OwlTail

Cover image of Radio Sweden på lätt svenska

Radio Sweden på lätt svenska

Nyheter på lätt svenska för dig som är ny i Sverige.Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Fredag 8 maj 2020

Socialministern Lena Hallengren säger att regionerna måste börja göra många fler coronatester nu. | Regeringen ger mer pengar till kultur och medier, som hjälp under coronakrisen. | Idag är det 75 år sedan andra världskriget tog slut i Europa. | Läs texterna till nyheterna på webbsidan: www.sverigesradio.se/lattsvenska Programledare: Ingrid Forsberg.

11mins

8 May 2020

Rank #1

Podcast cover

Torsdag 19 mars 2020

Sjukhusen ska få hjälp med att välja mellan olika patienter om vården inte räcker till alla. Många svenskar är fast utomlands. Nästan alla kulturevenemang blir inställda på grund av coronaviruset. Men man kan uppleva kultur på andra sätt. Programledare: Ingrid Forsberg och Jenny Hallberg

12mins

19 Mar 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Onsdag 6 maj 2020

Nästan hälften av alla som har dött av coronaviruset bodde på äldreboenden. | Många regioner har slutat att ta prover på kvinnor för att motverka cancer i livmodern, under coronapandemin. | Flera tusen personer springer en mil, för att samla in pengar till människor som behöver hjälp. | Läs texterna till nyheterna på webbsidan: www.sverigesradio.se/lattsvenska Programledare: Ingrid Forsberg.

9mins

6 May 2020

Rank #3

Podcast cover

Fredag 28 februari 2020

Fler svenskar är smittade av det nya coronaviruset. Statsminister Stefan Löfven säger att regeringen noga följer det som händer med coronaviruset. På söndag är den stora skidtävlingen Vasaloppet i Dalarna, där 15 000 skidåkare tävlar. Programledare: Ingrid Forsberg.

11mins

28 Feb 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Onsdag 4 mars 2020

Minst 35 svenskar är nu smittade av coronaviruset. Alla har smittats utomlands, eller av en person som varit utomlands. Utrikesdepartementet planerar inte att hjälpa svenskar som vill hem från Iran. Väljarna litar mest på Vänsterpartiets partiledare. Programledare: Ingrid Forsberg.

11mins

4 Mar 2020

Rank #5

Podcast cover

Fredag 3 april 2020

Region Stockholm har aktiverat ett krisavtal för personalen som jobbar med intensivvård. Nu ska personalen jobba fler timmar, och få mycket högre lön. Flera företag i världen ändrar nu sitt arbete så att de kan tillverka saker till sjukvården. Musiker sjunger och spelar utomhus för de äldre på äldreboenden. Programledare: Ingrid Forsberg.

11mins

3 Apr 2020

Rank #6

Podcast cover

Fredag 27 mars 2020

Regeringen stoppar möten och evenemang med mer än 50 personer. Många vill hjälpa till och jobba i sjukvården nu. Luften har blivit renare. Och flera artister spelar på en musikfestival på nätet. Programledare: Ingrid Forsberg och Jenny Hallberg

12mins

27 Mar 2020

Rank #7