Cover image of LIVE fra Det Kgl. Bibliotek
Arts
Society & Culture
Philosophy
Books

LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Updated 5 days ago

Arts
Society & Culture
Philosophy
Books
Read more

En podcast med highlights fra Det Kongelige Biblioteks kulturscene i Den Sorte Diamant.

Read more

En podcast med highlights fra Det Kongelige Biblioteks kulturscene i Den Sorte Diamant.

Cover image of LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

LIVE fra Det Kgl. Bibliotek

Latest release on Jul 01, 2020

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 5 days ago

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Rank #1: Auður Ava Ólafsdóttir om romanen ”Miss Island” i samtale med Mikkel Harder Munck-Hansen

Podcast cover
Read more

Hun vandt Nordisk Råds Litteraturpris med ”Ar”, og Auður Ava Ólafsdóttir besøgte Diamanten med efterfølgeren ”Miss Island”.

Med samtalepartner Mikkel Harder Munck-Hansen talte hun bl.a. om hvornår det blev muligt, som kvinde at have en stemme i Island? Ólafsdóttir fortæller også om at være ung kvindelig forfatter i tresserne på Island­ i et snæversynet samfund.

I løbet af podcasten oplæses uddrag fra romanen ”Miss Island ” af skuespiller Karin Bang-Heinemeier.

http://www.kb.dk/podcast

Introduktion: Lise Bach Hansen

Klip: Marie Louise Madelung

Jul 01 2020

2hr 4mins

Play

Rank #2: Kristian Bang Foss i samtale med Kirsten Thorup

Podcast cover
Read more

I samtalerækken De Unge Og De Tunge peger en yngre forfatter på en mere rutineret kollega, som har inspireret, været forbillede og har haft stor betydning.

I denne podcast er det den unge forfatter Kristian Bang Foss, som har peget på Kirsten Thorup som inspiration og samtalepartner.

Kristian Bang Foss vil bl.a. gerne tal med Kirsten Thorup om, hvor forfatteren selv står i relation til de karakterer, de skaber, når de skriver. De taler også om, hvordan litteraturen kan udvide det normale.

http://www.kb.dk/podcast

Introduktion: Lise Bach Hansen

Klip: Marie Louise Madelung

Jul 01 2020

59mins

Play

Rank #3: To og to med Jomi Massage og Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Podcast cover
Read more

En kunstnerisk blind-date blev starten på det kreative parløb, som Jomi Massage og Anne Lise Marstrand-Jørgensen har dyrket siden 2003. I denne podcast fortæller de om deres kreative proces, den seneste udgivelse og et intenst kunstprojekt, der kom til verden i en nedlagt smedje i Aarhus.

Arrangementet fandt sted i forlængelse af udstillingen ”Cirkelbryder” i Den Sorte Diamant med en anden kunstnerduo, nemlig digter Ursula Andkjær Olsen og kunstner Sophia Kalkau.

Dec 06 2019

50mins

Play

Rank #4: Kønskamp, arv og miljø hos Henrik Ibsen

Podcast cover
Read more

I denne internordiske podcast fortæller forfatterne Vigdis Hjorth, Merete Pryds Helle og Klas Östergren om deres værker, der alle baserer sig på den norske forfatter Henrik Ibsens udødelige teaterværker. Hør, hvordan de hver især behandler Ibsens evigtgyldige temaer, når de i samtale med retoriker og forfatter Barbara Læssøe Stephensen diskuterer den nordiske kulturarv og dens udtryksformer.

Dec 04 2019

1hr 18mins

Play

Rank #5: To og to med Katrine Wiedemann og Maja Ravn

Podcast cover
Read more

I denne podcast taler to af dansk scenelivs absolut største stjerner om deres kreative samarbejde. Det er kostumedesigner og scenograf Maja Ravn og instruktør Katrine Wiedemann. Sammen med kunstanmelder Mathias Kryger diskuterer de, hvad deres faglige og sociale sammenhold betyder for deres arbejde med teateropsætninger. 

Arrangementet fandt sted i forlængelse af udstillingen ”Cirkelbryder” i Den Sorte Diamant med en anden kunstnerduo, nemlig digter Ursula Andkjær Olsen og kunstner Sophia Kalkau. 

Sidste arrangement i serien er den 19. november med Anne Lise Marstrand og Jomi Massage (læs mere her).

Nov 14 2019

1hr 3mins

Play

Rank #6: Europa på forsiden III: Wolodarski og Østergaard

Podcast cover
Read more

De svenske medier har oplevet et voldsomt omslag i samtalen om immigration og klima, hvor højre-vinde nu blæser ind over landet. Det fortæller chefredaktør for Dagens Nyheter, Peter Wolodarski, i denne udgave af LIVE fra Det Kgl. Bibliotek. Sammen med chefredaktør for Berlingske, Mette Østergaard, diskuterer han, hvordan de danske og svenske medier har udviklet sig, og hvilke udfordringer journalistikken i begge lande står overfor i de to lande.

Arrangementet fandt sted i Den Sorte Diamant og er en del af Det Kgl. Biblioteks serie Europa på Forsiden, hvor nuværende og tidligere chefredaktører i europæiske mediehuse fortæller om tidens journalistiske tendenser og rammer.  

Nov 12 2019

1hr 9mins

Play

Rank #7: Europa på Forsiden II: Lykkeberg og Lidegaard

Podcast cover
Read more

Fjerner pressens kritiske fokus på de demokratiske institutioner opmærksomheden fra magtmisbrug i andre dele af samfundet, for eksempel i finansverdenen? Det diskuterer tidligere chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard og chefredaktør på Information Rune Lykkeberg i denne udgave af Det Kgl. Biblioteks serie 'Europa på Forsiden'. Med en humoristisk understrøm lader de bølgerne gå højt, når de runder emner som pressens ansvar i samfundet, politisk radikalisering og den franske præsident Macrons slægtsskab med De Gule Veste.

Samtalen fandt sted på scenen i Den Sorte Diamant i København. 

Oct 30 2019

1hr 18mins

Play

Rank #8: Som jeg husker det med Jan Grarup og Anja Bo

Podcast cover
Read more

Når hukommelse er en byrde. Det ved den danske krigsfotograf Jan Grarup om nogen. Han har besøgt verdens brændpunkter og dokumenteret krige, humanitære katastrofer og væbnede konflikter samt deres konsekvenser for civilbefolkninger gennem flere år. I denne podcast taler han med journalist og dokumentarist Anja Bo om sine oplevelser, om de psykiske belastninger, der har fulgt med, og hvordan minderne påvirker ham i dag.

Podcasten er en del af serien Som jeg husker det, hvor fire markante personligheder fortæller om levet liv, og hvordan vi erindrer det.

Oct 22 2019

1hr

Play

Rank #9: Som jeg husker det med Morten Pape og Iben Maria Zeuthen

Podcast cover
Read more

Hvordan virker erindringen, og hvordan tager den form på skrift? Morten Pape har i flere bøger skrevet om sin opvækst og sine oplevelser i barndommen. I denne podcast taler han med journalist Iben Maria Zeuthen om at skrive på sine erindringer, om at forstå sig selv og tvivlen om, hvorvidt man overhovedet kan huske tingene, som de var. Hør også, hvordan hans forfatterskab har udviklet sig, og hvordan forfatterdrømmen opstod. 

Podcasten er en del af serien Som jeg husker det, hvor en række kendte danskere taler om de erindringer, der har formet dem og deres virke.

Oct 18 2019

1hr 20mins

Play

Rank #10: Som jeg husker det med Uffe Ellemann-Jensen og Lykke Friis

Podcast cover
Read more

I 1989 væltede Berlinmuren, og et nyt Europa begyndte at tage form. Som udenrigsminister var Uffe Ellemann-Jensen en del af det politiske univers, hvor man med stor interesse fulgte begivenhederne i Sovjetunionen og Østtyskland op til murens fald.

I denne udgave af LIVE fra Det Kgl. Bibliotek fortæller han om sine oplevelser blandt østeuropæiske statsledere, om at befinde sig i en verden delt i øst og vest samt om sin oplevelse af den novemberdag i 1989, der ændrede Europa for altid.

I samtale med Europa-ekspert Lykke Friis diskuterer Ellemann-Jensen, hvad vi kan lære af året 1989, hvilke tilfældigheder, der førte til murens fald, og hvorfor han har et stykke af jerntæppet hængende i sin stue.

Lykke Friis er Tysklands-korrespondent på Berlingske, tidligere miljø- og energiminister og tidligere prorektor på Københavns Universitet.

Samtalen er en del af serien Som jeg husker det på Det Kgl. Bibliotek.  

Sep 20 2019

1hr 16mins

Play