OwlTail

Cover image of Avokonttori

Avokonttori

Ellun Kanojen podcast, jossa rakennetaan parempaa yrityskulttuuria. Käytäväkeskustelun agitaattoreina toimivat Miia Savaspuro ja Annukka Oksanen.

Popular episodes

All episodes

Read more

Ellun Kanojen podcast, jossa rakennetaan parempaa yrityskulttuuria. Käytäväkeskustelun agitaattoreina toimivat Miia Savaspuro ja Annukka Oksanen.

Kirsin kirjasuositukset: Yuval Noah Hararin 21 oppituntia maailman tilasta

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Yuval Noah Hararin kirjan 21 oppituntia maailman tilasta.

Linkki kirjaan: www.adlibris.com/fi/e-kirja/21-op…YASAAEgIpLPD_BwE

May 22 2019

6mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Beau Lotton Deviate

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Beau Lotton kirjan Deviate: The Science of Seeing Differently.

Linkki kirjaan:
www.amazon.com/Deviate-Science-D…tto/dp/1478909161

May 22 2019

6mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Hamiltonin Cracking the Curiosity Code ja Grazerin A Curious Mind

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee kaksi uteliaisuutta käsittelevää kirjaa: Diane Hamiltonin Cracking the Curiosity Code: The Key to Unlocking Human Potential ja Brian Grazerin A Curious Mind.

Linkit mainittuihin kirjoihin:
www.amazon.com/Cracking-Curiosit…ial/dp/164237346X www.adlibris.com/fi/kirja/brief-a…YAiAAEgKzY_D_BwE www.adlibris.com/fi/kirja/a-curio…nd-9781476730776

May 22 2019

7mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Atte Jääskeläisen Mitä tapahtuu huomenna kun tekoäly poistaa järjettömyydet

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Atte Jääskeläisen kirjan Mitä tapahtuu huomenna – kun tekoäly poistaa järjettömyydet?

Linkki kirjaan:
www.adlibris.com/fi/kirja/mita-ta…et-9789510443514

May 22 2019

8mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Adam Grantin Power Moves

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee Adam Grantin kirjan Power Moves: Lessons from Davos.

Linkki kirjaan:
https://www.audible.com/pd/Power-Moves-Audiobook/B07H4XVBBW

May 22 2019

5mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Karen Martinin Clarity First

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Karen Martinin kirjan Clarity First: How Smart Leaders and Organizations Achieve Outstanding Performance.

Linkit kirjaan:
www.amazon.com/Clarity-First-Org…nce/dp/1259837351

May 22 2019

6mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Jeremy Heimansin ja Henry Timmsin New Power

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee Jeremy Heimansin ja Henry Timmsin kirjan New Power: How Power Works in Our Hyperconnected World --and How to Make It Work for You.

Linkki kirjaan:
www.amazon.com/New-Power-Works-H…rld/dp/0385541112

May 22 2019

9mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: James Clearin Atomic Habits

Podcast cover
Read more
Ellun kanojen perustaja, himolukija Kirsi Piha kertoo tällä kertaa, miksi kenenkään ei pitäisi lukea Robin Sharman The 5AM Club -kirjaa. Sen sijaan kannattaa lukea James Clearin kirja Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones.

Linkit kirjoihin:
www.akateeminen.com/the-5-am-club-9…0008312831.html jamesclear.com/atomic-habits

May 22 2019

5mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Beth Comstockin Imagine It Forward

Podcast cover
Read more
Ellun Kanojen perustaja, himolukijaksi tunnustautuva Kirsi Piha esittelee Beth Comstockin kirjan Imagine It Forward: Courage, Creativity, and the Power of Change.

Linkki kirjaan:
https://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/imagine-it-forward-p9780753545713--77

May 22 2019

10mins

Play

Mitä itseohjautuvuus vaatii johtamiselta? - Vieraana OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio

Podcast cover
Read more
Onko itseohjautuvuus ymmärretty väärin? Miten käy, kun Suomen suurin pankki poistaa keskijohtoa ja alkaa puhua heimoista? Vieraana OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.
Haastattelu alkaa kohdasta: 15:54

Miia Savaspuron ja Annukka Oksasen haastattelussa Ritakallio kertoo, miten tiukkaan hierarkiaan ja sääntelyyn tottunut pankkiala muutetaan ketteräksi ja siiloja puretaan hallitusti. Entä miten Ritakallion povitaskusta löytyvä pieni punainen muistikirja liittyy itseohjautuvuuteen?

Avokonttorin 16. jaksossa pohditaan myös, millaisia taitoja itseohjautuvuus vaatii ja mitä se tarkoittaa johtajuudelle. Miia Savaspuron esikoiskirjassa Itseohjautuvuus tuli työpaikoille – mutta kukaan ei kertonut miten sellainen ollaan työelämän trendi-ilmiötä ruoditaan kriittisesti ja tarjotaan ratkaisuja kaaoksen välttämiseen sekä työntekijöille että johtajille.
Keskustelu alkaa kohdasta: 1:42

Linkki kirjaan: https://shop.almatalent.fi/itseohjautuvuus-tuli-tyopaikoille-mutta-kukaan-ei-kertonut-meille-miten-sellainen-ollaan

May 21 2019

49mins

Play

Onko väliä, miten yritykset tekevät tuloksensa? Vieraana Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä

Podcast cover
Read more
Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille”, sanoo osakeyhtiölain viides pykälä. Yritysten tärkein sidosryhmä on siis omistaja. Häntä edustaa usein analyytikko tai salkunhoitaja, jotka arvottavat yrityksiä tuloksentekokyvyn perusteella.

Mutta alkaako omistajille olla merkitystä myös sillä, miten raha tienataan? Miksi analyytikot eivät pistä yritysjohtoa lujille vaikkapa ilmastonmuutoksen hillitsemisestä? Yksi Suomen tunnetuimmista salkunhoitajista, finanssiryhmä Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä kertoo, miten yritysanalyysin painopisteet ovat muuttuneet ja miten vastuullisuus otetaan huomioon sijoituskohteita valittaessa.
Haastattelu alkaa kohdasta: 4:21

Podcastin lopussa Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Yuval Noah Hararin kirjan 21 oppituntia maailman tilasta.
Osio alkaa kohdasta 34:57

Linkki kirjaan: https://www.adlibris.com/fi/e-kirja/21-oppituntia-maailman-tilasta-9789522796103?gclid=EAIaIQobChMIt8Kxjaef4QIVB5SyCh1YSAsjEAAYASAAEgIpLPD_BwE

Apr 04 2019

41mins

Play

Miten kaksi erilaista yrityskulttuuria naitetaan? Vieraana Scandicin Suomen-tj. Aki Käyhkö

Podcast cover
Read more
Vanha viisaus sanoo, että fuusiot epäonnistuvat aina, ja syy on kulttuurissa. Yrityskaupoissa tunteet käyvätkin yleensä kuumina: työntekijöitä pelottaa, innostaa ja hermostuttaa, kun ei tiedä mitä on tulossa. Johto muistaa yhdistää it-järjestelmät, mutta ei panosta kulttuurin rakentamiseen. Miten onnistuu kahden erilaisen yrityskulttuurin yhdistäminen? Suomen suurimman hotelliketjun Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkö kertoo, kuinka aikaa vievä, viestintää ja kärsivällisyyttä vaativa prosessi sulauttaminen on.
Haastattelu alkaa kohdasta 3:57

Podcastin lopussa Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Beau Lotton kirjan Deviate: The Science of Seeing Differently.
Osio alkaa kohdasta 33:59

Linkki kirjaan:
https://www.amazon.com/Deviate-Science-Differently-Beau-Lotto/dp/1478909161

Mar 22 2019

40mins

Play

Voiko yrityskulttuuria johtaa? – Vieraana yritystaloustieteen professori Saara Taalas

Podcast cover
Read more
Bisneksessä yrityskulttuuri mielletään resurssiksi, josta voi hyötyä. Ruotsalaisen Linné-yliopiston yritystaloustieteen professori Saara Taalas tutkii yritystoiminnan kulttuurisuutta. Taalaksen mukaan kulttuuria voi johtaa vain osin, niin liukas ja omapäinen ilmiö se on. Siksi on tärkeää ymmärtää, millaisen maailman yrityksen kulttuuri hahmottaa ja mihin se uskoo. Tästä näkökulmasta pelkistä miehistä koostuva yrityksen hallitus ei ole tasa-arvo-ongelma, vaan kertoo ennemminkin siitä, miten yrityksessä maailma hahmotetaan.
Haastattelu alkaa kohdasta 3:14

Jakson lopussa Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee kaksi uteliaisuutta käsittelevää kirjaa: Diane Hamiltonin Cracking the Curiosity Code: The Key to Unlocking Human Potential ja Brian Grazerin A Curious Mind.
Osio alkaa kohdasta 33:28

Linkit jaksossa mainittuihin kirjoihin:
https://www.amazon.com/Cracking-Curiosity-Code-Unlocking-Potential/dp/164237346X https://www.adlibris.com/fi/kirja/brief-answers-to-the-big-questions-9781473695986?gclid=EAIaIQobChMIyOC0-MbH4AIVDqmaCh0G3gr5EAAYAiAAEgKzY_D_BwE https://www.adlibris.com/fi/kirja/a-curious-mind-9781476730776

Mar 07 2019

41mins

Play

Radikaalin avoin yritys saa palkaksi parhaat työntekijät - Vieraana Goforen tj. Timur Kärki

Podcast cover
Read more
Miten radikaali läpinäkyvyys, jossa palkatkin ovat avoimia, vaikuttaa yrityskulttuuriin? Entä mitä, jos yrityskulttuuri ei ole vain yrityksen sisäinen asia, vaan säteilee yli yrityksen rajojen?

Kulttuurin avulla voi vaikuttaa yhteiskuntaan, ja sitä haluaa tamperelaisen, digitaalisia palveluja tarjoavan Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki. Entä missä verkostomaisessa toimintamallissa oman yrityksen kulttuuri loppuu ja naapurin kulttuuri alkaa? Gofore on palkittu useita kertoja hyvänä työpaikkana. Se tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta omistaa yhtiötä ja listata palkkansa kaikkien goforelaisten nähtäville. Kärki uskoo radikaaliin läpinäkyvyyteen kaikessa ja siihen, että työntekijät fiksuina ihmisinä kykenevät keskustelemaan palkoistakin järkevästi.
Haastattelu alkaa kohdasta 3:48

Podcastin lopussa Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Atte Jääskeläisen kirjan Mitä tapahtuu huomenna – kun tekoäly poistaa järjettömyydet?
Osio alkaa kohdasta 36:32

Linkki kirjaan:
https://www.adlibris.com/fi/kirja/mita-tapahtuu-huomenna-kun-tekoaly-poistaa-jarjettomyydet-9789510443514

Feb 21 2019

45mins

Play

Suomalainen työsyrjintä syntyy asennevammasta - Vieraana Innojokin toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi

Podcast cover
Read more
Suomi erottuu eurooppalaisissa tilastoissa korkean työsyrjinnän maana. Suomessa syrjitään niin vammaisuuden, alkuperän kuin sukupuolenkin perusteella. Mitä se kertoo yritysten arvomaailmasta ja kulttuurista?

Valaisimia valmistavan Innojokin toimitusjohtaja, itse näkövammainen Jukka Jokiniemi kertoo, miksi hän palkkaa kahdesta tasavertaisesta hakijasta mieluummin sen, jolla on jokin työkykyä rajoittava ominaisuus.
Haastattelu alkaa kohdasta 1:35

Jakson lopussa Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee Adam Grantin kirjan Power Moves: Lessons from Davos.
Osio alkaa kohdasta 30:33

Linkki kirjaan:
https://www.audible.com/pd/Power-Moves-Audiobook/B07H4XVBBW

Feb 07 2019

35mins

Play

Miten yrityksen pitäisi reagoida, kun yhteiskunta ympärillä mullistuu? - Vieraana Pauli Aalto-Setälä

Podcast cover
Read more
Miten yrityksen pitäisi reagoida, kun yhteiskunta ympärillä mullistuu?
Entä uskaltaako, tai pitääkö Facebookissa enää olla?

Miten entinen someintoilija ja media-alan ammattilainen pärjää ilman Facebookia? Aller Media Suomen toimitusjohtaja ja Turun yliopiston työelämäprofessori Pauli Aalto-Setälä sulki Facebookin, Instagramin ja Whatsapin. Hänen mielestään Facebook on tuonut maailmaan enemmän pahaa kuin hyvää. Aalto-Setälältä on vast’ikään ilmestynyt kirja Häiriö – johtaminen disruptiossa ja alustataloudessa. Kyselemme myös, miten yritysten pitäisi reagoida, jos yhteiskunnan ja politiikan vallitsevat arvot menevät perustavasti uusiksi. Digitalisaatio ja alustatalous runnovat bisnesmalleja uuteen kuosiin jatkuvasti, mutta ne ovat vaikuttaneet yllättävillä tavoilla koko yhteiskuntaan.
Haastattelu alkaa kohdasta 4:53

Podcastin lopussa Ellun kanojen perustaja ja himolukija Kirsi Piha esittelee Karen Martinin kirjan Clarity First: How Smart Leaders and Organizations Achieve Outstanding Performance.
Osio alkaa kohdasta 32:40

Linkit jaksossa mainittuihin kirjoihin:
https://www.adlibris.com/fi/e-kirja/innostus-9789521420801?gclid=EAIaIQobChMIvImKsNzy3wIVAeWaCh2dXwVnEAAYASAAEgLrivD_BwE http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2018-syksy/totuuden-j%C3%A4lkeen.html https://www.adlibris.com/fi/kirja/vuonna-1984-9789510404478?gclid=EAIaIQobChMI-qfVudzy3wIV2OeaCh2qdgDtEAAYASAAEgI4OPD_BwE https://www.amazon.com/Clarity-First-Organizations-Outstanding-Performance/dp/1259837351

Jan 24 2019

39mins

Play

Työllä ei ole enää aikaa eikä paikkaa - miksi silti puhumme yhä etätyöstä? – Marko Rissanen, DNA

Podcast cover
Read more
Mitä tapahtuu, kun työntekijöillä on täysi vapaus etätyöhön? Tarvitaanko konttoria silloin enää ollenkaan? Miten etätyön johtaminen eroaa muusta johtamisesta? Teleyhtiö DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen kertoo, miten joustavuudesta tehdään kilpailuetu. DNA on etätyön pioneeri, sillä yritys siirtyi vapaaseen etätyöhön jo vuonna 2012.
Haastattelu alkaa kohdasta 5:26

Jakson lopussa himolukija, Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee Jeremy Heimansin ja Henry Timmsin kirjan New Power: How Power Works in Our Hyperconnected World --and How to Make It Work for You.

Linkki kirjaan:
https://www.amazon.com/New-Power-Works-Hyperconnected-World/dp/0385541112

Jan 17 2019

43mins

Play

Miten opitaan olemaan töissä? - Vieraana Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström

Podcast cover
Read more
Töissä pitää nykyään olla koko ajan kivaa, hauskaa ja inspiroivaa. Se saattaa vääristää käsitystä siitä, miten töissä oikein ollaan ja mitä kaikkea töihin kannattaa elämästään tuoda. Kaverimaiseen hauskuuteen tottuneelle voi tulla järkytyksenä, että pomo käskee tekemään jotain. Työn ja työntekijän roolit ovat mullistuneet tällä vuosituhannella. Oletteko kuulleet alaistaidoista?
Keskustelu alkaa kohdasta 1:28

Miten luodaan yrityskulttuuria kovasti kasvavaan, hajallaan toimivaan yritykseen, joka monille ensimmäinen työpaikka? Missä vaiheessa opitaan johtamaan, kun nuorin esimies on 18-vuotias ja vanhin 33-vuotias? Miten pääomasijoittaja vaikuttaa yrityskulttuuriin? Kun kasvuvauhti on kova, yrityksen toimintatapoja pitää muuttaa koko ajan. Miia Savaspuron ja Annukka Oksasen vieraana on Jungle Juice Bar -mehubaariketjuyrityksen toimitusjohtaja ja perustaja Noora Fagerström.
Keskustelu alkaa kohdasta 7:08

Jakson lopussa Ellun kanojen perustaja, himolukija Kirsi Piha kertoo tällä kertaa, miksi kenenkään ei pitäisi lukea Robin Sharman The 5AM Club -kirjaa. Sen sijaan kannattaa lukea James Clearin kirja Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones.
Osio alkaa kohdasta 35:09

Linkit jaksossa mainittuihin kirjoihin:
https://www.adlibris.com/fi/kirja/ammatillinen-kayttaytyminen-9789521435119?gclid=EAIaIQobChMIvbubyd2r3wIVg9GyCh3ONQplEAAYAiAAEgKaL_D_BwE https://www.akateeminen.com/the-5-am-club-9780008312831.html https://jamesclear.com/atomic-habits

Jan 10 2019

41mins

Play

Hallitustyö on yhä vaativampaa. Miksi? - Vieraana hallitusammattilainen Jorma Eloranta

Podcast cover
Read more
Mitä jäi käteen vuodesta 2018? Ainakin se, että maailma heräsi vihdoin ja viimein ilmastonmuutoksen vääjäämättömään etenemiseen. Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportti oli hätähuuto sen puolesta, että me vihdoin heräisimme tosiasioiden edessä. Siitä huolimatta toinen vuotta leimannut ilmiö oli asiantuntemuksen ja tiedon arvostuksen luisu. Me turruimme muunneltuun totuuteen ja vääriin faktoihin emmekä enää jaksaneet edes pöyristyä, vaikka Trump jatkoi virheellisen tiedon levittämistä keskimäärin 7,6 kertaa päivässä.
Keskustelu alkaa kohdasta 1:37

Avokonttorin joulun erikoisjakson vieraaksi saapuu Stora Enson hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Jorma Eloranta. Eloranta kertoo Miia Savaspuron ja Annukka Oksasen haastattelussa, miten johtaminen, työelämä ja ennen kaikkea hallitustyöskentely ovat muuttuneet hänen 40 vuotta kestäneen uran aikana. Onko johtajilla enää aikaa keskittyä olennaiseen ja millaiset yritykset pärjäävät nopeasti muuttuvassa, yhä vaativammaksi käyvässä maailmassa?
Keskustelu alkaa kohdasta 9:40

Jakson lopussa Ellun Kanojen perustaja, himolukijaksi tunnustautuva Kirsi Piha esittelee Beth Comstockin kirjan Imagine It Forward: Courage, Creativity, and the Power of Change.
Osio alkaa kohdasta 39:45

Linkit jaksossa mainittuihin kirjoihin:
https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-death-of-expertise-9780190469412 https://shop.almatalent.fi/hallitus-johdon-tukena https://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/imagine-it-forward-p9780753545713--77

Dec 14 2018

50mins

Play

Kirsin kirjasuositukset: Annie Duken Thinking in Bets

Podcast cover
Read more
Ellun Kanojen perustaja Kirsi Piha esittelee Annie Duken kirjan Thinking in Bets: Making Smarter Decisions When You Don't Have All the Facts.

Linkki kirjaan:
https://www.adlibris.com/fi/kirja/thinking-in-bets-9780735216358

Nov 01 2018

4mins

Play