OwlTail

Cover image of Efterlyst Special

Efterlyst Special

Programmet som handlar om brott och kriminalitet. Utgångspunkten är det som människor intresserar sig för med spännande gäster i studion.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Jihad

Radio1:s temavecka om antirasism och främlingsfientlighet fortsätter. I dagens Efterlyst Special pratar Hasse Aro om Jihad - det heliga kriget, det som också för många blivit synonym med muslimsk terrorverksamhet. Med på telefon finns Magnus Sandelin som skrivit boken Jihad i Sverige.

44mins

5 Jun 2012

Rank #1

Podcast cover

Mordbrandsrättegången

Vi lyssnar på delar av rättegången mot mannen som misstänks ha tänt på Harry Scheins villa och nu är misstänkt för mordbrand.

43mins

12 Jun 2012

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Faceraps och djurmisshandel

I dagens Efterlyst Special tar Hasse Aro bland annat upp att logga in på en annan persons Facebook idag kan ge fängelse.

43mins

29 May 2012

Rank #3

Podcast cover

Med Björn Hellberg

I dagens Efterlyst Special är det som vanligt på fredagar en fredagsgäst. Idag har Hasse Aro bjudit in oraklet Björn Hellberg.

43mins

15 Jun 2012

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

När blir man svensk?

Idag är första dagen för Radio1:s temavecka i samarbete med tidningen Expo som handlar om antirasism och främlingsfientlighet. Därför pratar Hasse Aro idag om när man egentligen blir svensk. I studion med Hasse finns komikerna Hasse Bronthén och Marika Carlsson och Sakine Madon, statsvetare, skribent och debattredaktör på Newsmill.

42mins

4 Jun 2012

Rank #5

Podcast cover

Med Lillemor Östlin

Fredagar hos Hasse Aro i Efterlyst Special betyder fredagsgäst. Dagens gäst är Lillemor "Hinsehäxan" Östlin som är den kvinna som suttit i fängelse längst i Sverige - 25 år.

43mins

1 Jun 2012

Rank #6

Podcast cover

Rebublik eller monarki?

I dagens Efterlyst Special undrar Hasse Aro vad som är bäst. Republik eller demokrati? Gästar studion gör advokaten och ordföranden i Republikanska föreningen Peter Ahltin.

43mins

30 May 2012

Rank #7

Podcast cover

Våld i skolan

Nu har ribban för våld i skolan höjts. Det är nämligen två domar som säger att våld i skolan är helt okej. En rektor ska bland annat ha tagit en pojke hårt i örat men friats i hovrätten med motiveringen att det är okej för skolpersonal att inom ramen för sin tillsynsplikt använda viss våld mot eleverna.

44mins

31 May 2012

Rank #8

Podcast cover

Breivik-rättegången

I dagens Efterlyst Special pratar Hasse Aro om den uppmärksammade rättegången i Norge mod massmördaren Anders Behring Breivik.

42mins

13 Jun 2012

Rank #9

Podcast cover

Påföljder

Stefan Wahlberg gästar och det diskuteras påföljder. Detta med anledning av påföljdsutredningens förslag att för brott som ger fängelse på max ett år ska man få villkorligt straff.

42mins

11 Jun 2012

Rank #10

Podcast cover

Mord och mördare

Vi pratar Breivik, Mangs och Qvick samt tar en diskussion om Assange.

44mins

8 Jun 2012

Rank #11

Podcast cover

Mörkar media när invandrare begår brott?

Temaveckan om antirasism och främlingsfientlighet går vidare här på Radio1. I dagens Efterlyst Special pratar Hasse Aro om huruvida det är sant som vissa påstår att media mörar när invandrare begår brott. Med på telefon finns Mats Dagerlind från Avpixlat och författaren, debattören och frilansjournalisten Behrang Kianzad.

43mins

7 Jun 2012

Rank #12

Podcast cover

Advokater

Hasse Aro gästas av advokaten Magnus Altin för att diskutera just advokatens arbete. Gert Fylking är också med i studion, han har i sitt program menat att försvarsadvokater hindrar att rättvisa skipas och bara vill få sin klient frikänd.

43mins

5 Dec 2012

Rank #13

Podcast cover

Gamla mord ska lösas

Nu ska gamla mord i Stockholm lösas. Bertil Salin gästar Hasse Aro, han har fått en uppgift att bilda en grupp som ska lösa så kallade "Cold Cases". Det finns 430 mord i Sverige som ännu är ouppklarare varav 75% av de morden är i storstäderna.

43mins

30 Nov 2012

Rank #14

Podcast cover

Människohandel i Sverige

I dagens program tas två ämnen upp, den ena är kvinnor som skulle hämnas på mördare - råkade dödade fel man. Det andra är de 166 barn i Sverige som har fallit offer för människohandel.

41mins

21 Nov 2012

Rank #15

Podcast cover

Chris Brown i Sverige

Åtal mot skelettkvinnan i Göteborg och ska misshandelsdömda Chris Brown verkligen få uppträda i Sverige? Hasse Aro gästas i dagens program av Tara Moshizi som är en journalist som jobbar för tidningen "Aftonbladet".

39mins

20 Nov 2012

Rank #16

Podcast cover

Full på sjön

Dagens ämne handlar om hur alkoholpåverkad man får vara när man är ute och kör på sjön. För tre säsonger sen kom det en ny lag som jämställde lagstiftningen om hur många promille alkohol man får ha i blodet när man kör bil och båt. Göran Gabrielsson och Sven Spiegelberg är med i studion och diskuterar ämnet, både Göran och Sven är med i en organisation som heter "Båtfolket" vars mål är att bekämpa den nya lagen.

42mins

19 Nov 2012

Rank #17

Podcast cover

I tystnaden begravd

Hasse Aro gästas av Tove Alsterdal i dagens Efterlyst special. Tove har precis släppt sin andra deckarroman vid namn "I tystnaden begravd". Boken har blivit nominerad årets deckare av den svenska deckarakademin och fått massvis av bra kritik av olika slag.

43mins

16 Nov 2012

Rank #18

Podcast cover

Filmen Call Girl

I dagens program av Efterlyst special ska vi diskutera filmen "Call Girl" igen. I filmen anser många att den dåvarande statsministern Olof Palme pekas ut för att köpa sex av minderåriga. I förrgår ringde telefonen som bara den och idag ska Hasse Aro & hans gäst Unni Drougge höra och diskutera vad lyssnarna tycker och känner om filmen.

43mins

15 Nov 2012

Rank #19

Podcast cover

Svenska hemliga agenter

I dagens program är det två olika ämnen som kommer att tas upp. Det första är det narkotikamål mot den 40-åriga Jonas Oredsson som greps med 1,4 ton kokain i sin båt i Västindien. Ett mål som allt eftersom har avslöjat svenska hemliga agenter, olaglig buggning och samarbete med andra länder. Dagens andra ämne är filmen "Call Girl" där den dåvarande statsministern Olof Palme av många anses pekas ut för att köpa sex av minderåriga. Gäst: Lillemor Östlin - allmänt känd som "Hinsehäxan"

41mins

13 Nov 2012

Rank #20