OwlTail

Cover image of Svensk Dam Doku

Svensk Dam Doku

En podcast om kungliga händelser i Sverige och världen – då och nu. Nya avsnitt släpps varannan tisdag.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Spelet bakom kungaboken – kungahusets största kris någonsin

I det fjärde avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi om spelet bakom den skandalomsusade boken Carl XVI Gustaf: Den motvillige monarken. En bok som bland annat tar upp kungens påstådda besök på sex- och strippklubbar – och en eventuell otrohet. Den slår ner som en bomb i kungafamiljen och i Sverige.Programledare: Johanna LejonKlippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

20mins

13 Jan 2020

Rank #1

Podcast cover

Ari Behns sista tid i livet – och dygnet som förändrade allt

Det tredje avsnittet av Svensk Dam Doku är ett specialavsnitt, utgivet med anledning av Ari Behns tragiska bortgång den 25 december 2019. I podden berättar vi historien om Ari Behns sista tid i livet och om dygnet som förändrade allt. Vi berättar hur Ari Behn gick från att bli kallad ”svärsonen från helvetet” till att bli älskad, och oändligt saknad, av en hel värld.Programledare: Johanna LejonKlippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

22mins

8 Jan 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Flygolyckan på Kastrup 1947 – då kungens pappa dog

Den 26 januari 1947 förändrades den svenska kungafamiljens liv – för all framtid. Vi berättar historien om när kung Carl XVI Gustafs pappa dog i en dramatisk flygolycka. Efter sig lämnade han sin hustru och fem barn. Vad hände – egentligen? Och hur påverkar Gustaf Adolfs död familjen i dag?Programledare: Johanna LejonKlippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

15mins

4 May 2020

Rank #3

Podcast cover

Kungahuset och coronaviruset

Världens kungahus är i en situation de aldrig varit i tidigare. Kungliga fester, resor och event ställs in på löpande band. Man tvingas, precis som många andra av oss, arbeta hemifrån. De äldre kungligheterna isoleras. I sviterna av coronaviruset förändras tillvaron totalt för de kungliga. Vilken roll har monarkierna i krisen och hur går man vidare? I det nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi om kungahuset och coronaviruset – vad har hänt den senaste månaden och vad händer nu?Programledare: Johanna LejonKlippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

20mins

20 Apr 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Diana: Sorgen och saknaden efter folkets prinsessa

Efter Dianas död är allt kaos. Två små pojkar har förlorat sin mamma och en hel värld sörjer ”folkets prinsessa”. I dag har det gått nästan 23 år sedan Diana gick bort, men än i dag påverkar hon den kungliga världen. Det nya avsnittet Svensk Dam Doku är den tredje och sista delen i vår Svensk Dam Doku-serie, om prinsessan Diana.Programledare: Johanna LejonRedigering: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

14mins

6 Apr 2020

Rank #5

Podcast cover

Diana: Olyckan som förändrade allt

Prinsessan Diana har skilt sig från Charles, nu är hon Lady Di med en hel värld. Men bara ett år efter att Diana återfått sin frihet dör hon, 36 år gammal, i en fruktansvärd olycka. Hur var tiden efter skilsmässan och vem var mannen som Diana kallade ”the love of her life”? Det nya avsnittet av Svensk Dam Doku är den andra delen i vår Svensk Dam Doku-serie i tre delar, om prinsessan Diana. Nya avsnitt kommer ut varannan tisdag.Programledare: Johanna LejonRedigering: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

14mins

23 Mar 2020

Rank #6

Podcast cover

Diana: Världens lyckligaste olyckliga prinsessa

Vem var egentligen Diana Spencer, kvinnan som gifte sig med Charles av Wales och fick både prinsen och halva kungariket? Varför blev bröllopet så uppmärksammat och hur kom det sig att någon som skulle vara världens lyckligaste blev världens olyckligaste? Det nya avsnittet Svensk Dam Doku är det första avsnittet i en ny Svensk Dam Doku-serie i tre delar, om prinsessan Diana. Nya avsnitt kommer ut varannan tisdag.Programledare: Johanna LejonRedigering: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

22mins

9 Mar 2020

Rank #7

Podcast cover

Prinsessan Christina, 19-åringen och juvelkuppen som skakade om den svenska kungafamiljen

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi historien om prinsessan Christina och juvelstölden som kom att skaka om den svenska kungafamiljen rejält, år 2012. Smycken, ovärderliga arvegods för nära en miljon kronor, stals ur Christinas privata kassaskåp. Senare visade det sig att Christinas makes vän, en 19-årig ung man, låg bakom stölderna.Programledare: Johanna LejonKlippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

13mins

24 Feb 2020

Rank #8

Podcast cover

Chris O'Neill: Jetset-sonen som valde bort prinstiteln

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi historien om Chris O’Neill, prinsessan Madeleines make. Vi berättar om jetset-sonen som valde bort prinstiteln. Vem är han, varifrån kommer han och framför allt: hur är han – egentligen?Programledare: Johanna LejonKlippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

18mins

10 Feb 2020

Rank #9

Podcast cover

Victoria och Daniel: Krisen bakom kärlekslyckan

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi historien om Victoria och Daniel och krisen bakom kärlekslyckan. Det många inte vet är att det svenska kronprinsessparets kärlekslycka föregicks av en gigantisk kris – en kris som påverkar Victoria och Daniel än i dag. Programledare: Johanna Lejon Klippning: Johan SöderlundSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

19mins

27 Jan 2020

Rank #10