OwlTail

Cover image of Bilar med sladd

Bilar med sladd

Bilar med sladd är poddcasten om teknik, miljö, fordon, transport, energi och mycket annat. Precis som vår tidigare podd Teslapodden tar programledarna Anders och Fabian varannan vecka tempen på elbilsvärlden, rapporterar om det senaste, och kryddas ibland av kommentarer från inbjudna expertgäster.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Är Motormännen bara för män med motor?

Vi granskar föreningen M Sverige som de flesta känner till som gamla hederliga Motormännen – är de egentligen för eller emot elbilar? Dessutom provkör vi VW ID.4 och så har Ford äntligen presenterat en elektrisk variant av sin storsäljare pickupen F150. Och sist men inte minst har Toyota yrvaket upptäckt elektrifieringen – eller?

1hr 23mins

17 Jun 2021

Rank #1

Podcast cover

Hur låter en elektrisk Harley?

När sommaren närmar sig pratar vi äntligen elektriska motorcyklar och Harley Davidssons storsatsning på Livewire. Dessutom: på order av våra lyssnare gör vi en djupdykning i Mercedes växande elutbud samt reder ut om Tesla ligger först eller sist i utvecklingen av självkörande bilar. Och så har Fabian börjat hata elbilar - eller?

1hr 3mins

26 May 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Kommer vi klara att möta elbehovet?

Vi pratar om nya Hyundai ioniq 5 och så har vi provkört Skoda Enyaq! Vi följer upp förra avsnittets diskussion om elvägar och har fått en kommentar från en riksdagspolitiker. Sveriges elbehov väntas öka - Kommer vi klara det? Och så är det dags att förklara Polestar 1:s död.

1hr 12mins

11 May 2021

Rank #3

Podcast cover

Elvägar: Framtid eller återvändsgränd

Vi tittar närmare på den nya billigare varianten av Polestar 2. Och så tar vi en titt på grannen i väster där försäljningen av bensin- och dieselbilar kollapsar. Men framförallt djupdyker vi i uppfinningen som ska elektrifiera våra lastbilstransporter: elvägar. Blir det lastbilarnas räddning eller bara en dyr återvändsgränd?

1hr 14mins

25 Apr 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Volkswagen Powerday: kan tyskarna bygga bättre batterier än Tesla?

Vi följer upp med insiderinformation från verkstäderna om huruvida man egentligen behöver serva elbilar. Dessutom lockar utseende och specifikationer på kommande Kia EV6. Eftersom våren är kommen är det hög tid att prata elbåtar och då de kommande pendelbåtarna i Stockholms lokaltrafik som Candela bygger. Men framförallt djupdyker vi i allt om Volkswagens Power Day – kan de ta upp kampen med Tesla om världens bästa batterier?

1hr 14mins

11 Apr 2021

Rank #5

Podcast cover

Behöver elbilar service?

Alfred har provkört nya e-mustangen! Det har hänt stora saker med laddinfrastrukturen i Sverige sedan årsskiftet! Och behöver elbilar verkligen ingen service? Dessutom ska Volvo bli helt elektriska - men kan vi lita på det denna gången?

1hr 25mins

18 Mar 2021

Rank #6

Podcast cover

Det stora självkörnings-avsnittet

I denna veckas avsnitt av Bilar Med Sladd pratar vi självkörning! Hur långt har bilföretagen kommit med med sina olika lösningar? Vem kommer hinna först med en helt självkörande bil? Och är det verkligen realistiskt att vi får se självkörande bilar inom en rimlig framtid?Dessutom har vi provkört (och provdruckit kaffe i) Honda E och pratar om Nissans nya Ariya.

1hr 38mins

18 Feb 2021

Rank #7

Podcast cover

Så byggs Apples elbil

Volkswagen körde om alla och gjorde en elbil till Sveriges mest sålda bil, trots att återförsäljarna hellre verkar vilja sälja bilar som brummar. Nytt år och nya regler – vi hjälper dig med tajmingen i regeringens nya djungel av förmånsvärden. Och är det mer än lösa rykten nu - är Apple äntligen på gång att bygga en iCar?Och slår Anders och Alfred vad: Vilket blir den biltillverkare som säljer flest elbilar år 2025 av Volkswagen och Tesla?

1hr 22mins

31 Jan 2021

Rank #8

Podcast cover

BMWs revansch - här är fossilbilsdödaren iX3

Denna vecka pratar vi om BMWs väg in i elbilsmatchen! Vi har provkört nya BMW iX3 och lät dessutom en helt vanlig potentiell kund klämma och känna på den. Vi hör vi om hur Volvos VD plötsligt blivit elbilsfrälst, och så har vi fått mail med en genial matte-formel från en av landets ledande vindkraftsexperter!

1hr 11mins

16 Dec 2020

Rank #9

Podcast cover

Industriprojektet som gör elbilen 100% grön

Vi lyser upp i vintermörkret genom att prata om Volkswagen ID3 och kommande ID4! Vi pratar om Sveriges största industrisatsning genom tiderna - LKAB ska göra stål- och järnproduktion helt koldioxidneutralt! Och Volvo gör slut med sin största återförsäljare.… också har i breaking news…. Bilar med sladd kan verifiera att det blir Joe Biden som blir president i USA!

1hr 22mins

1 Dec 2020

Rank #10