OwlTail

Cover image of Nicky de Troije

Nicky de Troije

Dit is de podcast van Nicky de Troije, GZ-haptotherpeut in Breda. In deze eerste aflevering vertel ik over lichaamsbesef. Ik vertel je waarom gevoel voor je lijf handig is en neem je mee in een oefening om jouw lichaamsbesef te vergroten. Veel luister plezier.

Popular episodes

All episodes

Podcast cover

Aflevering 5. Een Leven zonder stress? met Patrick Kicken.

Nadat ik door Patrick Kicken ben gevraagd voor zijn podcast, om met hem te spreken over haptonomie en voelen, draaien we de rollen om. Patrick heeft lange tijd gewerkt als radio-dj, schreef het boek "Leven zonder Stress", over het omgaan met druk en de burnout die hij kreeg en gaat nu in zijn succesvolle podcast op zoek naar zijn leven zonder stress waarvoor hij mij te gast vroeg. Maar heeft hij dat leven zonder stress, vraag ik me af? Samen praten we over veiligheid, angst, het wachten op een IKEA bed, het voelen van elkaars voet onder tafel, maken we contact door onze handen ruzie te laten maken en leggen we het weer bij. We voelen hoe het contact tussen ons is. Bij het terug luisteren ben ik ontroerd wanneer ik hem hoor vertellen over zijn wens naar verbinding maar ook de angst die op de loer ligt waardoor hij geneigd is uit verbinding te gaan. Een gesprek over voelen tussen Patrick en Nicky.

50mins

5 Nov 2021

Podcast cover

Aflevering 4. Trauma bij gezinnen in conflictsituaties

Trauma bij gezinnen in conflictsituaties. Ik ben Nicky de Troije, haptotherapeut in Breda bij Veerkracht Haptonomie. Deze podcast gaat over trauma bij gezinnen in conflictsituaties. Ruzie komt in ieder gezin voor, maar wanneer ruzies veranderen in conflicten die kapotmakend zijn voor alle partijen, kan het zijn dat voortdurend op elkaars pijnpunten gedrukt wordt. Oude trauma's uit jonge jaren kunnen nieuwe trauma's voeden. Over dit onderwerp spreek ik met Margreet Visser. Margreet Visser is Klinisch psycholoog, gespecialiseerd in trauma en desctructieve conflicten tussen ouders vanuit gezinsperspectief. Margreet is medeoprichter van de methodiek ‘Kinderen uit de Knel’. In dit gesprek bespreken we hoe destructief patronen kunnen zijn aan de hand van voorbeelden, ook staan we stil bij het helen, het verwerken van trauma. Waarin we beiden zien hoe verwerken en helen een proces is tussen lichaam en geest. Voelen en denken. Kansen zien we ook, mogelijkheden binnen hulpverleningsland. Trauma beïnvloed namelijk niet jou alleen, hoe mooi zou het zijn wanneer je trauma dan ook niet alleen hoeft te verwerken. Er ruimte komt binnen jouw relatie of gezin om trauma met elkaar te verwerken. Zodat het verwerken van trauma iets wordt wat je samen doet. Want samen ben je niet alleen.

52mins

12 Jan 2021

Podcast cover

Aflevering 3. Angst en Trauma

Ik ben Nicky de Troije, haptotherapeut in Breda bij Veerkracht Haptonomie. Deze podcast gaat over angst en trauma. Angst komt veel vaker voor dan we denken. Angst heeft lagen en dient ons. Het is een beschermer maar kan een slechte raadgever worden.In deze podcast vindt je uitleg over angst, trauma en wat haptotherapie hierin kan doen. Anders dan andere therapie vormen zoomt haptotherapie in op voelen, gevoelens en hoe deze van invloed zijn op je lichaam. Angst is een emotie die zich grotendeels in je lijf afspeelt. Niet gek dus om een therapie te vinden die zich hierop toespitst. Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe dat werkt met angst in je lichaam en ben je er klaar voor om vrienden te maken met angst. Dan nodig ik je uit om te luisteren naar mijn podcast.

31mins

22 Nov 2020

Podcast cover

Aflevering 2. Seksueel geweld

Seksueel Geweld. Ik ben Nicky de Troije, haptotherapeut in Breda bij Veerkracht Haptonomie. Deze podcast gaat over de taboe's en schaamte rondom seksueel geweld. Wat kun je doen wanneer je seksueel geweld hebt meegemaakt of wanneer je iemand kent die seksueel geweld heeft meegemaakt als hulpverlener en/of als mens? Ik ga in gesprek met klinisch psycholoog en hoofd centrum seksueel geweld Iva Bicanic over dit thema. Het is een verhaal geworden waarvan ik vanuit mijn tenen voel dat ik het moest vertellen. Het is een persoonlijk en kwetsbaar verhaal over wat seksueel geweld met je doet. En tegelijkertijd geeft het weer. Het verhaal is niet ten einde. Er is nog een leven na. Een leven dat geleefd mag worden. Je kunt me volgen op instagram @nickydetroije of voor meer informatie kijken op mijn website www.veerkrachthaptonomie.nl

43mins

8 Sep 2020

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Aflevering 1. Lichaamsbesef

Lichaamsbesef.Lichaamsbesef wat is dat? Ik ben Nicky de Troije haptotherapeut bij Veerkracht Haptonomie is Breda. Haptotherapie gaat over voelen. Dat begint natuurlijk met gevoel hebben voor je eigen lichaam, te weten wat er vanbinnen bij jouw speelt. Dat is waar deze aflevering over gaat. De aflevering bestaat uit een uitleg en een oefening om jou lichaamsbesef te vergroten. Vind je dit nou interessant? Volg me ook op instagram @nickydetroije of kijk op mijn website veerkrachthaptonomie.nl

37mins

7 Aug 2020

Podcast cover

Nicky de Troije (Trailer)

7 Aug 2020