OwlTail

Cover image of I väntan på katastrofen

I väntan på katastrofen

En podcast om prepping med Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman.

Popular episodes

All episodes

Podcast cover

64. Kållarver, matkällare och botulism

Härligt avsnitt! Vi pratar om radodling, hjulhackor, kållarver,, rapsbaggar, matkällare, lagring av morötter och vitkål. Och om att förädla grejer i olja (typ soltorkade tomater osv) och varför man ska va jävulskt försiktig med det. PUSS!

34mins

13 Jul 2022

Podcast cover

63. Elstängsel, batterier och ogräs (suck)

Mina djur rymmer. Helbete vilket slit. Elstängsel som krånglar och kultingar som vägrar lyda order. Vi går igenom hur man gör med elstängsel. Sen om att få ut strömmen (?) ur skruvdragarbatterier och om att göra rent vattendunkar. Och om ogräsbekämpning för örtionde gången i år. Visst fan! Patrick ska skaffa ett nytt djur! Lyssna!

51mins

6 Jul 2022

Podcast cover

62. Salta kött, så sent och onödiga bäddar

Härligt avsnitt! Vi svarar på frågor om att lagra kött utan frys. Om att börja odla såhär mitt i sommaren. Om att lagra grönsaker i lägenhet och om att odla i upphöjda bäddar. Finns det nån poäng med det eller är det bara för Instagram? Lyssna och njut???

47mins

29 Jun 2022

Podcast cover

61. Ogräs, rovdjur och sylt

Helvete vad ogräs det är. Vi pratar om hur man ska göra och tänka för att inte drunkna i svinmålla. Och sen svarar vi på frågor om rovdjursattacker och att koka sylt utan citronsyra. Och sen CHOCKAS jag av en helt sjuk grej om Patricks ved (eller snarare brist på ved omg omg). Lyssna!

58mins

22 Jun 2022

Most Popular Podcasts

Podcast cover

60. Växtföljd och råttor

Vi svarar på era fina frågor. Denna gång om växtföljd, bryta nytt potatisland, odla på infiltrationsbädden (om du fattar vad jag menar) och hur man ska skydda sig mot alla råttor som kommer fram EFTER katastrofen.

56mins

8 Jun 2022

Podcast cover

Extra-avsnitt: Gäster hos Vardagsprepping

Vi har hälsat på i en annan podd om hemberedskap. Det va kul. 

1hr

2 Jun 2022

Podcast cover

59. Ogräs, hetta, elverk och barn

Patrick testar en ny metod för att rensa ogräs. Vi svarar på en fråga om extremhetta och lagring av textilier. Patrick berättar hur man kan använda ett elverk för att driva frysboxar och vattenpump och sen en fråga om barn och beredskap. LYSSNA!

1hr 12mins

25 May 2022

Podcast cover

58. Däckhaveri, tvätt och otäta fönster

Jag har varit med om ett äkta däckhaveri på E4:an. Hur va min beredskap egentligen? Sen pratar vi om tvätt utan tvättmaskin, lagra mat utan mylarpåsar och bak utan ugn. Och sen en fråga om hur man bäst tätar gamla fönster.

1hr 5mins

18 May 2022

Podcast cover

57. BOL, massugn och recept

Vi återvänder till lyssnaren Emilia. Efter att ha lyssnat på färre avsnittet har hon bestämt sig för att vänta med att köpa ett torp. Vi säger, tyvärr, att det nog eventuellt är fel beslut. Vi pratar BOL - bug out location (eller evakueringsplats som patricks säger). Går det att bo i skogen? Hur ska man tänka om man inte har råd? Sen svarar vi på en fråga om massugnar. Asså svintunga steneldstäder som lagrar värme och värmer upp ditt hus i flera dagar. Vad ska man tänka på osv. Sen slutligen om beredskapsrecept. Vad lagar vi av sånt vi lagrar eller producerar själva? Och varför har jag slutat baka??? Lyssna!

1hr 12mins

11 May 2022

Podcast cover

56. Bistra tider och evakuering

Världsläget igen. Det ser...inte...bra...ut. Ekonomin, logistikkedjorna och kriget. Hur ska man tänka med investeringar nu. Är det för sent att köpa ett hus på landet? Patrick berättar om räntor och reallöneökningar och annat deppigt. Vi pratar om när man ska evakuera (tldr: är det livshotande ska du DRA) och slutligen om friluftsliv som beredskap. Matigt och deppigt. Lite som en skogshuggarportion på en dålig lunchrestaurang. Det är bara att kriga igenom med andra ord.

1hr 9mins

4 May 2022

Loading