OwlTail

Cover image of Grafisk Design

Grafisk Design

Podcast by Bedow

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Grafisk Design S02E02 Göran Söderström

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det andra avsnittet av säsong två möter vi Göran Söderström – Sveriges mest anlitade och ansedda typsnittstecknare. Vi diskuterar hur grafitti öppnade en värld där bokstäver kunde se annorlunda ut, strävan efter det perfekta typsnittet och varför man tackar nej till vissa typsnittsuppdrag. Vi pratar också om att göra typsnitt för en stadsdel tillsammans med en skolklass, typografiska gillen och typsnittet Times.

55mins

23 Nov 2017

Rank #1

Podcast cover

Grafisk Design S02E05 Jonas Williamsson

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det femte avsnittet av säsong två möter vi Jonas Williamsson – tidigare en del av Reala – numera formgivare på egna Studio Jonas Williamsson. Vi diskuterar hur det är att driva just egen studio och hur framtidens identiteter kommer att utformas. Vi pratar också om Arket, integritet och om att göra så lite som möjligt.

59mins

4 Jan 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Grafisk Design S01E04 Lisa Careborg

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det fjärde avsnittet möter vi Lisa Careborg – Creative Director på Happy F&B. Vi diskuterar hur byrån har tagit ett kliv mot en mer strategisk roll. Vi pratar också om Zlatan, "start-up-färger" och hurvida logotypen är viktig eller inte.

1hr 1min

22 Jun 2017

Rank #3

Podcast cover

Grafisk Design S02E03 Tove Blomgren

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det tredje avsnittet av säsong två möter vi Tove Blomgren – Creative Director på Doberman. Vi diskuterar kreativa processer och hur den digitala designen har förändrats det senaste årtiondet. Vi pratar också om våra första sökningar på internet och vad typografi och dåliga tänder har gemensamt.

1hr 5mins

7 Dec 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Grafisk Design S01E05 Karl Grandin

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det femte avsnittet möter vi Karl Grandin – Creative Director på Omnipollo och ena halvan av illustratörsduon Vår. Vi diskuterar hur man ständigt håller sig aktuell i en föränderlig bransch och hur man håller ihop ett varumärke utan strategisk förankring. Vi pratar också om jeans, screentryck och serietidningar.

1hr 16mins

6 Jul 2017

Rank #5