våra regler är, lika osannolikt är det att omständigheter i omvärlden och folk i den, kommer att följa våra regler. Häng med så ska jag berätta mer om varför vi har alla dessa regler, vad dom kan ställa till med och hur vi kan göra för att underlätta för oss själva och andra!

13mins

31 Jul 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

004: Vad är problemet?

004: Vad är problemet? Idag ska vi prata problem och problemlösning! Vi lägger ner väldigt mycket tid till att älta och tjata om våra problem när vi istället skulle kunna fokusera på lösningen till dessa! Många gånger skapar vi även våra egna problem enbart genom vårt sätt att tänka och genom vårt sätt att se på saker och ting. Idag kommer jag gå igenom hur vi kan förändra våra tankebanor då vi ställs inför situationer där vi har tendens att fastna, och hur detta kommer påverka vår förmåga att hitta en kreativ lösning alternativt, i bästa fall, inte uppleva det som ett problem från första början! Kort sammanfattat: "Ett problem blir inte ett problem förrän du ser på det som ett problem..." Lämna gärna en recension och ett betyg på iTunes! Uppskattas verkligen! Enjoy!

12mins

17 Apr 2017

Rank #3

Podcast cover

003: "Så förändrar du ditt förflutna!"

003: "Så förändrar du ditt förflutna!" Vi har alla ett förflutet och en historia, många gånger på både gott och ont. Detta påverkas vi av i större eller mindre utsträckning. Vi har även fått lära oss att vi inte kan gå tillbaka i tiden och ändra något som har hänt, MEN jag tänkte bevisa den direkta motsatsen i detta avsnitt.. För vi KAN faktiskt, till viss del, förändra vårt förflutna och dess betydelse och vårt sätt att påverkas av det.. I dagens avsnitt tänkte jag förklara HUR vi gör detta och varför det kan vara nyttigt att ändra på vissa saker!! Prenumerera gärna och gå in på iTunes och lämna ett betyg och en recension! Tack på förhand!

10mins

10 Apr 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

087: Allt sker av en mening..

087: Allt sker av en mening.. Idag ska vi prata om vikten av acceptans inför det som skett, och kraften bakom förmågan att förlika sig med konceptet att "allt sker av en mening". Välkomna.

10mins

17 Dec 2018

Rank #5

Podcast cover

018: "Det blir inte bättre än så här"

018: "Det blir inte bättre än så här" Idag tänkte jag gå igenom ett koncept som jag valt att kalla "Det blir inte bättre än så här". Det låter kanske inte så upplyftande, men det är i själva verket rätt fantastiskt. Det handlar om att vi i varje given stund och situation har samma förmåga och kapacitet att uppleva lycka, utan att ständigt offra stunden vi lever i just nu för en stund eller händelse i framtiden som vi tror kommer vara bättre. Det handlar till viss del om vår strävan att alltid nå den ständigt hägrande lyckohorisonten..

13mins

24 Jul 2017

Rank #6

Podcast cover

031: Andra människors åsikter.

031: Andra människors åsikter. Vad andra människor tycker, tänker, säger och gör, låter vi många gånger påverka oss mer än vad som är både hälsosamt och rimligt. Vi ska prata om vår förmåga eller oförmåga att påverka andra människors åsikter och vi ska även bryta ner vad andras åsikter om dig EGENTLIGEN har för betydelse..

15mins

23 Oct 2017

Rank #7

Podcast cover

054: Hur bra är din mentala hälsa..?

054: Hur bra är din mentala hälsa..? 1 år exakt har gått sen jag började med denna podcast, så dagen till ära vill jag prata om något som är fundamentalt för allt jag gör, pratar om och jobbar med, nämligen mental hälsa. Den generella definitionen idag är att så länge du inte är mentalt sjuk, så är du mentalt frisk..! Men jag vill ta ta det till en ny nivå, jag vill inte bara att du ska vara "mentalt frisk", jag vill att du ska ha EXCEPTIONELLT bra mental hälsa!  Jag vill att du ska vara mentalt skottsäker! Idag går jag igenom 5 tecken på riktigt bra mental hälsa och erbjuder er även en möjlighet att jobba på det tillsammans med mig, gratis, i min nya privata Facebook grupp; "The Life Coach Podcast Group", dörrarna slår jag upp på onsdag den 4/4, men ni kan begära tillträde till den redan nu! Välkomna!

16mins

3 Apr 2018

Rank #8

Podcast cover

032: Skillnaden mellan regler och gränser.

032: Skillnaden mellan regler och gränser. Idag ska vi gå igenom skillnaden mellan reglerna vi har för allt och alla runtomkring oss och gränserna vi sätter för andra människor. Många tror att gränser är någonting vi sätter för att kontrollera andra människor och deras beteende, men det är det inte. Gränser är något vi sätter för att kontrollera och skydda oss själva..! Häng med så berättar jag mer!

16mins

30 Oct 2017

Rank #9

Podcast cover

044: Vem vill du vara?

044: Vem vill du vara? Idag knyter vi ihop säcken i serien om vem du är och vem du faktiskt vill vara! Vem vi identifierar oss med att vara kommer lägga grunder för alla beslut vi fattar, människorna vi omger oss med, framgången vi skapar, handlingarna vi utför och resultaten vi skapar. Det kommer helt enkelt avgöra våra liv. Så se till att välj med omsorg vem du är. Till det här avsnittet har jag skapat en arbetsbok i medveten förändring som kommer ta dig igenom alla stegen till att skapa den bästa tänkbara versionen av dig själv! Du kan ladda ner den på www.thelifecoach.se/avsnitt44 Eller på min Facebooksida: www.facebook.com/thelifecoach.se

17mins

22 Jan 2018

Rank #10

Podcast cover

017: Därför går du inte ner i vikt!

017: Därför går du inte ner i vikt! Det kan finnas både fysiska och psykiska förklaringar till varför du inte lyckas gå ner i vikt eller varför du kanske känner ett visst motstånd till träning. Jag kommer i det här avsnittet gå igenom allt från vilka hormoner det är som styr hunger och mättnad till vilka mentalt bakomliggande faktorer som försvårar i din jakt på en sundare livsstil. Ni kan läsa mer om detta på www.thelifecoach.se under "6-stegsprogrammet".

14mins

17 Jul 2017

Rank #11

Podcast cover

057: Verktyg Del 3: "Mitt super-jag"

057: Verktyg Del 3: "Mitt super-jag" Dagens coaching-verktyg heter "Mitt super-jag" och är ett väldigt effektivt verktyg för att långsiktigt förbättra en sviktande självkänsla. Det går ut på att man medvetet riktar fokus till de positiva egenskaper, förmågor och styrkor som vi besitter, men som vi ibland har en tendens att ta för givet och negligera. Vi måste medvetet uppskatta oss själva mer och ge oss cred för vem vi är, de styrkor vi besitter, alla framgångar vi haft och de motgångar vi klarat av och överkommit! Verktyget hittar ni i min facebookgrupp, The Life Coach Podcast Group.

10mins

23 Apr 2018

Rank #12

Podcast cover

078: 24-timmars utmaningen

078: 24-timmars utmaningen. Idag ska jag utmana er! Det är en utmaning i känslomässig kontroll och emotionell medvetenhet! Är ni på..?

9mins

15 Oct 2018

Rank #13

Podcast cover

079: 5 tips för ett lyckligare liv

079: 5 tips för ett lyckligare liv Idag ska vi prata lycka! Lycka är en känsla som är extremt subjektiv. Det som gör mig lycklig, kan lämna dig helt oberörd och vice versa. Men det finns ändå vissa faktorer som är genomgripande och fundamentala, oavsett omständighet vi står inför i livet. Idag ska jag gå igenom dom fem tips som jag anser är avgörande för att öka graden av lycka i våra liv!

12mins

22 Oct 2018

Rank #14

Podcast cover

050: Hur du lär dig att släppa taget.

050: Hur du lär dig släppa taget. Ibland fastnar vid vid det som varit, men som inte längre är, och att hålla fast vid något i det förflutna, att älta och att inte riktigt kunna gå vidare kommer både känslomässigt och fysiskt hålla dig tillbaka i livet. Idag kommer jag gå igenom 4 steg som lär dig släppa taget om det som varit och uppskatta det som är!

12mins

5 Mar 2018

Rank #15

Podcast cover

095: Stress Del: 1

095: Stress Del: 1 I den första delen av två, om stress, så ska vi prata om vad stress är, hur det påverkar oss och vilka de 3 olika stressresponserna är. I nästa avsnitt ska vi prata om hur vi identifierar vilken respons vi tenderar att ta till när vi står inför ett uppfattat hot, samt hur du hjälper ANDRA som är i ett stressat tillstånd att "lugna ner sig".. Välkomna!

15mins

11 Feb 2019

Rank #16

Podcast cover

094: Sätt ett "tema" för dina mål!

094: Sätt ett "tema" för dina mål! För att vi ska nå våra mål så måste vi agera på ett visst sätt. Och för att agera på ett visst sätt måste vi befinna oss i rätt känslomässigt tillstånd. Och för att uppnå vårt önskade känslomässiga tillstånd så måste vi tänka och fokusera på ett visst sätt. Och för att fokusera och tänka rätt, så måste vi få med vårt undermedvetna på noterna!! Idag delar jag med mig av ett knep för att göra just det, och det handlar om att hitta ett "tema" för det du vill uppnå! Välkomna!

10mins

4 Feb 2019

Rank #17

Podcast cover

055: Verktyg Del 1: Livshjulet

055: Verktyg Del 1: Livshjulet. Det här blir första avsnittet i en serie om coaching-verktyg. Det första verktyget vi kommer gå igenom är det klassiska ”livshjulet”. Det är ett ypperligt verktyg för att utvärdera ”kvalitetsnivån” inom de olika områdena i ditt liv. Genom att betygsätta respektive område så får man en klar och tydlig bild över vilken delar av livet som du är nöjd med och framgångsrik inom samt vilka områden som behöver lite mer omsorg och fokus. En pdf på livshjulet samt en beskrivning på hur du använder det finns att ladda ner i den privata Facebook gruppen ”The Life Coach Podcast Group”!

10mins

9 Apr 2018

Rank #18

Podcast cover

101: 100 avsnitt på 60 min Del: 2

101: 100 avsnitt på 60 min Del: 2 I förra avsnittet gick vi igenom bl.a vår karta av verkligheten, sambandet mellan tanke-känsla-handling, och vårt förflutna. Idag är det dags att prata problem, övertygelser, misslyckanden och målsättningsarbete mm. Välkomna!

25mins

25 Mar 2019

Rank #19

Podcast cover

107: Ett effektivt sätt att besegra din rädsla

107: Ett effektivt sätt att besegra din rädsla Våra känslor kommer ju från våra tankar, och rädslor, framförallt irrationella sådana, i olika former är inget undantag. Så det mest hållbara och långsiktiga sättet att bli av med en rädsla borde ju vara att bearbeta tankarna som SKAPAR rädslan... MEN, det finns ett annat sätt, och det går ut på att man förbi-kopplar både tanken och känslan, och går direkt på HANDLINGEN istället...! Häng med så berättar jag mer!

13mins

6 May 2019

Rank #20