OwlTail

Cover image of God Ton™

God Ton™

Hanif Bali och Per Lindgren tar hjälp av inbjudna gäster i sin jakt efter vad som ska bli deras käpphästar. Högt och lågt varvas när samhällsfrågor, samtidsanalyser och struntsaker stöts och blöts. Åsiktsmaskinerna är vänner sen flera år tillbaka. De håller inte alltid med varandra men de förenas genom sitt engagemang, ifrågasättande och nyfikenhet. Allt med God Ton™ såklart.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

#70 - Vinterspecial om kusinäktenskap

Vi borde inte ställa oss frågan om vad som händer om du förökar dig med dina kusin i generation efter generation. Frågan är vad som händer när du inte gör det.

51mins

5 Jan 2020

Rank #1

Podcast cover

#3 - Mediestrategi och stinkande batikpolitik

Taxcuts by svåger - i detta avsnitt applåderar vi Özz Nujen och hans briljanta svågermålvaktsupplägg som en del av att kunna göra Sverige till ett lågskatteland och vi pratar om den sk. gymnasieamnestin och varför Angela Merkel kan titta en liten flicka i ögonen och be henne lämna landet men Margaret klarar inte det med en 20 årig man.

54mins

27 Apr 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

#14 Den svårbestigna Alexander Bard

Detta avsnitt av God Ton har vi den evigt aktuelle filosofen Alexander Bard med oss som får lägga ut sina tankar om sin kommande bok Digital Libido och ge sin syn på vart vi egentligen är på väg. Per går in i denna intervju övertygad om att Bard är den svåraste personen att intervjua i världen - något som visar sig både vara sant och falskt.

1hr 41mins

7 Sep 2018

Rank #3

Podcast cover

#4 Familjen Ernmans klimatångest och ärftliga minnen.

Kan man ärva ett sunkigt minne? Per fortsätter sin resa ner i det kaninhål av alternativ verklighet genom ett nedslag hos batikfolket i en obskyr facebookgrupp. Hanif pratar om Anne Rambergs ansvar för sin svans, Malena Ernmans klimatångest och recenserar tiggerimetoder.

1hr 3mins

4 May 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

#18 Henrik Schyffert och Tengil

Henrik Schyffert gästar God Ton och förklarar varför alla komiker är politiska, om sitt framtida steroidbruk och skillnaden mellan killhumor och tjejhumor samt vinner borgerliga belöningar till sitt grabbiga intresse.

1hr 20mins

5 Oct 2018

Rank #5

Podcast cover

#28 - Per Brinkemo och den somaliska klanen

Per Brinkemo är den tidigare grävande journalisten som släppte allt för att börja jobba med integration åt i en somalisk förening i Rosengård. Han är expert på klansamhällen och delar givmilt med sig av sin kunskap i veckans avsnitt.

1hr 6mins

14 Dec 2018

Rank #6

Podcast cover

#60 - Överläkare Sven Román om könsbyten och apatiska flyktingbarn

Överläkaren och psykiatrikern Sven Román om när politiken trumfar medicin gällande unga som diagnosticeras med könsdysfori och de apatiska flyktingbarnen.

1hr 24mins

25 Oct 2019

Rank #7

Podcast cover

#43 - Jens Ganman, Public Service-aktivist

Jens Ganman är public service-aktivisten som blev satiriker och författare och nu faktiskt inte får intervjuas av en hel SR-kanal. Han har lyckats skapa humor ur Excels pajdiagram och hans cyniska svarta humor har gjort honom till ett fenomen på internet, trots hans tappra försök att stöta bort alla med sina smala referenser.

1hr 21mins

19 Apr 2019

Rank #8

Podcast cover

#25 - Nima Sanandaji och skottet som kom inifrån.

Veckans God Ton gästas av Nima Sanandaji som pratar om hur det socialdemokratiska välfärdssystemet håller kvinnors karriärmöjligheter tillbaka och hur en modern icke-socialistisk feminism ser ut. Men även kritiken gentemot hur de svenska liberala partierna helt köpt det postmoderna träskets världsbild. Vi går även igenom den kritik Nima riktade och debatt han initerade efter Jordan B. Peterson framträdande hos Skavlan.Nimas Sanandajis debattartikelhttps://www.aftonbladet.se/debatt/a/0E8vo2/Arash Heydarian Pashakhanlou:s replikhttps://www.aftonbladet.se/debatt/a/4dkxya/Nima Sanandajis slutreplikhttps://www.aftonbladet.se/debatt/a/G19qAB/

1hr 1min

23 Nov 2018

Rank #9

Podcast cover

#54 - Kärnkraft med Staffan Qvist

Greta har bett politiker att lyssna på vetenskapsmännen. God Ton™ har hörsammat. Som gäst har vi Staffan Qvist, ingenjör specialiserad på kärnenergi som är aktuell med boken Klimatnyckeln där han argumenterar för vikten av att använda kärnkraft för att få ett hållbart energisystem.

1hr 40mins

13 Sep 2019

Rank #10

Podcast cover

#47 - IS-morfar och den belägrade norska prinsessan.

Hanif berättar om en tweet han aldrig postade och varför han inte bara vill såra Patricio Galvez, han ville såra alla som gillar honom. Varför? Lyssna på Hanif berätta om sin uppväxt. Per berättar om hur mycket mage man måste ha för att dra en rövare för att lägra en norsk prinsessa och hur det fortfarande inte lika våghalsigt som att ljuga som Strandhäll.

1hr 17mins

17 May 2019

Rank #11

Podcast cover

#39.2 - Massbubbla med Tino Sanandaji

Är du redo för en bostadsbubbla. Hör Tino Sanandaji förklara varför allt du tror om bostadsmarknaden är en lögn och varför vi är i en bubbla. Så för dig med bostadslån, tugga i dig prozac och gör dig redo.

57mins

22 Mar 2019

Rank #12

Podcast cover

#39.1 - Massintervju med Tino Sanandaji

Tino Sanandaji har skrivit en av de mest välrecenserade faktaböckerna i mannaminne, hos oss får han lägga ut orden om vad som egentligen är problemet med svensk fakeliberalism och orsakerna bakom att vi våran abnorma migrationspolitik.

2hr 8mins

22 Mar 2019

Rank #13

Podcast cover

#37 - SVT gjorde satir om IS och du kan ana vad som hände..

Hur svårt är det att differentiera mellan när någon skämtar om IS eller om Islam. Men även om det vore svårt, hur ovan är svenska muslimer på att man gör narr av deras religion att reaktionerna blev så häftiga som när SVT gjorde narr av IS?

59mins

8 Mar 2019

Rank #14

Podcast cover

#36 - Ranstorp, Magnus Ranstorp. Terrorexpert med rätt forska.

Han är terrorforskaren som hånat Ariel Sharon i person för sin vikt, som på håret undgått att bli uppsprängd av IRA och träffat fler terrorister än en brevbärare i Vivalla. Han är Sveriges främsta terrorexpert, men vem är Sveriges andra största terrorexpert och varför heter de alla Magnus?

1hr 29mins

1 Mar 2019

Rank #15

Podcast cover

#65 - Fake-Marxisten Malcolm Kyeyune

Hur marxistisk är egentligen marxisten Malcolm Keyune? Högerns favoritmarxist är på besök i God Ton™.

1hr 35mins

29 Nov 2019

Rank #16

Podcast cover

#21 Lars Vilks

Lars Vilks möter oss på hemlig plats för att berätta vad som egentligen har lett till att ett litet konstprojekt har blivit en global affär där han lever med ett pris på sitt huvud. Anser Vilks att det är Islam som inte är kompatibelt med väst eller är det muslimer? Bör man differentiera idéer från de som bär dem? Är han en åskådare eller en politisk aktör?

1hr 13mins

26 Oct 2018

Rank #17

Podcast cover

#19 Kosmisk menscertifiering och Pippi-bråk

Hanif berättar om hur han hamnar i bråk för att han är PK och Per känner en deprimerande hopplöshet när han finner ett intresse för rymden och inser hur meningslösa hans käpphästar är.

1hr 9mins

12 Oct 2018

Rank #18

Podcast cover

#51 - Säsongsavslutning med SVT, BRF-bosnier och världens lataste IT-ansvarig

Har vi upptäckt världens smartaste IT-chef? Vi tror det, vi pratar även om hur Ivar Arpi är tillbaka och alla som vanligt är sura på honom. Vi pratar även om hur SVT nu rakt ut sagt att det inte ens går att bedriva journalistik som inte är vänster. Per och Hanif är båda lite trötta på polisens inkompetens, både när det kommer till vapen och matematik.

1hr 6mins

14 Jun 2019

Rank #19

Podcast cover

#42 - IS-dräparen Jesper Söder

Han är den svenska peshmergasoldaten som gjort mer skada mot IS än hela den svenska staten tillsammans. Jesper Söder lämnade Sverige för att strida i Syrien som hederskurd mot jihadister - men när han återvände upptäckte han ett naivt land, en ljugande media och passiva politiker.

1hr 30mins

10 Apr 2019

Rank #20