OwlTail

Cover image of Placerapodden

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror.Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaderna att göra.Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Därför ska du diversifiera med silver

Pär Ståhl och Ellinor Beckett träffar Eric Strand, förvaltare av fonden Au Ag Silver Bullet. Han berättar om vilka bolag han äger och hur han viktar fondens innehav mellan silver- och guldbolag.

46mins

19 Feb 2020

Rank #1

Podcast cover

Flöden, vinstvarningar och ödmjukhet

I dagens avsnitt av Placeras fredagspodd får vi besök av Catellas förvaltare Martin Nilsson och Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Tillsammans med Placeras Jesper Norberg diskuteras aktuella börs- och marknadshändelser. Det blir av naturliga skäl stort fokus på rådande börsoro.I dagens avsnitt fokuserar vi på pågående börsoro och de ekonomiska och finansiella konsekvenserna av coronaviruset. Vi försöker analysera flödena i marknaden och hur fonder och privatpersoner agerar. I programmet diskuterar vi flera aktier, bland annat: Essity, Getinge, Holmen, SCA, Scandic Hotels och Systemair.

42mins

13 Mar 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

"Det talar för att botten är nådd"

I veckans redaktionspodd kastas vi mellan spirande optimism och djup pessimism. Medverkande är Jesper Norberg, Karl Lans, Pekka Kääntä, Pär Ståhl och Ellinor Beckett.Vi beklagar att ljudet inte är så bra. Podden spelades in från respektive hemmakontor.

18mins

9 Apr 2020

Rank #3

Podcast cover

Börsveteranen om marknadsoron

Quesadas förvaltare Georg "Jojje" Norberg besöker Placerapodden för att ge sin bild av på coronavirusets påverkan på börsen och hur han själv agerar. Dessutom pratar vi om Jojjes fonder och diskuterar flera av hans innehav.Avsnittet spelades in 4 mars 2020I programmet diskuterar vi flera aktier, sektorer och ämnen. Ungefärliga tider nedan:00:46 Inledande samtal om Georg och hans reflektion kring nuvarande börsoro04:06 Aktuella händelser: Turkiet och rapportperiodenAktier som nämns i detta segment: Husqvarna, Sectra, Trelleborg10.12 Om Jojjes fonder. Om investeringsfilosofi och exempel på investeringarAktier som nämns i detta segment: Collector, Intrum, Kindred, Resurs, Saab, Sbanken och Sobi36.56 Coronaviruset och effekten på börsenAktier som nämns i detta segment: Pandox och Scandic Hotels58.50 Övriga diskussionspunkter och aktiecaseAktier som nämns i detta segment: Handelsbanken, Nordea, SEB, SCA, Tobii och Veoneer

1hr 10mins

4 Mar 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

"Marknaden förvånansvärt optimistisk"

Skype: Lars-Erik Lundgren från Aktieansvar ger sin syn på Q1-rapporterna med fokus på verkstadssektorn. Vi diskuterar dessutom analytikernas förväntningar inför året, skogssektorn och om det råder för mycket optimism på börsen.Samtalet spelades in den 27 april 2020(Beklagar sämre ljudkvalitet)Se samtalet: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/04/27/marknaden-forvanansvart-optimistisk.plc.html

13mins

27 Apr 2020

Rank #5

Podcast cover

Redaktionspodden: "Därför går uppgången för fort"

I den här veckans redaktionspodd ger Börsveckans Peter Hedlund en köprekommendation på en aktie som tagit onödigt mycket stryk den sista tiden. Dessutom om blankningar, rapporter, konkurser och mycket mer. Denna podd spelades in hemifrån, därav är ljudet inte lika bra som det brukar.

29mins

19 Apr 2020

Rank #6

Podcast cover

Skilda världar för fastighetsaktier

Skype: Fastighetsanalytikern Albin Sandberg från Kepler Cheuvreux berättar om hur han ser på fastighetssektorn i spåret av coronakrisen. Albin kommenterar dessutom dagens kvartalsrapporter från Atrium Ljungberg och Platzer.Se samtalet: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/04/16/skilda-varldar-i-fastighetssektorn.htmlSamtalet spelades in den 16 april 2020(Beklagar sämre ljudkvalitet)

11mins

16 Apr 2020

Rank #7

Podcast cover

Aktierna man ska äga efter coronakrisen

Veckans redaktionspodd är fullspäckad med samtalsämnen. Allt från aktierna som gynnas av coronakrisen till deklarationen och 200 år gamla utdelningar. Medverkande är Jesper Norberg, Karl Lans, Ellinor Beckett och Börsveckans Lars Frick.

29mins

5 Apr 2020

Rank #8